Inlägg

Inlägg som Drickz har skrivit i forumet
Av Drickz

När jag byte lite delar med en OEM-licens så var det inga problem. Så länge några delar är samma så känner den igen att det fortfarande är samma dator.

Av Drickz

@Defender: Skulle gissa att det gör det möjligt för vem som helst att spela PC-spel med okej prestanda utan att investera något. De flesta har en dator av något slag, men ofta utan grafikkort om det är en laptop.

Av Drickz

Hi har HP Elitebook på jobbet. De verkar klara vår dammiga miljö, och kan driva pdf-läsare samtidigt som CAD läsare och webbläsare, dock med frysningar ibland. Antar det är som vilken laptop som helst. Man får ju vad man betalar för. Om man köper HP med en i3 kan man inte förvänta sig underverk heller.

Av Drickz

115kr per månad för parkering med motorvärmare är redan i underkant. Förstår om du väljer andra alternativ framför 800kr/mån för motorvärmarstolpe. Hutlöst.

Förstår det som att kabeln kommer hänga ut genom själva fönstret, och inte genom någon glipa vid fönster-ramen. Kommer det vara säkert ur elsäkerhetssynpunkt?

Av Drickz

Syrran åkte på en sån kamp med sin hyresvärd. Hon var blixtsnabb att gå med i hyresgästföreningen, tog diskussion med hyresvärden, och fick rätt.

Hyresvärden försökte höja hennes hyra med 10-20%, kommer inte ihåg. Samma visa där att de sa att hennes hyra var för låg. De hade inte gjort någon förbättring av hennes bostad sedan hon flyttade in, men hävdade att de glömt höja hyran varje år.

Hyresvärden får höja hyran cirka 1-4% varje år beroende på vad som anses skäligt för området och hyresvärdens investeringar. Tror det i syrrans fall landade i att de var tvungna att höja med 2% istället för det de planerat.

Kan stå något användbart här...
https://lagen.nu/1970:994#K12P19S1
https://lagen.nu/1978:304

Av Drickz

Webbläsare: Firefox
Email: Windows E-post, Outlook, Gmail.
Musik: Spotify, Youtube
Kommunikation: Discord, Steam
Övervakning/Kontroll: GPU Tweak, Samsung Magician
Spel: Steam, Battle.net, Epic Launcher, Uplay, Origin
Video: MPHC
Kringutrustning: Razer, Logitech - Byter från Razer till Logitech allt eftersom Razer grejerna blir irriterande eller trasiga.
Produktivitet/Jobb: Bluebeam 2019 extreme, Officepaketet, BIM360, Autodesk Navisworks, företagets interna system, OBS, Sony Vegas, Gimp,

Av Drickz

@ZalZeRoz: Kommer inte ihåg exakt. Vet bara att jag behövde slå av hairworks för att hålla fps mellan 60 och 80 i Toussaint. Det tillför knappt något och drar en massa prestanda i städerna, typ Toussaint.

Av Drickz

GTX1080 drar runt pixlarna på en 1440p skärm rätt bra. De flesta spel är 100 fps eller mer. Tyngre spel, typ The Witcher 3, går runt 60-80 fps om man slår av hairworks.

Av Drickz

Jag har det problemet på en av mina datorer, också med ojordade uttag. Nätaggregatet "jordar" ofarliga strömmar mot andra komponenter, t.ex. chassit i metall. I mitt fall fick jag svag ström genom kroppen när jag höll i elementet och datorns chassi samtidigt. Det var rätt obehagligt, men jag mätte upp både spänning och ström, som visade sig vara ofarliga.

Av Drickz

Så länge du är nöjd med hur ditt 1080ti presterar så finns ingen anledning att köpa nytt egentligen.
Personligen kör jag GTX1080 med 1440p skärm, och ser inget behov av uppgradering närmsta tiden. Får bara hoppas Cyberpunk 2077 är bra optimerat

Av Drickz
Skrivet av Dunder:

Vad tillför fläktarna egentligen? Skönt om det är väldigt varmt ute kanske?

Antagligen blir priset något absurt, men hade varit kul att testa. Hade nog föredragit svart.

Behagligare att andas, mindre fukt kvar i masken, typ. De flesta brukar föredra masker med 2 filter för att det är enklare att andas genom också, så antar att denna modell är riktigt bekväm ur den aspekten.

Av Drickz
Skrivet av Chris_Kadaver:

Minns inte om originalet hade stöd för höga upplösningar? Det lär väl ha implementerats eller? Det här känns som nåt jag kan få farsan att börja lira med mig. Han är 70+ men nötte aoe 3 som fan för bara några år sen på sin gamla mac.
Visste inte att sverige fanns? Låter kul hur som helst. Det blir nog ett game pass för min del. Galet bra deal egentligen efter att jag läste på om det.

Skrivet av anon42512:

Tveksamt om det hade stöd för 4K. Men 1440p fungerade nog.

Stämmer bra att det går att spela i 1440p, men skulle tro att dom slipar till hela spelet lite mer. Online är fortfarande aktivt än idag, vilket är förvånansvärt bra för att så pass gammalt spel med max 2000 spelare online åt gången.

Av Drickz

Återanvänd, sälj, skänk, återvinn.

