Inlägg

Inlägg som Drickz har skrivit i forumet
Av Drickz
Skrivet av SunQ:

För att återgå till trådens ämne så ligger jag fortfarande på 35000/mån som projektledare på konsultfirma inom bygg. Skulle garanterat kunna hoppa upp ett gäng tusen om jag bytte företag. Men trivs väldigt bra just nu på firman. Bra bonussystem också.

Får jag fråga bakgrund och område? Antar det är region Stockholm-Mälardalen. Där är väl lönerna lite högre?

Har för tillfället 34000 i grundlön som arbetsledare mark med 5-6 års erfarenhet.

Av Drickz

Det finns många spel som gjort de senaste 10 åren värda att spendera vid datorn.

RPGs: Kingdom Come, The Witcher - Dessa två spel har gjort störst intryck när det gäller single player. Kingdom Come var fräscht i hur de tacklade lvling systemen. Sedan var miljöerna mysiga och ibland kom jag på mig själv med att jaga i skogen eller bara vandra omkring. The Witcher visade upp det bästa av vad man kan göra i en SP-miljö. Välskrivna- och utformade uppdrag, storylines, och fantastiska miljöer. Sen att Gwent är ett fullständigt spel i spelet är helt fantastiskt.

MMO: WoW, LoL - Trots att båda spel ursprungligt släppts förra decenniet, så har jag spenderat mest tid i dem. WoW har gett mycket underhållning och sällskap i form av retail, WoTLK privatservers, och Classic på senare tid. League är ett spel som jämnt känns uppfräschat när RIOT ändrar items och detaljer på kartan. Det känns aldrig som att man kan allt.

ARPG: Path of Exile, Grim Dawn - PoE har varit ett fantastiskt steg in i ARPGs, trots att det är rätt oförlåtande. När man väl kommer in i det och lär sig mer och mer blir det bara roligare att bygga karaktärer. Grim Dawn är mer chill och är bättre att spela som solo-self-found. Helt enkelt lättare att bygga en välfungerande karaktär.

Civilization 6 - Mer invecklat än Civ 5, och har inte gått tillbaka sedan det släpptes. Mycket tid med vänner har spenderats i tävling om världsherravälde.
Cities Skylines - Den mest välbalanserade stadsbyggaren hittills, om än många andra har sin egna charm.
Minecraft - Har tappat sin charm för mig på senaste tiden, men har spenderat hundratals timmar både i survival och i creative. I början när det släpptes var spelet allt jag väntat på sedan LEGO Creator.

Av Drickz

Många gånger då jag eftersökt paket så har de (schenker/postnord) startat en utredning, och plötsligt dyker paketet bara upp med en bil. Även fast det står att paketet är levererat/borttappat.

Av Drickz

@Sebben89: Rent spontant skulle jag tacka nej till den lönen men ja till positionen beroende på ansvar och arbetstryck. Om du godtar det för att komma vidare snabbt så ska du göra upp om en villkorsstyrd lönestege, bundet till hur du utvecklas som chef och ledare, alternativt tidsbunden.

Som nickhe nämnde bör du sikta på över 50000kr för vad det innebär att vara platschef. Dock så beror det på vad du har för ansvar i den rollen. Olika på olika ställen, men från vad jag hört så är det svårare att förhandla om lön inom företaget. Det upplevde jag endast som visstidsanställd.

Jag har för tillfället 34000 som arbetsledare i Norrland, 4-6 års erfarenhet, beroende på hur man räknar. Åkte nyss och började vid ett projekt i stockholm, där jag får (läs har förhandlat) över 40000kr+resor+traktamente+boende. 25 år

Av Drickz

@Sebben89: Du har lite erfarenhet. Det drar ner lönen. Många arbetsledare har 40.000 i månaden. Vilken region talar vi om?

Av Drickz

Gräv ner ett markavloppsrör ca 50cm och sätt trä- eller plastkilar för att fixera granen.
Spjutfundament / stolpspjut kan också vara ett alternativ.

