Inlägg

Inlägg som noblesse har skrivit i forumet
Av noblesse

Duger inte mitt system?

Fick spelet Alice : Madness Returns igår och har spelat det med datorn jag har i sign. Kollar fps med fraps och fps vägrar gå över 30 och droppar ibland i stora fights till 15-20 fps. Jag tycker att min dator borde klara spelet med tanke på att en kompis maxar det med en 3 år gammal speldator med ett HD 4870.
Och hur/kan man fixa 30 fps gränsen, låsa upp den eller något? Provade spela Fable 3 och även där går den inte över 30. Därimot på Metro 2033 är jag uppe i 80 FPS på Very high DX9-10.

Hjälp?

Av noblesse
Skrivet av Bulltazar:

Absolut,
Yes dom överklockas samtidigt, båda kortet kommer alltid ha samma mhz...

Tack för hjälpen! Om du skulle se ett fint erbjudande på ett 6850 får du gärna länka :>

Av noblesse

Mitt XFX ligger på stabil 950 core och 1100 mem clock. Så jag kan ju köpa ett OC,SOC ändå om jag håller de på samma klock. Men hur funkar det med överklockningsprogram när man kör CF? Klockar programmet för båda korten samtidigt då?

Av noblesse

Så det är helt enkelt inte lönt att köpa ett kort med högre clock/mem än vad det som jag har är på

Av noblesse

Fungerar det att köra CF med kort av olika märke

Som rubriken lyder, har en XFX HD Radeon 6850, går det att köra CF med en t.ex Gigabyte HD Radeon 6850?
Och går det dessutom att köra mitt XFX med en Gigabyte eller något annat som är fabriksklockat? (OC,SOC)

Av noblesse

Kan nog vara något med RAMet

Av noblesse

Behöver verkligen hjälp med detta, snälla någon.. Alternativen är fortfarande låsta, precis som att prollen inte var av den upplåsta varianten :s

Av noblesse

i5 2500k + P8P67 B3 REV låsta inställningar i BIOS?

Jag skulle prova att överklocka min nyinköpta i5 2500k och upptäckte att alternativen för multiplier osv var låsta och inte gick att låsa upp..

CPU Ratio står helt enkelt på AUTO och går inte att ändra till något, samma med BCLK/PEG Frequency som står på 100.0.

http://imageshack.us/photo/my-images/193/iphone579.jpg/

Alternativet By All Cores går inte heller att ändra utan står på 42, vilket är Turbo hastigheten. Om jag förstått rätt så skall turbon vara avstängd för stabil klockning och då finns alternativet inte med.

http://imageshack.us/photo/my-images/835/iphone581.jpg/

Om någon har liknande delar i sin dator så skulle jag gärna vilja veta hur era inställningar ser ut

Jag har säkert gjort något idiotiskt fel men försök vara förstående och hjälpa mig

Av noblesse
Skrivet av The Mutt:

HAr du ett P67/Z68 moderkort så ska det inte vara nått problem men du kanske har ett H67 kort och då är du körd...

Haha nejnej jag har ett P67 kort så det ska inte vara några problem. Tycker det är jättekonstigt och irriterande, jag vill ju så gärna pressa min i5a :/

Av noblesse

FSB och Multiplier låsta i BIOS

Tänkte klocka min i5 2500k för första gången nu och när jag kommer in i BIOS så är multiplier och FSB låsta. Provade att stänga av turbo funktionen och pilla med lite andra inställningar men de är fortfarande låsta :/ Behöver hjälp så snabbt som möjligt !

MVH

Av noblesse

Ser väldigt fint ut, den datorn kommer du klara dig på länge. Tycker inte det är nödvändigt med större minnen om du inte skall syssla med Photoshop och Movie Rendering osv.

Av noblesse
Skrivet av ca.agrell:

"Great minds think alike?" Nu är beställningen lagd *förväntansfull*

Lycka till! Säger som jag brukar : Glöm inte distanserna :>, brukar vara ett problem för många

Av noblesse

Hade ungefär samma problem med mitt ASUS P8P67. Det var mitt RAM som krånglade så jag satte bara på XMS i AI Tweaker istället för Auto, sås fungerade det för mig

Av noblesse

Har lustigt nog exakt samma moderkort, processor och ram på min dator. Kan bara säga att det fungerar klockrent! Glöm inte att ställa in x.m.s i BIOS, hade lite problem att datorn inte ville dra igång. Gå alltså till Advanced>AI Tweaker>AI Overclock Tuner. Kanske bara jag som haft problemet, men här är lösningen iaf. Du kommer inte bli missnöjd!

Av noblesse

Säker på att minnena är helt kompatibla med moderkortet?

Av noblesse

desperat efter hjälp

Satte igår in ett nytt moderkort, processor och minnen i min dator. Har haft ett nytt grafikkort och nätagg ett tag med övriga gamla delar. Så allt är i stort sett nytt utom hårddisken. Problemen började med att moderkortet vägrade hitta hårddisken. Det började lysa en röd lampa på chassit igemte reset knappen. Ältade med det problemet i timmar och till slut fick jag igång datorn och kom in på OS:et. Jag uppdaterade den och installerade alla nya drivrutiner, sedan gick jag ut i en timme eller två. När jag kommer in igen är skärmen i viloläge och tangentbordet är slocknat. Datorn vill helt enkelt inte gå igång. Jag gissar på att det är hårddisken det fortfarande är fel på och lampan som jag nämnde tidigare lyser fortfarande rött. Hade stora förväntingar på min nya dator som slagits i spillror.. Hjälp uppskattas!

Av noblesse
Skrivet av Nattmannen:

Du förklarar inte speciellt mycket.

Du har ställt in att den ska boota från hårddisk innan cd-läsare. Så bios hittar din hårddisk?

Försöker du installera windows och windows hittar inte hårddisken?

Mer information önskas!

Ja jag ser min hårddisk i bios och det är min gamla hårddisk med OS och alla mina sparade grejer på.. Det funkade prima innan jag satte in det nya moderkortet, ram minnen och cpu. Nu lyser det en röd lampa på chassiet och ett felmeddelande kommer upp vid start: CAN NOT FIND HARDDRIVE el. liknande. Men i bios hittar jag alltså den..

Av noblesse

Hårddisken är inte så gammal så jag tycker den borde funka med det nya..

Av noblesse

NÅGON som kan hjälpa mig??? Är desperat

Av noblesse
Skrivet av Henrikfotograf:

Vad har du för bot inställningar?

Boot* inställningar? I det nya BIOSet så står min HDD före min Diskläsare vilket jag antar betyder att den först och främst bootar från hårddisken? Mycket mer än så vet jag inte. Direkt när jag startar datorn så lyser en röd lampa på chassiet. Har provat med ett antal olika sata kablar utan framgång.