Inlägg

Inlägg som gurkburk92 har skrivit i forumet
Av gurkburk92
Skrivet av solomon:

Öppna stickkontakten, den du har i handen och ta kort (se till så det inte blir spegelvänt med kameran) och ta loss locket till perilexuttaget i väggen och gör samma där.

MEN antagligen det som händer är att du kopplat in den GRÅ kabeln på en av stiften, vilket verkar ligga som nolla. Detta orsakar så klart en kortslutning (huvudsäkring).

Som sagt, det beror helt på hur den GRÅ KABELN är kopplad inuti hällen, på plinten där. Om du kopplar lös den grå kabeln och isolerar den inuti stickkontakten så kommer det antagligen fungera.

Jämfört med de andra bilderna tagna så är jag relativt säker på att inget är spegelvänt.

Men då behövde alltså den gamla hällen (grå kabel) nollan, men det gör inte den nya om jag förstår dig rätt? Får ta & testa när jag kommer hem om en stund. Lite smådrygt med lägenhet, för huvudsäkringen gick & den är i källaren som bara dom som jobbar i föreningen har tillgång till

Av gurkburk92

@solomon, detta du ville se? Eller en tom kontakt i väggen? Har dessa bilderna sålänge.

Av gurkburk92
Skrivet av solomon:

2x230v är fortfarande 400v MED nolla(neutralledare).
2 faser + neutralledare.

Lättast är nog att du tar kort på nuvarande stickkontakt samt inuti hällen, utifall de byglat där.

Som sagt, nya hällen & kontakten på bilden ser exakt likadant ut just nu. Men så fort jag kommer hem kan jag visst ta en bild på hur det ser ut efter jag kopplat om det.

Nya hällen hade samma mängd sladdar & exakt samma färger. Inga sladdar var sammanfogade på något sätt, utan var & en pekade för sig.

Av gurkburk92
Skrivet av Swedishchef_90:

Vet inte om jag tänker/ser fel men ser ut som din nolla ligger fel. <Uppladdad bildlänk>
<Uppladdad bildlänk>

Ser ut som du kopplat brun och blå fel sida i kontakten.
Sen bör du inte koppla in grå om du inte har isolering på den i hällensbakstycke

Allt i väggen & stickkontakten är kopplade av elektriker sedan innan. Så det är bara stickkontakten som ska kopplas med hällen på nytt, & det ser precis ut som på bilden. Det i väggen har jag inte kopplat eller rört, jag öppnade luckan mest för att kolla så inget såg galet ut.

Av gurkburk92

Bilden på stickkontakten är från den gamla hällen, alltså bilden jag tog för att se till att jag satte sladdarna rätt till den nya. Men det är alltså kopplat på samma sätt med den nya, & ser ut så nu.

Är det 400V schemat den ska kopplas som med andra ord? @swedishchef_90 inte 2x230V?

Av gurkburk92

Glömde en bild.

Av gurkburk92

Blev nu häll idag. Har ju kontakt i väggen osv. Kopplade nya hällen på samma sätt som den gamla, & om jag förstått det rätt så ska den kopplingen fungera. Men huvudsäkringen gick.

Någon som har en susning om var det kan ha gått snett?

Av gurkburk92

Sprucken häll & Inköpstips på Induktionshäll! (Inkl elkontakt hjälp)

Hej allihopa.

Lite kortfattat: Häromdagen började jag kolla på en ny häll & försökte övertala sambon att vi behöver en ny. Fick i uppgift att göra ett excelföredrag(lmao) med för/nackdelar & pris. Håller just nu på med att skriva ihop detta men behöver tips om bra induktionshällar.

I dagsläget fixar vår häll bara små jäkla pannor(enligt mig) & en sån där funktion där man ska koppla ihop två slingor för en större är helt värdelös på denna. Jag tror att den är köpt på Ikea(följde med lägenheten vid köp) & verkar dessutom ha udda mått i bänken.

Rulla fram till idag.

Skulle lyfta upp skiten för att ta reda på måtten man har att anpassa sig efter. Det gick rätt åt helvete. Osäker på om jag gjorde fel, men nu i efterhand så verkar det som att man inte hade kunnat lyfta den utan att ha sönder den jäkeln. Körde iallafall under en kil för att lyfta en sida, men det gick inte. Så märkte jag att den började lossna när jag drog kilen längs sidan(undertill dvs), men så plötsligt small det till.

