Inlägg

Inlägg som jakob.ee. har skrivit i forumet
Av jakob.ee.
Skrivet av Ibis:

Använd Felsäkert läge med Kommandotolk, kör sedan rstrui.exe i kommandotolken. Återställ datorn till ett datum innan viruset kom in. Fungerar det så skanna därefter igenom datorn med något bra verktyg.

Jag har testat med komandotolken men det kommer upp direkt när jag loggar in "du loggas ut" och sedan "windows avslutas."
Och jag kan inte återställa till viss datum för det kom när pappa höll på med bokföring och han har inte exakt vilken tid och vill inte riskera hans bokföring. Så jag hade tänkt starta i felsäkert läge och köra skybot program som tar bort trojanen.

Av jakob.ee.

Går inte starta i felsäkert läge.

Hej.

Pappa har fått polisviruset. Och jag ska ta bort det. Jag vet hur jag ska göra. Men När jag startar i felsäkert läge och loggar in så står det direkt "du loggas ut" och "windows avslutas" Varför gör den så? Spelar ingen roll vilket felsäkert läge jag startar i..

Edit: Har även testat att logga in vanlig på datorn och låst datorn, och sedan starta om den som http://windows.microsoft.com/sv-se/windows/start-computer-saf... säger.
//Jakob Eriksson

Av jakob.ee.

Kör på AMD om budjeten är så låg!

Av jakob.ee.
Skrivet av gavlarn:

Hej!
Jag söker en Android-telefon i 3000 kr:s-klassen (abonnemangslös). Jag har nu riktat in mig på antingen Sony xperia V eller Samsung Galaxy s4 mini, men har svårt för att bestämma mig för vilken. Mitt främsta användningsområde är ringa, sms:a, surfa, maila och använda diverse apps, dock inte mycket spel.

Sony xperia V

+i mitt tycke snyggare än samsung
+bättre kamera
+Kan användas som WiFi hotspot åt min iPad (tror jag?)
+vatten- och dammtät
-jobbigare interface än Samsung
-risk för att skärmen spricker på random och gör telefonen obrukbar (förmodligen fabrikationsfel med obalanserade spänningar i glaset?) vilket inte täcks av garantin. Se http://www.swedroid.se/forum/showthread.php?p=1232394

Samsung galaxy s4 mini

+skönare och mer lättläst interface, kändes på något sätt mer smooth att använda
+Nyare hårdvara med lite högre prestanda
+större kapacitet i batteriet
+har gorilla glass vilket jag inte tror att sony har?
-ca 400 kr dyrare än Sony
-kan inte användas som WiFi hotspot
-Enligt min fader: risk att folk vill råna mig för att Samsung känns igen som en dyr telefon

Här kan ni läsa jämförelser av specs:
http://www.phonearena.com/phones/compare/Samsung-Galaxy-S4-mi...
http://phonerocket.com/smartphones/Sony-Xperia-V-vs-Samsung-G...

Jag har svårt att bestämma mig för vilken jag ska köra på. Tips och råd kring dessa två mobiler välkomnas varmt

Du kan var host från din samsung s4mini till din ipad. Jag kan iaf göra det med min s3 mini

Skickades från m.sweclockers.com

Av jakob.ee.

Håller med vikham (den första kommentaren) till 110% Så tror mer på Asus än razer och Siberia. Men har bara testat Siberia och inte asus eller razer..

Av jakob.ee.
Av jakob.ee.

Ska han inte ha OS?

Av jakob.ee.
Skrivet av jakob.ee.:

Jo den är snabbare. Jag har den hemma men man känner ingen skillnad mellan den och samsungen. Så skulle tagit A-DATA eller samsung.
För steget mellan en Hårddisk med skivor och ssd så märker man stor skillnad men sedan mellan ssderna märker man inte jätte stor skillnad om man inte jätte stor mängd data.

Skrivet av lome:

Ohja, så dum är jag inte. Såklart man märker stor skillnad mellan en Mekanisk och SSD ;p Men det jag mest undrade om va om man märke någon skillnad på olika SSd:er. Men tack för svaret.

Kanske skrev det lite dumt men kolla det som är fet text. där står "Mellan ssderna märker man inte så jätte stor skillnad" så man märker inte stor skillnad mellan ssderna. Men skulle tagit samsung eller A-data för de har bäst rykte att de håller länge och är stabila

Av jakob.ee.
Skrivet av Henke420:

Det är en jävla massa foton det.
Tycker absolut inte det är värt att lägga 200 kr till för det. Steget från mekanisk till vettig modern SSD är det stora klivet, det mesta andra märks av minimalt.

Jo den är snabbare. Jag har den hemma men man känner ingen skillnad mellan den och samsungen. Så skulle tagit A-DATA eller samsung.
För steget mellan en Hårddisk med skivor och ssd så märker man stor skillnad men sedan mellan ssderna märker man inte jätte stor skillnad om man inte jätte stor mängd data.

Av jakob.ee.
Skrivet av vadå cpu?:

Ok, har ett Fractal Design Define R3-chassi. Hittar inga hållare som med tyvärr. Ska kolla en sväng i datorn

Jag har med ett FD R3 och den har såna fästen.. kolla bilden: här. Så ser du på den vita att den har små hål innan för de där du fäster vanliga hårddiskar. där fäster du SSD:n

Av jakob.ee.
Skrivet av TheCoLdSniPer:

Ja det går att stänga av turbo boosten i Bios.
Du får kolla i manualen hur du kommer in där.

Okej tack så mycket!

Skrivet av lorgix:

Turbon stängs enkelt av i BIOS. Bevisa att elöverkänslighet existerar är tydligen mycket svårare.

