Inlägg

Inlägg som timpeltoniem har skrivit i forumet
Av timpeltoniem

Skrivare till smartphone

Tjo

Skulle vilja skriva ut bilder från min smartphone snabbt och enkelt utan att beställa print. Först började jag snegla på dessa https://www.elgiganten.se/product/datorer-kontor/skrivare-kon...

Men dom skriver ju bara ut i kreditkort storlek och det känns väldigt litet. Finns det något liknande som är enkelt att använda som gör större bilder? Har också tittat på Instax kameror men där är ju storleken på bilden desamma.

Av timpeltoniem

Är det bara jag som noterat att alla priser på Netonnet har helt plötsligt höjts? Vi snackar om minst 100 kronor men vissa saker mer

Av timpeltoniem

Gissar på att detta inte är någon vidare längre heller https://www.refurbed.se/p/microsoft-surface-pro-4-i5-6300u/?c...

Av timpeltoniem
Skrivet av Lodisen:

Vad har du för maxbudget?
https://www.amazon.de/-/en/M-Pencil-FullView-Warranty-Magneti...
Den här är extremt prisvärd.

Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Jag är rädd att de billiga lösningarna i praktiken blir sånt som man inte vill använda för området. Så en billig iPad + generell penna för just ritning, jag tror man tröttnar snabbt. Jag rekommenderar att söka mycket på youtube och se andra med budget och deras resultat.
Huawei hade väldigt många bra surfplattor med pennor för några år sedan. Jag vet dock inte om jag skulle säga de är bra att rita med. Jag ägde ett par stycken såna och imponerades hur bra pennan var för tolka vad man skrev och översätta till text.

Skrivet av Lodisen:

Den här är rätt så ny och väldigt bra

Okej då blir det inte iPad. Hade hoppats på något billigare en matepad. Hittade denna som var rekommenderad men fanns självklart inte i Sverige och import fees är löjliga https://www.amazon.com/Simbans-PicassoTab-Drawing-Beginner-Bl...

Av timpeltoniem

Prisvärd surfplatta med penna

Tjo
Har för tillfället ingen dator men skulle fortfarande vilja rita lite. Finns det någon prisvärd modell som kommer med en penna som inte blir hutlöst dyrt? Hur skulle det funka om man köper en begagnad iPad och en universal penna? https://www.reuseit.se/produkt/apple-ipad-air-2-16gb-wifi-3/

pennan: https://www.kjell.com/se/produkter/mobilt/styluspennor/linoce...

Vet att procreate ska vara bra till iPad.

Av timpeltoniem

Beställde en Xbox series S för 3239 kr + frakt 50 kr 21:00 igår och kunde hämta ut den idag 11:00. Finns det ens några svenska sidor som kan slå det och med det frakt priset?

Av timpeltoniem

Rengöra mobilen med liv des?

Nu med alla sjukdomar som flyger runt (corona, vinterkräksjukan osv) så vill åtminstone jag desinfektera allt som kommer min väg och mobilen är ju en bakterie härd.

Har försökt hitta en färdig blandning som funkar med mobil, hittst tvättlappar men 35 kronor för 15 stycken är svettigt. Har tittat på att blanda själv, isopropyl med renat vatten men hittar bara en 100 ml flaska för 50 kronor, återigen dyrt.

Men sen hittade jag ytdesinfektion på 72% och det är ju den procenten man vill ha om man blandar själv. 1 liter för 39 kronor. Häll i en spray flaska, spraya och torka med microfiberduk? https://www.apotea.se/liv-des-72-1-l

Kan personligen inte se något i den som skulle kunna skada telefonen? Alcohol Denat, Aqua, Isopropyl Alcohol, tensid.

Men berätta gärna, vad finns det för alternativ annars som inte är löjligt dyrt?

Av timpeltoniem
Skrivet av sifri:

Jag hade gjort typ såhär om du kan bygga själv alternativ som sagt Tradera sätt i ett 1030. Bör kosta max 2tkr med en 1030. Eller typ leta begagnad på marknad eller Tradera. Om du behöver en liten dator för storlek är bärbar bättre satsa på.

https://komponentkoll.se/bild/eYcFs.png

Tack för alla tips! Bygga en egen kan absolut vara på tapeten. Behövs det ett grafikkort till denna konfiguration? Vad hamnar en bärbar speldator på?

Av timpeltoniem

Vilken mobil ska jag köpa

Hejsan,

Är dags att skaffa ny mobil. Har helt fastnat på vad jag ska köpa. Vill ha en mobil som har bra kamera men också bra prestanda där det inte laggar eller hakar upp sig. Spelar inga direkta spel på mobilen men skadar inte om den klarar enkla, mycket film och YouTube blir det.

Allt upp till 3000 lite över. Fastnade på Realme 8, hittade sedan poco x3 nedsatt på webhallen men har tydligen sämre kamera? Hittade också Xiaomi 11 Lite 5G NE nedsatt 1300 kr på webhallen.

Det är en sån djungel och vill inte göra misstaget av att köpa en dålig mobil igen. Samsung vill jag inte ha, aldrig tyckt om Samsung.

