Inlägg

Inlägg som UNIX1337 har skrivit i forumet
Av UNIX1337

Jag bjuder 1600kr plus frakt för saphire kortet och 1000kr plus frakt för Asus kortet.

Av UNIX1337
Skrivet av robalm:

Du kan gå högre än så om du kör benchmark med Liquid Nitrogen.
1.52 vcore för 24/7 glöm det.

Livslängden är nog inte toppen vid 1.52 vcore. Verkar vara runt 1.3V folk på forum ser som gränsen. 1.52V är antagligen den högsta volten som intel har testat vid och processorn fortfarande fungera.

Av UNIX1337

Allting verkar se bra ut. Både spänningen och temperaturen. Tydligen enligt intels manual så är CPU:n speccad för max 1.52 volt, se källa nedan.

http://prnt.sc/8s0sjg

http://www.intel.com/content/www/us/en/processors/core/deskto...

Av UNIX1337

Har du skrivit fel när du påstår att vcoren gick upp till 1.9V under testet? För enligt CPUID HWMonitor ser det ut som den endast når 1.254V.

Av UNIX1337

Jag har en Scythe Ninja III för att kyla min AMD FX 8350. Jag fick betydligt bättre temps med den än med min Cooler Master 212. Den ligger i 500-kronorsklassen.

Av UNIX1337

Prisvärd är den, går inte att få något billigare som är lika bra. Problemet är väl att uppgraderingsmöjligheterna är dåliga.

Problemet är väl att den är lite väl klen. Jag har en gammal dator som har liknande prestanda och för min del börjar det kännas som det snart är dags att köpa ett nytt grafikkort. I många spel får man sänka grafikinställningarna rejält för att det ska bli 60+ fps.

Av UNIX1337

Jag skulle väl försöka lägga till 200kr till ett 380x, men jag är onekligen partisk.

Skulle nog annars vara vettigt att vänta in AMD och Nvidias lanseringar av nya grafikkort. Det kommer nog tvinga återförsäljarna att rea ut många av de nuvarande korten. Nvidia tror jag släpper sina i slutet av maj, så ingen lång väntan.

Av UNIX1337

Borde inte ett 380x eller 390 fungera bra i cs:go? Dem verkar vara relativt vettigt prissatta på inet. Kanske värt att tänka på, med tanke på att han verkar vilja köpa delarna därifrån.

Av UNIX1337
Skrivet av hiphoppucko:

Vad räknas som höga volt? Ligger på 3,8Ghz nu med 1,55 v. Kan jag gå högre? Fixar ny kylare, 212 evo, för nu är tempen alldeles för hög!

1.55 är max man bör köra på den processorn. Det var i alla fall den siffran jag hitta på olika forum. Är 1.55 volt spänningen som står i BIOS eller den som du läser av under load med hjälp av mjukvara? För det finns något som heter vdrop, vilket innebär att spänningen sjunker när man belastar CPU:n.

Av UNIX1337
Skrivet av Superlight:

Ett EVGA G2 650W eller G2 750W.

Hur står sig EVGA GQ serien mot G2?

Av UNIX1337
Skrivet av viggehN:

Kommer processorn inte bottlenecka?

I vissa spel kommer den göra det, i andra inte. Om spelet är bra optimerat och använder alla 4 kärnor är det inga problem, oftast tar inte en AMD FX 6300 och bottleneckar grafikkortet.

Vad för nätagg rekommenderar ni då? Ett 700w borde vara lagom och kunna möjliggöra senare uppgraderingar.

Av UNIX1337

Corsair CX 500 till AMD 290X

Hej!
Det är så att min kompis ska uppgradera sitt grafikkort. Vi har införskaffat hos ett AMD 290X. Jag undrar om vågar om man vågar använda kortet tillsammans med ett Corsair CX 500 nätaggregat, som sitter i datorn för närvarande. Gigabyte rekommenderar att man har minst ett 600w nätaggregat och med tanke på att ett CX 500 är högst medelmåttig så kanske man inte ska pusha gränserna?

