Inlägg

Inlägg som Xyberly har skrivit i forumet
Av Xyberly
Skrivet av Larsp777:

Oj, det var billigt. Var det något erbjudande?

Yes, fyndhörnan på Ringön.

Av Xyberly

Mycket trevligt kort. Köpte det själv på inet för 2999kr för en vecka sen. Fick upp den i 1260Mhz också (1290 i benchmarks). Klockar lite bättre än mitt 6950 som jag endast kunde öka med ca 70Hz.

Av Xyberly
Skrivet av strikarn:

Om jag ska uppgradera mitt grafik kort är det smartast att köpa ett till gigabyte hd6950 1 gb? eller köpa ett annat nytt kort?
Har 650w nättagrigat....

Om du ska köpa nytt i dagsläget är det bättre att skaffa dig ett 660Ti eller 670.

Av Xyberly
Skrivet av strikarn:

Jag och en kompis byggde i våras likadana datorer men skillnaden var grafik korten. Jag köpte Radeon gigabyte hd 6950 1 GB och min kompis radeon Msi hd 6870 1 GB. Mitt kort klarar bara high grafik på bf3 medans hans klarar ultra grafik. Jag är inte så bra på datorer men enligt produkt information så ska mitt grafikkort vara bättre.
jag förstår inte varför han kan köra på ultra och inte jag
Är hans 6870 bättre än mitt 6950?

Du kan spela med ultra du också, men det betyder inte att det är spelbart. Vad får han för FPS? Vilken upplösning spelar han i? Det är sånt som spelar in, ligger han på 30 fps så skulle jag inte säga att hans kort klarar att spela på ultra.

Sen så är det ganska stor skillnad i prestandan mellan multiplayer och singelplayer. I singelplayer klarar mitt 6950 att maxa allting och ligga på 30-35 fps, testar jag det i multiplayer så är det bra mycket sämre än så.

Av Xyberly
Skrivet av ajp_anton:

Jo linser nämnde jag redan. Jag tänkte mer på hur man får in skärmen till mitten av synfältet på båda ögonen.
Att bara dela upp en väldigt avlång i två halvor behöver en skiljevägg vid näsan så att ögonen inte råkar se andra sidan. Man kan inte justera ögonavståndet, för båda skärmhalvorna sitter fast och synfältets mitt är fixerad.
Att ha en vanlig 3D-skärm, antagligen polariserad med olika polarisering för varannan pixel, placerar synfältet i mitten framför näsan. Dyr optiskt utrustning krävs för att flytta bilden till där ögonen faktiskt är.

Jo, det var väl just den där biten som snubben hade listat ut hur man skulle göra bra. Ingen aning själv hur han nu skulle kunnat göra det, men är Carmack imponerad så måste det vara något bra och det är inte allt för dyrt heller.

Av Xyberly
Skrivet av ajp_anton:

My bad, jag ser bara inte hur det kommer fungera på det avståndet utan några konstiga trick. Eller så är det två separata skärmar iallafall som summar upp till 1280x800.
Men du gör samma misstag som han jag "läxade upp". 640x800, inte 640x400.

Linser fixar problemet med avståndet. Jag är medveten om att jag gjorde ett misstag där, håller dock på att dygna för tillfället och är lite smått trött.

Av Xyberly
Skrivet av Marcusk:

Nej, varje öga får 640x800, om du inte har 4 ögon. Dessutom har de sagt att priset kommer ligga på något som "vanliga gamers" har råd med, och med tanke på att "vanliga gamers" är de som sitter med 3 000kr konsoller så kommer den nog inte bli så dyr.

Jo, var lite snabb där, men ja, den billigaste versionen (med relativt låg upplösning) lär ligga på ungefär samma pris som den på kickstarter till en början. Att klämma in en skärm som ger 1080p till varje öga kommer dra upp priset en hel del dock och den kommer vara rätt så dyr.

Av Xyberly
Skrivet av ajp_anton:

Båda ögonen har var sin skärm på 1280x800 pixlar. Det är fysiskt omöjligt för ögonen att dela på samma skärm på det avståndet.
Sen så är detta den bästa 3Dn man kan få. Inga blinkande aktiva shutters, inga polariseringsfilter som bara fungerar i en vinkel. En ren och unik bild per öga i full upplösning.

Nej, läs på innan du läxar upp andra inom ämnet. Det är bara en skärm med upplösningen 1280x800 som sen delas på mitten och varje öga får 640x400 i upplösning. När den "riktiga" versionen kommer som vi vanliga konsumenter sen kommer kunna köpa så tror utvecklaren av denna att varje öga ska kunna få hela 1080p, men den kommer kosta mycket mer än den med lägre upplösning (upp emot 1000 dollar).

Av Xyberly
Skrivet av Megacrash:

Tv är väl Comhem bra på pga stort utbud med ok priser men Internet aldrig i livet. Stabiliteten verkar bero mycket på var man bor dock.

Jo, det verkar ju helt klart som att man behöver lite tur om man ska köra med Com Hem som internetleverantör. Jag själv har aldrig haft några större problem med dem. Modemet jag hade när jag körde med 25/10 strulade en del och tappade anslutningen någon gång om dagen mot slutet. Detta har dock inte varit något problem längre sen jag bytte upp mig till 100/10 för 2 veckor sen och fick ett nytt modem. Får även ut 114/11 så jag har verkligen inget att klaga på på den fronten.

Av Xyberly

Vad får man om man blandar en mytoman med ett troll?

Trådskaparen.

Av Xyberly

Nyss bytt upp mig till 100/10 och måste säga att jag är väldigt nöjd än så länge. Kört med 25/10 i snart 2 år och aldrig haft några större problem med Com Hem här som tur är, det var mycket värre när jag körde med BBB.

http://i.imgur.com/e3Y1Y.png

Av Xyberly
Skrivet av Weedrea:

Ok, jag misstänker att det börjar vara mitt nätagg som inte orkar driva båda grafikkorten. Satte igång Skyrim o får liknande problem där.. Hackar ännu mer när jag drar igång crossfire. Finns det något bra program att mäta detta? skulle vilja veta till 100% innan jag drar o köper mig ännu ett nytt nätagg :).

Skyrim lider av stuttering vare sig man har ett eller flera grafikkort (detta gäller för både AMD och Nvidia). Skyrim är en portning av ett konsolspel och är inte anpassat för flera grafikkort, AMD jobbar på en CAP som ska fixa många av problemen som folk upplever.

I BF3 så lider du förmodligen av microstuttering då det helt enkelt är sånt man får leva med i många spel när man kör crossfire/SLI. Om du nu får runt 80 fps som du påstår så aktivera V-sync, detta hjälper i många fall mot microstuttering men du får leva med en liten fördröjning i musrörelserna.

Att någon spenderar 12 000 kr på grafikkort är enligt mig helt galet. Ett 6990 hade varit mycket bättre (och sen ett 6970 till om du nu verkligen måste ha mer än 2 kort) och som du själv märker så går det att spela BF3 på medium i din upplösning när du enbart kör med ett kort. Att fixa bra stöd för Quadfire kommer aldrig vara en prioritet bland spelutvecklarna eller de som skapar drivrutinerna hos AMD och Nvidia då marknaden är så absurt liten.

Du borde läst på om nackdelarna med att köra 4 stycken grafikkort tillsammans innan du slog till då det i de flesta fallen fungerar dåligt.