Tack! Det kanske är svårt att förklara men skit i det Han sa om jag skulle fråga sätta något så skulle han be någon annan att bygga och fixa datorn.. så jag är schysst mot honom

Av jakob.ee.

Stänga av turbo boost I5 4670K?

Hej SweC!!

Hej! Jag håller på att sätta ihop en dator åt en kompis som är elöverkännslig. Och han säger att när turbo boost ändrar GHz så blir det ett magnetfält på något konstigt vänster. Så nu undrar jag om man kan stänga av det på I5 4670K (http://www.inet.se/produkt/5310053/intel-core-i5-4670k-3-4-gh...) . Kan man det? Eller finns det någon annan Haswell processor som man kan stänga av turbo boosten på? Lite surt att ta en Ivy bridge..

//Jakob

Av jakob.ee.
Skrivet av Dr.Mabuse:

Kan man åberopa reklamationsrätten om man öppnat motorhuven på sin bil för att fylla på spolarvätska?

Reklamationsrätten gäller dock inte om DU har orsakat några skador. Annars är det din lagstadgade rättighet. Det finns prejudikat på att man får öppna och byta "slitdelar" på en dator utan att det ska inkräkta på reklamationsrätten.

Jag har ju inte förstört något i den men har ju bytt hårddisk. :/

Av jakob.ee.
Skrivet av Dr.Mabuse:

Det bevisar att laddaren fungerar Hur gammal är datorn? Glöm inte att du har tre års reklamationsrätt från inköpsdatum. Garanti är inte din enda livlina.

Det är lite mer än ett år. Och hade bara ett års garanti. Men kan man reklamera den om jag har öppnat den? ^^

Av jakob.ee.

[QUOTE=Don Corleone;13745357]Shoo Sweclockers!

Det här blir mitt första inlägg, Kan väll börja med och säga att min gamla gaming dator gick sönder totallt. Och pga av att jag verkligen behövde en ny snabbt så köpte jag en ''HP Pavilion p6-2001sc'' för ett riktigt bra pris, Snabbt och enkelt. Ingen speldator direkt och om man säger så, Men jag behövde verkligen en dator snabbt.

  • Processor: AMD A4-3400 APU with Radeon(tm) HD Graphics 2.70

  • RAM: 4 GB

  • Operativ System: Windows 7

Och nu efter ett tag när jag kan börja lira spel igen känns den inte direkt bra haha .. Men finns det något sett att uppdatera den lite så man kan spela lite bättre spel, Klarar just nu: League Of Legends, Alla CS inkl. GO, Payday The Heist, Call Of Duty: Modern Warfare 2, Guild Wars 2 (Låg Grafik). Lr ja har väll runt 2500kr jag kan lägga ut just nu! Så hjälp mig, Ska jag fixa den här datorn lite? Isf. Vad ska jag köpa? Eller ska jag skita i det?. Kom med förslag och tack för svar![/QUOTE]

för 2500kr kan du ju köra 250 cheeseburgare!
nä men det blir jobbigt att uppgradera den faktiskt.. :/

Av jakob.ee.
Skrivet av pitch:

Goggle chrome har funkat utmärkt, inget problem vid sista användningen igår men idag vill den inte starta.

Klickar man på ikonen på skrivbordet, genvägen på startmenyn eller direkt på filen i utforskaren startar timglaset under ett par sekunder, sen händer....ingenting

Kör man aktivitetshanteraren samtidigt ser man att processen chrome.exe startar i ett par sekunder sen avslutas den automatiskt.

Har startat om ett antal gånger utan att det blir skillnad. Kör XP. Har kollat så det inte är Kaspersky som inte gillar chrome.

Vad är problemet och hur löser jag det?

Testa högerklicka på ikonen och sedan "kör som admiratör" sedan tryck ja.

Av jakob.ee.

Har även försökt nu att köra utan att ha inne batteriet utan resultat.. :/

EDIT: Hittade ett livstecken! När jag sätter in laddaren blir "chassit" lite strömförande så när man drar fingret så blir det lite motstånd.

Av jakob.ee.
Skrivet av Hagis2k:

Ja det låter ju lite konstigt, har du ev skadat laddkontakten eller moderkortet under uppgraderingen? Nåt gick nog tyvärr fel Du får nog kolla om du har garanti och lämna in den eller dylikt.

Garantin är redan borta. den försvann för någon månadsedan. tyvärr. Och har inte skadat något på datorn. Nu har jag testat ta bort batteriet och sätta tillbaka det utan resultat.

Av jakob.ee.

Mac laddar inte

Hej!

Vet att det finns en miljon såna här trådar men har testat allt. (har kollat google, sweclockers, Flashback, macforum osv..)

Igår bytte jag hårddisk i min mac och gjorde en ny installation som jag hade lite problem med. Men lyckades tillslut. Men nu idag när jag skulle ladda den så märkte jag att den inte laddade. och har inget batteri kvar nu. Men det jag har testat att göra är: Byta laddare, byta väggutag, gjort en SMC reset, haft den avstängd och försökt att ladda den och testat att byta tillbaka till den andra disken.

Jag har tröttnat väldidigt mycket på mac nu! Har haft så mycket problem med min mac. Funderar på att hänga upp den som slagpåse och slå sönder skiten.

Av jakob.ee.
Skrivet av Alexandberg:

Kul att höra! Lycka till

Fast nu märkte jag att datorn inte laddades!!! Ska man installera någon drivrutin till det eller vad kan det vara? Har googlat på det, gjort en SMC reset och testat byta laddare till en jag vet fungerar..

EDIT: Testat byta väggutag också..