Inlägg

Inlägg som jakob.ee. har skrivit i forumet
Av jakob.ee.
Skrivet av hejsan2:

Hej jag är på jakt efter en snabb surf dator och har innan kollat på stationära för jag är lite osäker på om en laptop kan fylla mina krav.

* Vill kunna ansluta tre externa skärmar eller mer
* Jag skulle vilja ha "vanliga" tangenter och inte dessa laptop tangenter( Finns det ens )
* En riktigt snabb surf dator ( Får inte kosta 17000 tusen etc, men några förslag så posta på bara)

Skulle gärna även vilja ha bakgrundsbelysning och något lite rubustare, ingen mini skärm.

17000 tusen? menar du 17 000 000?
Nä men skämt och sidor.
Dell har ju så kallade dockstationer där du kopplar datorn i.
då har du alla skärmar och tangentbord och mus kopplat till en docka som du sedan trycker in datorn i. och sedan kan du bara lossa datorn från dockan utan att dra ut alla kablar osv. ska kolla efter en sån åt dig. Men tror det bara finns till 2 skärmar..

Av jakob.ee.
Skrivet av alatan:

Hejsan. Jag kör just nu push n pull på min radiator, dom suger in luften i datorn och blåser ut den. Men då slog det mig, är det inte bättre att hämta ny kall luft utifrån istället för att ta den varma inne i burken?

Jag har ett allmänt dåligt luftflöde i chassit med bara en chassifläkt. Har inte så många för att hålla ljudnivån nere.

Jag har hört flera olika saker om det. Vet inte vad som är sant och så men kan säga de.

Första:
Man ska ha fläkten att den blåser in på radiatorn, så att den tar in kall luft och då blir processorn/grafikkortet kallt. Och det är det man vill.

Andra.
Om man sätter att fläkten blåser in till radiatorn ska man inte göra för då är luften varm när den kommer in och då värms det andra också upp i chassit (ram hårddiskar osv) Och det vill man inte så man sätter den så att den blåser ut för då blir inte allt annat varm och den kyler ändå även om man blåser luft från radiatorn och ut.

kan vara lite flummigt skrivit. Men har dyslexi vilket inte är det lättaste. :/
Skriv om du inte fattar.

Av jakob.ee.
Skrivet av Therius:

Hej

Jag ska bygga ihop en dator åt en 10-årig speltokig grabb. Det ska vara en budget dator med en max budget på ca 4300kr.
Han spelar inte de mest grafik krävande spel och vill främst kunna spela spela nyare spel men på lägre grafik.
Har plockat ihop ett packet och undrar om komponenterna passar. Jag har endast ram minne, så skulle vara snällt om någon kunde göra en extra överblick för att se om resten ser bra ut.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/3815693/2013-09-01

Tack på förhand

du glömde ramminnerna.. annars bra!

Av jakob.ee.

Har du bestämt vad för dator?
Skulle aldrig kört på m-ATX (som någon skicka..) För buss hastigheten blir så långstam.

Av jakob.ee.

Jag skulle kört något program som combofix. om du kör combofix är det viktigt att du inte avbryter det. då slutar genvägar och massa program att sluta fungera.

Av jakob.ee.

Riktigt snyggt!!! 4 av 5

Av jakob.ee.

Måste man inte ha ADSL:et i första tele jacket eller?

Av jakob.ee.

Mer Jakob i fredagspanelen!! Även om folk säger att han inte är bra framför kameran (vilket jag inte tycke!) så är han kunnig!

Av jakob.ee.
Skrivet av en_död_gpu D::

Tjena. Precis som titeln visar undrar jag om det finns en ganska lättläst guide för vilka specs man ska leta/inte leta efter i ett par hörlurar? (Detta är mitt första inlägg. Ber om ursäkt om den hamnat på fel ställe :), svenskan är inte perfekt den heller.)

