Inlägg

Inlägg som timpeltoniem har skrivit i forumet
Av timpeltoniem

Fick upp han i 12 upp och 16 ner när jag seperade 5gzh och 2gzh så det blev två nätverk så nu är jag nöjd tack!

Av timpeltoniem

Låg hastighet på 4G

Tjo

Mina föräldrar har haft ADSL från helvetet och betalt 599 kronor i månaden för 3 MBPS och 0,9 ner så bestämde mig för att ändra deras internet till 4G

Och jag kan ha gjort ett misstag. Så på Telias hemsida så stod det upp till 40 MBPS på deras address och att dom har väldigt god mottagning och jag tänkte att 20 bör ju inte vara några problem masten är nära.

Men kommer bara upp i 6 MBPS och 16 ner, det är ju en solklar förbättring men det känns som att det bör gå fortare med tanke på att täckningen är bra. Routern har full signal, 100% routern är inställd på att välja 4G sålänge det har högsta hastighet.

Är det någon inställning jag kan göra eller bara leva med det?

Routern är denna https://www.netonnet.se/art/dator-surfplatta/natverk/mobilt-b...

Av timpeltoniem
Skrivet av Hieronymus Bosch:

Tänkte inte på att jag bara kunde plugga in en annan aux kabel in i den då mikrofonen är som en hörlursingång welp tack lol

Av timpeltoniem

Förlänga mikrofon kabel 3.5mm

To

Ska köpa denna mikrofon till min iphone. https://www.actionking.se/ljud/boya-by-mm1-kardioidmikrofon-m... Det ska gå bra att koppla in den med lightning adapter till 3.5. Men jag skulle vilja förlänga kabeln på mikrofonen och då var min första tanke en https://www.actionking.se/kablar/ugreen-av124-kabel-forlangni...

Men efter lite research så måste kabeln ha dom 3 gummiringarna istället för 2 för att plocka upp mikrofonen (se bild) och jag hittar ingen förlängare med dom 3 gummiringarna någon som har en idé som inte är galet dyr? (går på budget )

https://i.ibb.co/W6YxFtX/3-CD1-AA29-0081-4-E02-9-DC3-5-B925228-B...

Av timpeltoniem

Corona. Så jävla trött. Nu kommer man stoppa ännu ett jävla vaccin sannolikt för att 6 personer i USA av 7 miljoner som fått jensen har fått blodproppar. Vad i helvete är den statistiken?! Det finns fan mer mediciner som dödar och ger biverkningar och gjort i flera år. Kolla på p-piller tex. Vi kommer aldrig komma ifrån detta jävla skit. Blir illamående och trött och vill inte leva i denna värld.

Av timpeltoniem
Skrivet av Amerald:

Din skärm har ingen hörlursutgång då även om den inte har högtalare?

Nope

Skrivet av Pooslice:

Jag använder en liknande splitter som jag köpte på Amazon. Tog den billigaste jag hittade, kostade väl 100kr. Använder den för att koppla mina konsoller till datorskärmen. Sen splittar jag ljudet som jag kopplar in i ljudkortet på datorn så jag kan lira grind-spel samtidigt som man kollar youtube eller twitch. Fungerar suveränt för mig.

edit:
Letade efter den jag använder på Amazon men verkar inte finnas kvar, eller så har den bytt utförande. Finns många olika.
Uppenbarligen är det fel på din hdmi-sladdar eller splittern skulle jag gissa. Se till att alla sladdar sitter ordentligt inkopplade. Du kan även prova ta ut sladdarna och sätta in dom samtidigt som apparaterna är igång och på rätt källa.

Skit också. Säkert billigt china skräp som dom köpt in för 30 kronor och säljer för 260. Får se om dom tar tillbaka skiten.

Av timpeltoniem

Chromecast + Converter till datorskärm

Tjo

Vet inte om jag är i rätt ställe men försöker endå.

Tänkte jag skulle koppla min chromecast till datorskärmen jag har. Testade och det funkade bra men skärmen har inga inbyggda högtalare. Tänkte att denna skulle fungera bra, https://inf.se/hdmi/1399-hdmi-audio-extractor---video-ljuddel...

