Inlägg

Inlägg som Herxzo har skrivit i forumet
Av Herxzo

Tjenare, jag har ett Sapphire 7970 GHz. Saken är den att jag knappt kan klocka över huvud taget... Standardklocken är på 1050MHz, och jag får konstiga texturer på vissa ställen. I till exempel Black Ops 2, så får jag små ytor som blir som ett schackbräde med svarta och röda rutor och då har jag bara klocken till 1090MHz. Mina andra komponenter är I5 2500k, Seasonic 550W nätagg men jag antar att de ska räcka till. Kan moderkortet sinka? Jag har ett ASUS p867 spm är några år gammalt.

Av Herxzo
Skrivet av Gröngås:

För mig så fungerar inte SLI alls. Får 100 procen usage på det ena kortet medan det andra ligger på noll procent. Tror knappast det var det här Crytek behövde för att lyckas sälja fler spel... i

Har för mig att betan stödjer helt enkelt inte två gpuer(kan varit alphan bara), hur som helst kommer det färdiga spelet kommer att stödja det.

Av Herxzo

Hur f*n får ni med 560ti mer fps än mig med ett 7970? Jag har fått som högst 70fps på LOW i ytterst få situationer, och i en del lägen och miljöer får jag drop till 23 på 1920x1080 det vill säga-.-

Av Herxzo

Min andra skärm är svart. 7970

Tjena, som sagt så är min andra skärm bara svart och lampan lyser orange men Catalyst Control Center och windows känner av att det finns en till skärm och jag kan dra över muspekaren till den. Mitt grafikkort är ett Sapphire 7970.
Någon som vet hur man löser detta?
Tack på förhand.

Av Herxzo
Skrivet av mr_sQuinty:

Ladda hem Killdisk till ett bootbart media , CD/USB , starta burken från det mediat och kör Killdisk på den disken du vill rensa , se till att du väljer rätt disk

Tack för att du lade ner din tid på att hjälpa men jag har redan löst problemet med att formatera hdd:n

Av Herxzo
Skrivet av Nanae:

Formatera den via windows installationsprogram. Enklast och smidigast enligt mig. Microsoft själva har till&med lagt ut versioner av W7 (trial) du kan ladda ner + ett verktyg för att göra en bootbar USB att installera windows ifrån. Smidigast om du inte har en skiva/ett usb redo redan.

Eftersom du bara behöver installationsprogrammet så spelar det ju ingen roll. Boota från valfritt lagringsmedia med W7 installationen på, gå vidare till steget där du får välja hårddisk, ta bort partitionerna på den mekaniska disken, formatera om den, starta om datorn på knappen och ta ut lagringsmediat.

Skrivet av FX9:

Det är säkert en 100 MB windowspartition på den mekaniska disken. För att bli av med denna och under förutsättning att du inte har något du behöver ha kvar på den disken:
Hej, Alexander Lindvall kommer inte till skolan idag.
Gå in i diskhanteraren, ta bort båda alla partitioner på hårddisken, skapa en ny partition på 100% av utrymmet och ge den en enhetsbeteckning. Done.

Tack för hjälpen! Nu Är det fixat
Ett sista problem bara, varför finns min ssd bara i boot menu och inte där man kan dra och välja boot priority? Vill ju gärna slippa att behöva gå in i bios varje gång jag ska start datorn

Av Herxzo
Skrivet av ThomasLidstrom:

Helskumt!
Vad har du för moderkort?
Kanske en BIOS-uppdatering löser problemet?

Annars kan du ju köpa en IDE/SATA->USB2-"grunka" och ansluta disken via USB och fromatera om den.

En sak som just poppade upp...
Är det en IDE-disk?
Kollla att den är satt på CS (Cable Select), det vara så att du satt den fel i förhållande till vad den sitter i kabeln.

