Inlägg

Inlägg som xdrive har skrivit i forumet
Av xdrive

De till och med firade framför en blå skärm

Av xdrive
Skrivet av Sando:

Tack för tipset!. Nätdelen måste sitta i fram?

Av xdrive

Har precis köpt detta chassi och satt radiatorn i botten...... Antar att jag behöver göra om det så den blir i sidan då... Lite sugit att få all varmluft stråla ut i sidan dock.... Jag har försökt hitta en luftkylare som passar som skulle kunna klara av i9 9900k på 5.0ghz, men det verkar inte finnas något bra.... får typ 95c på processorn nu med vatten kylaren när jag kör Cinebench....

Av xdrive
Skrivet av LemurenSwe:

Riktpris på cpu, mobo och minne?

Säg 2500kr då, med tanke på att jag fått ett bud på det.

Av xdrive
Skrivet av Apanx:

Intresserad av 2 st 2x16GB kit av DDR4-minnena för 1000kr/st om det är vettiga timings, vilket modellnummer har dem, eller har du bild där det står med?
Även intresserad av Z97-moderkort, 4790k och 4x8GB DDR minne för 2500 + frakt, finns IO-plåten?

Minnena är CMK32GX4M2B3200C16 (https://www.corsair.com/eu/en/Categories/Products/Memory/VENG...)

IO plåt finns.

Av xdrive

I7 4790k, z97 Xpower AC, DDR3 minne, DDR4 Minne, Processor Kylare.

Tänkte försöka sälja mina gamla dator delar och 2st paket med DDR4 minnen, samt processor kylare.

Har 2st paket Corsair LPX DDR4 2x16GB 3200Mhz Högst bjudande rikt pris ca 1000kr /st. Anledningen jag säljer dem är därför jag bytt till 2x32gb (gått över till MiniITX med bara 2 minnes platser). Minnena levereras i original kartong och funkar helt fel fritt och är ca 1 år gamla.

1st z97 MSI Xpower AC moderkort. Funkar fel fritt. Har hela 10st sata portar, så perfekt för filserver eller liknande. Även stöd för SLI, Crossfire med PLX chip för att kunna få x16 på båda korten. Gott om usb portar osv, länkar specs nedan. Levereras i orignal kartong.
https://www.msi.com/Motherboard/Z97-XPOWER-AC/Specification

Delidad 4790k processor. Heat shield är ej fast limmad igen, utan har låtit sockeln hålla shielden. Har körts ihop med moderkortet ovan. Funkar fel fritt.

2st paket 2x8GB 1600mhz DDR3 Vengeance Pro Series. Har körts som 32gb ram ihop med moderkort och processor ovan. Funkar perfekt och leveras i original kartong.

Säljer helst både moderkort, Processor och minne i ett paket, men kan tänka mig att sälja individuella delar om jag vet att jag blir av med allt.

Be Quiet Dark Rock TF processor kylare, även den har körts med moderkortet, processorn ovan.
Fint skick, fungerar fel fritt. Högst bjudande. Rikt pris 500kr.

Köparen betalar frakt vid skickning.

Jag behåller rätten att sälja eller inte sälja till vem jag vill.

Läs hela annonsen här

Av xdrive
Skrivet av PierreB:

Ni som har koll. Vad erbjuder en Xbox som inte en PS 5 kommer ha?

I princip alla multiplatform spel kommer gå bättre på xboxen. Alla Microsofts first party spel kommer ej till ps5. Gamepass finns inte till ps5. Är nog främst det.

Har du en bra PC dock, så kan du spela alla Microsofts first party titlar på den. Då är det bättre att köpa en PS5 för Sonys exklusiva spel och köra multiplatforms spelen på PCn.

Av xdrive
Skrivet av ExcZist:

Jo visst tar det knappt par minuter men det är ju inte kul att se Windows tanka ner grejerna igen lika fort som man tagit bort det för att Windows ska updatera allt.
Mest det jag stör mig på och kommer fortsätta störa mig på det tills jag slipper ta bort det efter flera omgångar.
Fast jag har ju "lagg" problem med 10an efter att jag börjat köra senaste versionen vilket är mer störande

Du kan stänga av Windows consumer features. Det finns som en group policy i Enterprise och Education versionerna men ej i home/pro. Dock kan du editera registret och lägga till eller ändra nyckeln så du stänger av den även på de versionerna. Googla disable windows consumer features så hittar du hur du gör

När jag gör ny installation så gör jag alltid det utan internet, disablar consumer features, sedan pluggar jag i nätverks kabeln.

Är man riktigt jobbig kan man göra en installations media där denna ändring är inbakad också. Men Jo riktigt dåligt att oset kostar pengar och innehåller reklam och samlar data om oss....

Av xdrive
Skrivet av anon5930:

Folk bryr sig inte verkar det som. På PC finns GOG som säljer legala DRM-fria spel. Även när spel som släpps finns här köper folk ändå spelen på DRM-tjänsterna istället. Köp på GOG är egentligen enda sättet att "äga" spelet idag som jag ser det, även med fysisk spelmedia så är skivan eller kassetten både spel och licens.