Men tji fick jag. Skärmen visar en utblekt lila bild och inget ljud kommer ut. Hoppades jag för mycket att detta skulle funka och jag måste köpa en tv endå?

Av timpeltoniem

Nytt chassi, nytt nätaggregat + I5-3570K och andra delar

Tjo

Säljer iväg detta projekt då jag inte har ork till det. Chassit och nätaggregat köptes för 4 dagar sen så i nytt skick. Corsair CV550 550W och Aerocool BOLT TG.

Komponenter som garanterat fungerar: CPU I5-3570K med kylare RAM MINNE: Corsair Vengeance LP DDR3 4 + 4 GB.

Komponenter som är tvivelaktiga och kan inte garanteras att dom funkar: Grafikkort: EVGA GTX 660 Ti 2GB och Moderkort: MSI Z77A-S01.

Denna dator har fungerat bra har streamat minecraft i 60 fps 3500 kbps tills det gamla nätaggregatet inte längre ville och jag då flyttade över allt till ny chassi med nytt nätaggregat, startade utan problem men nästa gång jag startade den så visar den en svart skärm med C5. Kan vara så pass enkelt att jag missat en kontakt, den behöver en bio flush eller liknande eller så har moderkortet gjort sitt. Kan inte heller garantera att grafikkortet fungerar, men den visar en bild så på sätt fungerar den.

1400 eller bud

Skickas utan problem, kan även hämtas hedemora dalarna

Läs hela annonsen här

Av timpeltoniem
Skrivet av Allexz:

Ta ut allt ur chassit å testa del för del....

Du sa ju själv att förra nätagget slutade funka? kan ju ha dödat övriga komponenter om du haft otur.

Min tanke, men eftersom allt funkade innan jag satt på locket så förstår jag inte hur något kan ha gått sönder efter det? Då skulle det ju inte ha funkat första gången jag startade datorn i det nya chassit

Av timpeltoniem

Datorn startar inte efter flytt

Tjo

Mitt nätaggregat på datorn slutade funka (billigt skräp) så köpte en ny och denna gång en corsair och köpte samtidigt ett nytt chassi. Flyttade allting rätt så smidigt, startade upp datorn loggade in allt funkade perfekt klämmer ihop kablarna lite och sätter tillbaka chassi plåtarna / glaset.

Startar upp datorn och inget. En svart skärm. Får antingen en svart skärm eller en skärm som visar ett streck och C5 i högra botten inget händer när jag klickar runt.

Vet att komponenterna är väldigt gamla, men datorn har funkat förvånansvärt bra. Så vafan har jag lyckats gjort? Har kollat alla kablar och allt är i. Om hårddisken inte skulle funka så skulle väl den ändå säga att ingen disk hittades?

Hjälp datorn är allt jag har ;-;

https://www.bildtagg.se/file/sy9xcy37rtxgr0u9q8go2kf6

Av timpeltoniem

700 +frakt (kan betala snabbt)

Av timpeltoniem

Skärmen slutar funka när jag startar spel

Har nog en ganska bra idé om vad felet här är, men vill endå undersöka då jag är fattigare en kyrkråtta.

Tänkte spela Life is strange lät kul gratis på steam. Men när jag startar spelet så kommer inladdningstexten upp "this is a game not real life blabla" sen blir skärmen svart och skärmknappen blinkar vitt men du hör spel ljudet fortfarande och efter 5 minuter startar datorn om.

Den har inte haft problem att spela lätta spel som stardewvalley, minecraft etc och klarar tom av att streama på 720p 60fps 3500 kbps utan att lagga kan streama minecraft med runt 120+ fps kvar i spelet.

Men. Denna dator är gammal, vissa delar extremt gamla. Det är ett ihop plock av delar jag har lyckats köpt begagnade billigt och sen plockat ihop. Så min största gissning är väl att grafikkortet inte pallar men vill endå kolla här om någon har en annan idé.

Dator delar:

Moderkort: MSI Z77A-S01 Cpu: I5-3570K Ram: 12 gb Grafikkort: EVGA GTX 660 Ti 2GB

Av timpeltoniem

Trasig ny högtalare

Tjo

Fick denna högtalare i julklapp: https://www.netonnet.se/art/ljud-bild/hogtalare/datorhogtalar...