Såklart hade den spruckit. Fungerar fortfarande på alla plattor & sprickan gick bara rakt genom en platta ut mot vänster sida, men som sagt, allt fungerar än.

Roligt samtal till min sambo....

Så för att inte göra saker värre blev det att ta väck en täckplanka som satt inifrån med skruv, så blev att rycka ut den.

Men jag har iallafall mått!!

Ett hål för 50~cm häll. Rättare sagt, med laser kan jag som högst få till 56~cm som verkar vara PÅ HÅRET tillräckligt för 60cm hällar......

Så jag letar efter tips på bra 60cm häll, för max(plus/minus någora hundra) 10,000. Gärna en häll som har kostat 10+ som nu är på mellandagsrea & är billigare

Fråga nummer två:

https://i.ibb.co/K2RrCXN/20231225-092518.jpg

https://i.ibb.co/vdnGcV6/20231225-092530.jpg

Såhär är hällen idag kopplad. Jag är osäker på om det är original, eller om en elektriker har kopplat sladdarna i en stickkontakt. Men frågan är, går det att koppla in den nya i samma stickkontakt?

Av gurkburk92
Skrivet av Kotan:

För de som vill ha 80 cm eller mer i djup och har problem att hitta skiva, kolla efter begagnade köksbord. Brukar man kunna fynda fina solida saker upp till 100cm djup för en spottstyver. Går ju ordna med egna ben/ram om "stilen" som följer med ej passar.

Alltid trevligt med ordentliga bord som tål att stås på om så behövs.

Taco för förslaget. Är just nu i jakt på skrivbord med 90~100cm djup pga min 42" datorskärm. Har idag 75cm~ det är lite för närma jag hamnar då

Du har inget förslag? Annars ska jag kika på Ikea

Har letat efter 90> djup med ljus o lykta, men det finns fan inte skrivbord med det... Konstigt asså.

Edit:
https://www.ikea.com/se/sv/p/danderyd-matbord-svart-80568729/

Känns som detta hade funkat. Vettetusan om benen går att byta ut? Dom ser lite opassande ut, annars är ju måtten bra. Undrar dock om kanten som går längs bordet kommer ivägen för knä/benen? Alternativt gör att man inte kan höja upp stolen tillräckligt.

Av gurkburk92

Om den klarar sina egna spel i 60FPS minimum 1080p så kanske det tillomed blir ett köp. Men när emulering är såpass bra, och en jäkla ASUS ROG Ally Extreme lirar i typ samma prestanda är det katastrof.

Av gurkburk92
Skrivet av the squonk:

Nej, dom har LDAC som är tekniskt sett bättre än AptX ....

På PC i fråga är APTX-adaptive/HD/lowlatency som kommer köras med deras BT Dongle. Aptx ska tydligen ha överlägset lägst latency, i princip obemärkt, jämfört med LDAC & andra.

När jag kör lurarna på Telefonen så får det bli vad det blir. MDR1000x har ju LDAC, men frågan är just hur stor skillnad man hör mellan LDAC och vanlig APTX i momentum 4.

Spotify & Youtube stödjer ju bara upp till 320kbit oavsett.

Hur som helst vill jag bli trådfri vid datorn igen Har DT770 80ohm om det skulle vara något speciellt man ska lyssna på.

Av gurkburk92

Har funderingar kring att byta ut mina Sony MDR 1000X med deras senaste XM5(?). Har lagat mina MDR1000X med 3D printade plastdetaljer som känt knäcks & fick nyligen hem nya läderpads från Aliexpress. Batteritiden är också fortfarande klart godkänt.

Så egentligen är väl frågan om MDR 1000x > Sony WH-1000XM5 är värt eller att XM5 skulle vara såpass mycket bättre?

Edit:

Beställt Sennheiser BDT600 & ska ta hem Sennheiser Momentum 4. Sonys lurar har ju inte AptX.

Av gurkburk92
Skrivet av LeVvE:

S24U ser ju fortfarande ut att i någon form ha "2.5D" glas så kanterna är fortfarande rundade med platt skärm, kan väl acceptera då känslan fortfarande är kvar till viss del.

