Inlägg

Inlägg som Kaptencarlsson har skrivit i forumet
Av Kaptencarlsson

Tack så mycket för hjälpen! Får bli ett sådant. Verkar ju bra och förhoppningsvis slipper jag nu popping och crackling, läste att det hade med hur Creatives bus-nånting att göra, tydligen ett vanligt problem på deras kort, och inga nya drivrutiner nånstanns.

Xonar Essance STX ser ju dessutom sjukt snyggt ut!

Igen, tack för hjälpen.

Av Kaptencarlsson
Skrivet av HaBBarN:

är du efter ett surround kort med 5.1 utgångar eller bara ett ruskigt bra ljud? isf rekommenderar jag asus xonar essance STX

250spänn dyrare än creative kortet men ack så mycke bättre

Mina Sennheiser kommer endast spela Stereoljud, så vill mest bara ha något riktigt stabilt som håller för höga ljudinställningar i Starcraft 2. Så söker klart, snyggt och tydligt stereoljud och en handfull inställningar mängd inställningar.

Ska kika lite på Xonar Essance STX, har för mig att jag har läst om det någonstans, men det ingår väl bara i en bundle med ett headset?

EDIT: det fanns visst utan bundle. Men verkar vara ett kort för musik? Är det någon skillnad?

Känner mig väldigt grön.

Av Kaptencarlsson

Ljudkort - fetproblem och tips på nytt?

Hej!

Jag har problem. Och jag lovar att den som hjälper mig får fria ryggkliningar i två veckor.

Nu när jag har hela internets uppmärksamhet - till saken!

I dagarna köpte jag ett Creative SB X-Fi Surround 5.1 PRO (http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=614252) för att få ut mer av mina Sennheiser PC-350 när jag 6-poolar (Starcraft, ni vet).

Med ljudkvaliteten satt på "High" och antalet ljud som samtidigt kan spelas på "64" (standard är "Medium" och "32") fick jag genast "crackling" och "popping" (mestadels det senare) när jag spelade - ibland även så på huvudmenyn, men sällan stannat där länge nog för att undersöka saken allt för väl.

Jag testade då "Medium" och "32" - och det var samma visa där - oljud. Enda skillnaden var att det dök upp aningen senare än tidigare.

Med nördvrede i hjärtat stängde jag av alla andra ljudkanaler, mutade micken, försökte hitta nyare drivrutiner (vilket inte fanns, stort tack Creative!! <3) och allt annat som man bör och ska testa vid den här typen av problem.

Kortet (Creative SB X-Fi Surround 5.1 PRO) verkade också redan ha varit ute hos en kund - någon mer än jag som var besvärad, kanske?

Till musik och film funkade kortet bra. Men aboslut inte till varken Starcraft 2 eller Diablo 2. Vad kan detta bero på? Kan ett Creative X-Fi Titanium Fatal1ty Pro (http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=365216) lösa mitt problem?

Jag hittade även detta: http://support.creative.com/kb/ShowArticle.aspx?sid=24669. Bör jag överhuvudtaget ta ett av Creatives kort? Vad kan vara bättre? Vad borde klara Starcraft 2 på "High" och "64"? Asus? Har sysslat massor med datorer, men aldrig ljudkort, så om någon vill ha +100 karma så har ni eran chans.

Ännu bättre är det om någon som spelar Starcraft 2 faktiskt använder något av Creatives kort och kan berätta lite om sina eventuella problem, eller fick jag bara ett måndagsexemplar av min Creative SB X-Fi Surround 5.1 PRO? Den verkade ha varit ute en gång redan.

Det ska tilläggas att jag ju nu har ett par Sennheiser PC-350, och ljudproblemen uppstår inte när jag kör på moderbordets ljudkort.

Tack på förhand!

// Carlsson

EDIT: Whoops, vägg av text. Not in the face!!

