Inlägg

Inlägg som iGtfo har skrivit i forumet
Av iGtfo

Okej, det verkar ha löst sig.. Jag har Startat om datorn ca 4-5 ggr, bytt DVI-I till DVI-D och tillbaka, dragit ur PCI-E kabeln och satt tillbaka och efter några gånger fungerar allt nu som det ska.. antar att någonting kan ha glappat eller så är jag vår världs Harry Potter.

Av iGtfo

@andreas_dock: Nej tyvärr inte säker på det.

Man är ju inte gärna och pillar i onödan och eftersom att varken spelet eller drivrutinerna ändrats sen innan bytet och att det funkade senast jag startade spelet (spelade senast den 13e) så blir man ju lite fundersam.

Av iGtfo

Flickering i spel (Dark Souls 3) efter platsbyte av SLI Grafikkort.

Hej!

Jag tog precis ur mina två grafikkort ur datorn för att byta plats på dem mest för att se om det blev en förbättring i temperaturer.. Testade starta upp "Battleborn Open Beta" och det funkade mycket bättre än innan jag gjorde bytet.

MEN.. då jag kör Dark Souls 3 i fullscreen så flickrar det konstant mellan "svart - bild - svart - bild..etc" vilket det inte gjorde innan bytet och tänkte först att de kanske var en patch till spelet men så är ej fallet.

Kör jag spelet i windowed mode eller utan SLI så upphör "flickrandet".

Kan detta verkligen ha uppstått efter att bara ha bytt plats på två identiska grafikkort som körs i SLI och vad kan jag göra för att försöka fixa felet förutom att byta tillbaka?

Av iGtfo

Lånar tråden.. Vad har datorn i min signatur för värde idag?

Av iGtfo
Skrivet av jonatan80:

ja har haft comhem coax 10/10 med den routern som skickas med så är det alltid problem. köpte en TL-WR1043ND. comhem´s får bara vara modem och tp-link är routern. har haft avbrottsfritt internet i snart 1år finns guideer hur man gör en "brygga"

Okej, har märkt att det som com hem skickar hem sällan fungerar fullt ut. Jag får helt enkelt skaffa mig en ny router och göra som dig ifall inte det finns någon lösning.

Tråkigt bara att det ska behöva vara nödvändigt. :/

Av iGtfo

Nätverket dör vid hög belastning. Oidentifierat nätverk tills fysisk omstart. [Compal CH7284e - Com Hem]

Hej.

Fick ett Compal CH7284e hemskickat från Com Hem för en månad sedan och vid t.ex. nedladdning så slutar nätverket att fungera och alla enheter (stationär dator med trådat nätverk & iPhone över Wi-fi) får oidentifierat nätverk fram tills dess att jag startar om modemet fysiskt genom att stänga av och sätta igång modemet med knappen på dess baksida.

Innan jag fick detta modem så använde jag ett äldre modem från netgear, även det skickat från Com Hem, och även då stötte jag på ett liknande problem att nätverket dog vid belastning (t.ex. filmnedladdning), men det kom då alltid tillbaka efter drygt 10 minuter och jag kunde med det modemet gå in och göra en omstart via 192.168.0.1. Något jag inte kan göra med det nya modemet p.g.a. oidentifierat nätverk.

Vad kan det vara som orsakar detta och finns det någon lösning på problemet? Jag har en rumskompis som sover precis intill modemet och det är inte så passande att jag kommer och stör mitt i nätterna då han sover och ska upp och jobba tidigt på morgonen.

Jag har 100/10 Fiber, vet inte om det spelar någon roll.

Tacksam för svar.

Av iGtfo
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Precis vad jag tänkt mig fast m50S. ett bra paket.

Jasså där ser man, tycker också att det verkar väldigt bra.

Av iGtfo

Vad tycks om detta?

Hörlur: ATH-M50
Mic: Modmic
Ljudkort: Xonar Essence STX

Av iGtfo
Skrivet av oyegie:

Asus xonar stx och Audio technica ath50 kanske,ganska populära grejer.

