Inlägg

Inlägg som Javanface har skrivit i forumet
Av Javanface

Stort tack för era svar! Anledningen till Corsair är att det verkar vara hyggligt plug and play med deras iCue-programvara och commander där allt hänger ihop med en gång. Har full respekt för att det finns bättre fläktar och AIOs till lägre pris om man bortser från den biten.

Av Javanface

Kanon, hade missat att m2 gått ned så i pris. Tack!

Av Javanface

1440p under 20k

Hej,

Sitter med en utdaterad burk och söker väl egentligen bekräftelse att jag tänkt någorlunda rätt med mitt bygge.

Jag har ett 750w EVGA Supernova G2 som visserligen har några år på nacken men lirar fint och bör räcka för komponenterna.
Tänkte gå ned i chassistorlek med ett Lian Li O11 Air Mini och samtidigt flytta upp det på skrivbordet.
En Samsung 950 Pro M2-disk flyttar med från förra bygget.

Tanken är att det ska se lite schysst ut som blickfång, alltså inte en låda som göms undan, därav fläktarna och rbg-tingeltangel.

Men, frågan är då, låter det som att detta paket hänger ihop någorlunda?
Jag har G-sync på mina skärmar, så kör helst vidare med Nvidia.

https://www.webhallen.com/api/cart-img/359957,352922,355829,3573...

Tack!

Av Javanface

Bara jag som kopplar det till Capsizing?

https://en.wikipedia.org/wiki/Capsizing

Av Javanface

Håller med @Grumie - köpte en 256Gb samsung 950 m.2 men hade nog hellre haft mer lagringsutrymme.. Märks ingen direkt skillnad i prestanda vid vanligt kontorsjobb eller spelande för den delen.

I övrigt, varför just inets egna fläktar? Är det inte värt att lägga någon extra hundring på bättre fläktar till ett så påkostat bygge?

Av Javanface

Kul! Det kommer hålla länge

Av Javanface

Du kommer få mest för pengarna om du uppgraderar grafikkortet.

Alternativen är 970, 980, eller 980ti som du länkade. Ett 1070 vore också ett bra val men ligger en bit över din budget i dagsläget.

Med din nuvarande upplösning kommer ett 970 säkert låta dig köra de flesta spel på högsta inställningarna. Men vill du sen ta klivet upp på full HD (1920x1080) så kanske ett 970 kommer begränsa dig något i de allra senaste spelen. Då pratar vi kanske att köra på medium/high-inställningar snarare än ultra. Men då utgår jag ifrån att man vill snurra på omkring 60 fps.

Av Javanface

Vad har han för budget?
Finns några varianter på 24" och 144hz men så mycket högre än 1920x1080 upplösning kommer han inte där. Tar man klivet upp på 27" finns det ju några skärmar som kör 2560x1440 upplösning och 144hz.

Av Javanface
Skrivet av Springflower:

Ett 980ti kommer hålla väldigt länge om du inte byter skärm. Just nu kommer du kunna köra i stort sett alla spel du kan tänka dig med högsta grafikinställningarna på ett sådant. Låter inte som att du är så kräsen när det gäller inställningar och fps?

Ett annat alternativ är att satsa på ett 970. Då kommer du få skruva ner inställningarna i en del spel men där kommer du undan betydligt billigare.

https://www.inet.se/produkt/5411294/msi-geforce-gtx-970-4gb-g...

Skrivet av Zunil:

Det är inget fel på dina minnen. De körs i 1333MHz (666,5x2).

Tack för det, då lärde jag mig något nytt idag också

Av Javanface

Har du tänkt att behålla skärmen och köra 1680x1050 upplösning så som du har nu? Du har nog rätt i att mest "bang for the buck" är ett nyare grafikkort, och ett 980ti är inget dåligt val. Även om det kanske är overkill för just den upplösningen så kan du ju utan större problem kliva upp på 1920x1080 senare.

Blir dock lite fundersam över hastigheten på dina minnen. DDR3 körs väl allt som oftast i 1333MHz eller är jag ute och cyklar nu? Där kunde det möjligen finnas lite prestanda att tjäna genom att byta upp sig till bättre.

