Inlägg

Inlägg som xdrive har skrivit i forumet
Av xdrive

Hårddiskar är tyvärr bland det tråkigare man kan köpa. Det är jättekul att få mer utrymme för lagring, men har alltid i bakhuvudet att disken kan krascha när som helst, och att det är en kostnad i upkeep.

Av mina SSDer har visserligen ingen dött ännu..

Av xdrive

Kör Windows 10 / 11 Pro
Välj att du vill domän ansluta datorn, så får du skapa ett lokalt konto.

Av xdrive
Skrivet av Djurmamman:

Hur kan man göra en trailer till Fallout utan att ha med war never changes?

Ja, uppläsning av Ron Perlman borde ju varit ett krav i början....

Av xdrive

Min One Plus 7T pro kommer få leva tills det kommer en kamera som inte är en prick mitt i skärmen, otroligt störande. Precis som rundade hörn på skärmen som gör att det saknas ett antal pixlar....

Av xdrive
Skrivet av CrazyDriver:

Så du menar att människor inte påverkas av spel och film? Gissar att du inte har barn i grundskoleålder. Just GTA är egentligen den värsta typen av spel då det försöker vara så realistiskt som möjligt och utspelar sig i en miljö som människor kan relatera till. Detta till skillnad från CS GO och krigsspel där fokus ligger på taktik och strategi.

Men å andra sidan så har väl spelet en åldersgräns av en anledning?

Av xdrive
Skrivet av jeppe109:

Men det är ju totalt ointressant. Det finns rykten om allt på internet. Det är ju rentav fördummande. Självklart är inget bekräftat innan det är bekräftat.

Jo, det kan man tycka, men det är allt jag kan utläsa av det han säger. Att säga att han påstår att det som sägs är osant, är ju inte rätt.

Av xdrive
Skrivet av jeppe109:

Nintendo vi fattar att ni inte kan/vill bekräfta men snällla sluta ljug.
Bättre hålla tyst än att ljuga.

Alltså, det enda han säger är att det finns rykten på internet som behandlas som om de vore bekräftade, men det är inte sant att de är bekräftade. Han säger ju inte att de inte är sanna, bara att de inte är bekräftade.

Av xdrive

Synd om anställda. Men får hoppas som sagt att det betyder mindre exklusiva spel så vi konsumenter får välja vart vi vill köpa spel.

Av xdrive
Skrivet av firstofmay:

Tack Nvidia för att ni låter mig betatesta ert grafikkort för mer än 20k... Borde ha varit på plats redan när kortet släpptes!

Gissar på att andrahandsvärdet inte blir så högt på de kort som har denna kontakten heller.

Av xdrive

Antingen enkla frågor eller också har jag följt xbox för mycket genom tiderna

Av xdrive

Köpte mitt FF7 Remake (fin utgåvan), och när jag öppnade fodralet så trillade det ut trasig plast.
Hörde av mig till Webhallen, men de sa att jag öppnat spelet så de kunde inget göra....

Har handlat mycket av Webhallen och varit kund där sedan 2002, och de har varit jätte bra, men som flera säger så har de blivit sämmre vid någon tidpunkt. Kör Inet så ofta jag kan numera.

Men vore tråkigt om de försvann också...

Av xdrive
Skrivet av dibban:

Kollar igenom köphistoriken på inet, ca 40 papp sedan 2011. Inget direkt jag ångrar men får ändå lite ångest av summan. Å andra sidan har det varit grejer jag använt och sen är jag faktiskt en jävel på att sälja av saker jag inte använder längre.

Det som svider mest är ett köp från ~2000, hade sparat ihop slantar och tänkte köpa mig ett nytt datorspel och klurat läääänge på vad jag skulle köpa - det blev KKND2: Krossfire. Visade sig vara ett riktigt skitspel och nåt helt annat än vad jag föreställt mig, och jag ångrade mig ca 5 minuter efter att jag börjat lira. Besvikelsen

Om jag skriver detta

Totalt köpt hos Inet: 172 903 kr sedan 2011, känns det bättre då?
och nä har ingen direkt hög inkomst, lägger bara mest på teknikprylar... inga resor osv.