Skrivet av en_död_gpu D::

Tack. Uppskattar verkligen allas stöd i den här frågan

Skulle kolla lite här på SweC:s testlabb.
http://www.sweclockers.com/testcenter/kringutrustning
Och kolla slutsatsen på alla hörlurar.. om det när någon som passar dig kan du ju läsa allt om den

Av jakob.ee.
Skrivet av ZAIZAI:

Skadliga effekter från radiofrekvent strålning vid de fältstyrkor som varddagselektroniken använder har aldrig och kommer aldrig kunna påverka biologiska system. Då hade vi haft större problem med solljus (eller stearinljus) om så hade varit fallet. Detta är enkel fysik/kemi.

Det finns icke termiska effekter från elektromagnetiska fält, dock framträder de först vid fältstyrkor som de flesta aldrig ens hör talas om (som kanske uppstår i mycket kraftiga radaranläggningar och då inne i antennen!). Däremot är oron kring dessa fält mycket skadliga samt desinformation kring radiovågors "farlighet" flera storleksordningar mer riskfyllda än själva strålningen.

Det finns en nybildad stiftelse som sprider denna typ av desinformation (jag säger inte vilken då de inte behöver någon reklam), liknande församling finns i Norge (en rätt tråkig Norgehistoria) och lite varstans runt om i världen. Mycket av deras strunt kan härledas till några ökända och tyvärr Svenska, forskningsfuskare...

Om du säger det så...
Läste:
En växande mängd forskning visar att mikrovågor som används i trådlös teknik är skadlig och cancerogen. Strålningen är sedan 2011 klassad som ”möjligen cancerframkallande” av WHO.
Källa:http://www.stralskyddsstiftelsen.se/op/rad/wifi
Jag litar på WHO Jag tycket det är en säker källa. http://www.who.int/en/

Av jakob.ee.
Skrivet av WhiteOnyx:

Själv tror jag det är superfarligt med WiFi och all annan strålning i längden.

Jag håller med dig. Men jag är sån så jag vill få symtom innan jag blir rädd för det. :/

Av jakob.ee.
Skrivet av inquam:

Det är så otroligt mycket stråling kring oss på nästan alla band så att försöka klä in sin router i bly kommer nog "tyvärr" inte göra så mycket

Haha.
Jag skulle säga att du skulle haft den en bit ifrån. Sängen men du kan även tänka att alla dina grannar har trådlöst inne hos sig.

Av jakob.ee.
Skrivet av Hraf:

Tack för ett gott skratt, det var den mest komiska jag sett på länge! Det är verkligen ett under att mänskligheten inte har dött ut ännu om nu detta diagram stämmer på någon som helst punkt.

Källhänvisningen var dessutom något knaper. Så vitt jag vet så hade varken Dr Niel Cherry eller Robert O. Becker några som helst bevis på sina teorier. Jag hittade en intressant sida som tog upp några av Robert O. Beckers kända verk: http://depletedcranium.com/dr-robert-o-becker-m-d-not-exactly...

Har ingen dött utan trådlöst tror du?!?!?!
Man kan inte VETA om någon dör av trådlöst men trådlöst är cancer framkallande. Så någon kan ju dött av cancer som kommer ifrån trådlöst!! Man kan ju skratta åt diagrammet men tills det händer någon som är nära en så skrattar men inte längre....

Kan tyvärr inte öppna länken

Skrivet av Jonathanknet:

Strålning är aldrig bra och skadligt för kroppen, hur pass beror på hur mycket strålning du utsätts för.
När det wifi så finns det nyheter om att Frankrike har beslutat om att förbjuda wifi i skolor pga riskerna.
Wifi strålar barn på 5-10 årmer jämfört med en vuxen. Sanningen är den att vi får vänta tills det kommer en riktig studie och även se helt enkelt i framtiden om inget händer eller om vi alla har tumörer o grejer

Jag har också läst det! Men ville inte säga det innan jag hitta källorna till det.. Jag letar fortfarande efter den källan där jag läste det. (det finns på massor sidor men läste det i en tidning som jag letar efter.)

