Inlägg

Inlägg som Xyberly har skrivit i forumet
Av Xyberly
Skrivet av CarlOscar:

"Folk har inte råd med dessa priser" Hahaha!

Om ni vill handla hos Netonnet så får man "leta"

NETONNET

Knep faktiskt ett 4090 TUF NON OC för 21.900:-
Varför var det ett sånt stort hopp till OC?

Samma sak som vid releasen av 3000-serien. De säljer första omgången kort till MSRP av just den modellen och sen kommer priset gå upp till vad som ska vara standard för denna varianten vilket är något under nuvarande priset för OC.

Av Xyberly
Skrivet av medbor:

Uppenbart att detta är med DLSS3

Latensen följer inte bildfrekvensen alls

Snabbt som attan ändå, men inte helt okej att jämföra bildfrekvens rakt av när hälften är genererade och medvetet ökad latens är en del av lösningen. Ska bli kul att se FSR3 med kanske ställbar bildfrekvens, genererar kanske konstant 1000 fps oavsett renderade bildrutor (teoretiskt exempel)

Nej, Overwatch har inte stöd för DLSS så detta är ren rastariserad prestanda.

Av Xyberly
Skrivet av Paw:

@Xyberly

Ja precis du har helt rätt Inet böjde pinsen på min CPU och jag accepterade detta och tog hem den utan att gnälla och gjorde en RMA hos AMD istället eftersom AMD är så snälla och tar emot CPUs med böjda pins för att dom vill visa för hela världen hur trevliga dom är.

https://www.amd.com/en/support/kb/warranty-information/pib

Läs: Step 2: Determine What Is Not Covered by Warranty

Any bent or damaged pin(s): Not Covered by Warranty

Missing pin(s): Not Covered by Warranty

Så men andra ord nej AMD hade verkligen inte tagit emot min CPU ifall pinsen verkligen hade varit böjda.
För det andra tygla din vilda fantasi samt lägga inte ord i min mun.

Världen hade mått bättre av färre individer som springer företags ärende utan att någon har bett dom om detta

Mvh Paw

Finns inget i ditt inlägg som sa att det inte var några böjda pins när du hämtade den, därav det jag skrev.

För det kan ju inte vara varken eller här. Antingen har du hämtat ut en prolle med böjda pins, eller så fick du tillbaka en som inte hade dessa böjda pins som var orsaken till varför garanti nekades. Och om det nu inte fanns några pins som var böjda som du kunde se, varför accepterades då deras anledning till varför garanti nekats? Om du nu lämnat in en processor utan böjda pins så är det ju Inet som felat i båda fallen och du bara lagt dig på rygg. Antingen har de böjt dem och inte stått för det eller sagt att det finns böjda pins fast det inte finns något synligt.

- Hej, min processor fungerar inte kan ni byta ut den?
- Nej, den har böjda pins så du har tyvärr ingen garanti.
- Kan jag få se vad det är som är trasigt?
- Ah, nä, det syns tyvärr inte men de böjda pinsen finns där.
- Ok, då tar jag hem den igen.
??

Det låter ju inte så rimligt i mina öron. Känns ju som att det saknas lite information här för att det ska gå ihop. Om du nu bara går direkt från A till C så blir det ju att man får gissa sig fram till vad som nu faktiskt hände med ditt strulärende.

Jag är bara intresserad av vad som faktiskt hänt, för klagomål på forum tenderar att utelämna ganska viktig info ibland..
Ska man klaga på hur något hanterats så ska det vara av rätt anledning också och inte för att man inte fick som man ville.

Om du nu väljer att bara vara bitter istället för att bara snabbt rätta mig där jag nu antagit fel så är väl det fine det med. Men blir ju så tråkig stäming då.

Av Xyberly
Skrivet av Paw:

@Xyberly

Innan du börjar prata för mycket så kan du börja med att läsa mitt första inlägg i den här tråden.

Mvh Paw

Enligt vad du skriver där så säger du ju då att Inet har böjt pinsen på din CPU och du accepterade detta och tog hem den och gjorde en RMA mot AMD då istället. Eller missuppfattar jag det?