Typ dessa om de funkar tillsammans med moderkortet https://www.inet.se/produkt/5315256/corsair-16gb-2x8gb-ddr3-c...

Med en så pass bra kylare som du har i dagsläget borde du kunna klocka upp CPUn en bra bit också om du vågar ge dig på det.

Av Javanface

Skulle tro att du märker större skillnad om du köper en rejäl SSD för lagring istället för att komplettera en SSD-systemdisk med en mekanisk lagringsdisk. Man slipper diskljudet och skillnaden i upplevd hastighet är mycket större.

Av Javanface

Är det bara i CIV 5 du har problem? Dvs funkar andra spel som du kör via Steam?

Jag hade ett problem med att Steam inte hade rättigheter att spara i de vanliga katalogerna typ documents. Det tog sig lite olika uttryck bl.a. att en tre timmars borderlands 2-session inte sparades alls. GTA V gick inte att starta och i något annat spel gick det inte att spara grafikinställningarna. Löstes genom att köra Steam som administratör.

Av Javanface

@altringer Jag köpte en Asus ROG Swift PG278Q vid årsskiftet. Kände inte att jag kunde motivera prisskillnaden upp till PG279Q med IPS-Skärm.

Av Javanface

Håller med SweDragon, om du ska lägga ut pengar på en 1440p + 144hz-skärm så har de flesta antingen Freesync (AMD) eller G-Sync (Nvidia) så på så vis låser du dig till den ena tillverkaren när det sedan kommer till val av grafikkort. Tänk även på att dessa skärmar är dyra så om budgeten för datorn även ska räcka till skärmen så är det nog snarare uppåt totalt 25,000 för skärm + en burk bra nog för att driva den.

Kolla t.ex. detta prestandatest av the Division där ett 980ti landar omkring 60 fps som medel i 1440p på High:

http://cdn.sweclockers.com/artikel/diagram/11061?key=084399a67f6...

Jag är i vilket fall hemskt nöjd med min skärm.

Av Javanface

Coolt! Hade nog hellre sett att de uppdaterade sin nuvarande köksplanerare dock...

Av Javanface
Skrivet av HickeHiskelig:

@Jerban: varför utan fönster? det är väl nice med fönster?

Det är en smaksak. Rent funktionellt så får du mindre ljuddämpande material om du har ett med fönster. Vissa chassin har även en fläktplats på sidan. Inga stora skillnader men som sagt, mest en smaksak om man vill se komponenterba eller inte.

Jag är riktigt nöjd med chassit jag har nu, men kan inte uttala mig om r4 vs r5.

Av Javanface

Säkert, den är ju listad som intern så det borde rimligtvis betyda att den är avsedd att sitta i chassit och då är det just 5,25"-platserna som den ska sitta i. Jag köpte billigast möjliga vilket då var samsung när jag byggde ny burk typ 2011 och den har jag nog använt två gånger. I det bygget och sen när jag byggde nytt i julas.

Av Javanface
Skrivet av HickeHiskelig:

@Jerban: jaha okej grymt då skiter jag i det då. visst kan man ha en dvd brännare i r4 va?

Det är två 5,25"-platser i R4 så det borde funka fint, om du inte har någon udda storlek på dvd-brännaren dvs

Av Javanface

Väntar på vårt nya golv! 110 m2 Kährs Nouveau Snow blev det till slut. Som tur är får man köpa några nya verktyg också när vi ska lägga det...

Av Javanface
Skrivet av Eldritzh:

Hoppas jag inte behöver skriva in något sådant (då jag ej fått något mail med någon kod), beställt från Steam.

Jag köpte från Steam i måndags. Hazmatgrejerna och de gratisgrejerna jag låst upp via Uplay dök helt plötsligt upp, kom några notifications på skärmen typ. Kanske hade spelat nån halvtimme efter det att jag låste upp basen med rewards vendorn.

Behövde alltså inte fylla i någon kod någonstans förutom själva spelnyckeln i Uplay.