Av Drickz

Tänker du att ni båda använder samma mic? Den mikrofonen verkar ha funktioner för det i alla fall. Sen hur kvalitén blir får du forska efter.

Av personlig erfarenhet med Blue Microphones Yeti så tar de upp ljud från hela rummet mer eller mindre.

Av Drickz

Nån timme, alltså någon timme, är ett osäkert sätt att säga att det kan ta en timme men det kan också ta någon timme fler än en timme.

Brukar nog oftast använda det för att säga att något kan ta nån timme fler eller färre.

Kommer nu fram till att undersökningen är något snål med val, då jag nu svarat att "nån timme" är allt från en timme till en halvdag. Valde ändå att det betyder fler än en timme.

Av Drickz

Avtal först, arbeta sen!

Arbeta aldrig utan avtal!

Läs om minikrav för anställningsavtal hos Unionen. Där är det uppspaltat bra vad som ska finnas på ett anställningsavtal.

Avtal först, arbeta sen!
Spelar ingen roll vilken sorts arbetsgivare det är. Var enda liten grej som rör avtal eller löneförändringar ska man ha skriftligt. Om du skadar dig, hamnar i en tvist, eller blir arbetslös så är det ett måste med skriftliga överenskommelser. Helst ska du ha kvar kopior på tidrapporter och andra eventuella utlägg också.

Av Drickz
Skrivet av strokarn:

Någon som vet var man kan få tag på en måttbeställd baksten?
Har ett litet projekt på gång.

Hittar du inget bra alternativ så har den lokala gravstenstillverkaren rätt grejer.

Skrivet av Otori:

Gjorde fyra degbollar igår som har legat i kylen sedan ca 20:00.
Hittar så många olika alternativ för jäsning.

När är lagom att ta ut dem och gör det någon skillnad att låta de varmjäsa?

Är det bättre att låta dem ligga till imorgon eller kan man köra vid 17-tiden ikväll?

Går att baka vid 6 eller 8 timmar.

Av Drickz

Napoli möter norrlandssvennen

Ska använda idén med överbliven granitsten, låter bra. Ligger i drivor från diverse projekt på jobbet.

Har studerat lite italienare på Youtube och har hittat ett bra recept.
https://www.youtube.com/watch?v=Cq90lUQUCUo&t
https://www.youtube.com/watch?v=vEZjs2TqB9o
Det som är viktigt när man inte har riktigt pizzaugn är att lägga till olivolja men ändå försöka grädda på så hög värme som möjligt. (250gr varmluft för mig)

Deg för 4-6 pizzor, beroende på hur stora/små du vill ha dom.
Torr jäst 2g=~1tsk
Mjöl 800g=~13dl
Vatten 500ml
Salt 25g=~1,3msk
Socker 20g=~1,5msk
Olivolja 50g=~3,5msk

Sås
Hela eller Passerade tomater, jag använder muttis passerade
Färska basilikablad
Olivolja
Salt 1g per 100g tomater, vilket blir cirka en tesked på 400g tomater
Det är originalreceptet men brukar fräsa lök och vitlök i olivolja, lägga till peppar, oregano/pizzakrydda. Tycker det är godare så.

Top-toppings är dansk/italiensk salami, rökt skinka, och generisk pizzaost, med lite parmesan. För osten så gäller "less is more" i fallet med pizzaost. Då slipper man en fettig, slapp pizza.

Blanda vatten och salt, låt saltet lösas upp i vattnet.
Blanda 4/5 mjöl, socker, och jäst tillsammans i en bunke.
Vänta en stund på att saltet löses upp och jästen "vaknar" i mjölet, som är rumstempererat.
Blanda alla ingredienser och arbeta in resterande mjöl. Knåda degen i 20 minuter, låt den jäsa 20 minuter, sedan dela upp degen i 4-6 stycken små bullar. Låt dem jäsa i rumstemperatur under en fuktig bakduk i 6-8 timmar. Baka ut pizzan med en av många tekniker. Jag alternerar att lära mig napoletansk knådning och bara klockvis dra i degens kanter för att göra den tunn och rund.
På med allt det goda och in i ugnen i cirka 5-7 minuter eller tills kanterna börjar få färg, men inte brända.
Degen klarar sig i kylen i flera dagar. Den jäser sakta tills det är slut plats i burken eller slut socker i degen. Helst hinner man äta upp alla innan dess

Gjorde en riktigt fin pizza häromdagen som jag inte tog bild av, men här är den finaste (inte godaste) pizzan som fått bli till i ugnen här hemma.

https://i.imgur.com/f3RzntW.jpg

Av Drickz
Skrivet av Yatagarasu:

Nu har du inte satt budgivning i annonsen, men tänker jag kan lämna ett iaf så kan du välja att ignorera det om du vill

350kr + frakt lagt iaf

Budet är noterat. Känns rätt lågt men.. fortsättning följer

Av Drickz

Är också en av de 'få' som hoppade på WP tåget med Lumia 1020. En fantastisk telefon som gjorde bra ifrån sig tills stöd för appar började sina. Sista spiken i kistan var när bankID slutade uppdatera.

Finns det andrahandsvärde kvar i de här telefonerna tro? Min ligger i en låda som backuptelefon för tillfället, men gillar att ge äldre hårdvara nytt liv i någon annans händer... mot ett kostnad förstås.