Inlägg

Inlägg som Storfiskaren har skrivit i forumet
Av Storfiskaren

Funkar på min Xperia Ray i alla fall (Android 2.3.4), men kanske inte fungerar på samma sätt på en htc desire s. Men i alla fall så håller man inne power-knappen tills en listmeny dyker upp. Ett av alternativen är att ta en skärmbild.

Av Storfiskaren
Skrivet av Kyla:

Hej!

Har försökt att läsa runt lite i ärendet och sett att de flesta verkar tycka att detta är en ganska hög temperatur? Processorn idlar vid ca 30 och ligger mellan 70-80 när jag spelar f.ex. Rage. Maxar jag den men INtelBurn toppar den ut på 97! Kylaren är stock och den sitter som den ska.

Har haft en Macbook Pro som enda dator ett tag nu och den ligger vid dessa teperaturer mest hela tiden när jag gör något som är det minsta krävande. Spelar jag SCII på den så ligger den rund 80-90 utan större problem. När jag hade Macbook Air hade jag den runt 90-100, med 120 som topp! (tempskydd urkopplat...).

Är det så att det ligger prestige i att få ner temperaturen? eller finns det seriösa risker med att ligga runt dessa temperaturer? För att fråga det rakt ut; Är det någon som har bränt söder sin processor genom att ligga runt 70-80? Då menar jag fysiskt sönder, inte systemkrasch.

Ser fram mot åsikter och erfarenheter!

Antar att du har överklockat processorn!? En rekommendation jag läste tidigare är att alltid ligga cirka 20 grader under TJ-max (temperaturen då processorn automatiskt klockar ner sig / stänger av sig för att inte skadas) om man vill att processorn ska överleva länge; för 2600k ligger TJ-max på cirka 98° C. Så 70-80 grader borde vara lugnt, men 80-90 som du får när du spelar SCII låter mycket. Jag skulle i alla fall klocka ner något om jag var du.

Av Storfiskaren

Den hörs om man tänker på det, men jag vill inte påstå att den låter högt. Datorns chassifläktar låter mer för min del.

Av Storfiskaren
Skrivet av ToJa92:

Hur menar du? Allt som händer är att filen på x GB försvinner och alternativet "Viloläge" försvinner.

Vissa program kräver en "pagefile", och man får en prestandaminskning om man avaktiverar den eller flyttar den från SSD:n till en vanlig mekanisk disk.

Av Storfiskaren

Det går ju inte att konfigurera om musknapparna, vilket innebär att betan blir ospelbar för mig...

Av Storfiskaren
Skrivet av drotz2000:

Är det bara jag eller sitter fläktarna inte lite tokigt?

Verkar som om blåser mot varandra?
Vore inte det bästa om alla blåste åt samma hål så att man fick ut varmluften ur lådan?
Nu kommer ju luften krocka i mitten.

Om man tittar på bild 3 tycker jag att alla fläktarna sitter monterade för att flytta luft åt samma håll (vänster i det här fallet).

Av Storfiskaren
Skrivet av 3xTra:

ja jag täönkte, nu j****r skall jag f*n ta isär hela pumpen så jag gjorde de så sitter de juh en gummi grej där under kopparn den tog jag bort sen så var de ludd som stoppade vattnet från att snurra runt

En fråga bara... Vad fyllde du på med för vätska när du satt ihop kylaren igen? Det är ju inte enbart vatten i dessa slutna system.

Av Storfiskaren

Är det inte så att dåligt tillverkade chip blir de versioner av en processortyp med färre kärnor? Därav instabiliteten du ser när du låser upp alla kärnorna!?

Av Storfiskaren
Skrivet av Pirsson_92:

Tänkte inhandla en Corsair Force GT 120GB, men läste nu och det verkar som det är mycket besvär med SSD istället för vad man får, så vad tycker ni är det värt att uppgradera till en SSD?, Ni kan se min dator i sign om de behövs jamföras med ngt.

tackar i förväg för svar

Mvh
Stefan

Den disken funkar finfint! Jag är jättenöjd med köpet i alla fall

Av Storfiskaren
Skrivet av Krayde:

Tjenna Tjenna! Snart dags för ny dator: http://www.inet.se/kundvagn/visa/882758/gtx-570
Undrar om det är någon som vet hur fläktarna på h100 är. Är dem väldigt högljudda? Är dem värda att byta ut eller går det bra att köra med orginal?
Response please

Jag kör originalfläktarna på lägsta hastighet, och då låter chassifläktarna mer än H100:ans fläktar.
Så, nej! Jag tycker inte man behöver byta ut fläktarna.
Jag har en i7 2600k klockad till 4.5 GHz, och kommer aldrig upp till 70° C på processorn med dessa inställningar under maxbelastning.

Av Storfiskaren

26-30 grader...

Av Storfiskaren

Jag hade 60 GB innan jag insåg att det var alldeles för lite när man även skulle ha lite spel, så 120 GB känns lagom.

Av Storfiskaren

För 4 kronor mer så har ju "GLH" bättre prestandasiffror, så det hade jag satsat på.

Av Storfiskaren

En korsspindel under fiske en kväll vid Alsterån i augusti:

http://www.fiskehistorier.se/x-spindel1.jpg

http://www.fiskehistorier.se/x-spindel2.jpg

Av Storfiskaren

Jag hade ju skickat tillbaka kylaren mest för att kunna ha gott samvete, men bett dem stå för frakten eftersom de gjort fel.

Av Storfiskaren
Skrivet av Gnuggen:

Jag och en kompis satt ikväll och snackade om vilken mus, tangentbord osv vi helst skulle vilja ha. Hur ser det ut för er?

- Vad har du för mus, tangentbord, headset och musmatta?
- Vad vill du helst ha för utrustning?

Skickades från m.sweclockers.com

Detta har jag:

Mus - Logitech G9x : http://www.logitech.com/sv-se/mice-pointers/mice/devices/5092

Gameboard - Logitech G13 : http://www.logitech.com/sv-se/keyboards/keyboard/devices/5123

Headset - Logitech G35 : http://www.logitech.com/sv-se/gaming/headsets/devices/5095

Kanske skulle vilja ha något för flygsimulatorer framöver, möjligen detta: http://www.logitech.com/sv-se/gaming/joysticks/devices/5855

Av Storfiskaren

Kör själv med Logitechs G35 7.1-headset och är jättenöjd.

Av Storfiskaren

"Left for dead 2" och "Starcraft 2" har jag kört en del med 3D vision. Otroligt grymt att ha en Battlecruiser framför sig, eller titta på alla detaljer i spelet

Av Storfiskaren
Skrivet av Selo:

var väll mest med tanke på ljud. låter 1850 för mycket eller är det bättre med 1450, och flyttar de isåfall tillräckligt med luft

Okej, det jag menade är att du får tillräckligt med kylning redan på lägsta fläkthastighet på H100:s originalfläktar; så ljudninvån blir aldrig ett problem för mig i alla fall. Hoppas någon annan kan svara på hur Typhoon-fläktarna levererar med H100.

Av Storfiskaren
Skrivet av Selo:

Grabbar din tråd och ställer en fråga om man borde inskaffa 2x Typhoon 1850 släktar eller om det räcker med 1450

Tycker inte man behöver byta fläktar alls. Jag kör på lägsta fläkthastighet med de medföljande fläktarna och de hörs inte om man jämför med övriga chassifläktar. Kommer aldrig upp i 70 grader på min 2600k @ 4,5 GHz vid maxlast.