OBS! Viktigt att kontrollera vad som finns i backen innan du gräver eller trycker ner något djupare än 20cm. https://www.ledningskollen.se/

Av Drickz

Svenska. Är faktiskt ganska trevligt tycker jag. Felsökning brukar bli lite knepigt men oftast är det lätt att hitta ändå trots att man måste göra översättningar då de flesta källor är på Engelska.

Av Drickz

Nu jobbar inte jag i IT, men kan säga som många andra att arbetslivet tar tid! Det tar allt från 2 till 5 år innan du lär dig ditt yrke så du känner dig bekväm med det. Se bara till att fråga och lära dig så mycket du kan varje dag så ska du se att känslan vänder.

Mina första 2-3 år i mitt yrke kände jag den känslan av att ha tagit vatten över huvudet. Grejen är den att alla andra förväntar sig kanske inte lika mycket som du gör. I början har man en tendens att förvänta sig att allt ska gå så hiskeligt fort uppåt och framåt. Sanningen är ofta att de som är runt omkring är medvetna om det mesta delen av tiden.

Av Drickz

@Elektron: Ärligt talat kan ett grafikkort för 10000kr vara billigare än lego i slutändan

Av Drickz

Endless Legend, Endless Space 2. 4X med lite RPG-element inslängda. Lätt att tappa bort tiden.
Cities Skylines är en stadsbyggare man bara kan bli bättre på. Starta om några gånger, och varje stad blir bättre och bättre. Kan lätt lägga 90 timmar på att bygga en stad utan mods.

Av Drickz

Har du samma hårdvara som tidigare är det bara uppdatera vad jag vet. De flesta installationsprogrammen tar bort den gamla först och sedan installerar den nya.

Av Drickz

Brukar som regel byta kylpasta när jag byter CPU. Var 4:e år eller så hittills.

Får se vad framtiden säger. Som det ser ut lär denna hålla mycket längre då jag ändå bara spelar League of Legends och WoW classic framöver.

Av Drickz

@improwise: Var med och byggde Citybanan. Tro mig, det var lite jobbigare att gå upp och ner för trapporna

Av Drickz
Skrivet av BasseBaba:

I vanlig ordning väldigt förvånad över det höga löneläget i tråden.

https://www.sverigesingenjorer.se/lon/lonestatistik/
Orkar inte dra någon a4-lång analys som folk ändå inte läser, men scrollar ni ned en bit där, och klickar på allt från "ingångslön" till "lön efter examensår", så bör man relativt fort se att det känns som att många (väldigt unga) personer här verkar sitta på löner som känns märkliga.

För att konkretisera:
Medellön civ.ing privat sektor 45000:- har examensår 2010. Då snackar vi 4,5 års studier och 8 års erfarenhet.
Här verkar mer eller mindre nyexade från en 2årig KY ligga på dom stålarna. Jag får inte ihop det.

Bristyrken, bra på att förhandla, ställer krav på arbetsgivaren, högkonjunktur, övertid. Sen att det är de som har det lite bättre som skriver här också..

Gick in på 27000kr 2017. Har sen dess ökat till 33800kr hos samma arbetsgivare för att jag sagt till chefen att vi alla ser efter vårt egna i slutändan... mer eller mindre. Har knappt satt foten på en högskola men de är beredda att betala ändå. Har 3-5 års erfarenhet av branchen/rollen.
Kompetensförsörjning är svårt, rätt kompetens då. Vad jag förstått är attityden hos unga och speciellt utbildade unga att en hög lön är förväntad, (och dom förtjänar det!).

Av Drickz

Köpte lite blandade fonder från Handelsbanken i september förra året. Sålde dom i juni på 10% vinst, cirka 1% per månad. Dom låg på mellan 3-17% ökning. Verkar som att alla har tappat lite nu senaste månaden.

10% är väl målet för att hålla någon slags ekonomi i det jämfört med att betala av bostadslånet i högre takt.

