Inlägg

Inlägg som jhedlof har skrivit i forumet
Av jhedlof

Någon som vet med säkerhet om Electrolux nya AC i Comfort 600 serien är kompatibla med Google Home? Dom har ju en egen app som dom skriver om, men det står ingenting om Google Home/Assistant.

Av jhedlof

Min Electrolux EXP26U338CW som inköptes våren 2019 har börjat lukta illa när man sätter igång den på kylningsläge. Det luktar som värst de första minuterna, sedan försvinner det. Med risk för att det blir permanent så tänkte jag försöka mig på att rengöra AC:n.

Jag har läst i ett tidigare inlägg i denna tråd att pollen, damm och hudavlagring kan sätta sig i AC:n och bilda bakterier.

Vad tror ni om att använda en sprayflaska för rengöring av AC i bilar? T.ex. denna produkt.

Har vi någon annan i den här tråden som har provat detta?

Av jhedlof
Skrivet av Kvarnis:

Geforce now har dåligt interface vilket ger dålig reklam för spel, man måste söka manuellt om man vill hitta ett spel, många triple AAA spel är ej synliga på första sidan.

I brist på detta hittade en bra sida som listar alla spel, finns även en changelog.

www.gfnlist.com

Av jhedlof
Skrivet av chrillol:

Nu gissar jag till viss del, men så länge lamporna är tillagda i Hue-appen så bör det funka med en Philips Motion sensor (man väljer väl i appen vilka lampor som ska tändas när den aktiveras?)

Jag tänkte eventuellt också gissa och hoppas på att det fungerar med Philips Motion Sensor. Jo man väljer rum eller zon som ska tändas i tillbehörskonfigurationen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av jhedlof

Har ett Philips Hue system som jag har utökat med några Ikea Trådfri GU10 till hallen, anslutna till Hue utan Trådfri Gateway.
Går det att aktivera Ikeas lampor med Philips Motion Sensor eller behöver jag Trådfri Rörelsesensor?

Skickades från m.sweclockers.com

Av jhedlof
Skrivet av Sysop:

Det blir ju jobbigt om fingeravtrycken kommer på villovägar, då känns dagens lösningar säkrare, imho.

Skickades från m.sweclockers.com

Ungefär som när en hacker lyckades "kopiera" tysklands försvarsminister Uruslas fingeravtryck genom ett par högupplösta pressbilder. Det är nog inget gemene man behöver oroa sig för dock, men det är väldigt intressant.

https://www.theguardian.com/technology/2014/dec/30/hacker-fak...

Av jhedlof
Skrivet av anon128054:

Då fick man ett mail från Jula att ens 8000 BTU luftkonditionering order för 1999kr inkl frakt (40 års kampanj!) till närmsta varuhus är bekräftad

4,2 av 5,0 i betyg av 24 personer
Känns inte helt tokigt för att kyla ner ett sovrum

Vad rek folket för ”fönster kit” ?
Tackar

Skickades från m.sweclockers.com

Något av dessa är bäst:

https://luftmiljobutiken.se/produkt/airblock-360-fonstertatni...

https://se.trotec.com/produkter-och-tjaenster/maskiner-homeco...

https://www.amazon.de/HOOMEE-Universal-Window-Portable-Condit...

Jag har ett Airblock 360 från Luftmiljöbutiken i sovrummet. Dyrare än de andra som säkert är av samma kvalitet, men det kom snabbt på posten.

Har beställt ett Homee Airlock från Amazon.de till vardagsrummet. Det finns olika storlekar (dörr/fönster) och i produktbeskrivningen finns fönstermått så man väljer rätt.

Av jhedlof
Skrivet av Dryad:

Ojoj 39 sidor.... Detta finns säkert någonstans, men kanske någon kan svara rakt av; fick hem Whirlpool PACW29COL häromdagen men fönsterkitet funkar inte till våra fönster som vinklas ut. Medföljande kitet är till skjutfönster. Någon som känner till en bra variant av fönsterkit som funkar till sådana?

Angående valet av modell å massa timmar läsandet å letandet:
Sålde Whirlpoolen å väntar nu in leverans av en Electrolux EXP26U338CW, dvs finns för Avhämtning på varuhuset. Har även en beställning på en PAC Ex120 hos whiteaway, som estetiskt skulle passa bäst. Frågan är väl om den verkligen kommer (början av juli), produkten är borttagen ur deras sortiment.... Någon som har jämfört några av dessa, eller märkena åtminstone? Åsikter kring hur de förhåller sig?

Skickades från m.sweclockers.com

Jag har en EXP26U338CW, med ett Airblock 360 från Luftmiljobutiken.se. Mina fönster öppnas "utåt" med handtaget i nerkant av fönstret, exempelbild. Passar utmärkt.

Jag har min AC främst i sovrummet som är 13 m2. Blir kyligt riktigt snabbt, runt en timme. Jag har beställt ett till fönsterkit från Amazon.de till vardagsrummet, så jag kan flytta den dit de dagar jag är hemma.

Har öppen planlösning så det blir 35 m2 att kyla med övriga dörrar stängda. Förväntar mig inte samma resultat som sovrummet, men iallafall lite kyligare och behagligare än ett vardagsrum & kök som är totalt uppvärmt.

Av jhedlof
Skrivet av putte79:

Någon som har en ac som "skvalpar"? Köpte min från webhallen nyss och när den är igång så e det ett jävla störigt ljus som låter som massa vatten som skvalpar runt inne i maskinen

Skickades från m.sweclockers.com

Vilken AC har du? Jag har en Electrolux EXP26U338CW och kan höra ett litet "skvalpande" ljud när min är inställd på "sleep-läge" under natten (jag sover gott till oljud i sovrummet), men jag har inte hört det ljudet när den är inställd på vanligt "cool" / kylningsläge.

