Inlägg

Inlägg som SamuelSvensson har skrivit i forumet
Av SamuelSvensson

Är du villig att skicka så har du 3500 + frakt här

Av SamuelSvensson

Toppenartikel! Som någon skrev ovan, typisk sak jag tänkt på men aldrig blivit av att faktiskt kolla upp. Mer sånt!

Av SamuelSvensson

Node 304. Älskart!

Av SamuelSvensson
Skrivet av Karaff:

Testat att knacka på startmotorn ?

Kollat alla anslutningar: batteri, jordfläta, startmotor etc så de är friska och utan oxid ?

Skrivet av Pontooz:

Jadu. Felsökning brukar mest vara idéer som kan vara relaterat kring problemet.

Felsök kablage kopplat till startmotorn. Får den ström? Mät med multimeter. Startmotorn kanske är paj!

Skrivet av loefet:

Låter som du har något problem med startmotorns solenoid.
Den trycker fram axeln så att kugghjulet på starmotorn får kontakt med tänderna på svänghjulet. Klicken är väl antagligen ett relä som försöker slå på solenoiden/alternativt solenoiden som försöker flytta fram axeln och det högfrekventa Bzzzz är startmotorn som snurrar utan att snurra på motorn.

Dock svårt att förklara det på mer "verstadsmässigt" språk, dataintresserad som man är. Skulle nog lättare kunna beskriva det hela på engelska dock..

Skrivet av N_Micke:

Precis så lät min Saab när batteriet var slut, ser att bytt men testa med startkablar om du har möjlighet att få dit nån kompis.

Säkringar hela?

Edit : nvm hinner inte med något längre som gammal

Skrivet av MeatEatR:

Bra tips från Karaff. Efter det är utfört:

Anslut startkablar från en bil med motorn igång och låt den stå minst 1 minut innan du testar att vrida på nyckeln. 12,6V säger inte mycket om batteriets faktiska möjligheter att leverera under belastning dvs vid startögonblicket. Därav benämningen startbatteri. Läste att batteriet nyligen är bytt men detta är trots det första jag rekommenderar att prova. Anledningen är att om du t ex har en generator som inte laddar ordentligt kommer du på kort tid nöta med ditt nya startbatteri. Belysning och fläktar drar inget jämfört med startmotorn och kan ge sken av att det finns kräm. Generatorlampan på instrumentpanelen fungerar inte som förr(tyvärr). Den lyser enbart om generatorn är helt trasig och inte om den laddar, även om den laddar dåligt. Får du igång bilen med startkablar, mät hur mycket generatorn laddar under drift(du kan mäta direkt på batteripolerna). Du skall då ha en spänning över 14V. Exakt värde finns att läsa i världens minst lästa bok.

Ska ge mig på att att försöka komma åt startmotorn samt testa att starta med startkablar senare idag.

Tack för alla svaren! Det uppskattas verkligen.

Av SamuelSvensson
Skrivet av Karaff:

Testat att knacka på startmotorn ?

Kollat alla anslutningar: batteri, jordfläta, startmotor etc så de är friska och utan oxid ?

Nja, alltså som jag förstår det är startmotorn jävligt klurig att komma åt utan att montera bort halva motorn eller köra upp bilen på något så att man kan stå under. Dock har jag även förstått att sannolikheten att det är just startmotorn är ganska stor, så ja försöker komma på något bra sätt att komma åt.

Batteriet är checkat, dock inte jordfläta eller startmotor. Ska läsa på och se vad ja kan göra.

Av SamuelSvensson

Bilen startar inte: Klick, Klick, Bzzzzzzzzzzzzzzzzzz.

Hejsan!

Jag har en Mercedes slk 200 från 2000 som har bestämt sig för att det är en dum idé att starta. Vid omvridning av nyckel hörs två (snabbt efter varandra): "klick,klick" följt av ett bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz (högfrekvent). Mina bil-kunskaper är under all kritik men har gjort mitt bästa för att läsa på och känner att jag har fastnat.

Klickandet har jag förstått har att göra med startmotorn, men tycket inte ljudbeskrivningen passar perfekt in på typiska "startmotorproblem". Batteriet är nyligen bytt och ligger på typ 12,6 så det känns fungerande. Det högfrekventa bzzzande ljudet som är det sista som låter innan bilen, ja inte startar, fortsätter så länge man vrider om nyckeln och härstammar från "modulen" som är markerad på bilden (A). Jag kan inte riktigt avgöra vad det är dock, det verkar som att den är kopplad till punkt B (oklart) och C (själva motorn).

