Inlägg

Inlägg som Ch|CkeN har skrivit i forumet
Av Ch|CkeN

Hej, är det JBOD eller vad är det som egentligen stöds här? Jag försökte läsa via manualen men blir inte riktigt klok.

Vet du om den går att koppla (JBOD) till t.ex. en NAS (Synology)?

Tack på förhand

Av Ch|CkeN

Mandelpotatis! 🥔

Av Ch|CkeN
Skrivet av jnsson:

Hos Amazon har jag bara behövt verifiera med bank-id när det har varit högre belopp. När jag köpte en telefon för ca 3000:- så behövdes bank-id verifiering. Hur mycket kostade din order/beställning

Japp, har liknande erfarenheter också. På större belopp har jag också fått verifiera med BankID, men det rör sig ofta om flera tusen kronor i dom beställningarna. På "mindre" belopp så går alltid köpet igenom utan någon extern verifiering. Jag vet att jag har kontaktat Amazon i detta ärende men fick aldrig något vettigt svar av dom varför dom använder sig av detta metoden.

Men precis som nämnt ovan så misstänker jag att dom väljer att ta hela risken/ansvaret. Det absolut viktigaste för dom är att du konverterar och genomför köpet och får en "smooth" köpupplevelse.

Av Ch|CkeN

Var inga som helst problem för mig (Telia)

Ringde in, snacka med nån supertrevlig kille i telefon, han vart osäker, koppla mig vidare till uppsägning och de tog ca 30 sekunder så hade han förlängt mig på 250-500-kampanjen igen.

Ingen som nämnde någonting om att det var fel eller otrevligt. Jag skämtade till och med med båda personerna. "Det är väl så här det brukar gå till? Man ber om att få bli kopplad direkt till uppsägning så löser dom det för att bibehålla en kund?"

Förra året ringde jag in i sista sekund (fredagen den 26:e) när jag var på väg till kontoret, tanken om att jag hade glömt nån deal slog mig. Bad om att bli kopplad till uppsägningsavdelningen direkt och det hela var över några sekunder.

"Du ringer för att du vill "säga upp ditt abonnemang" om du inte får samma deal ;)"
Självklart svarade jag "Du läser mig som en öppen bok" och vi båda asgarvade.

Att trash-talka Bahnhof och säga att Telia hade steppat upp gjorde inte snubben på Telias dag något sämre kan jag informera iaf. Tror vi snacka skit i 5-10 min efter han hade kirrat en förlängning.

Precis som andra nämnt här inne så går det ju att byta 1 år och köra om cirkusen om och om igen. Gjort så sen 2018 och har typ aldrig varit något problem överhuvudtaget.

Kört Telia sen 2020 (nykund) och förlängt både 2021 och 2022. Av alla bolag som jag haft att göra med har Telia varit det lättaste när det kommer till att förlänga/förnya iaf. Var kund hos Bahnhof i typ 10 år, dom vägrade göra någonting alls utan lät nästan nöjd när dom avslutade mitt abonnemang (2020).

Gick ju tom att beställa via deras sida trots mitt nuvarande abonnemang? Om ni inte testat det, försök göra det via deras formulär istället då. Jag kom hela vägen till köp iaf.

Sen att Telia suger på mycket annat kan jag inte förneka, tog dom 3 månader att ändra min gamla folkbokföringsadress trots att dom hade den nya i sitt system.

Men till er som misslyckats via chatten, testa telefonen som så många andra skrivit här inne, går så sjukt mycket fortare och det går oftast att "känna" på personen på andra sidan och anpassa samtalet till viss del.

Av Ch|CkeN

Min Logitech Microphone USB Desktop.

https://www.komplett.se/img/p/400/581478.jpg

Inköpt från NetOnNet 2007-08-24 för 239kr.

Av Ch|CkeN
Av Ch|CkeN

Jag ringde in till uppsägning, kom fram typ direkt.

Snackade med en snubbe och la korten på bordet.

Inom 30 sekunder förlängdes mitt nuvarande deal 12 månader till.

299kr för 500/500.

Tummen upp till Telia i år.

Av Ch|CkeN

Fortsätta att sortera och sälja av alla gamla prylar som jag inte längre använder/behöver. Jag började för ett år sedan och har kört på till och från, vilket har gett ett REJÄLT klirr i kassan. Verkligen över mina förväntningar. Så blir nog ett ryck snart igen och samla ihop allt jag har för stunden och skapa nya annonser.

Kan varmt rekommendera till alla som gått i säljtankar, det är lättare än vad man faktiskt tror.

Av Ch|CkeN
Skrivet av Calma:

Uppdatering:

Tre SO-DIMM paket är sålda.
Således bara 2 paket kvar!

Jag tar gärna som sista 2.

Av Ch|CkeN

Dum fråga: Är det som på bilden (utan keycaps) eller har du plockat bort dom för att visa att det sitter gröna brytare rakt igenom på tangentbordet?