Så är det med allt. Man ska inte ha barn ute i solen för de tål inte den lika bra som vuxna men många tänker tyvärr inte så.

För er som säger att man inte KAN skydda sig mot farligt strålning har faktiskt fel.
Jag vet inte hur mycket ni kan om EL. Men om ni vet vad övertoner är så är detta något för er!
Jag hörde en gång talas om ett företag som höll på att Elsanera heter det. Ni kan läsa mer på dessa länkarna under.
http://www.elmiljo4all.se/respons.pdf
http://www.elmiljo4all.se/elsystemet.pdf

Och här har ni en bild där en mäter hur mycket det går genom jorden: http://www.elmiljo4all.se/jordtag.JPG

EDIT: nu verkar det som att jag är emot trådlöst. Men jag använder det själv. Jag använder trådlöst nätverk i skolan, hemma, när jag lanar osv.. Men jag tror/vet att det inte är så bra.

Av jakob.ee.
Skrivet av Accipiter46:

Så du tror inte att det är troligare att bina tar skada av alla kemikalier vi dränker våra odlingar med?

Jag tror inte att mobil/wifistrålning är skadligt. Har vi inte sett någon effekt hittils kommer vi inte göra det i framtiden heller. Det är bara en typ av elektromagnetisk strålning, med låg effekt. Vi har betydligt värre saker omkring oss (du nämner t.ex. stress relaterat till teknik ).

Tror du inte vi kommer göra det? Om man kollar Vad som kommer fram över så tror man ju jorden ska gå under Har du inte hört om 5G. Det kommer ju gå över gränsvärdarna förmodligen.

Av jakob.ee.
Skrivet av Lasergurka:

Varför tror du mer på folk som säger att det är farligt utan källa än folk som säger att det inte är farligt, som i alla fall förklarar varför det inte skulle vara det?

Det är fler som säger det är farligt till mig än tvärt om ^^ Men alla som har sagt att det är farligt har alltid massa källor och de som säger att det inte är farligt säger OFTAST "Varför finns det då om det skulle vara farligt" och sedan kommer de med hemsidor som är jätte flummiga.

Om du kollar denna tråden (http://www.sweclockers.com/forum/77-ljud/1160302-tradlosa-hor...) och kollar vad Deteknik skriver så fattar du vad jag menar. de som tror trådlöst är farligt har bra länkar och kan övertala folk. (men tyvärr blev han överkörd där)

Skrivet av Traxton:

Elektromagnetisk strålning i de nivåer som finns i Wifi är inte farligt på något sätt och vis. Du kan helt sluta oroa dig.

Högenergiantenner så som radiosändare och radaranläggningar ska du hålla dig en bit ifrån. Dessa utvecklar dock effekter på megawatt, din lilla Wifi där hemma jobbar med max några watt.

En annan typ av strålning du däremot ska vara försiktig med är joniserande strålning. Denna finns dock inte i hemmamiljö, mer än möjligtvis kanske i en gammal brandvarnare. Och då handlar det om alfastrålning, så om du inte bryter sönder den och öppnar skalet så är den ofarlig. Nya elektroniska brandvarnare använder dock optik i stället, så även där är det inget att bry sig om.

En annan sak: strålning finns överallt. Våra kroppar kan hantera relativt stora mängder utan problem. Ett exempel är kol14 i all mat vi äter. Finns även mineraler i mat som är smått radioaktiv. Våra kroppar hanterar detta utan problem i de flesta fall.

Hade jag varit dig, så hade jag börjat oroa mig för andra saker, som att titta ordentligt när du korsar en gata. Det är statistiskt mycket farligare.

Det är ju inte Watten som avgör om den strålar mycket eller lite. Eller är jag helt ute och cyklar?

Av jakob.ee.