Själv är jag mer för spel som tjänst istället för att köpa DRM-skadade spel idag. Så blir mycket Game Pass och GOG för mig.

Japp handlar på GOG så ofta jag kan. Älskar den tjänsten.
Har och Game Pass men jag gillar inte riktigt hur spel kommer och går... Men med tanke på att man inte "äger" spelen du köper så kanske jag ska tänka om.

Av xdrive
Skrivet av torbjorn_75:

Det ska finnas något som heter Go offline i menyerna, då borde man kunna lira utan internet eller?

Det finns det och det går. Men grejen är den att då måste du redan loggat in med ditt microsoft konto och startat spelet en gång innan du kan göra detta. Samt skulle konsolen gå och dö, så kan du inte ta din hårddisk med spel och stoppa i en annan konsol, då den inte ens kommer hitta spelen när den inte har internet. Samt skulle man göra en factory reset eller köpa en begangnad xbox one, när servrarna är nere så går det inte ens använda den.... Jag tänker väldigt långsiktigt här..

Av xdrive

Många som förmodligen inte kommer förstå eller tycka att detta är ett problem..

Jag satt och kollade lite på gamla videos på youtube och ramlade då in på videos från 2013 då folk var så upprörda över 24timmar kollen på spel mot deras servrar. Många argumenterade att när servrarna stängs ner vad händer då?

Jag har själv köpt massor av digitala spel, för det är så smidigt att bara dra igång spelen, men samtidigt så känns det inte riktigt som jag äger dem, så jag velar fram och tillbaka mellan digital och skiva.

Idag tänkte jag testa hur Xbox One faktiskt är utan internet, så jag drog ur ethernet sladden och gjorde en factory reset.
Oj, hade inte insett tidigare hur mycket online beroende konsolen faktiskt är. Men har detta gått under radarn på de flesta? Eller har de ändrat saker på senare tid och ingen bryr sig längre?

Till en början med, så kan du inte ens använda konsolen utan att gå online och logga in med ett Microsoft konto.
Så skulle servrarna försvinna och du inte har din profil syncad så är det bye bye med den konsolen.

Sätter man in sin externa disk, så hittar inte ens xboxen spelen man har på den utan internet uppkoppling (så vida det inte är ett helt ouppdaterat disk spel). Jag levde i tron att om jag har skivan och har uppdaterat spelet så kan jag spela det utan internet, men så är inte fallet. Jag testade fallout 4, men xboxen började istället installera spelet från skivan då den inte kände igen senaste versionen av spelet utan internet. Så varken uppdateringar eller DLCer kan man använda på en ren xbox utan internet.

Så hela idén att köpa spelen på Skiva som en del har för att "äga" spelet mer än om man köper det digitalt verkar ju helt meninglöst. Långt in i framtiden så kommer ju xbox konsolerna vara en plast burk som ej går använda. De flesta tänker nog att man aldrig kommer vilja använda konsolen vid det skedet, men den kommer vara nostalgi då, precis som många av de gamla konsolerna är idag.

Lite skrämande ändå vad vi ger upp i smidighetens namn... Eller också börjar jag bara bli gammal....

Av xdrive

Snart dags att blåsa upp till storm med nya grafikkort, ska bli spännande.

Av xdrive

Kanske dags för 2an då? https://store.steampowered.com/app/221540/DG2_Defense_Grid_2/

Eller Bloon TD6 https://store.steampowered.com/app/960090/Bloons_TD_6/ kostar 0,81€ på steam sommar rea.

Av xdrive

@Näbbdjuret: Jag hade ett sådan chassi i några dagar innan jag skickade tillbaka det, vet inte om det enbart var mitt chassi, men det hade sylvassa kanter som skar kablar och händer som smör. Var inte förtjust i det alls.

Av xdrive

Blä, canceled pga. det som händer i USA....

Av xdrive

Antar att alla vill ha sin egen streaming tjänst, så vill man hoppa lite mellan spel så betalar man snart 1000kr i månaden för alla tjänster du måste ha...... Framförallt Microsoft som har sin cloud tjänst på g, relativt snart....

Av xdrive

@Näbbdjuret: Japp, man avgör ju helt själv vad man tycker är värt att betala för, dömer ingen.
Men för mig känns det bara fel att man ska behöva betala för att spela ett spel singleplayer

Innan spelet hade släppts pratade de om att stashboxen skulle vara oändlig. Sedan när spelet släpptes så var den extremt begränsad, och påstod att det berodde på server stabilitet. Sedan sätter de lösning bakom en paywall... Jag störde mig på samma lösning i ESO och jag gör det i Fallout 76 också.

Har provat spelet lite sedan wastelanders kom ut, och det är ju helt klart roligare nu.

Av xdrive

Ganska intressant att folk betalar en månadskostnad för att kunna spela spelet i singleplayer......

Av xdrive

Spelade spelet från och till, men sen införde de fallout 1st och låste oändlig crafting box bakom den avgiften. Inte tagit i spelet sedan dess. Kommer väl testa wastelander men tvivlar på att jag kommer spela så länge.

Av xdrive

Även om det blir sent så vill jag säga tack för hjälpen.