Inlägg

Inlägg som Xyberly har skrivit i forumet
Av Xyberly

ordlig.se nr 26, 4/6

⬜⬜⬜🟩⬜
⬜🟩🟩🟩🟩
⬜🟩🟩🟩🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

Där hade man en del tur, men fanns flera ord att välja mellan.

Av Xyberly

Började löpa lite lätt förra veckan, inte gjort det innan men har varit ute och åkt inlines de senaste 4 åren på sommaren.
Började med en runda på 5km med ganska lågt tempo, tog mig igenom hela passet utan att stanna. Följde ett löpningspass i klockan som ville att jag skulle jogga i ca 5,5km/h och sen ökade det långsamt upp till typ 7km/h. Problemet är ju att min normala gångtakt är typ 6km/h, så den tyckte hela tiden att jag joggade för fort.

Men igår körde jag på med ett hårdare pass, samma rutt men tempot ökade mycket mer. Började vid ca 6km/h och på sista kilometern så ville den att jag skulle hålla 13,7km/h. Jag klarade att hålla farten en stund iaf, men gick ner till ca 11km/h när det blev för tungt. Hela rutten tog 33 min varav 10 minuter var uppvärmning och nedvarvning. Tog endast en kort paus på någon minut mot slutet.

Jag är förvånad över att jag tog mig igenom det passet så pass bra som jag gjorde, pulsen låg ganska stadigt runt 155 genom hela rundan. Inlinesåkandet har ju definitivt hjälpt till med min kondition iaf. Ska bli kul att jobba på att klara längre sträckor, just nu är målet att kunna klara 10km på en timma men det är fortfarande en bra bit bort.

Av Xyberly

Antal kunder man förlorar på detta är nog inte ens statistiskt mätbart, få personer har så dåligt tålamod att de inte kan vänta en helg på något.

Av Xyberly
Skrivet av Söderbäck:

Själv tycker jag det är helt värdelöst att hantera fläktstyrningen från UEFI. Jag vill justera i småsteg under maxbelastning för att hitta optimal ljudnivå kontra kylning. Det går helt enkelt inte att göra om man måste in i UEFI för varje liten ändring.
Jag har sjäöv svurit en del över AIsuites upplägg. Flertalet funktioner funkar inte alls ens. Men för just fläktstyrning ser jag ett stort mervärde i mjukvara som kqn styra 3pinsfläktsr med kurvor - on the fly - i windows så att mam kan belastningstesta samtidigt.

Men jag kan ha snöat in väldigt djupt i önskan om att ha styrning på fläktar 😁.

Jag kan rekommendera Argus monitor, är en bättre version av speedfan. Det kostar några slantar, men det tycker jag helt klart det är värt. Bra mycket trevligare än Aisuite som jag också envisades med att använda under ganska många år.

Av Xyberly

Jag skulle gissa på att rutten du fått är uppmätt att ta en viss tid, vilket i ditt fall ska vara 80% av en full arbetsdag. Att det tar längre tid än så för en ny person är självklart helt naturligt.

När jag var tidningsbud under ett år för typ 8 år sen så var min rutt utmätt till 2½ timma, under min första vecka där jag gick själv så tog det ca 3 timmar varje gång. Men man lärde sig sätt att snabba på det hela och det dröjde inte länge innan jag fick ner den tiden till ca 1½ timma (min kondition blev väldigt mycket bättre av allt springande i trapphus ).

Din arbetstid kommer garanterat minska om du fortsätter, men känner du att det här bara inte fungerar för dig så är det bara att säga upp dig. Det kommer förmodligen inte vara så uppskattat av din chef, då de behöver hitta en ersättare snabbt, men det är inte ditt problem så länge du jobbar på under uppsägningstiden.

Personligen hade jag bara sett det som en utmaning, se hur mycket man kan få ner sin tid med som jag gjorde med min tidningsrunda. Men vi är alla olika.

Av Xyberly

Hur har det varit med basstationerna, har dessa varit inkopplade med ström en längre tid eller varit helt avstängda när det inte använts?

Vet att motorn i dessa har en tendens att gå sönder när de stått igång länge.

Om de varit urkopplade när headsetet inte använts så är jag villig att köra på ditt köp nu pris för 3000 och kan hämta det nu i helgen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Xyberly
Skrivet av anon301768:

Betalar 160 kr för 1000 Mbit och jag märker knappt någon skillnad när jag kör VPN.
Vanlig surfning, streama m.m är ingen skillnad, laddar jag ner nått är de lite sämre fart men de ligger ändå på 10-12mb/s och de räcker för mig, inte så ofta man har någon glädje av högre farter.

