Inlägg

Inlägg som Xarvaz har skrivit i forumet
Av Xarvaz
Skrivet av sINsen:

Jag vet att detta diskuterats tidigare här på SweC, och som då många sa att chansen att du blir utan kort en längre period är nästan 100% säkert då det inte finns några andra utbyteskort om det skulle bli den utgången. Så dom flesta tror jag ansåg att de hellre lärde sig leva med coilwhinet, för sannorlikheten att den kommer att vara på nästa kort också är mycket hög.

Så är det helt klart. De sa dock att man inte hamnar sist i kön utan att reklamationer prioriteras. Och att de t.o.m. kan låna ut grafikkort så länge (även om de inte är samma modell men ett grafikkort iaf).

Skrivet av m4gnify:

Använder du hörlurar? Har du burken på eller under bordet? Personligen hade jag behållit det tillsvidare, och kanske försökt få tag på ett nytt kort, alternativt om du faktiskt är nöjd med ett äldre kort lämna in 3080't.

Kör oftast med hörlurar, men har öppna lurar (DT990) och sitter i en öppen miljö så andra kan höra datorn. Tyvärr har jag inget äldre kort liggande i dagsläget.

Just nu känns de som jag borde behålla kortet ett tag och se om marknade lugnar sig lite eller så att man iaf kan se att de kommer mer regelbundna leveranser.

@webhallen kanske har något att flika in om detta? Helst skulle jag såklart vilja byta mot ett utan detta irriterande problem.

Av Xarvaz

Hur myckte Coil Whine ska man tolerera?

Jag var i veckan och hämtade ut mitt efterlängtade Asus TUF RTX 3080 OC men märker snabbt att det har ett tydligt Coil Whine. Så fort man startar ett spel som lägger lite belastning på kortet och har lite högre FPS blir det ett tydligt tjut.

Det är ett omdiskuterat problem men jag har inte köpt en ny GPU på många år och är nyfiken på vad som anses "normalt".
Här är en video på när jag startar upp ett spel: https://www.youtube.com/watch?v=R4VifIzg8KU

Återfärsäljaren vill att jag ska lämna in kortet för att göra en bedömning, något jag förstår att de måste göra. Men hur stor chans är de att ett kort byts ut pga. detta? Skiljer policyn mellan de olika aktörernam som Asus, EVGA, MSI osv.?

Vad hade ni gjort?

Av Xarvaz

Kortet sålt! Tack för god affär.

Av Xarvaz

Låter budgivningen vara öppen tills ikväll 00:00 så kan jag skicka kortet imorgon.

Ledande bud 2500 + frakt, @donfalcon

Av Xarvaz

Kommer inte kunna leverera innan tidigast tisdag kväll då jag inte hunnit få ersättaren innan dess.

Ledande bud, 2300 + frakt.

Av Xarvaz

EVGA GeForce GTX 1070 SC

Säljer mitt GTX1070 eftersom jag blivit erbjuden ett 3080 som jag inte kan tacka nej till. Just denna modell anses väl som ett av de vassare 1070 och har tjänat mig mycket väl och fungerar helt felfritt i dagsläget.

Originallåda finns, och om så önskas även originalkvitto från 2016-12-27.

Budstart 1900:-, köparen betalar eventuell frakt och jag förbehåller mig valet att sälja till vem jag vill.

Läs hela annonsen här

Av Xarvaz
Skrivet av 3rk0:

jag la curve optimiser på negative -25 på all cores igår kväll datorn är på fortfarande inga reboots ska man testa -30? på all core på HWIinfo når alla cores över 5ghz frågan är vilken av de som är bäst. INGA WHEA errors

Vad kör du för PBO inställningar för att nå över 5GHz?

Av Xarvaz
Skrivet av TaunyTiger:

Ja de är tidskrävande när man går på per core. Mina dåliga kärnor boostar ganska dåligt dessutom, och testade lite snabbt nu med -10 på dessa som gav debugg i R20. Så ställde dessa på -5. Tänkte lämna datorn på över natten igen för att se så den inte startat om. Mina bäst boostande kärnor kör jag just nu på -20 tror jag, kanske tom -22. Men får en singelscore på 643 i R20. 683 i cpuZ. Och multiscore börjar ju närma sig dina score.

Update: Jag kör nog minst 2 kärnor på -30.

Låter bra, lycka till!

Av Xarvaz
Skrivet av Thomas:

Prime95 är inte rätt test; krascherna kommer lättast vid lätt eller ingen last. Typ surfa, eller låta datorn stå på skrivbordet. Jag kan köra prime95 i -15 och kraschar i Windows vid -5.

Okej jag förstår, jag har nog kört dessa settings någon vecka nu utan problem. Hur utmärker sig det isf? Märkt att går jag längre än -20 (-22 t.ex.) kan jag få random reboots men de verkar inte hända med -20.

Skrivet av TaunyTiger:

De är rätt vad jag förstått också, att inte sänka för mycket på dina bäst boostande kärnor, samtidigt har min singelcore ökat när jag justerat alla kärnor, men kan ha med nya agesa och bios och göra också.

Men har du testat lämna datorn över natten i idle?
Problemet numera är om du slösurfar eller går från datorn, och du upptäcker att datorn har startat om av någon anledning. BSOD eller blackscreen. Och detta verkar vara ett problem när man kör för hög CO negativ. Min dator stod på nu i över 36h+ idle. De är lite överdrivet, men de råkade bara bli så. Men ingen omstart alls. Verkar vara en bra cpu du fått tag i iallafall. Bra kylning också antar jag?