Av timpeltoniem

Speldator från bytdator

Hejsan,
Har en relativt smal budget för en speldator. Jag spelar knappast något svårt, Minecraft och Stardew Valley och surfar internet, skrivet på discord.

Skulle denna burk från bytdator räcka? https://bytdator.se/begagnade-datorer-stationara-spel/GreeniX...

Har den plats för ett extra ram minne? Har en SSD disk kvar också från tidigare.

Av timpeltoniem
Skrivet av jnsson:

Alla 4G band stöds ja, däremot brukar 4G+ /CA inte fungera 100%. Värt också att nämna är att telefonens garanterade uppdateringar slutar i maj 2022. Också värt att påpeka är att VoLTE/VoWi-Fi troligtvis inte kommer att fungera i Sverige. Tele2 accepterar VoLTE/VoWi-Fi för Pixel 4a och nyare, medans andra operatörer (t.ex. Telenor) godkänner först Pixel 6 och 6 Pro för VoLTE. 3G näten i Sverige har börjat stängas ner och där du inte har 3G så kommer samtal göras över 2G och du kan inte ha samtal och internet samtidigt.

Är UK bättre att köpa ifrån?

Av timpeltoniem
Skrivet av Samsung:

Det beror på den specifika modellen
Vilken är det?
//Pontus

Denna länk

Av timpeltoniem

Köpa mobiltelefon utomlands

Hejsan, var på väg att beställa en refurbish mobiltelefon från ebay, ett företag som säljer. Men slog mig, telefonen är från USA "Unlocked T-Mobile AT&T Verizon Smartphone"

Funkar den på våra nätverk?

Tack

Av timpeltoniem
Skrivet av adde318:

https://www.maxgaming.se/sv/rostassistenter/nest-mini-chalk-2...
Har en del googlar hemma, och det är faktiskt fruktansvärt smidigt. Skönt att slippa mobil och dylikt för att styra, bara att säga: ''okej google, spela lugna favoriter'' så spelar den radiostationen du önskar. Spellistor på spotify, poddar, mm... Du kan ha mer eller mindre hur många du vill i hemmet. Du delar in det i olika rum i appen, och kan antingen säga: ''Okej google, spela musik i hela huset'', och då spelas det i alla högtalare. Eller så kan du välja, om du bara vill köra i tex kök och hall, eller vad som. Finns biffigare högtalare med än minin såklart. Har flertalet mini, nest hub, home max hemma. De jag är mest imponerade av är ändå minin. Det är ju nära noll bas, men det är klart fint ljud, och HÖGT! Fattar inte hur högt en sån liten rackare kan spela utan att låta illa. För bakgrundsmusik är det mer än godkänt.

Låter ju otroligt bra och enkelt. Tack för tipset!

Av timpeltoniem
Skrivet av Samsung-Daniel:

Hur långt avstånd är det mellan kök och vardagsrum? Finns det väggat i mellan?

//Daniel

En dörr i mellan, högtalaren skulle isåfall vara 7 stora kliv ifrån varandra om det nu ens funkar i mått 😂

Har alltid varit lite rädd för smart speakers, är en lite foliehatt som är rädd att den samlar data. Men fasiken, super smidigt ju så kanske slår till på två såna.

Av timpeltoniem
Av timpeltoniem

Parkopplade högtalare som inte är dyra

Hej,

Bor ensam så kan bli väldigt tyst i min lägenhet och gillar då att ha en radio kanal som går eller en ljudbok. Skulle vilja ha möjligheten att kunna ha en högtalare i köket och en högtalare i vardagsrummet som är parkopplade så man kan gå i mellan och fortfarande höra bra. Behöver inte vara något värsting system alls.

Finns det något billigare setup som inte är allt för krångligt?

Av timpeltoniem

Efter två dagar fick jag till svar att idag har dom skapat ett återbetalningsärende och att det kommer 2 till 5 arbetsdagar dvs kan ta det ta upp till en vecka totalt för en produkt som inte ens hann skickas. Sista gången jag beställer från er!

Av timpeltoniem

Varför har ni så lång återbetalningstid på swish betalningar när era konkurrenter swishar tillbaka pengarna på bara någon timme? Köpte en Huawei men har total missat att dom blivit bannade från Google och använder egen appstore nu (inget ni nämnde på eran hemsida) så avbröt beställningen innan den gick iväg. Inga problem, dock 2 till 4 arbetsdagar för att få tillbaka pengarna??? Hallå, jag har inte hur mycket pengar som helst att ligga ute med och behöver en ny telefon.

Av timpeltoniem

Budget telefon

Tjo

Lever just nu otroligt fattigt men behöver en ny mobiltelefon. Har inga gigantiska krav egentligen, jag tittar på Youtube eller Netflix lyssnar på musik och skriver på discord.

Har väl den extremt låga budgeten på 1300 kr kanske lite mer, men tycks ha hittat två telefoner som är väldigt billiga och helt okej? Och skulle behöva hjälp med jämförelse.

https://www.komplett.se/product/1186771/mobil-klockor/mobilte...

https://www.netonnet.se/art/telefoner/mobiltelefoner/xiaomi/x...

Enda skillnaden jag kan hitta på dessa är att Motorolan kanske har bättre kamera? Och att xiaomi ska vara bättre på budget lurar.

Uppskattar hjälp