Inlägg

Inlägg som anon172162 har skrivit i forumet
Av anon172162

@airley Har du kollat på dessa modeller från LG? LG 32GK850F-B (freesync) LG 32GK850G-B (g-sync)
Dessa VA paneler har enligt de recensioner jag kollat på relativt lindriga "VA-problem" jämfört med andra modeller.

Av anon172162

Beställde precis ett Vega 64 Nitro+ från Inet. Så förhoppningsvis kan även jag gå med i denna klubb snart.
Har gått och våndats över att behöva köpa ett 2070
Tack @Shozeamon för tipset

Av anon172162

Funderar själv på detta. Står just nu mellan Palit dual och MSI Armor. Några tips på vilket man bör ta?

Av anon172162
Skrivet av hardrade:

@llrobbanll:

Fixade det. Tack.
Körde.

Set-MsolDirSyncEnabled -EnableDirSync $false

och då gick allt över till azure ad account..

tack!

Precis man behöver även stänga av det på det sättet. SKönt att det löste sig

Av anon172162

@hardrade Ok, det borde ju räcka Men stände du bara av synkroniseringen on-prem eller stände du även av den via powershell på tenanten i sig?

Av anon172162

@hardrade Har du precis slagit av synken? I så fall kan det ta ett bra tag innan allt släpper. Alla objekt skall återgå till att manageras i molnet efter att synken är borttagen.

EDIT:
Om du kör följande kommando vad säger den under "DirectorySynchronizationEnabled"?
Get-MsolCompanyInformation

Av anon172162

När du tar bort synken återgår allt till att bli "in cloud". Sedan får du helt enkelt radera det som du inte vill ha kvar. Finns vad jag inget sätt att återgå till samma material som innan syncen.
Om du vill kunna synka mot ett nytt AD senare bör du även rensa upp lite attribut (immutable id) på respektive konton som tidigare varit synkade.

Av anon172162

Allt under 1.4 brukar anses "safe" om man kollar diverse forum såvida kylaren klarar av det. Kör på tills det tar emot.

Av anon172162

Sen kan dom göra samma sak med resten av 20xx serien och sälja dom till ett mer humant pris.

Av anon172162

Gick från 27000kr till 32000kr detta år.
Dock två år sedan jag började men var exkluderad från löneökning första året. Tycker fortfarande det är lite lågt om man jämför med medellönen här men är nöjd ändå.
Jobbar som IT konsult

Av anon172162

@sniglom jag sitter lite i samma sits som dig och letar efter en ny skärm. Antingen 27" eller en 34" ultrawide. Tyvärr verkar fortfarande merparten av "gamingskärmar" vara rena lotteriet om man får en OK eller en horribelt dålig panel. Inte ens för +10K skärmar verkar kvalitet vara något som är av vikt vilket man blir lite less på.

Sedan är också merparten av de gamingskärmar som finns idag modeller som släpptes 2015 ish vilket också är lite tråkigt.

Av anon172162

@Laxpudding hur ser det ut med datum för en recension på dessa? (om det ens kommer någon?)
De har ju börjat dyka upp i ett fåtal butiker nu.

Av anon172162
Skrivet av Firebird 455:

Har beslutsångest inför köp av ny skärm, goda råd uppskattas.

Har suttit framför en Dell 3014u(30” IPS 60Hz) sista 4 åren, dags för uppgradering. Spelar väl mest när jag sitter framför datorn, så en högre uppdateringsfrekvens vill jag ha. Är även sugen på widescreen nu när jag ändå ska byta.
Datorn är rätt gammal med en i7 4770 @ 4,2, men skaffade ”ny” gpu, ett 1080ti för nån månad sen.

Hade tänkt mig en 34” widescreen. G-sync känns givet. Alltid haft IPS, TN går väl bort, VA har jag aldrig haft.

Acer x34P och alienwares aw3418dw är dom nyaste skärmarna som kvalar in. Känns som aw3418dw fått överlag lite bättre kritik, men är svår att få tag på i Sverige för stunden. Finns bara på dell för 13500 riksdaler, ouch!
Plus för 3 års garanti.

X34P är betydligt billigare, 11000.-, finns på många ställen. Sämre garanti, 1 år. Även sämre kvalitet? Sämre färgåtergivning?
Vi har ju även Asus gamla 348q, kostar som x34P ungefär. Äldre panel, inte givet att den klarar 100Hz problemfritt. Större risk för flimmer.

Aw3418dw finns för övrigt att beställa på Dell i tyskland(tror jag?) för 1070 euro vilket blir 11000:-, dvs samma som en x34P här. Vet inte om någon beställt därifrån, eller det ens går?