De låter ju bra! Jag har inte märkt av några omstarter med mina settings idag.
Som jag skrev ovan har jag kört det här ett bra tag nu. Men jag ska nog laborera lite mer med Per Core kurvan och se om jag kan optimera den lite.

Jag kör en Noctua NH-D15. Så den anses väl ganska bra om man gillar luft.

Av Xarvaz
Skrivet av TaunyTiger:

Du får ju grymt bra multi score. Fördelen är att vissa kärnor når högre än andra, och då kan du vinna mera multi performance. -15 all core är ju bra om de är stabilt i idle också, där har jag haft mest problem. Har du testat -20 all core?
Jag kan inte riktigt svara vart min gräns går just nu, men innan denna bios jag kör nu, kunde jag inte köra -2 all core pga att jag hade 1 eller fler kärnor som va ostabila i -2. Så jag körde ju 0 på de sämsta kärnorna, och -13 till -15 på andra som fixade det.

Ja mina scores känns bra, nästan för bra? (Klagar inte, försöker bara fundera ut varför)

Förslagvis höja mina bättre cores till t.ex. -15 och sen fortsätta eller kanske t.o.m. sänka resterande cores ännu längre än -20?
Jag kör ju -20 idag på alla och det är absolut stabilt. T.ex. kört Prime95 mördartestversionen i 1h utan error.

Tolkar jag de rätt att de är smartare att inte sänka spänningen för mycket på de bättre kärnorna för att vinna single core prestanda?

Av Xarvaz

Finns det någon poäng att höja prioriterade kärnor i Curve Optimizer?
Vad har jag att vinna på att tweaka mina kärnor separat?

5900X
X570 Tomahawk 7C84v153
G.Skill F4-3600C16D-32GTZN XMP

PBO:
Curve -20 på alla cores. Moderkortets power profile.

Cinebench r20
Multi: 8835 pts
Single: 634 pts

Cinebench r23
Multi: 22739 pts
Single: 1610 pts

Av Xarvaz

Ingen större skillnad... Tyvärr! Epic är verkligen en totalkass klient.

Av Xarvaz
Skrivet av Rouge of Darkness:

troligen är de kompatibla med varandra.

verkar den fungera som den ska? isf bara blunda och kör.

Ja de är lite de jag tänker.

Javisst absolut inga problem alls, blev bara nyfiken.

Av Xarvaz

"Fel" PWM controller i HWiNFO64, X570 Tomahawk

Satt och kikade lite på all data man kan få ut i HWiNFO64 och såg att den av någon anledning verkar lista fel PWM Controller för mitt MSI X570 Tomahawk.

Enligt de specifikationer jag kan hitta på nätet ska det vara en ISL69247, men i HWiNFO står det ISL69138 av någon anledning.
Någon som har en idé hur jag kontrollerar detta? ISL69138 är ju ett klart äldre chip.

Kan det vara så att ISL69247 är bakåtkompatibel med ISL69138 och att HWiNFO därför läser in den med fel namn?

Av Xarvaz
Skrivet av Levan:

Att den inte erbjuder bluetooth för detta pris är ju märkligt... visst, det kanske är en gamingmus och det innebär en delay men det skulle inte öka vikten märkbart utan göra den mer mångfacetterad.

När de arbetat år med att skala ner varje litet gram tror jag BT är ett skämt för dem. Det samma med USB-C som även där är en större och tyngre kontakt. Logitech har t.o.m. lyckats med bedriften att musen verkar väga UNDER utsatt vikt.

Som GPW-användare sedan drygt ett år tillbaka blir jag bra nyfiken.

Av Xarvaz
Skrivet av dakke:

vet inte om 5900x blir extra varm men min 5950x boostar till 5050 ghz på single trådar och max temp för mig har varit 70 grader när jag kört stabilitetstest i ca 3 timmar, har en dh-15 noctua kylare, idle temp är runt 28-30c

kör high performance läget i power options. alla volts osv är default, ända jag har pillat upp är minnet & timings.

28-30 idle är grymt om det är tyst, men hur hårt kör du fläktarna då? Min NH-D15 ger mig ~36-40 idle med en 5900X.

Av Xarvaz
Skrivet av JackeShan:

Det låter lite högt tycker jag för idle. Möjligt att bios lägger på för mycket spänning, har du testat olika versioner?

I Control Panel\System and Security\Power Options så testa att sätta den på AMD Ryzen Balanced om du har den på high performance.

Använder samma chassi och CPU fast med en Corsair H150i. Återkommer med resultat när jag installerat processorn.

Ryzen balanced ska väl inte behövas längre?

Av Xarvaz

Jag kör ett par F4-3600C16D-32GTZN till mitt X570 Tomahawk och det fungerar hur bra som helst. Kör XMP utan problem för tillfället.

Av Xarvaz

Det är superlätt att ta bort kylflänsen från en MP600 och köra med moderkortets kylning.
Jag gjorde detta så sent som igår.

Garantin ska också gälla:
"Its fine as long as you add another form of cooling.

It is not recommend to remove the heatsink as it is required to maintain optimal temperatures for consistently high performance but we will not reject a warranty claim due to a removed heatsink alone. However, as for all warranty cases, physical damage is not covered and all parts, including heatsink need to be returned.

from Corsair twitter support."

Av Xarvaz
Skrivet av evil penguin:

TS svarade på ett liknande inlägg:

Absolut, var mest menat som en push att göra bytet. Kommer vara värt de i längden.