Kommer hörlurarna med mikrofon?

Skrivet av micke7406:

Astro A40 har jag nu provat i några veckor och är ganska imponerad av både ljud och byggkvaliten kontra priset.
Fungerar bra till spel men även till musik (och ja,jag är ganska kräsen). Brukar vara lite i mot DOLBY DIGITAL 7.1 men är inget som jag stör mig över med dessa. Kan kanske vara något för dig.

http://www.gamestate.co/se/astro-a40-audio-system-white

Har funderat lite på dem, hur är mikrofonen? Har hört att 2013 versionen tydligen har lite problem med den?

Skrivet av Maskrosbarnet:

Det finns redan X antal sådana här trådar och svaret är alltid samma; Ingen ka bedöma vad du vill ha. Allt handlar om en personlig preferens. Vet inte var i stockholm du bor. Men åk in till referenceaudio eller audioconcept. Dom bör ha lurar att testa.

Det finns säkert fler trådar som denna men alla de trådar jag kollat i har haft helt andra krav, jag vill inte utesluta hörlurar som går genom USB, vilket många andra verkar vilja göra pga deras ljudkort. Självklart kan jag åka in till en ljudbutik men jag tvivlar på att de låter mig testa hörlurarna på ett integrerat ljudkort, jag tror heller inte att jag kommer kunna testa utrustningen i Skype/Ts eller i FPS-spel och på grund av dessa anledningar vände jag mig hit.

Dessutom litar jag inte på försäljare.

Av iGtfo

[Gaming] Köp av Headset/Hörlur + Mic.. Eventuellt ljudkort.

Tjena!

Mitt gamla Siberia v2 har nu gjort sitt och i sin tur har det blivit dags för mig att inhandla ett nytt Headset/Hörlur + Mic och eventuellt ett ljudkort om så behövs/rekommenderas. Jag är dock inte så aktiv i själva ljudmarknaden och vänder mig därför hit för råd och tips på bra produkter.

Vad jag nu mer exakt behöver hjälp med är att anpassa köpet till min budget som då ligger på ungefär 3000kr, kan sträcka mig nån hundring över denna budget om de pengarna gör någorlunda stor skillnad.

Mina användnings områden
1. Spel (Tera, League of Legends, Battlefield 3 och en hel del singleplayer titlar).
2. Tjänster som Teamspeak och Skype.
3. Musik (Ganska mycket elektronisk sådan, men det sträcker sig även till metal och hip hop).

De krav jag har är bra "surround känsla" i FPS-spel, Kvalité på mikrofonen i TS/Skype (Siberia micen är verkligen värdelös och den lägger jag gärna undan i "Reservlådan") och sist men inte minst så måste det självklart vara hållbart.

Om jag missade någon viktig punkt som är avgörande för er att hjälpa mig så får ni mycket gärna påpeka detta.

Tack på förhand.

Av iGtfo

Jag skulle vilja rekommendera spelet "TERA".

Spelet är ett mmorpg (liksom t.ex. WoW) som fungerar lite som ett hack & slash spel (Liksom t.ex. Diablo).
De har för tillfälligt något de kallar för "Unlimited trial" men är inte riktigt säker på hur det funkar, då jag själv inte har ett trial account. Spelet i sig blir dessutom f2p i Februari.

Tycker verkligen att det är värt ett försök med tanke på att du ej behöver betala. Grafiken är även top notch för den kategorin av spel.

Edit: Själv spelar jag på PvP servern: Killian. Men nu i samband med den enorma ökningen av spelare pga unlimited trial så har de öppnat en ny PvP server som heter "Ishara".

Om du inte tycker om att bli pk'ad under ditt questande så råder jag dig dock till att välja en PvE server.

Annars kan du ju testa lite övriga f2p spel så som Planetside 2, Team Fortress 2, Blacklight: Retribution.. osv.

