Inlägg

Inlägg som timpeltoniem har skrivit i forumet
Av timpeltoniem

Jag har ju inte tid att vänta, har en youtube kanal som jag måste hålla igång och med det jag har nu är det omöjligt att spela in.
Mitt grafikkort är, nvidia geforce gtx 650.http://images.bit-tech.net/content_images/2012/10/nvidia-gefo... Inte det bästa vilket jag såg nu, men spelar i dagsläget ingen roll om jag köper ett bättre grafikkort och fortsätter köra på grejerna jag har. Det är gammal cpu sockel som inte ens går att köpa i dagsläget + gammalt.

Så detta, http://cdon.se/hemelektronik/asrock/mk-asrock-z97m-anniversar... och http://cdon.se/hemelektronik/gigabyte/mainboard-socket-1150-g...

Skulle det funka? Överklocka kan jag inte, som jag förstår det så kan det gå riktigt fel om man inte vet vad man gör..

Av timpeltoniem

Uppgradera datorn

Hej,
Byggde en ny dator och valde billiga skit grejer dum som jag är, det jag vill kunna göra på min dator är att spela när
jag spelar spel men också att kunna livestreama och redigera.

Problemet är att detta går inte med min nuvarande grejer i burken då dom är gamla, och gammal sockel så måste byta både moderkortet och cpun.
Jag har en väldigt låg budget, 2000 kronor för cpun och moderkortet och det måste vara från Cdon, då klarna inte accepterar mig med faktura men cdon gör det. Jag har ett nytt och bra grafikkort.

Det här är vad jag tänkte mig,
http://cdon.se/hemelektronik/amd/cpu-socket-am3-amd-fx-6350-x... och http://cdon.se/hemelektronik/asrock/mainboard-socket-am3-asro... och några extra fläktar

Är detta bra? Går det? Eller någon annan hemsida som har typ paybybill..
Och jag har en nätagg på 500w räcker det fortfarande, jag har två skärmar inpluggade också.

Edit: Eller Intel? Och då kan jag maxa till 3000..

Av timpeltoniem

Två skärmar men ena kortet funkar inte?

Hej!

Försöker få två skärmar att fungera, att ena skärmen går på det externa grafikkortet och den andra på den interna detta för att det externa grafikkortet inte har tillräckligt med portar.

Har kommit så pass långt att det ska funka men när jag kollar i enhetshanteraren så är det ett gult utropstecken på Standard VGA-Bildskärmskort och det står Den här enheten kan inte starta. (Kod 10). Har vart inne i Bios och ändrat har sättit på igfx multi monitor. Enable internal graphics devices Multi Monitor support och på primary video device har jag PCIE / PCI Video ändrar jag till IGFX Video så stänger den av ena skärmen och sätter på den andra.

Hur ska jag lösa detta problem?

Av timpeltoniem

Fan jävla skit piss Fan jag hatar dig Asus ! Tangentbordet är ett billigt enkelt bord. Den tar ju inte ens imot Windows 7 skivan? Testade listan men kommer enda ingenstans FÖR TAGENTVORDET funkar inte så jag kommer inte in i bios!!!!!

Av timpeltoniem

Prövade koppla ur ssd disken och kommer till samma ruta igen med Asus är det den som är trasig?

Iförsig hårddisken låter och har sig så kanske inte

Av timpeltoniem

Hur ska jag komma in på bios utan tangentbord

Av timpeltoniem

Hur ska jag göra det utan tangentbord? Tror inte det är felet det jag vill komma in på nu är bios och få tangentbordet och fungera ä.

Av timpeltoniem

Prövat andra usb portar har prövat annat tangentbord ingen skillnad

Av timpeltoniem
Skrivet av Rugbyspelaren:

Hehe det var just därför jag undrade hur du nollat bios tidigare, uppenbarligen inte korrekt

När du säger att den får kontakt, menar du att den lyser upp? eller har du kommit långt nog för att få upp musikonen?

Nä fortfarande på Asus där du kan klicka på f2 eller del . Datamusen lyser upp men inte tangentbordet om du försöker klicka på caps. Hittat win7 skivan och sättit i den men ingen skillnad fortfarande på Asus där tangentbordet inte fungerar

Av timpeltoniem
Skrivet av GTXOla:

När du tar ur batteriet ska strömmen vara urkopplad till nätagget, och du ska trycka på powerknappen för att tömma lagrad ström.
Sen rekommenderar jag att du lyfter ur grafikkortet så du vet att det är den interna grafikporten som gäller.

Nu kommer jag till Asus på skärmen igen. Datamusen får kontakt men jag får inte igång tangentbordet har prövat flera men det går inte?

Av timpeltoniem
Skrivet av Rugbyspelaren:

Inte ansluta skärmen till grafikkortet, utan ansluta till moderkortets bild utgång

Drog ur batteriet lät den vara satt i skärmen till moderkortet startade datorn fortfarande ingen reaktion..

Börjar bli riktigt desperat nu..

Av timpeltoniem

Skärmen går i viloläge, eftersom jag inte ser någonting kan jag inte heller ändra i bios för grafikkortet. Vad är mobot?

Av timpeltoniem

Nej och det är det som är konstigt jag kom till Asus innan jag drog ut batteriet och sen efter det får sen ingen signal längre

Av timpeltoniem

Efter uttag av batterie kommer jag inte längre till Asus loggan utan det är helt svart. Nätagget COOLER MASTER B500 2.3 500W grafikkortet geforce gtx 650

Hårddisken funkar har testat men måste få bild första innan jag kan ominstallera

Av timpeltoniem

Har inte bytt moderkort svårt att göra ominstallation när allt är svart. Tror processorn är MD A-SERIES X2 A6-5400K BE 3.6GHZ SOCKET FM2 BOX

Av timpeltoniem

Det visa sig att grafikkortets kabel hade åkt ur (ops) och fick upp samma bild igen där du kan klicka på f2 eller del vilket inte går.

Tog ur batteriet igen lät den vara i 5 min satt i batteriet igen och nu är skärmen helt svart. Har externt grafikkort så prövade gå till den inbyggda men fortfarande svart. Så moderkortet är inte rasist men vad ska jag göra nu?

Av timpeltoniem

Är det fanns i mig moder kortet som måste bytas ut åker skiten ut

Av timpeltoniem

Säker på att det är moderkortet? Vad händer med win 7 när jag byter moderkort? Är detta bättre http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/moderkort/amd-so...

Av timpeltoniem

3 - 6 mån hemma bygd Moderkort Asus f2a55m

Av timpeltoniem

Efter en guide på nätet, ta ut batteriet.