Nu betalar du förvisso i princip ingenting för dina 1000Mbit, men vid nedladdningar så förlorar du ca 900Mbit då när du kör via VPN. Det är inte "knappt någon skillnad" det.

Jag själv hade aldrig accepterat en sån hastighetsminskning på min gigabit-lina. Jag betalar för en hastighet och vill då också få ut denna.

Av Xyberly

@robalm: Att paketet har lämnats av postnord betyder ju inte att just din vara har packats upp och registrerats som inlämnad i deras system. Det är mycket paket som kommer in varje dag och det är inte robotar som har hand om detta, ta 2 djupa andetag och gå och köp ett nytt kort på faktura om det nu är så jobbigt att vara utan grafikkort ett par dagar.

Av Xyberly

Samsung Note 8 64GB

Har bytt mobil för ett tag sen så tänkte bli av med den här nu. Köptes via Tele2 i November 2017 och har använts varsamt sen dess. Den har dock fått sig några små skråmor på 3 av hörnen, men är ytterst små. Haft skydd på baksidan så glaset är i bra skick där, framsidan har 2 minimala repor som bara syns om man letar efter dem med avstängd skärm.

Telefonen kommer i originalförpackning med laddare, oanvända earbuds, 4 nya stift för pennan, USB-adaptrar för överföring från annan telefon. På bilden saknas en USB-C till USB-A adapter, den ingår med.

Telefonen är inte låst och är helt återställd med alla tidigare konton borttagna.

Hade tänkt mig 3000 kr för den, eventuell frakt står köpare för. Betalning skrev via Swish.

Läs hela annonsen här

Av Xyberly

@Jaw_B: Då jag inte fått något slutgiltigt svar från någon av de 2 som var intresserade av båda delarna så kan jag ta och släppa processorn för 1500 om jag inte fått något svar innan dagens slut från de andra.

Av Xyberly

@Jaw_B: Säljer helst båda tillsammans när jag har en som är villig att köpa båda, så då går det andra budet före.

Av Xyberly

@Jaw_B: Finns fortfarande kvar, 2500 kr är fortfarande högsta budet. Har tänkt avsluta affären under morgondagen då jag mest troligt får hem min nya processor på torsdag.

Av Xyberly

Fått bud i PM nu på 2500 kr plus frakt, vilket just nu är det ledande budet.

Av Xyberly

@b3h4ppyn0w: 2500 kr kan jag gå med på, men delarna kommer monteras ur den här datorn när jag fått min nya processor och moderkort vilket jag tror kommer ske nu i veckan. Och jag har inte tillgång till extra komponenter för att testa dem utanför chassi, men som sagt, det är delarna som sitter i min burk just nu så fungerar gör dem.

2500 kr med frakt inkluderad så är de dina om inte någon annan budar högre.

https://i.imgur.com/suiplLM.png

Av Xyberly

@b3h4ppyn0w: Har inte vägarna förbi där, men är villig att skicka med vilket fraktsätt du vill som finns tillgängligt. Är ditt bud då för 1500 kr styck?

Av Xyberly

@anon254573: Noterat, priserna är inte sätta i sten men är vad jag helst vill ha för dem.

Av Xyberly

X99-A II samt i7 5820K säljes

Är dags för mig att göra mig av med mitt moderkort och CPU då jag beställt nya delar. Båda komponenterna är inköpta tillsammans på webhallen och har straxt under ett års garanti kvar (skickar kvittot på mail till köparen om så önskas).

Asus X99-A II
Kommer med originallåda

Intel i7 5820K

1500 kr styck är startpriserna för båda.

Säljer helst båda tillsammans, går att hämta straxt utanför Göteborg eller om det ska skickas så står köparen för frakten.

Tar emot Swish eller överföring till bankkonto.

Läs hela annonsen här

Av Xyberly

Fortfarande intresserad? Jag har funderat lite på att byta processor, så kommer möjligtvis sälja mitt Asus X99-A II.

Av Xyberly
Skrivet av ClintBeastwood:

Det var något spel som tidigare gått i ~30 fps på 1080Ti @ 4k men nu kunde det köra runt ~75 fps. Det var dock låst till 60 pga v-sync. Det var utan raytracing va? Minns inte vilket av korten det var dom körde på nu däremot.

En över 100% ökning i vanlig spelprestanda hade de pushat mycket hårdare om det gällde allt. Tvivlar på att det kommer vara i närheten av det. 40% som bäst skulle jag tro.

Av Xyberly

Helt löjliga priser som inte kunde backas upp på något sätt med faktiskt spelprestanda och inte bara hur mycket bättre de är på något som de andra korten inte är gjorda för.

Visst, raytracing ser helt underbart bra ut men stödet för det kommer inte vara något man kan förvänta sig av varje spel och då är den vanliga prestandan det viktiga.