Av jhedlof
Skrivet av Brainsplitter:

Om du hittar någon AC kan jag hjälpa till att hämta mot soppa pengar om det behöves

Skickades från m.sweclockers.com

Stort tack för erbjudandet! Jag har lyckats få tag på en annan nu.
@varget kan bortse från min köplats på bokningen

Av jhedlof
Skrivet av SeF.Typh00n:

Jag köpte en EXP26U758CW (ChillFlex Pro Gold) i början av Maj någon gång som kom i månadsskiftet Maj/Juni. Riktigt nöjd med den!

Saftigt prispåslag jämfört med Electrolux egna butik

Haha verkligen! Jag lyckades beställa den på kampanjpris, de första få beställningarna gick på 5990 kr. Fortfarande dyrare än hos Electrolux men helt klart värt!

Skickades från m.sweclockers.com

Av jhedlof

Webhallen har fått in ELECTROLUX ChillFlex Pro EXP26U338CW!
https://www.webhallen.com/se/product/302898-ELECTROLUX-ChillF...

Skickades från m.sweclockers.com

Av jhedlof
Skrivet av varget:

Jag skulle vilja tacka alla i denna tråd för råd och erfarenheter. I min iver att få en ac till sommaren har jag nu en extra https://www.webhallen.com/se/product/302275-ELECTROLUX-EXP34U... över som jag inte behöver. Den finns i Liljeholmen, Stockholm. Men jag kan byta butik tror jag. Hör av dig via pm om du vill ta över bokningen. Du som hämtar i Liljeholmen kommer prioriteras.

Den kostar 5990kr i bokningen

Skickades från m.sweclockers.com

Jag ställer mig på kö för att ta över bokningen. Jag kan inte fixa Liljeholmen, men Täby C går bra.

Av jhedlof

Min förbokning på Webhallen av EXP34U338CW var för sen, så det blev inget.

Jag har istället fått information om att en lokal butik har en försändelse med äldre Elektrolux EXP09HSECI på väg till butiken. Den ligger dock på lite klenare 2,6 kW och 9000 BTU (tror jag) till ungefär samma pris för EXP34U338CW.

Någon här som har en EXP09HSECI och kan rekommendera den? Tanken är att jag ska kunna kyla ner sovrummet på 13 kvm och vardagsrummet på 15 kvm. Har redan fixat fönsterkit och mörkläggande gardiner!

Skickades från m.sweclockers.com

Av jhedlof

Någon här som också har förbokat Electrolux EXP34U338CW på Webhallen? Dom hade "releasedag" fre 7/6 dvs igår, med pris 5990 kr. Hade hoppats på att den skulle skickas redan igår med lite flyt, men nu är det "release juni" och priset har höjts till 6990 kr. Den är dessutom tillfälligt slutbokad.

Har frågat om 5990 kr fortfarande gäller för oss som förbokade den innan prishöjningen, och när leverans förväntas.

https://www.webhallen.com/se/product/302275-ELECTROLUX-EXP34U...

Skickades från m.sweclockers.com

Av jhedlof

@dobre: Stolen har någon annan redan planerat att hämta. Kan bli svårt då jag ej har bil, måste låna en i sådana fall. Kan ju kika på det om ingen annan är intresserad av att hämta bordet på plats.

Av jhedlof

Skrivbord Ikea Bekant (160x80) samt DXRacer Formula Gaming Chair

Hej!

Säljer ett Ikea Bekant samt en DXRacer stol.

Skrivbordet är ett vitt Bekant på 160x80 cm. Köptes nytt i Uppsala 2015-12-01, nypris 1 495 kr. Skrivbordet är i gott skick, inga märken eller fläckar. Har alltid använt ett skrivbordsunderlägg (Rissla) på, om köparen vill ingår detta.

Pris: 800 kr eller bud.
Länk

DXRacer-stolen är en OH/FE08/NW. Köptes ny på MaxFPS (numera Max Gaming) 2015-05-27 för 2 490 kr. Armstöden vickar lite, och ibland knakar stolen lite när man sätter sig i den, men det är normalt med DXRacer-stolar efter ett tag vad jag har förstått. Annars är stolen i gott skick, inga synliga märken eller skador.

Pris: 1200 kr eller bud.
Länk

Finns i Norrtälje, skickas ej. Swish eller kontant.

Läs hela annonsen här

Av jhedlof

@Streamdog: Det du länkade är med 4 GB. Har blivit rekommenderad 2 GB då kortet ändå inte kommer orka köra 4 GB.

Av jhedlof

Hej

Vi sitter och funderar på att välja mellan 960 och 380/380X. Jag tycker att det låter som ett klokt val att inte köra på 4 GB, då det ändå inte verkar hjälpa något.

Blir detta rätt? Det verkar vara svårt att hitta NITRO som kör 2 GB.
http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/223296-sapphi...
Finns ej i lager.

https://www.inet.se/produkt/5411436/gigabyte-radeon-r9-380-2g...
Kan detta med Gigabyte vara likvärdigt ett Sapphire?

Tack för all hjälp!

Av jhedlof
Skrivet av Jalle64:

Vill bara säga att du gott kan spara någon hundring då 4GB:s kortet inte ger något alls för prestandan.

Yes, dock kan det kanske ge lite bättre flyt i Arma 3, som käkar mycket grafikminne.