Frågar mig själv om det är värt att gå in igen nu på en lägre nivå. D.v.s. återinvestera pengarna i de fonderna som gått bäst senaste 9 månaderna.
Det ligger något i det en del här säger att det är sämre att inte gå in än att gå in i viss osäkerhet. Farsan gav mest bara svävande svar om när han trodde det var läge för han har 20 års erfarenhet av marknaden, så köpte lite på måfå... gick bra med facit i hand.

Av Drickz

Jag hade ett morderkort som ströp upload för att nätverksinställningarna var inställda på IPv6 istället för IPv4 och IPv6.

Gå till > Kontrollpanelen\Nätverk och Internet\Nätverksanslutningar. Högerklicka på ethernet och välj egenskaper. Klicka på Konfigurera, klicka på Avancerat. Kolla att alla värden relaterade till IPv4 och IPv6 är enabled. Kanske hjälper?

Av Drickz

@CubaCola: TW3 är värt fullpris, så lugnt värt!

Av Drickz

Först behövs det planera. Vilket skåp ska det tas ifrån, hur långt bort är det, och vad ligger ivägen? Avstånd och eventuell kabel och slang i backen gör att såna jobb tar otroligt mycket tid.

Kabelmarkering, kontroll av marken, planering av anslutningar i båda ändar, framkörning av maskiner och tekniker. Redan där är du uppe i självkostnader hos Telia upp mot 10000kr. Innan dom ens satt skopan i backen.

Sen ska 1 grävmaskin följd av en yrkesarbetare som kollar att kabel i backen inte blir skadad. Risk för skador på befintliga ledningar. Kabelreparation är dyrt!
Behöver dom skära upp asfalten? Den ska återställas, och väghållaren plockar ut rejält betalt för sånt.
Då har vi kommit igång, och det går rätt fort, max 1 arbetsdag om det inte ligger många andra ledningar ivägen. 1 arbetsdag på maskin+yrkesarbetare är mellan 10000 och 18000kr beroende på område och avtal.

Härnäst kommer själva inkopplingen av din fiber, som ska blåsas genom den nya kanalisationen och kopplas i båda ändarna.

Utan att ens räkna på material, teknikertid, och återställning är vi redan över 30000kr självkostnad hos Telia.

Kolla om du kan ansöka om landsbygdsbidrag för fiberanslutning själv. Vanligtvis gör föreningar eller kommunen det, men tror alla har den möjligheten.

Ett exempel är att mitt arbetslag brukar gräva fram högspänningskabel åt ett energibolag i en tätort. Grävning och återställning kostar minst 15000kr för en grop som är 2x2m inne i tätort. Det är för att arbete som görs i efterhand alltid är många gånger dyrare.

Av Drickz
Skrivet av Esseboy:

Det skulle bli 280 dollar på 178 tusen pers och 2800 dollar på 17800 pers första månaden. , lite högt tycker jag. Lade själv 20 dollar på loot

Tror nog att 50% är för 10-20% av spelarna och resten på runt 5%

Sen har typ en tredjedel av dom jag känner som spelar battlepass

Det ligger nog mycket i det du säger. Siffran jag nämnde är den som tagits fram runt F2P modeller med mikrotransaktioner och lootlådor. Samma personer som köper mycket loot-lådor är samma persontyp som spelar bort pengar på onlinecasinon. En del jag känner har blåst flera hundra och tusen euro på lootlådor i till exempel LoL.

För övrigt gillar jag spelet ordentligt. Lite problem med lagg ibland, men väldigt skönt gameplay. Man känner sig alltid lite handikappad i andra spel när man spelat ett tag. Dock är det fortfarande svenskutvecklade Totally Accurate Battlegrounds som är det roligaste battle royale spelet hittills.

Av Drickz
Skrivet av anon193054:

Helt galet egentligen att intäkter över 100 miljoner USD på ett kvartal förväntas hålla i sig. Hur många skins behöver varje spelare :D?

Helt sjuka siffror egentligen.
Hur många skins behöver var 500:e spelare?
Tyvärr är det 2% av spelarbasen som står för 50% av inkomsten, och 0,2% för resterande 50%.