Hade jag haft (bra) bildbevis på att allt var fint vid inlämning så hade jag ju definitivt inte accepterat detta. ¯\_(ツ)_/¯

Av Xyberly
Skrivet av Paw:

För min del så tycker jag att det hela var mycket märkligt att dom hävdade att min 5800x hade böjda pins och då gäller ingen garanti. Men 3 dagar senare efter att jag hade gjort en RMA hos AMD istället så knackade DHL Express på dörren med en helt ny 5800x.

Du kan väl dock inte komma och säga att du förväntar dig att få en produkt du själv orsakat skador på ska hanteras inom garanti av en återförsäljare? Att AMD själv är villiga att lösa det åt dig är inte direkt relevant, är en mycket lägre kostnad för dem att hålla en kund nöjd än det är för återförsäljaren att ta hela kostnaden här för att byta ut den åt dig. För återförsäljaren skulle bara få den här nekad och tillbakaskickad av distributören den är köpt ifrån.

Av Xyberly

Repor på moderkortet som orsakats av användaren vid bygg av dator sker oftast direkt till vänster om PCI-porten strax under ett av skruvhålen. Hur ser ditt kort ut där? Skador där är något som väldigt många ärenden till tillverkaren nekas för och går då åter till återförsäljaren som får ta kostnaden för det defekta kortet om det nu inte fungerar. Möjligtvis är det detta som är problemet här, men svårt att veta utan mer info.

Av Xyberly

Var ganska blandat för mig, hos kompisen jag var mest hos så skulle jag väl säga att de bjöd på mat var 5:e gång eller något. Jag brydde mig inte, satt ju bara kvar på rummet och spelade på konsolen och lyssnade på musik. Vi brukade ändå bara raida skafferiet på flingor och mackor när man kom dit efter skolan, så inte så att man gick hungrig.

Hos en annan så vet jag bara med mig att jag blev bjuden när de skulle ha pannkakor typ.

Av Xyberly
Skrivet av landahl:

Varför väntar du på det kortet när du har ett 3090?

Varför köper någon någonting?
För att man behöver det (prestandan med 3090 räcker inte för hans behov) eller bara för att man vill ha det. Är ju inte krångligare än så.

Sen om det nu är värt de pengarna kan endast köparen svara på, vi vet ju ingenting om hur det kommer prestera ännu.

Av Xyberly

Sitter ni i en serverkanal eller ett direkt samtal?
Vid båda fallen så kan det vara så att ni ansluter mot en server som kanske inte går så bra ihop med din ISP av en eller annan anledning. Ganska säker på att man ska kunna ändra vilken server samtalen ska gå genom oavsett vilket sätt ni väljer att köra samtalet på.

Jag har stött på samma problem ett par gånger när man suttit i ett samtal och har då testat att hoppa till typ Ryssland eller något annat och då har det kommit igång och fungerat bra sen.

Av Xyberly
Skrivet av SuperSverker:

Jag gav 5800kr för mitt 2070 2019.
2022 kan jag ge samma pris för i stort samma prestanda.

Vad sysslar ni med grabbar, detta duger inte.
Speciellt inte nu när Arma 4 är i åtagande....

Tänkte säga samma sak, är löjligt hur still det stått med prestanda per krona nu de senaste åren.
Och då var 2000-serien en överprisad historia redan från början som sen såg ut att bli bra med riktpriserna för 3000-serien, men sen såg vi ju hur det gick.

Spelar ingen roll vad MSRP kommer vara för nästa generations kort, priserna lär ligga på typ samma nivåer som nu eller högre i alla segment igen.

Problemet är ju att folk köper alla korten oavsett priserna, så det finns ingen anledning att dra ner priserna till vad jag skulle anse vara en rimlig nivå (ca 7000 kr för xx80 varianten, typ hälften av det för ett xx60).

Av Xyberly
Skrivet av Blomman90:

De flesta företag sköter reklamationer förtjänstfullt. Man vinner ofta på att konsumenter är nöjda med sina köp och den service de erhåller när problem uppstår, så att konsumenten kommer tillbaka och handlar på nytt.