Uppskattar alla tips och idéer.

http://forumbilder.se/G8UQ1/dsc06792-li-2.jpg

Vänligen

Samuel

Av SamuelSvensson

Angående ICA-lurarna där uppe. Om vi säger såhär, hade jag betalat 2500kr för dem hade jag varit en mycket upprörd människa just nu.

Av SamuelSvensson
Skrivet av Beautiful_Barca:

Har man pengar över som man inte behöver är det vettigare att ge till behövande och välgörenhet än köpa saker man inte behöver.
Ingen kritik mot dig. Alla köper vi grejer vi inte behöver. Vill bara ge dig ett alternativ

Haha jodå du har så rätt, tyvärr är ordet "behöver" väldigt komplicerat och min lätt primitiva hjärna är inte speciellt bra på kollektivt konsekvenstänk. Då prylar är en av sakerna som får mig att vakna lycklig om mornarna (familj och flickvän två andra, så de hänger ihop), kommer de nog bli en hel del fler dumma köp innan jag skänker allt jag inte behöver till välgörenhet, tyvärr. Men de är bra med hyfsat folk som petar en i den moraliska sidan! Keep up the good work.

Av SamuelSvensson
Skrivet av popn:

Håller med, känns lite sådär, men jag beställde ett par ändå, haha.
Återkommer med omdöme när dom väl kommer^^

Haha samma här, har ett gäng hyggliga lurar att jämföra med så detta blir spännande. Tänker mig att min far eller flickvän kan behöva ett par hörlurar i vilket fall, något måste man ju göra med skatteåterbäringen.

Av SamuelSvensson
Skrivet av Karpel:

När du säger går inte att sitta i soffan med familj är det när du spelar/sitter med laddaren i? Eller menar du bara när du använder den?

När man spelar. Vid vanligt användande är den oftast helt tyst, med undantag för när fläkten går igång på lägsta ibland, men fortfarande tyst. Det är vid spelande/tyngre redigerande som den blir upprörd.

Av SamuelSvensson
Skrivet av Karpel:

Men så ni som har fått den och använt datorn ett tag, skulle ni rekommendera den?

Haft den i ett par dagar nu och det skulle jag absolut göra! (Har i7-FHD-512-varianten) Överlag väldigt nöjd. Prestandan är imponerande i förhållande till storlek och vikt och känner att jag nog inte kommer använda min stationära speciellt mycket längre. Praktiskt taget helt tyst vid vanlig användning, skärmen är mycket trevlig. DOCK en viktig sak att påpeka, den är extremt högljudd i spel. Funkar utmärkt att lira i sin kammare med hörlurar, men inte i närheten av folk. Sitter någon i samma rum som du, så kommer de att titta snett på dig. Förvänta dig inte kunna sitta i en soffa tillsammans med partner eller familj. Nätverkskortet krånglar lite, kommer nog byta ut det inom någon månad om det inte åtgärdas. Överlag: Oerhört nöjd, det är en dator som får dig att lee var gång du tänker på den.

Av SamuelSvensson
Skrivet av anthons:

Är det bara den dyraste XPS 15 som har blank skärm?

4k - varianterna, så de två dyraste (av Dells konfigurationer)

Av SamuelSvensson
Skrivet av gollawolla:

Anledning att jag fastnade för denna var storleken kombinerat med specifikationerna. Hittar du en billigare dator som inte är större med likvärdiga specifikationer så får du gärna säga till

Gtx 1050 räcker gott för mig idag men i framtiden vill jag kanske koppla in ett externt grafikkort och undrar därför hur bra det funkar.

Det finns en 4k variant också för 3000kr mer, dock verkar den väldigt reflekterande samt dra ner på batteritiden. 1080p verkar funka för mig men dela gärna med dig av dina erfarenheter

Jag har precis beställt en FHD/512- variant och är mycket spänd att se vad man får för pengarna (2,5v leveranstid ska nämnas). Du kan enkelt få 10% rabatt från dells-support antingen här på sweclockers eller (enklare) genom deras facebook (du får bifoga en bild på ditt studentkort bara). Externt grafikkort - du har en tunderbolt port som flertalet har lycktas koppla in extern lösning ala Razer Core. Dock är det en gimpad version (2 trådar istället för 4) vilket innebär (vad jag har läst) ett prestandatapp på kanske 10-15% ungefär. Läste även här om dagen att Dell i detta nuet undersöker möjligheten att certifiera XPS15 till just e-gpu (hur detta kommer påverka prestanda vet jag inte, har hört allt från underverk till "määh"), men det är inte omöjligt (hade dock inte hållit andan).