Av iGtfo
Skrivet av Teddis:

Den är 8.6mm längre. Volymen är totalt mindre än vad tidigare modell har.

Jag får ändå en känsla av att den kommer kännas klumpigare i fickan just pga den ökade längden.

Av iGtfo
Skrivet av ozo64:

Då den nya är tunnare så tror jag inte den kommer kännas större i en ficka. Det är bara en gissning.

Så mycket tunnare är den ju inte, men den är märkbart längre i höjd. Allt man kan göra är väll att gissa, vänta och sedan se.

Av iGtfo

Påstod dem inte att designen var helt ny också? Jag tycker då minsann inte det och förstår inte vad dem snackar om. Sen att ha en längre skärm ser jag egentligen ingen som helst nytta med så länge man inte är 12 och inte har en tv eller dator och då alltså tänkt spela/se på film med sin nya telefon. Nää.. de tidigare versionernas storlekar är nog maxgränsen på hur en telefon ska vara till storleken då de är på gränsen till att bli för stor att ha i jeansfickan, enligt mig.

Kommer ihåg för några år sedan då mindre var bättre, nu är alla på telefonmarknaden ute efter att skaffa sig en laptop/surfplatta och snart får vi ha datorväskor till våra telefoner och det tycker jag är löjligt.

Av iGtfo

Det här med att skydda/inte skydda sig från ESD skador skulle jag säga har väldigt mkt gemensamt med risken för att dra på sig könssjukdomar, haha.

Tycker i varje fall att folk borde sluta relatera till vad som har funkat för er gällande sånt här, ni fattar väll för guds skull själva att det inte funkar så?
Även då jag själv har monterat utan ESD skydd tidigare så skulle jag aldrig, ALDRIG skylta med att det är en felfri metod så som en del gör i den här tråden.

Av iGtfo
Skrivet av Larsioni:

Vem har sagt att "vi" skulle vara rädda för förändringar? Vad jag nämnde i min tidigare post är minsann inga petitesser, det har drabbat i princip alla nya spel, inte bara battlejunk, det är som en cancer inom hela spel industrin. Och förändringarna du talar om har blivit till det sämre*** inte till det bättre. För referens.... "Det var bättre förr. Högre kvalitet på spelen. Bättre gameplay. Bättre story. Du ägde*** spelen. Du kunde dra igång din egen server. Du behövde inte betala för mer än spelet...för att spela. Du behövde inte vara uppkopplad till Internet för att spela..osv osv" < har helt klart blivit förändrat till det sämre*** . inte till det bättre.

Du kan argumentera detta tills kossorna kommer hem, förändringarna du snackar om har blivit till det sämre, inte till det bättre.

Ingen har sagt att "ni" är rädda för förändringar, jag säger däremot att många skriver som om de vore det.
Sen om ni tycker att förändringarna som skett är förändringar som resulterat i att en spelserie blir sämre, ja det kan jag bara säga har helt och hållet att göra med personliga åsikter. Visst skulle jag uppskatta om vi fick tillbaka t.ex. dedikerade servrar men inget talar för att det inte skulle kunna komma till t.ex. Bf3 i framtiden, tillsvidare så nöjer jag mig faktiskt med spelet som det är.

Sen angående kvalitén på spelen vet jag inte riktigt om jag kan hålla med dig, iaf inte inom fps spel.
Kollar vi tillbaka på lite äldre spel jag brukade spela för några år sedan så som Counter-Strike, Battlefield, Quake, etc.. så innehåller de spelen fruktansvärt mycket buggar, glitchar och dylikt som till fullo kan ändra oddsen för vilket lag som blir de vinnande och det ser jag knappast som ett spel med högre kvalitet.
Rollspel däremot är en helt annan historia och ska alltså inte jämföras med fps.