Man vet ju inte om trådlöst är farligt. Många säger ju att man kan få cancer av det. Och några säger att man inte kan få det. Sedan vet man inte hur "de som mäter" hur de egentligen mäter. Mäter de en trådlöst pryl och sedan en annan trådlöst pryl så de mäter en och en. Och då är det ganska lätt att säga ett de inte är farligt För om man lägger ihop allt blir det farligt. Men om de mäter allt tillsammans. (om man kan göra det. det är ju hur många frekvenser som helst. ) Då kanske de säger att de inte är farligt om man mäter allt på en gång. Man när vet man när gränsen går där det är farligt. Vilka symtom blir det om man går över gränsen vad som är farligt?

Om man kollar detta (http://www.maxicom.se/res/Diagram/Straalningstaethet-A4-2013....) diagrammet dröjer det inte länge innan man är död. Men sedan om man kollar vid 1.0 så står det "DNA skada omöjlig att läka" och lite över det står det "DECT-bas på 50cm avstånd" (DECT är trådlös telefon för ni som inte vet och bas är där man laddar telefonen)

Men idenna tråden sa några att man inte kan få DNA skada. Men vad har de i diagrammet fått sina uppgifter ifrån? Hur vet de att just de är så farligt?

Som ni märker är jag neutral jag är både positiv och negativ mot trådlöst.

Av jakob.ee.

Jag tror inte att Microsoft kommer bara dö ut. För det företaget är "ganska lätt" att driva för alla vet om företaget. Och tror de inte sätter någon idiot som ska styra det. Så jag tror vi inte kommer märka så mycket att de byter ägare.

Av jakob.ee.
Skrivet av FreddieKreuger:

Tack tack

Dem sitter där ja, exakt. Sitter riktigt bra där, enda nackdelen är att man måste lossa moderkortet för att skruva bort dem. På Mini r2 har dem gjort om och satt hållare där istället.

Mvh

Okej. så det är inte samma lösning som på mini r2 Men om man tänker "hur ofta tar man bort ssd:erna?" Har haft mitt define r3 ganska länge nu. och jag har bara satt ditt hårddiskarna och sedan inte rört de. Så tror att man inte flyttar på ssd:erna..

Av jakob.ee.
Skrivet av FreddieKreuger:

Hej!

Hade lite oflax och tappade hela mitt galleri vid en uppdatering av sweclockers servrar. Fick ett fint litet meddelande att allt var försvunnet och föreslog att jag la upp det igen. Men det fanns ju lite jag ville fixa innan, så det har tagit lite tid. Men nu känner jag mig nöjd igen.

Så här kommer det!

Dator:
Chassi: Fractal Design Midi R2
Moderkort: MSI Z77 MPOWER ATX
Processor: Intel Core i5-3570K - 4 trådar
Grafikkort: EVGA gtx660 ti
Nätagg: Be quiet Pure Power L8 630W Modular
Minne: 4*4096MB CL9 1600Mhz VENGEANCE LP
Fläktar:5 st Corsair Air series SP120 Quiet edition, 1 st Corsair Air series AF140 Quiet Edition
Bitfenix sleeves förlängningar

Vattenkylning:
Processor: EK-Supreme LTX - Nickel CSQ
Grafikkort: EK-FC670 GTX - Nickel
Radiatorer: 2*EK-CoolStream RAD XT (240), EK-CoolStream RAD XT (120)
Reservoar: XSPC
Pump: Laing DDC 12V DDC-1T

Alla anslutningar från EK

Hårddiskar:
Samsung 840 Basic 120GB
OCZ Intern SSD 120GB Vertex 3

Hoppas ni gillar!
Kommentera gärna!

SvartGult Again!

Riktigt SNYGGT! 5 av 5 såklart!!
Men har en fråga. Satte du SSD:erna på baksidan av moderkortsplåten? För den har väl hål som man kan sätta där som FD define r4 eller? För jag är sugen på ett FD arc r2

Av jakob.ee.

Brukar ligga mellan 1.5 0ch 1.8 men på cod spelen (MW2, MW3 och BO2) ligger jag på 2.3 csa