Av Kaptencarlsson

Tackar så mycket grabbar! Känns som att jag har mer kött på benen nu! Uppskattas, som sagt, väldigt mycket!

I shall return!

Av Kaptencarlsson

Ursäkta min inkompetens, men en fråga till; volten på CPU, hur högt (i runda svängar) bör jag ställa den? 1.1 verkade vara rekommenderat i de texter jag läst, men jag är som sagt "noob", och som sådan har jag förstått att högre volt är mer riskabelt, men det borde inte vara extrem-känsligt?

EDIT: Nu formulerade jag mig dåligt.

Jag menar alltså inte en slutgiltig siffra, utan hur pass mycket jag vid varje höjning kan öka cpu volten.

Av Kaptencarlsson

Tack så mycket för att du sprider lite klarthet i detta. Ska sätta mig och mickla lite nu. Blir lätt förvirrande med all den information som finns tillgänglig på nätet, men du verkar ha koll och har summerat det förhållandevis puckovänligt (tydligen, eftersom jag förstår).

Uppskattas otroligt mycket! Återkommer med resultat!

Tack igen!

Av Kaptencarlsson

Överklocka i7 problem (yet another tråd).

Hej,

Den senaste veckan har jag ägnat åt läsning; hur man överklockar i7 920. Jag har aldrig sysslat med överklockning förut, men eftersom jag inte ville vara den där killen som postade samma fråga som alla andra redan ställer, på ytterligare ett forum, tog jag mig tid och undersökte saken själv.

Jag har misslyckats.

Till hösten har jag planer på att införskaffa ett riktigt kraftpaket, och därför känns som en kul grej att använda min nuvarande pjäs för att förstå överklockning, men jag vet helt ärligt inte vad jag gör för fel.

Grafikkortet (GTX 470 Zalman-kylt) gick utmärkt att klocka - framgång! Processorn är en annan histora...

Asus P6TX58
i7 920 2.67Ghz (utan Intel Speed Step Tech)
Ram: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=604394 Corsair DDR3 1333MHz (9-9-9-24) (som jag förstått det stödjer inte moderbordet högre ramhastigheter än 1333MHz?).

Ai Overclock Tuner: Manual
CPU Ratio Settings: Auto
Speed Step: Disabled (vad jag har förstått ska det hjälpa stabiliteten, men hör olika).
Tubo Mode Tech: Disabled (samma som ovan).
BCLK: 160 (3.36 Ghz)
PCIE: 100
DRAM Frequency: 1282MHz
CPU Voltage: 1.10000 (1.13750 ville inte heller).
Load-line Calibration: Enabled (även testat disabled).

DRAM CAS# Latency: 9
DRAM RAS# to CAS# Delay: 9
DRAM RAS# PRE Time: 9
DRAM RAS# ACT Time: 24

Som jag förstod det behöver jag inte ändra DRAM Bus Voltage eftersom mina minnen ligger på 1.5 Volt?

Jag har testat att höja CPU Voltage, att sätta Ram Timings till 8-8-8-22, att låta Ram Timings stå på Auto och att helt enkelt låta allt stå på auto utom BCLK som jag ställde på 160.

Kylningen är inget problem, kör vattenkylt och ligger på 25 grader i Idle.

Resultaten hittills har varit Blue Screen Of Death eller att den startar, inte ger någon bild, och sedan efter en omstart säger "Overclocking Failed", vart efter jag blir tvungen att klicka F1 och ställa tillbaka inställningarna.

Men det var märkligt, för när jag körde allt på auto och ställde BCLK på 160 startade den som vanligt...och efter några minuter fick den BSOD. Efter det får den alltid BSOD även vid denna inställning, oavsett om resten är satt till Auto eller inte.

Ja, jag suger säkert och missar något uppenbart, men jag har verkligen försökt läsa allt jag kan för att slippa besvära folk med dumma frågor, men jag klarar inte det här på egen hand.

Alla tips och förslag uppskattas otroligt mycket! Tack på förhand!