Inlägg

Inlägg som dahlgren har skrivit i forumet
Av dahlgren

Vilket OS/hypervisor planerar du att köra i botten?

Av dahlgren

Det låter som ett helt normalt beteende. När mjukvara installeras på en dator brukar den kunna nås av samtliga inloggade användare på datorn. Det gäller ej mjukvara sominstalleras i användarens profil. Det du ka trixa med är att dölja genvägen för de som ej ska chrome. Kika på access based enumeration för en lösning där bara de med rätt behörighet ska se genvägen.

Av dahlgren

Det ska absolut inte vara något problem, bara se till att alla program startar upp automatiskt som tjänster. Vad kör du för OS? Att schemalägga nerstängning är enklast att köra i ditt OS.

Uppstarten kan köras med WOL från en router eller tex en raspberry pi eller någon annan enhetsom kan skicka WOL paket schemalagt. Kör du med en hypervisor kan du pausa maskinen innan du stänger ner hosten.

För ESXI kan du kika på följande länk. http://serverfault.com/questions/343778/automatically-shuttin...

Av dahlgren

Kolla om du kan hitta något med Photorec. http://www.cgsecurity.org/wiki/PhotoRec
Börja med att göra en klon av minnsekoret till en image-fil så du inte arbetar mot det vid dina räddningsförsök utan på din image-kopia.

Edit: kolla här http://www.cgsecurity.org/wiki/PhotoRec_Step_By_Step

Av dahlgren

Vera är en färdig controller med mjukvara och en Z-wave och Razberry är ett annat sätt att lösa samma sak. På m.nu finns det lite mer att läsa för den som vill veta vad det handlar om. http://wiki.m.nu/index.php/Nyb%C3%B6rjarguide_Z-Wave

Av dahlgren

På byggahus.se finns det hur mycket som helst som Z-Wave skrivit. Tex http://www.byggahus.se/el/hemautomation-z-wave-hos-henrik-ekb...

Av dahlgren
Skrivet av peterhjalmarsson:

nej, då ska du ha t.ex google drive eller Dropbox.

Eller bittorrent sync om du bara vill synka mellan kontorern och inte behöver ha något i molnen.

Av dahlgren

Så länge filen du har på datorn hemma ligger i en mapp du synkar mot tex OneDrive så påverkas den inte. Jag använder expanddrive mot en mapp jag inte synkar lokalt.

Av dahlgren

Hej

Det finns lösningar med tredjepartsprogram som gör det du efterfrågar. Jag har kikat på exandrive http://www.expandrive.com/expandrive.

Av dahlgren

Det fungerar att köra data och OS på samma partition om du inte vill skaffa flera diskar. Men visst finns det fördelar med att ha datat på en egen partition om du vill installera om OS.

Av dahlgren

Låter som du skulle behöva någon form av MDM lösning kika mobileiron eller cisco meriaki.

Av dahlgren

Låter som du skulle behöva någon form av MDM kika mobileiron eller cisco meriaki.

Av dahlgren

Om du vill lära dig mer om 2012 R2 så går det utmärkt att använda Hyper-V som finns som roll, bara aktivera och börja.

Av dahlgren

Glöm inte bort versionshistorik i backupen. Om du endast speglar datan och sen råkar radera eller ändra en fil felaktigt så speglas det också och det är kört att läsa tillbaka. Går tex att lösa med volume shadow copies i Windows.

Av dahlgren

Någon form av VPN framför tjänsten?

Av dahlgren
Skrivet av XPerion:

Det finns vattentäta fodral till surfplattor och anti glare skärmskydd för minska solljus reflektion. iPad måste inte ha 3G för använda GPS, om man laddar ner alla kartor i förväg och bara använda endast GPS för navigation. 3G används för ex A-GPS för triangulering med hjälp av mobilnätet och ladda hem kartor i realtid.

På Ipad sitter 3G och GPS i samma modul så utan 3G ingen GPS.

Av dahlgren

Diverse labb just nu AD, SQL 2014, OP5, Vcenter,Vmware Operations manager, Vcenter Mobile Access, Vmware data protection, Puppet och OpenFiler.
Ej Labb en webbserver, Proxy och backup med BackupPC.

Av dahlgren

Crashplan är linkande men då är det separat dator och inte separat disk tyvärr. Annars någon NAS som erbjuder app och sen köpa backup till den från någon molnleverantör.

Av dahlgren

Skapas det en ny ost-fil när du stänger av cachelagrat? Om inte kan det vara en bra början att radera den så den skapas på nytt igen.

Av dahlgren

Hur kommer du hantera dina bilder och filmer? Kommer du har dator med dig? Det går åt väldigt många extra minneskort om du filmar mycket.