Inlägg

Inlägg som timpeltoniem har skrivit i forumet
Av timpeltoniem

Ny speldator inbrott

Hej

Hade igår inbrott där dom tog tvn och nästan datorn den stog ute på balkongen tappad antagligen har dom blivit skrämda och stuckit. Tror moderkortet fick största smällen då plåtarna inte var på på datorn så nu startar den inte.

Ska tydligen få detta på försäkring så behöver en ny dator. Ram minnena, en hårddisk kanske och kanske dvd läsaren går att rädda så dom sakerna finns. Hade ett skräp grafikkort innan

En budget på 7000 kanske.
Vill kunna spela gta v, redigera filmer.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/8343377/2015-08-21
Satt jag ihop men glömde grafikkortet. Vill gärna ha Intel då jag prövat adm och inte är nöjd.

Hjälp?

Av timpeltoniem
Av timpeltoniem

Nytt objektiv?

Hej

Min mors objektiv har gått sönder och behöver nu ett nytt standard objektiv.
Hon vill ha möjligheten att kunna zooma med objektivet.

Hon tar mycket kort på hundar men också människor.

Budgeten är max 4000 kronor. Jag är ingen expert och har ingen aning om vad man ska välja.. Hjälp? <_>

Det är en canon 5d mark hus.

Av timpeltoniem
Skrivet av Xoka:

Uppdaterat BIOS? Kan vara så att den versionen du har nu inte har fullt stöd för den nya CPU:n

Onödig risk, detta är samma sockel och allt och i bios hittar den cpun

Av timpeltoniem

Försöker installera om Windows nu och får Det går inte att installera Windows på disk 0 partition 1. Den markerade disken har en mbr tabell. Disken är bara 1000 gb.

Av timpeltoniem
Skrivet av b4l74z4r:

Moderkortet kan ha ställt om till IDE fast du tidigare använt AHCI, kolla det!

Nope inte det heller..

Av timpeltoniem

Men inte ska man behöva installera om Windows bara för att jag byter cpun

Av timpeltoniem
Skrivet av makn:

"LOAD optimized defaults". Eller liknande beroende på moderkort. Prova med det i bios.

Vad är det för cpu/moderkort?

Cpu fan snurrar med 1136.2 rpm/min, fullt normalt

Prövade det gjorde ingen skillnad. AMD a series moderkort asus 6800k F2a55 le

Av timpeltoniem

bytt cpu datorn funkar inte

Hej
Har bytt cpu på moderkortet. Allt verkar funka den hittar den nya cpu i bios. Men den botar inte upp den kommer till Windows startat och inte längre. När jag går in i bios säger den att cpun fan ligger på 1136.2fhjälp?

Av timpeltoniem

Vill tacka alla som har deltagit i tråden för den delen, får bjuda på kaffe någon gång.. Med både bilder och synpunkter. Nu blir det nytt moderkort och cpu och en ny datorlåda. Resten som är kvar i datorlådan jag har nu får stå tills det brakar ihop. Tack för all hjälp!

Av timpeltoniem

Okej, ska kolla runt lite och på netonnet och på ett annat nätagg. Läste om processor kylaren som någon också skrev, hur vet man vilken som passar till den processorn?

Edit: Började också kolla på datumet på omdömena, den 23 mars 2013 var den senaste vilket känns lite sådär? Snart 2 år sen om den var bra för snart 2 år sen vad är då bra idag?..

Av timpeltoniem

Ska köpa datorn nu, har kommit åt pengar. Max 3000 kronor och funderar fortfarande på detta http://www.inet.se/kundvagn/visa/7471038/2014-12-14

Av timpeltoniem

Som sagt låg budget, och inget av det sista förstog jag riktigt tyvärr.. Men vadå så den jag har valt är inte bra utan jag ska välja intel?

Räcker 550w för min dator_?

Av timpeltoniem
Skrivet av krrjon:

Jadu jag vet inte men varje drop gör även att grafikkortet klockar ner sig för CPU slår i taket och det ger självklart lagg. Sen körde jag aldrig Titanfall tillräckligt för att märka så mycket då jag bara spelade kanske 15 minuter.

Jag vet inte vad du har för inställningar i dom spel du spelar men jag spelar 1080p och har så höga inställningar som mitt Gigabyte GTX 670 OC klarar av.
BF3 gick i stort sett på Ultra men eftersom jag inte klarar av motion blur så blev det custom med blur av allt annat var som Ultra preset ger. Detta gav flera drops när CPU'n gick i taket, det märktes ju rätt klart men med MSI Afterburner igång så såg man att grafikkortet klockade ner sig varje gång.

Så nej jag kan inte rekommendera en FX-6300 istället för en intel, speciellt då en gammal Intel i5 2500k klockad till 4GHz presterar så mycket bättre än en FX-6300 klockad till 4.5GHz.

AMD FX-8350 då? Har otroligt bra omdöme..

Av timpeltoniem

Det här min tanke nu då, http://www.inet.se/kundvagn/visa/7471038/2014-12-14 är nätagget för stort? Kändes dyrt men är nog jag som är snål..

Av timpeltoniem

Oj vad mycket och olika svara det vart helt plötsligt.. Beställde det där aldrig, kommer vänta 1 - 2 månader och kommer då ha 3000 lite över det också kanske..

Så vad tycker ni jag ska beställa då när jag har lite över 3000? Då jag vill också ha nytt chassi och ny nätagg.

Jag kan spela in med processorn jag har nu, men den toppar väldigt högt och kan inte ha hög kvalite i spel och det laggar till och från.

Behöver inte vara från Cddon, och inte heller amd.. Men det som är värt sitt pris..

Av timpeltoniem
Skrivet av stimpen:

Är kort tid och låg budget och låst till cdon men då får man göra vad man kan göra. Jag tror det skall funka fint. Du har 6 kärnor i den prollen så borde jobba bra om du har flera processor igång samtidigt som att spela o streama etc.

Här är när jag spelar in på min AMD 760k rigg som är en 4core prolle. Obs spelar bara in streamar inte här, men du får kanske ngn uppfattning vad två kärnor till kan prestera om du lägger på det.

https://www.youtube.com/watch?v=B8ihhUMe4p0&list=UUWTWibBKHkf... titanfall

Ser väldigt bra ut, kör på det inte så mycket till val heller Tack för all hjälp!

Av timpeltoniem

Tack Stimpen, så det ska gå att Spela in, spela och livestreama? Antog nästan att det skulle gå med den första jag visade, då det fortfarande går med min cpu för 550 kr men dålig fps..

Av timpeltoniem

Men nu är det ju inte dumsnål jag vill vara, utan tänkte om man kan få cpun att jobba lite bättre om man köper en ny cpu fläkt och några fläktar för att göra kylningen bättre? Eller gör det ingen skillnad?

Hur skulle detta http://cdon.se/hemelektronik/intel/cpu-socket-1155-intel-core... och http://cdon.se/hemelektronik/asrock/mk-asrock-z97m-anniversar... detta fungera för redigering, livestreama och spela in?

Säger det igen, måste kunna spela in nu har inte tid att spara till 5000..

Av timpeltoniem

Har en socket FM2 och tydligen är det Socket FM2+ som gäller och moderkortet som jag förstår det tar inte fm2+. Har processorn AMD A6-6400K 3.90GHz och moderkortet Asus F2A55-M LE kan det räcka med att bara sätta dit en ny cpu fläkt och blåsa igenom skiten lite?