Inlägg

Inlägg som Jonterocks har skrivit i forumet
Av Jonterocks

Ok, tack!

Av Jonterocks

Thomson 787 till ethernet

Hej!
Jag har en sleden thomson router/modem som jag tänkte donera till min kära mor. Thomson routern har en dsl ingång (RJ11-modul med två ledare). Jag undrar om jag kan tillverka en egen kabel så man smidigt kan koppla från ethernet-uttaget i väggen till denna router för att på så vis få trådlöst ethernet. Finns det adaptrar för sådant? Måste denna router få "matning" från ett telejack? Jag har inga problem med att öppna routern fysiskt och fulkoppla om det skulle behövas. Hej!

Av Jonterocks

du länkar fel.
Tryck på "Skapa länk till kundvagn".

Av Jonterocks
Skrivet av Markthegreat:

Är Levin ett respekterat märke? Har en gitarr som jag fick av en gammal släkting som är en Levin. Fattas en sträng.

Levin är mycket fint och erkännt märke.

Av Jonterocks

Jag läste någonstans att asrock använder dyrare och bättre komponenter och att asus har snålat lite. Är detta något jag kommer märka av?

Jag citerar: "Another point which I am curious about is the quality of components used. MSI and Asrock use Polymer caps, where Asus seems to have cheaped out on a little here (their lower end H67 bards still use Polymer caps, but not the P67s). Is this going to significantly increase the probability of the boarding failing a few years down the road when the guarantee is over? Perhaps this is the reason VRMs on Asrock and MSI are running so much cooler compared to Asus despite using less phases?"

Av Jonterocks

Hur viktigt är moderkortet? När det gäller datorns "snabbhet".

Av Jonterocks
Skrivet av reflux:

Kommer du att använda ett Firewire-ljudkort? Eller USB3-enheter? Asrock har den goda smaken att använda firewire-controllers från Texas Instruments vilket är väldigt viktigt om man tänker sig använda ett sådant externt ljudkort. Annars får man skaffa ett enkelt PCI/PCIex-kort med TI-kretsar för 200-400:-

Asrock har dock den dåliga smaken att INTE använda USB3-chip från NEC vilket kan påverka USB3-prestandan/stabiliteten negativt om man vill ha externa backuper och annat på USB3. Aldrig får man vara riktigt glad (annat med ett svindyrt Gigabyte-kort som har TI och Nec men kostar betydligt mycket mer...).

Vad jag har läst så har asrock firewire från "VIA". Därför har jag valt att köpa ett löst "T.I"-firewirekort. På de tester jag har läst genom så har asrock bättre usb-prestanda (om "x-fast" är aktiverat) än asus. Men om asus är stabilare är det en fördel som överväger.

Av Jonterocks

Nej, det ska inte vara en speldator i första hand. Cs 1.6 och Q3 kommer eventuellt spelas lite på hobbynivå =).

Ja, engelsk Windows 7. Känner mig mer van vid det.

Av Jonterocks

Asus P8P67 Pro eller Asrock Extreme 4

(Socket 1155)

Jag har sökt i forumet, sökt på internet och läst en massa men inte blivit så mkt klokare.
Asus-kortet är 100kr dyrare (spelar ingen roll för mig).
Jag ska ha datorn främst som musikstudiodator. Så det är viktigt att den är snabb, stabil och inte har en massa konstigheter för sig. Det ska bara fungera, helt enkelt.
Dessa grejor har jag valt hittils: http://www.inet.se/kundvagn/visa/166372/2011-01-31

Moderkort: Asus P8P67 Pro eller Asrock Extreme 4?

Vad hade ni valt och varför?

Tacksam för svar!

Av Jonterocks
Skrivet av Jalle64:

Bandbredden når du redan med två stickor i dualchannel, det är bara mängden som ändras om du har fyra diton.
Min erfarenhet säger att om du inte skall använda datorn till annat än spel och surf, så räcker 4GB långt

Datorn kommer jag främst använda till musikinspelning/mixning i Cubase eller liknande, så jag behöver en kraftfull dator med mycket minne.
Jag kör då på 2x4gb! Tack för svaret

Av Jonterocks

Vad är bäst till sockel 1155? 2x4gb eller 4x2gb? 4x2gb tar ju upp fler platser vilket man kanske vill ha kvar så man kan trycka in mer minne om man nu skulle tycka att 8gb är för lite. Men som jag förstått det så borde 4x2gb vara bäst för "bandbredden". Eller?