Av xdrive
Skrivet av cyprox:

Windows är en deal breaker, det är inte gjort för formfaktorn och det märks väldigt tydligt. Lite som Windows Mobile 6.5 på telefoner och skillnaden när första iPhone kom.

Steam deck känns som en konsol, hela os:et är gjort för formfaktorn och det är riktigt snyggt och smidigt.
Har man något enstaka spel som inte funkar i Linux pga anti cheat så kan man dualboota eller i nödfall streama det från sin stationära om man kör Windows på den

Ska bli intressant när steamos släpps för alla vad som händer, då kan det bli riktigt intressanta produkter

Jag har både Steam Deck och ROG Ally. Blir mest att jag använder ROG Ally då den är så mycket kraftigare, samt tycker jag Asus har gjort ett riktigt bra arbete med Armory Crate. Funkar fint att få upp on screen tangentbord med shortcuts på gamepaden, döda tasks, får upp taskmanager osv. Men jo det är mer en PC i bärbar format än en ren konsol.

Av xdrive

Alltså, windows 7 saknar funktioner som senare versioner har, men det är den sista innan de började trycka in för mycket webb i skiten. Det kändes hyfsat som jag ägde min dator, nu känns det som det bara är en övergång tills vi kommer boota mot azure...
Och... det har inte Edge... Jag använde chromium baserade Edge i början, men sedan implementerade de det i Windows, och det började böna och be om att jag skulle använda det, då blev det Firefox igen...

Kommer ihåg EU var griniga på att IE var default läsare i Windows XP och Microsoft tvingades lägga till så man kunde välja webläsare vid nyinstallation. Hur kommer det sig att de inte reagerar nu?

Av xdrive

De kan ju göra som Sony gör mot PC spelarna, släpp det 3-5 år efter Xbox releasen....

Men men, när det gäller PS5 spelen så är jag glad att en del ens kommer till PC nu.

Av xdrive

Max jag kan välja är 35W FPPT 30W SPPT och 25W SPL.

Ska ju gå ställa 53W FPPT, 43w SPPT, 30W SPL, vad missar jag?
Har den inkopplad med asus ström adaptern. Senaste Bios och Armory Crate...

Update:
Ok, orginal nätdelen funkar det ej med. Funkar ej med Jsaux dockan jag har som ska ha pd upp till 100w.
Verksar som jag måste koppla in den direkt....

Av xdrive

Om Android skulle börja dö ut, så får nog Apple problem utan konkurrens.
Android är ju skapat av Google och de är ju kända för att aldrig lägga ned något... eller vänta nu...

Jag undviker Apple produkter i allmänhet, inte för att de är dåliga, men de är dyra och alldeles för nedlåsta till Apples egna produkter.

Av xdrive
Skrivet av Conqvistadoren:

Samma sak går att säga om alla spelplattformar (och företag i allmänhet) - ingen av dem bedriver välgörenhet. Steam är fortsatt väldigt stora och det är bra att någon har klivit in och skapat lite konkuurrens.

Kan hålla med, så länge ingen har exclusives, för då suger det rejält, och det är epic som kör med det, så därför suger de så hårt och jag önskar dem ingen lycka.

Av xdrive
Skrivet av improwise:

Inte riktigt uppdaterad gällande olika spelmarknader numera men vad är skälet till att Epic till synes kan ge bort spel till väldigt bra priser eller i vissa fall inga priser alls? Normalt sett brukar ingenting vara gratis, även om det kan upplevas som det, som t.ex. Facebook osv.

De tjänar mycket pengar via fortnite, och de vill ta över marknaden från Valve så att de kan fortsätta tjäna pengar även när fortnite inte är populärt längre. Så fort de nått sitt mål, dvs. att de flesta köper från epic games store, så kommer de inte vara lika pro consumer längre. Är ju inte så att de gör det för välgörenhets skull.

Av xdrive

Jag köpte en ssd i det format på Amazon på 2tb. Skickades från Kina, är en western digital disk, kostade cirka 3000kr
Tror den hade liknande hastigheter, men den hade nog sämmre uthållighet om jag minns rätt

Update: denna var det https://www.amazon.com/gp/aw/d/B0BM9D1GXP?psc=1&ref=ppx_pop_m...