Väldigt bra ljud faktiskt, testade den snabbt hos päronen och packade ihop den.

När jag kom hem insåg jag att vänstra uttaget till högtalaren hade gått sönder -.- vet inte hur jag lyckades eller när det hände och vet inte ens vart det delen till den är.

Är detta något som går att fixa själv eller är det helt kört och jag måste returnera produkten? Hatar att skicka tillbaka tar så lång tid. https://ibb.co/1vwYXMT

Av timpeltoniem

Sätta upp "liggande" skärm

Tjo,

Såg denna setup

https://www.bildtagg.se/file/n9w6hmusmudzmzvamoh72e

Denna setup skulle passa mig perfekt, jag skulle vilja ha en skärm halft liggandes som längst ner på bilden och sen en skärm ovanför men inte den tredje skärm. Jag har bara behov av en skärm, men när jag streamar vill jag ha en till men vill inte ha en gigantisk så tänkte en 18 tums.

Hur skulle man gå till väga och sätta fast en skärm på det sättet?

Av timpeltoniem
Skrivet av Erik_T:

Det är väl samma adapter som jag länkade till, och den borde funka Det är inte alla pinnar som är anslutna i adaptern, men det är som det skall vara.

Missade att du svarade sry, då kör jag på den.

Skrivet av Göteborgaren:

japp den fungerar bra till det du har 👍

Tack! tack alla för hjälp

Av timpeltoniem
Skrivet av perost:

@timpeltoniem: Det är nog egentligen ett SL-500 Plus du köpt, det har en 6+2 PCIe samt tre Molex-kontakter (kontakterna med fyra runda pinnar på en rad i din bild).

Stämmer bättre, tack men skulle denna funka? https://www.inet.se/produkt/8600923/adapter-2x4-pins-12v-till... tittar på pinnarna inuti kontakterna och det är 3 och 2 och dom molex jag har, har 4 pins?

Är dessa kontakter enligt proshop där jag köpte den

1 x ström 24-stifts ATX med avtagbar sektion på 4 stift
1 x ström 8-stifts +12V med avtagbar sektion på 4 stift
4 x 15-stifts seriell ATA-ström
3 x 4 pin intern effekt
1 x 4 pin strömuttag för minimikontakt

Av timpeltoniem
Skrivet av Erik_T:

En sån här borde funka, förutsatt att du har lediga molex kontakter: https://www.inet.se/produkt/8600923/adapter-2x4-pins-12v-till...

Var denna jag stod och kolla på men får inte ihop den med pinsen som finns på nätagget, dessa är uttagen och då har jag inte kopplat in ssd eller grafikkortet då

https://forumbilder.com/images/2020/10/27/597463C3-5129-4AEA-A14...

Av timpeltoniem

Inte tillräckligt med pcie kontakter

Tjo

Köpt en EVGA GeForce GTX 660 2048MB beggad (såklart) och hittills har mitt datorbyggande gått åt helvte men okej, köpte en extrem budget nätagg (https://www.inter-tech.de/en/products/psu/atx/sl-500) jag har bara en st 6pins pcie ledig men grafikkortet kräver 2st 6pins PCIe.

Snälla säg att det finns någon adapter jag kan köpa och få den inkopplad? Skiter i om det inte är optimalt bara det funkar. Tack <3

Av timpeltoniem

Tack för all hjälp folk uppskattas! Så det jag köpte vart: MSI Z77A-S01 med I5-3570K utan kylare med 16 gb ram för 800 kronor (allt ser läskigt nytt ut) och en EVGA GTX 660 Ti 2GB för 250 kronor.

Så det som behöver köpas nu är hårddisk, kylare, chassi och nätagg. Så allt som allt bör allt ha hamnat på 2400 kronor med Windows. Tänker att jag byter kylpasta på grafikkort för att hjälpa den lite. Får väll se vad den klarar av.

Av timpeltoniem

Förlorade budet på i7an. Har hittat en I5-3570K men det är ju lägre generation.. Kan den streama och spela eller är det slöseri med pengar