S24 och S24+ blir platt skärm och platt glas, sämsta av alla världar.

Fysiska kanterna ser ut att vara något rundade på s24U, men skärmen ser helt klart ut att vara helt platt.

Dvs sidorna på telefonen, inte alls skärmen.

Av gurkburk92
Skrivet av Dinkefing:

Glöm inte deras urusla röriga gränssnitt.

Samsungs röriga gränssnitt? Har en iphone på jobbet & Samsung privat. IPhone kan inte mäta sig med hur bra Samsungs gränssnitt & hur lätt det är att navigera utan att behöva söka för att hitta vad man letar efter. Hur andra Android telefoner funkar vet jag inte, men de är ju alla snarlika.

Av gurkburk92
Skrivet av LeVvE:

Välvda kanter är MYCKET bättre, platt skärm är vass att dra fingrarna över och känns fail, bara nötter som vill köra skal och skärmkydd som vill ha platt skärm.

Sluta använda skal då? Helt platt skärm är det sämsta som finns och sista telefonen jag hade med det va HTC One M8.

Efter att ha haft välvd skärm sedan S8 & använt s22u till att skriva/rita med pennan för studier kan jag objektivt säga att välvd är något man bör gå ifrån i telefoner.

Med välvd måste man ha skal. Telefonen blir halare än en platt. Sedan går det knappt att ha skärmskydd pga kanterna. Ännu mindre skärmskydd+skal.

Det kan vara att man är mätt på runda kanter på telefonen, men det ser faktiskt mer lockande ut med en platt skärm. Så personligen ser jag fram emot s24U pga det.

PS. Där finns inget som är "MYCLET BÄTTRE" med runda kanterna på telefonen kontra platt skärm. Det är rent estetiskt, men vill du hårddra det så är runda skärmar sämre pga det jag skrev ovan om studier & ritande/skrivande.

Av gurkburk92

RT/PT är inte en fluga. Snarare framtiden.

Av gurkburk92
Skrivet av Clasito:

Försökte hitta bra pris på proteinpulver men det var ju knappt någon rabatt, 70kr billigare för en 4kg påse för 800kr är inte så intressant. Annars blev det en C3a som faktiskt blev bra rabatterad men det var ju bara tack vare att LGs system gjorde fel.

Handlar bara från mmsports, tycker deras är godast. Men deras "black Friday" var exakt som deras random reor under månadernas gång. Typ proteinpulver nedsatt från 259kr/kg(eller vad de nu är) till 219kr/kg, precis samma rabatt. & precis samma på merköp.

Var väl mer specifika klädesplagg som ingen vill köpa som var på rea...

Av gurkburk92

Riktigt dålig rea som vanligt. Samma priser hela veckan som på fredagen.

Ända man kan köpa med vettig rea är fan tv apparater. Fick dock en Asus ROG Ally extreme till "historiskt lågt pris" sen release, på 7490kr (norm pris 9500~).

Det har inte varit bra Black Friday sen jag köpte ett 1080ti till ultra underpris från komplett när de hade sina reakoder i vissa steg. "över xxxx summa, xxxx prisavdrag". Detta var iofs Singles day före kryptomining-boomen

Av gurkburk92
Skrivet av Lappen:

Den landade ganska exakt på 6500KR.

AY karamba! Men det får bli en sån. Åker på utbildningar 2v i sträck & kan inte ha med datorn på vandrarhemmet

Om jag fattade det rätt så skulle man kunna öka NVME storleken dessutom? Alltså köpa en egen större om man behöver? + då micro SD.

Av gurkburk92
Skrivet av Lappen:

Kunde inte hålla mig, beställde en SD OLED 512GB precis. Fick egentligen upp ögonen för enheten när nyheten om den uppdaterade varianten kom ut. Precis som många andra skriver så finns inte tiden att spela i samma utsträckning som förr. När tiden väl finns brukar det bli någon multiplayer med polarna. Det var länge sedan man spelade igenom en single player. Finns även ett sug att spela gamla nintendospel typ Super Mario och liknande. Hoppas att SD ska hjälpa mig att spela lite mer, framför allt på vardagskvällar, när man inte har så mycket tid över att det är lönt att sätta sig avsides vid den stationära datorn.

Vad gick den på i kronor?