Detta var i princip hur vi såg på reklamationer när jag hanterade RMA för datorer och liknande, finns inga synliga skador på enheten så är det lika bra att hantera det som att den är under garanti. I de flesta fallen är det inget problem att få produkten lagad av tillverkaren utan kostnad, ibland får man tjöta lite på dem för att få igenom det. I vissa fall så betalade vi för reparationen/bytte ut mot likvärdig produkt så länge inte verkstaden återkommit med något som antyder att det är kundorsakat.

Av Xyberly
Skrivet av Scarabeo:

Såg i SweClockers recension att denna SSD kan bli extremt varm så verkar rekommenderas att köpa en heatsink till den. Finns för 149 kr på Inet.

https://www.inet.se/produkt/5320287/ek-m-2-nvme-heatsink-svar...

Moderkortet kommer redan med en heatsink, så det är onödigt.

Av Xyberly

Ser bra ut, jag själv föredrar väl en Noctua-kylare över PR2 men det är en väldigt prisvärd kylare som kommer göra jobbet. Då du ändå inte ska köra på K-varianten av processorn så lär det inte vara något som kommer påverka dig.

Av Xyberly

Enklaste lösningen här känns ju helt klart som att de bara bör införskaffa en med induktionshäll och sluta ställa saker som kan brinna på spisen.

Tror nog alla nya modeller stänger av sig själva om de känner att inget står på plattorna. Står inget på spisen så kan den heller inte bli varm hur mycket man än försöker.

Sen föredrar jag induktion över en vanlig spis, ser både snyggare ut och gör jobbet bättre enligt mig.

Av Xyberly

Butiken kan hjälpa dig med att ta detta mot tillverkaren av nätagget. Det kan tyvärr ta lite tid för detta då det hela hänger på tillverkarens hanteringstid, men har själv hanterat ett par sånna ärenden där tillverkaren gett kund en kredit på värdet av de trasiga komponenterna. Om det som är trasigt var köpt någon annanstans kan det vara bra att leta fram kvitton för dessa för att skicka med till tillverkaren.

Av Xyberly
Skrivet av tiieempu:

Jag har fram till nyligen arbetat som NIS dokumentatör för elnät. I mitt fall var jag anställd kommunalt och hade en lön på 32,5k. Försökte få upp den mer då jag tagit mycket ansvar m.m. men fick som svar att lönenivån i princip var nära taket.

Har själv precis börjat inom kunddokumentation för ett elbolag och fick 33,5k som ingångslön, vilket är lite kul då jag hade begärt 32k vid första intervjun.

Ingen erfarenhet, gick upp från 23700 från tidigare jobb.

Av Xyberly
Skrivet av Greyguy1948:

Jag köpte DDR4 Skill som är märkta 3200 men datorn identifierar dem som 2133.
Jag har inte testat än om de klarar 3200...

Datorn kör alltid minnen i standard hastighet om du inte slagit på XMP i bios.

Av Xyberly

200MB RAM utnyttjat är typ ingenting och är helt inom vad som kan anses vara normalt.
RAM är till för att användas och så länge du inte stöter på att det fortsätter att gå upp och du inte har tillräckligt för att göra annat så är det inget problem. Att din dator upplevts seg kan ha varit för att den utförde en genomsökning, om du har en mindre kraftfull dator så kan det möjligtvis ha märkts av lite på prestandan i övrigt.

Av Xyberly

ordlig.se nr 51, 3/6

⬜⬜⬜⬜🟨
🟩⬜⬜⬜🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

Wordle 251 5/6

⬜⬜⬜🟨⬜
🟩🟩⬜⬜⬜
🟩🟩⬜🟩⬜
🟩🟩🟨⬜⬜
🟩🟩🟩🟩🟩

Av Xyberly

ordlig.se nr 47, 3/6

🟩⬜🟨⬜⬜
🟩🟨🟩⬜⬜
🟩🟩🟩🟩🟩