Om den behöver bytas ut vad borde vi skaffa istället?

Värt att nämna är att det sitter en i5 2400 i datorn.

Av UNIX1337

@niklasloow: Jag bjuder 900kr.

Av UNIX1337

Verkar ok, men den här laptopen har bättre skärm.

http://www.blocket.se/landskrona/Awsum_pro_gaming_laptop_5411...

4k och 3D är överskattat.

Av UNIX1337

Föredrar matta skärmar därför att jag ofta läser en bok under tiden jag använder datorn.

Dessutom föredrar jag att läsa texter där alla meningar börjar med stor bokstav.

Av UNIX1337

Integritetskränkning i fickformat, toppen! Thomas Bodström jublar!!!

(Jag kommer inte ha något problem med den, men jag kan tänka mig att många andra inte kommer gilla att bli "smygfotade". Man är ju medveten på ett helt annat sett att man hamnar på bild om någon står och fotar med en kamera.)

Av UNIX1337
Skrivet av trickysaer:

Okey, tack för svaren. Låter rimligt Märkligt som du säger med tickljudet... Jag trodde också man letade efter litet och tyst kort när man är ute i dessa format. De kanske räknar med att man har ett chassi som dämpar mer ljud än en inspelningsstudio?

Jag har ett Gigabyte 7850 med windforce-kylare och fläktarna klickade något fruktansvärt när det var nytt. Men efter någon vecka så slutade fläktarna klicka. Så i mitt fall så blev det bättre när fläktarna hade slitit in sig.

EDIT: Var visst ett 7850 inte ett 6850 som jag skrev att det var, nu har jag rättat till det.

Av UNIX1337
Skrivet av Aene:

Underbar text, bara att lägga ut den då

FIXAT!!!

http://www.blocket.se/landskrona/Awsum_pro_gaming_laptop_5411...

Av UNIX1337
Skrivet av N0iZE:

Du borde skaffa jobb inom marknadsföring.

Du har nog rätt. Mitt nuvarande jobb är inte så jätteutvecklande. Det har alltid känts som jag varit ämnad för något större än att tillverka hundskitpåsar.

Av UNIX1337

AWSUM PRO GAMING LAPTOP TILL SALU!!!!!!!

Har du tänkt bli spelvärldens nästa Chuck Norris? Ska du ta och meja ner motståndare i LOL som en steroidpumpad RAMBO? Då behöver du det bästa av det bästa, en raketmaskin, en maskin som får tiden att stanna, brudar att falla och jorden att skaka. Du behöver en PRO GAMING LAPTOP. Som tur är, har jag maskinen för dig, en svart Macbook A1181. Tillverkad av det bästa företaget på denna planet, ett företag som revolutionerade telefon marknaden ett företag som släpper så snygga produkter att impotenta får ståfräs, datorn tillverkades av APPLE!!!

SPECIFIKATIONER:
Core 2 Duo: Processorn är så snabb att om den suttit i en bil skulle den fått jorden att snurra baklänges när den accelerera.

4GB RAM: Den bästa ramen i världen, inte ens ramen på Mona Lisa har en chans. Hela 4GB av detta minne har datorn! Det är nästan tillräckligt mycket minne för att ha hela nätets porr på!

Rentina skärm: Alla ni som trodde att er New York Yankees keps hade bra skärm. Ni kommer nu få lite perspektiv på vardagen. Denna skärm är så bra att allt som visas på den ser lika vackert ut som ett norrsken, en vacker soluppgång i juni månad, över fält fyllda av väldoftande blommor. Har man denna skärm så finns det ingen anledning att bruka LSD.

NVIDIA GRAFIK: Detta grafikkort är grönt och framförallt har det inga problem med drivrutiner.

PS Den maxar BF4.

Nu är det bara att slänga upp denna annons på blocket och casha in.

För be om ursäkt om det verkar flummigt. Jag har druckit lite ikväll.