Inlägg

Inlägg som Storfiskaren har skrivit i forumet
Av Storfiskaren
Skrivet av Drasteroid:

Vart ska den placeras isåfall??

Du får gärna skicka en bild på ditt så jag förstår lite mer hur! Men tror ja hänger med!
Men släng gärna upp en bild här ändå!

Kan tipsa om den här videon på YouTube där detta testas: http://youtu.be/XZFRimzsfoE

Av Storfiskaren
Skrivet av Drasteroid:

Hej!

Detta är vad som skall införhandlas!

Corsair Obsidian 800D

Corsair 16GB (4x4096MB) CL9 1600Mhz

Intel Core I7 2600K

Corsair H100

Nu till mitt problem!

Vilket av dessa moderkort skall jag välja?
Varför? Har du erfarenhet utav dem? Hört något om dem?

Passar kylaren bättre på det ena? Vilket är minst problem med?

Ja! Det finns massor med frågor! Skriv allt ni vet!

TACK!!

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=626388

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=626379

Sitter på samma komponenter som du tänker beställa, och kör med Sabertooth-moderkortet. Är helnöjd och det har fungerat utan problem för min del. Kom bara ihåg att skaffa en "50 mm"-fläkt för att sätta på moderkortets "Thermal armor" eftersom du tänker installera en vattenkylare. Asus rekommenderar att man installerar den för bättre kylning av moderkortskomponenter om man inte har en processorkylare med en fläkt som blåser nedåt; och den gör skillnad!

Av Storfiskaren
Skrivet av grisapa1:

Hej SweC!

Öppnar en ny tråd med samma rubrik som en gammal tråd.

Min dator går segare och segare, jag har ingen aning om varför.

Relevanta Specs.
Intel i7 2600k oklockad
8gb Kingston 1333 mhz
60gb corsair force ssd
Gigabyte PH67-UD3-B3

Processorn ligger på omkring 30 grader i idle och 40 i full load.

Exempel! När jag först installerade datorn så flöt allt på jättebra, precis som det ska, men nuförtiden när jag startar upp (själva uppstarten går snabbt och bra) så kan jag inte ens trycka på min webbläsarikon utan att datorn måste tänka i 10 sekunder. Sedan tar det 10 sekunder till innan webbläsaren är uppe. Dock så går datorn bättre och bättre ju längre den står. Står den 2-3 timmar (jobbar eller inte jobbar spelar ingen roll) så börjar den gå snabbt igen.

Det jag misstänker är orsaken är att min SSD inte är inställd på AHCI mode, men det känns otroligt med dessa symtomer. Sen kan det kanske vara mitt virusskydd. Vet någon om Avast! Antivirus trögar ner datorn på det sättet?

Tycker det här är hemskt, för jag har ingen aning om vad jag ska gör. Jag ogillar en osmidig dator (speciellt som datorn är nybyggd).

Hemskt tacksam för alla förslag, tankar och tips!

mvh
Andreas

Hur mycket ledigt utrymme har du på disken? Har för mig att man inte bör fylla mer än ~80% innan man kan börja få problem med prestanda!?

Av Storfiskaren
Skrivet av Distordera:

Jag byggde en dator i går med H80 (på en 2600k), bytte dock ut fläktarna direkt till GT1450 push pull utblås.

I BIOS står det att fläktarna går i över 2000 rpm och det ändras inte oavsett vilken "profil" man har på pumpen.

Dessutom idlar tempen på 45 grader i BIOS ...

Nånting måste vara knas eller?

Du ser inte fläkthastigheten i BIOS, det är pumpens rpm som alltid ska gå med den farten. Man behöver nog "Corsair Link" för att kunna se fläktarnas varvtal.

Av Storfiskaren

Detta har jag: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=627459#extra

Grymt nöjd! Har inte haft några som helst problem i något spel ännu. Tyst också, chassifläktarna låter mer

Av Storfiskaren

Blir samma multipel där i alla fall ×8 vid 12.5% belastning

Av Storfiskaren

"CPU cool down test" i Real Temp?

Av Storfiskaren
Skrivet av b3h4ppyn0w:

Har nu läst gårdagens recention av h80 och h100 http://www.sweclockers.com/recension/14330-corsair-hydro-h80-... och hittade även ett test från 2009 där v10 är med http://www.sweclockers.com/recension/6211-processorkylare-vin... . H80 verkar vara ca 10 C svalare minst och i testet av v10 så dtår det att den gick upp i en ljudnivå på 55 dBa medans h80 max låter i 39 dBa så jag tror jag tar h80 ändå http://cdon.se/hemelektronik/corsair_cooling_hydro_h80_cpu-ky... köper den på cdon då den är billigast där ( obs fel bild på cdon "h70" på bilden ) kommer köra h80 med orginalfläktar men om jag tycker de är för högljudda så köper jag ett par nya fläktar. Min nya undran är om jag ska byta fläktar så har jag hört att scythe Gentle Tyhpoon 1850rpm ska vara bra på cpu kylare men då jag kollat runt på internet så hittade jag en bild på google med en cooler master sickleflow och jag tycker fläktarna ser helt lika dana ut förutom att cooler mastern har led's men när jag kollar spec så ser det ut så här/: hastighet: scythe 1850 rpm / cooler master 2000rpm. luftflöde: scythe 57,7 cfm / cooler master 69,9 cfm. ljudnivå: scythe 28 dBa / cooler master 19 dBa. så vilken är bäst på en radiator? cooler mastern är ca 20 kr billigare men funkar den bra på en radiator?

här är länkar på bilder. scythe http://www.quietpc.com/files/images/products/gt-120-large.jpg
cooler master http://www.quietpc.com/files/images/products/gt-120-large.jpg http://www.quietpc.com/files/images/products/gt-120-large.jpg

Provade "Sickleflow" som chassifläkt i 5 minuter tills jag fick nog av oljudet, så jag kan inte rekommendera dem...

Av Storfiskaren
Skrivet av Tobyl:

Hmm, har ett problem som jag inte kan få bukt med. Min processor vägrar gå ner i idle-mode trots att jag kollat igenom den här länken otaliga gånger och ändrat och kikat i BIOS flera gånger. Började med att klocka till 4,0 vilket gått bra, men då jag inte kunnat kolla hur datorn beter sig i idle, så har jag inte vågat sänka volten mer ännu.

Någon som har ett förslag på vad jag kanske ska ändra?

Måste också tillägga att jag inte sitter med något stresstest igång, och jag har stängt av alla onödiga program och processer, och enligt aktivitetshanteraren används mellan 0-5% av CPU-kapaciteten.

Som sagt var, någon med någon idé?

Har du aktiverat "Enhanced Intel Speedstep Technology" och "Turbo mode" på "Ai Tweaker"-fliken i BIOS under "CPU Power Management"?

Av Storfiskaren

Just nu kör jag med auto-inställningar på allt med nedanstående resultat, men ska ge mig in och prova lite andra inställningar så småningom. Men borde väl vara "safe" att köra med dessa inställningar 24/7, eller!?

CPU Ratio: 45x
Offset: auto (-)
Vcore Idle: 1,024 V
Vcore Load: 1,312 V
LLC : Auto
Hyperthreading: On
Kylning: H100 med lägsta fläkthastighet
Rumstemperatur: ~22° C
Idle: 26-30° C
Load: 61-69° C

Av Storfiskaren

Det här spelet var anledningen till att jag köpte ny dator för någon månad sedan, och jag kan inte påstå att jag ångrar mig just nu i alla fall

Av Storfiskaren
Skrivet av b3h4ppyn0w:

Hej alla sweclockers medlemmar!!!
Jag har nu börjat fundera på att överklocka min Intel Core i7 2600k men jag kan inte bestämma mig för vilken kylare jag ska köpa, den kylaren jag först var intresserad av var Cooler Master V10 men efter att ha kollat runt på internet så insåg jag att det kan bli problem med att få plats med mina ramminnen under kylflänsen (corsair dominator 4x2GB) men jag kontaktade komplett och dem skrev att med all information dem har så ska kylaren få plats över mina ramminnen med ca 2mm marginal, men när corsair lanserade H80 och H100 så blev jag fundersam på om jag ska testa vattenkylning ( vet dock inte om jag ska satsa på vattenkylning då min klasskompis H70 började läcka och ni vet vatten och elektronik...). Jag har ett Cooler Master 690II Advanced Chassi och jag har mätt och grejat nu ikväll och kommit fram till att jag kanske inte får plats med H100 över mitt moderkort i toppen av chassit (H100 52mm med fläkt mitt mellanrum ner till ramminnerna från chassits topp är 55mm och min Corsair dhx kylare över ramminnerna tar lite plats och kan vara ett hinder). Undrar även om det kyler lika bra med pull istället för push på radiatorn då jag kan placera fläktarna över radiatorn och få ca 20mm över ner till moderkortet

Ska jag ta en V10 och ta bort ramminnes kylarn (dhx) och stödja upp Cpu kylarn i chassit, H80 utan mod, H100 pull eller H100 och skippa DHX kylarn plus att hoppas att millimetrarna är på min sida (och om det funkar köra med push/pull )??? Tror att det är säkrast med luftkylning men att det kan skada moderkortet om jag inte stödjer upp den bra. Vilken tycker ni att jag ska välja luftkylning eller vattenkylning? Obs den enda luftkylarn jag kan använda är v10'an då jag har höga ramminnen och jag tänker inte byta bara för en annan kylare.

Tar tacksamt emot alla svar som leder till slutgiltigt köp och förlåt för ett gräsligt lång text

Hejsan!