Personligen så tycker jag att Battlefield 3 flyter på bra, en del nya vapen och banor kan vara aningen obalanserade i början men sånt har blivit åtgärdat allt eftersom.
Frostbite 2 tycker jag dessutom är en oerhört bra spelmotor, mycket möjligheter och med ett mycket trevligt sätt att använda miljöerna till ens fördelar, för att inte tala om destruktiviteten av miljön.

Som sagt, om ni hellre spelar äldre spel så gör det istället för att klaga på en spelserie ni inte ens tycker om och uppenbarligen inte spelar, jag menar.. var ifrån får ni all den kopiösa mängd negativ energi att skriva ned alla dessa negativa åsikter om ett spel ni inte ens gillar?

Ta en kaka och var glad istället, lägg ned tiden på något som gör er glada liksom.

Av iGtfo
Skrivet av Larsioni:

Det var bättre förr. Högre kvalitetet på spelen. Bättre gameplay. Bättre story. Du ägde*** spelen. Du kunde dra igång din egen server. Du behövde inte betala för mer än spelet...för att spela. Du behövde inte vara uppkopplad till Internet för att spela..osv osv.

Inget hindrar dig från att spela de spelen från förr som du anser vara så mycket bättre.. Så vad gör du i den här tråden egentligen?
Om du inte tycker om Battlefield (längre) så lägg inte ned någon energi på den spelserien mer.
Jag klagar minsann inte på de spel jag tycker är mindre bra och jag tycker om Battlefield precis som det är.

Visst har Battlefield förändrats oerhört mycket genom åren (liksom många andra spel) men folk får ta mig fan sluta vara så jävla rädda för så pass små petitesser, annars skulle vi fortfarande spelat pong eller något i den stilen.

Jag bara måste även upplysa er om att det påminner fruktansvärt mycket om asperger/autism när alla verkar vara så inhumant rädda för förändringar. (jag menar absolut inget illa till dem som faktiskt har asperger eller annan autistisk sjukdom.)

Av iGtfo

Utifall någon fortfarande är osäker på om det fungerar att använda 2x 3 slots gpu's (t.ex. ASUS Geforce GTX 680 DirectCU II Top) i ett Asus Maximus V Formula mobo så kan nog början på detta klipp bekräfta att de iaf får plats.

Av iGtfo
Skrivet av RzrTrek:

Håller med, men ska det verkligen behöva kosta oss över tusen kronor för att få spela hela spelet?

Lite dyrt är det kanske ja och lite tråkigt är väll det, men jag har än så länge inte haft några större problem med att lägga ut den summan för ett spel jag sedan tänkt spela i över ett år.

Av iGtfo

Fractal Design Define R4 + E-ATX/SSI CEB mobo?

Tjoho!

Ska försöka göra mig så lättförstådd som möjligt och försöka att inte sylta ihop allt.

Jag är väldigt sugen på Fractal Designs nya model Define R4 då de erbjuder ljudisolering, sidofläkt för SLI och bra luftflöde rent generellt.

Men sen kommer det ett litet problem som sätter käppar i hjulen för mig.
Det råkar vara så att jag tänkt investera Asus Maximus V Formula som då har formfaktor E-ATX.

Det står att R4'an stödjer upp till ATX och jag har hört & sett många som trots detta har fått in sina E-ATX (SSI CEB?) mobos i diverse ATX chassin utan att nödvändigtvis behöva modifiera chassit på något vis.

R4, som stödjer ATX kort stödjer alltså moderkort med måtten upp till 12.0" x 9.6"

SSI CEB har (om jag förstått det rätt) samma monteringshål för skruvar som ATX men har måttet 12.0" x 10.5"

Formula kortet i sin tur har måttet 12.0" x 10.1" och är alltså MINDRE än vad SSI CEB sägs ska vara och jag undrar då om inte detta borde få plats, med tanke på att det inte är så värst mycket större än ATX.

Om moderkortet täcker upp en liten bit av kabeldragningshålen så gör det inget, så länge jag fortfarande kan använda dem.

Så, vad tror ni?
Borde jag ge upp tankarna på detta chassi eller tror ni att det skulle fungera?