Tankar och råd? Jag har läst och läst en massa reviews, men det känns som åsikterna går isär en hel del och nu snurrar det bara i huvudet på mig. Jag blir kanske toknöjd vad jag än väljer.

Sen håller ju LG på o lanserar en ny skärm, 34GK950G, men där har det varit en hel del kritik redan, så jag vet inte.....

/Johan

På vilket sätt har 34GK950G fått en hel del kritik? De recensioner jag har läst har den fått relativt bra betyg. Bland annat på tftcentral.

Av anon172162
Skrivet av Clibben:

Om jag ha förstått det rätt räcker det med att du har det på en av dina karaktärer

Kan inflika att ovan information stämmer om det är någon annan som undrar. Även lucky find fungerar på samma sätt.

Av anon172162

@Laxpudding tack för svar. Det är lite det jag har förstått med när man har läst runt bland recensioner (och det börjar bli en del ) .

Många 34" ultrawide IPSer som finns just nu har ju ett par år på nacken. X34p är väl relativt ny.

Kan bli så att man inväntar LG 34GK950G/F då den verkar ganska spännande. Lär väl få en prislapp därefter dock.

Av anon172162

34" Ultrawide VA vs IPS för spel

Tjabba,

Är på jakt efter en 34" ultrawide skärm nu inför black friday / mellandagsrean.
Det känns som att det finns en ganska tydlig uppdelning mellan dessa paneltyper. VA kommer oftast med freesync och IPS med G-sync.
Nu är egentligen inte free/g-sync något krav från min del. Finns det några vettiga VA paneler där ute som man faktiskt kan spela på? Eller bör man i så fall kolla på IPS paneler. Läser man runt på olika forum verkar ett återkommande problem med VA paneler vara ghosting vid spelande. IPS har ju sina egna problem men är det enda vägen att gå vad gäller spel?

Är ute efter en skärm med 3440x1440p, +100Hz (sett en del VA panel som säger 100Hz "when overclocked" men känns ovärt att behöva lägga massa tid på custom timings etc då det känns som ytterligare en potentiell felkälla)

På IPS fronten känns det som att Acer predator x34p samt Alienware AW3418DW är två bra alternativ (med g-sync)
Hittar ej så många IPS utan g-sync så länka gärna.

Vad gäller VA paneler mottages rekommendationer hjärtligen.

Edit:
Hittade en VA med g-sync som verkar ganska vettig?
AOC AGON AG352UCG6

Av anon172162

Någon som vet om det räcker med att ha hög wits på en av karaktärerna för att kunna hitta gömda skatter? Eller behöver man ha det på sin "main"?

Av anon172162

Har inte hunnit spela så mycket sedan sist.

Det är lite läskigt och man är ständigt på vakt då detta är min första karaktär på Hardcore.

Nu har jag dock precis anlänt till Kurast efter att ha tampats med Duriel. Var rädd att jag skulle få problem med honom men det gick bättre än väntat. Kanske berodde det på att jag denna gången var mycket högre level än vanligt vid denna boss (lvl 23) Tyvärr blev det inga bra drops denna gången. Har mest försökt fokusera på gear med MF nu till en början. Kanske ett dåligt val?
Har inte hittat något nämnvärt mer än lite gems och ett gäng runor.

På tal om runor. Finns det några bra runord jag borde hålla utkik efter som är lämpat för en necromancer?

Min build just nu är fokuserad på raise skeletons / skeleton mastery. Tänkte jag skulle maxa dessa till en början. Även petat in ett par skills i curses för amplify damage och sedan nu Decrepify vid lvl 24. Har även petat in 1 skillpoint i Corpse Explosion (trånga utrymmen är lite av en mardröm för denna build)
Är det värt att satsa något på raise skel mage?

Av anon172162

Hittade mina gamla skivor med diablo II + LOD på vinden och blev genast sugen. Sen kom jag ihåg den här tråden och nu är jag igång med en egen run Valet föll på en necromancer, build vet jag inte riktigt än men någon typ av summoner. Det läskiga är att detta är min första gång jag spelar på hardcore så det blir en utmaning.

EDIT: Hur är det med /players? Är det players 1 som gäller?

EDIT2: Precis klar med Act 1. Andariel var inte mycket till motstånd. Är mer rädd för Duriel i Act 2. Återstår att se hur det går imorgon.

Av anon172162

Det kan vara så att du inte får en publik IP adress av din internetleverantör. Din router NATar i sin tur addressen du får från din internetleverantör som i sin tur redan är NATad varpå du får dubbel NATning. Man kan kontakta sin ISP för att få en publik IP-adress istället för en "privat"