Jag har också ett "Cooler Master 690II Avanced"-chassi, men ett "Asus Sabertooth"-moderkort; och installerade en H100-kylare förra veckan. Jag satte radiatorn i taket inne i själva chassit, och fläktarna ovanför innerchassit, men under skyddsgallret. Du förstår förhoppningsvis hur jag menar, eftersom du har samma chassi. (Fläktarna sitter just nu som utblås, och temperaturerna vid idle ligger runt 30 grader och under maxlast aldrig över 70 vid överklockning till 4.5 GHz.)

Hoppas du får någon nytta av svaret.

Av Storfiskaren
Skrivet av BergEr:

Har länge sökt efter något sånt där, hittade för några dagar sedan.
Galen boost på min i5 2500k, 4x FPS i Lineage2 (Av någon orsak klarar inte spelet att dra ut CPUn från idle, så den tuffar på i 1.6GHz istället för 4.5)
Med det där går den till 4.5GHz dirr och jag har grym fps.

Det var ju lite konstigt, gäller det bara det spelet? Men bra att det funkade för dig!

Av Storfiskaren
Skrivet av zilleosse:

Hej,hittade en sida där man kunde få processorn att jobba 100% hela tiden om man gick in i ett program på datorn.Men hittar inte sidan igen någon som vet vilket program det är?Tror an skulle hitta det via Kör.

Tror det är detta du menar!? (Förutsatt att du kör Windows 7)

Start -> Kontrollpanelen -> System och säkerhet -> Energialternativ -> Klicka på "Ändra schemainställningar" för det schema du vill använda -> Klicka på "Ändra avancerade schemainställningar" -> Scrolla ner till "Energisparfunktioner för processorn" -> Klicka upp "Minsta processortillstånd" och "Högsta processortillstånd", och sätt dem till 100%. -> OK -> Spara ändringar -> Klart!

Det gav i alla fall min netbook en boost

Av Storfiskaren
Skrivet av Mithras:

japp, därför jag hade prime95 igång samtidigt (se bilden)

Hmm, såg din bild nu... Ser konstigt ut.

Min multiplier står det ×47 på i CPU-Z, dessutom har du ingen "Revision" med mera. Har du senaste versionen av CPU-Z?

Av Storfiskaren

Precis, den klockar bara upp under belastning beroende på vad du har för inställning i BIOS. Jag utgick sjäv ifrån Asus egen överklockning på mitt moderkort och har just nu inställt så att min processor klockar ner på fjuttiga 1,6 GHz i idle; men kör på 4,7 GHz när det behövs

Av Storfiskaren
Skrivet av mrlangozable:

4500MHz @ 1.240V
idle: 23,25,25,24
stress (prime95 inplace-FFTs): 55,56,57,55

Nice! Fläkthastighet?

Av Storfiskaren

Windows media player klagar på att minnet börjar ta slut!

Hej hej!

Jag är ny här på forumet och har en fråga som jag hoppas någon kan svara på.

Jag sysslar lite med videoredigering på fritiden, och igår när jag spelade upp en av dessa filmer i windows media player så klagar programmet plötsligt på att minnet börjar ta slut och uppspelningen avbryts sedan. När detta inträffar så används maximalt 4 GB minne av de totala 16 GB:en. Detta är repeterbart om man spelar upp en lång full-hd-film och hoppar fram-och-tillbaka i filmen ett antal gånger. Provade även detta med VLC som spelar upp filmen utan några som helst problem och allokerar mindre än 10 % av minnet som windows media player använder sig av.

Är det windows media player som inte klarar av att hantera stora full-hd-filmer på detta sätt, eller är det något annat problem? Känns ju lite surt att programmet klagar på att datorn börjar få slut på minne när det finns 12 Gb kvar...

Av Storfiskaren

Kopierar mitt inlägg från en liknande tråd, så kanske det hjälper någon "Force 3 / Force GT " - användare:

"Jag hade också BSOD-problem med min Force GT 120 GB tidigare. Efter att ha aktiverat "hot plugging / hot swapping" i BIOS för disken, installerat senaste versionen av "Intel rapid storage technology" och utfört "LPM-fix:en" har den nu fungerar felfritt i några veckor. I samband med nästa ominstallation ska jag dock uppdatera till senaste firmware, men detta hjälpte i alla fall för mig så länge."

Av Storfiskaren

Jag hade också BSOD-problem med min Force GT 120 GB tidigare. Efter att ha aktiverat "hot plugging / hot swapping" i BIOS för disken, installerat senaste versionen av "Intel rapid storage technology" och utfört "LPM-fix:en" har den nu fungerar felfritt i några veckor. I samband med nästa ominstallation ska jag dock uppdatera till senaste firmware, men detta hjälpte i alla fall för mig så länge.