Av SamuelSvensson

"Transport mode: Road" Say what? Haha lagom onödigt att transportera med lastbil från Kina till Sverige. Känns som en typisk båttransport, men icke.

Skickades från m.sweclockers.com

Av SamuelSvensson
Skrivet av SwedroidBernard:

@SamuelSvensson: Dell använder också Schenker, som är ovanligt långsamma. Mitt paket landade i NL för att dagen därefter nå CPH varifrån det sedan fraktades till Värnamo av alla platser, trots att det skulle till Malmö. En inte helt logisk eller särskilt miljövänlig rutt.. Det tog 3 dagar innan paketet var på terminalen i Malmö; hade tagit ytterligare en dag om jag inte kört dit för att hämta ut det.

Datumet som syns på hemsidan är minst sagt missvisande. @DellLyssnar borde ta tag i det och ange leveransdatum som alla andra. Mig veterligen är de ensamma om att ange leveransdatum utifrån dagen enheten lämnar fabriken/lagret i Asien Varför inte erbjuda DHL direkt från Kina för de som är villiga att betala för det? Vad som inte behövt ta mer än 3 dagar dörr->dörr tar flera veckor för tillfället. DHL Kina->Sverige är dessutom snabbare än Schenker CPH->Sverige.

Edit: Kan förresten tipsa om det här portabla laptopstället. Det är som skräddarsytt för XPS 9550/9560 och av mycket hög kvalitet samt förvånansvärt billigt: https://www.tvc-mall.com/details/xuenair-aluminum-alloy-lapto...

Haha ah på så sätt. Gillar att min dator kommer vara rejält mycket mer berest än mig i år (ungefär som mina fiskpinnar och nudlar jag kommer få leva på resten av månaden). Bra med tips! Skulle även vilja ha rekommendationer på något lämpligt case till datorn, vad använder folk?

Av SamuelSvensson
Skrivet av improwise:

@SamuelSvensson: Notera att Dell alltid kör med datumet när det ska skickas från fabriken i Kina. Så början på mars är nog rätt rimligt. Sen kunde dom så klart göra detta lite tydligare om dom verkligen ville, men Dell.se har ju viss förbättringspotential överlag

Haha! Ah det är så det ligger till. Men yepp så är det verkligen, sidan kraschade 3ggr när jag försökte beställa så jag fick börja om. Utmärkt sätt att sälja in sin tekniska expertis

Av SamuelSvensson

"Skickas: 2-5 dagar" ... Beställer. Förväntad leverans 2017-03-02... !! Man gör inte så. MEN en FHD i7a 16gb, 512ssd beställd. Ska bli mycket spännande att se vad man får för pengarna. Tack alla som PM:at hjälpsamheter.

Av SamuelSvensson
Skrivet av Dravond:

Ett tips: kolla med @dellcare här på swec behövdes bara ett pm med studentkortet så fick jag 10%

Jag testar. Tackar!

Av SamuelSvensson

Råkar någon på en sådan 10%-rabattkod på hemsidan någon gång så får de gärna skriva här (eller PM)! Har för mig att jag sett sådana med jämna mellanrum, hoppades på att de skulle ha studentrabatt men de ser mörkt ut just nu.

Av SamuelSvensson
Skrivet av AxF:

Vet inte om kampanjen gäller ff men när jag beställde kör dell 10% kampanj. Kan lätt tycka att det är värt att köra UDH modellen, då får du 512GB disken, i7 och det stora batteriet också. Hursomhelst... se bara till att du får det stora batteriet oavsett vilken modell du väljer.

Tyvärr gör den nog inte det, men jo jag skulle gärna köra på 4k-skärmen, men då kommer man upp i 21k och de pengarna har jag inte riktigt tyvärr. Dock hade jag tänkt köra på lilla batteriet, redigerar mycket bilder så behöver hårddiskplatsen för att köra en SSD och en större mekanisk. Som jag har förstått det går man (med FHD) från en 10h slöarbete till 6 ungefär (batterier är ju ganska linjära) vilket jag kan leva med tror jag. Att ha en 1TB SSD och stort batteri hade ju varit optimalt, men då är vi uppe i 24k istället.