Alltid drömt om att ha ett mx green faktiskt.

Av Ch|CkeN

450+frakt för minnet

Av Ch|CkeN

Kört LastPass sen 2016, varav betalande kund första 2 åren. Extremt nöjd med deras tjänst och det har verkligen förenklat mitt liv och min vardag. Men detta var lite smågirigt, att inte erbjuda ett bättre alternativ. Jag tackade för mig och gick på Bitwarden. Tog som alla andra påpekat 2min från reg till import. Gick även lätt att enablea Bitwarden i iOS.

Av Ch|CkeN
Skrivet av fremar:

Fick svar av Bahnhof på mailen nu, kontaktade dem med ev uppsägning och sa att jag funderade på att byta till Telia, då skulle de höra av sig senare:
"Hej xxxxx,
Jag fick höra av en kollega att du varit i kontakt med oss och undrat om vi har möjlighet att matcha Telias "Black Friday" kampanj som dom kör just nu. Detta är inget vi har möjlighet att matcha tyvärr.
Du kan besvara detta mejl om du har frågor eller funderingar så hanterar vi det därifrån.
Med vänliga hälsningar
Oscar"

Jag fick exakt samma svar

Av Ch|CkeN

Jag fick precis återkoppling och dom kunde inte göra något åt mig. Jag tackade vänligen och avslutade mitt abonnemang.

Av Ch|CkeN

Jag har väntat på att bli uppringd/tillbakaringd nu i 1 timme. Vilket alternativ har ni valt som ändå lyckats komma fram? Jag valde privatperson (1) och sedan övriga tjänster (4) då det verkar vara dit majoriteten blivit hänvisad?

Av Ch|CkeN

Intressant, har nu gått över 24h sedan dom lovade att återkoppla till mig via mail och ser att många av er har blivit det. Jag förstår inte i vilken prioritetsordning som lägger dessa ärenden. Men jag resonerar att jag väntar ett par timmar till, sen får man ligga på igen för att få något besked i frågan.

Verkar ju onekligen vara någon form av lotto kring deras utfall. Jag har inga problem att gå med mössan i hand från ISP till ISP. Var kund hos Bahnhof från 2008 eller något fram till 2016 och det betydde absolut ingenting för dom när jag använde det som ett argument.

Detta påvisar ju bara hur vi konsumenter egentligen bör tänka, oavsett om det gäller bank,försäkring/internet/random-tjänst. Man måste våga prova sin "relation" med sin befintliga tjänsteoperatör.

Av Ch|CkeN

Jag hörde av mig strax för 9 i morse och blev lovad återkoppling, inte hört ett ord sen dess. Detta var via chatten, och som framgått så verkar det kanske inte riktigt vara den mest optimala vägen att nå rätt avdelning.

Men vilken väg är den "rätta" då? Ska man via telefon bli vald att komma till uppsägning eller erbjudande? Jag har inte hört något av dessa val bli presenterade för mig via knapptrycksalternativen.

Tacksam för svar.

Av Ch|CkeN

Jag har över 150 leveranser från Budbee på mitt samvete. Det har precis som ovan nämnt oftast fungerat väldigt bra. Men tyvärr så har tjänsten blivit lite sämre på slutet där det varit strul med paket, förseningar, trasiga och till och med borttappade paket (Växtvärk?).

Oftast så har det löst sig på ett riktigt bra sätt, men vid ett par tillfällen så har jag fått kontakta butiken och be dom hitta en annan lösning, speciellt om det gått 3-4 dagar utan återkoppling från Budbee.

Ett färskt och tyvärr tråkigt exempel är att jag nyligen flyttade och måste skriva en C/O-adress på mina leveranser. När chauffören kom till dörren var han otroligt otrevlig och irriterad på mig. Detta trots att jag skrivit C/O + namn och följt Budbees instruktioner. När jag påpekade och till och med visade det för chauffören så muttrade han bara och vände ryggen till. Självklart så förstår jag att deras chaufförer har ett otroligt tight schema och måste leverera sin rutt enligt ett tidsestimat, men detta föranledde att jag numera väljer andra alternativ då det uppenbarligen verkar vara problem med att läsa vad som står i instruktionerna.

Har testat alla som kör ut i Stockholmsområdet och de som i min mening fungerar bäst just nu är Airmee, Budbee och Best (i den ordningen).

Av Ch|CkeN

Ja, jag fick återkoppling idag vid 16-tiden.

Av Ch|CkeN

@muSashi: Samma här, men han gav med sig till slut. Var tvungen att säga att jag isf skulle byta till Telia för att inte gå miste om detta. Men Chattade som sagt med honom igen nyss, bara för att höra vart min bekräftelse befann sig, vill inte komma till veckan och höra att det inte gick igenom bla bla bla bla bla. Bahnhof är dock kända för att lösa problem, så jag får lita på hans ord.