Den hittade visst disken men var tvungen att trycka på boot menu xD men jag kan fortfarande inte formatera den andra när jag startat via ssd:n. Kan man bara radera allt som finns på hdd:n? I stället för att formatera. Hdd:n är ju "tvådelad" så jag har ju E och G. G gick att formatera men inte E

Av Herxzo
Skrivet av Herxzo:

Det är bara så att bios hittar inte bäda diskana -.-

Skrivet av FX9:

Ställ istället in i BIOS att boota från rätt hårddisk så är problemet löst

Bios hittar ssd:n när den andra inte är ikopplad
Men inte när båda är och likadant för hdd:n

Av Herxzo
Skrivet av FX9:

Ställ istället in i BIOS att boota från rätt hårddisk så är problemet löst

Det är bara så att bios hittar inte bäda diskana -.-

Av Herxzo

Formatera disk som har windows

Tjenare, jag köpte en ssd för inte så länge sedan och det funkar fint men nu har den börjat bli full, så jag tänkte ta en gammal hdd och använda som lagringsdisk. När båda diskarna sitter i så startar inte datorn, så jag tror att det är för att den andra också har windows på. Hur formaterar jag hdd:n så att inte windows finns kvar?

Tack på förhand om ni behöver veta mer så är det bara att fråga

Av Herxzo
Skrivet av lacrits:

Jag förmodar att BQ E9 580-wattaren är samma bygge som E9 680-wattaren. Det är ett FSP-bygge, basen är Aurum. Inga Japanska huvudkondingar, inte ens Taiwanesiska.. dom kör med Kinesiska Capxon elektrolyter både på primär och sekundär. Som tur är ska dom vara 105C kondingar. Men hursom, hur du än jämför, så är Seasonic alltigenom ett bättre bygge med högre kvalitet rakt genom och som garanterat levererar bättre regulering och lägre rippel.. Enda är fläkten som kanske inte är lika tyst som BQ's Silent Wings variant.
För ungefär samma pris så är Seasonic ett givet val..

Tackar för förklaringen Ska nog testa ett Seasonic då

Av Herxzo
Skrivet av lacrits:

Seasonic G550 utan tvekan! För det priset hos Proshop så behöver du inte fundera på något annat agg..
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1398458

Okej, vad är det som gör det så mycket bättre än 580 wattaren från Be-Quiet?

Av Herxzo

Glömde skriva att jag har ett Fractal Design R2 chassi, så agget ska ju ha tillräckligt långa kablar

Av Herxzo

Tror hellre jag tar ett med 80+ guld, när det ändå inte kostar så mycket mer

Av Herxzo

Nytt nätagg under 1000kr

Tjenare, hade tänkt att införskaffa mig ett nytt nätagg nu när jag köpt ett 7970 för att mitt nuvarande (Plexgear 600W med bara 1 8pin så använder 1 8pin och 1 6pin) är av för kass kvalité. Som rubriken lyder, så har jag tänkt mig ett nätagg för upp till 1000kr. Jag har tidigare kollat på dessaa agg:
http://www.inet.se/produkt/6909712/be-quiet-straight-power-e9-580w-80-gold-modular
http://www.inet.se/produkt/6909708/be-quiet-straight-power-e9-500w-80-gold. Vad tycker ni? Ska jag satsa på något av dem eller något annat? Kom med tips!
Använder mig förövrigt av en I5:a också.

Tack på förhand.

Av Herxzo
Skrivet av yompe:

Menar du att datorn är crap för spel

Tror han menade att du lade ner onödigt mer med pengar på en i7 i stället för att lägga de extra pengarna på ett lite bättre grafikkort. Det är knappt någon skillnad i spel med en i5 jämfört med en i7

Av Herxzo
Skrivet av elaan1:

Något med att kortet körs på pci-e v1.1 av någon anledning? Vet inte fall det kan spela någon roll.

Jag vet inte varför det står 1.1, när man precis startar gpu-z så står det 2.0. Det står också 2.0 först när man kör renderingstestet (frågetecknet) och där står det att det som står först är rätt.

Av Herxzo

Dålig klockning på Sapphire 7970

Tjena, är rätt ny med överklockning, skulle gärna vilja lära mig mer, men jag kan inte ens klocka mitt Sapphire Radeon HD7970 Vapor-X GHz till 1125Mhz utan att jag får artefakter i Black Ops 2, enda spelet jag testat med klockning än så länge. Sett att många kan klocka dit och långt över, finns det något jag kan göra åt saken eller får jag bara leva med att inte kunna klocka högre?
Gpu-Z: http://www.techpowerup.com/gpuz/5m2n2/
Program: Sapphire TriXX

Tack på förhand

Av Herxzo

Tack för alla svaren

Av Herxzo

Sapphire 7970 fläktar

Tjena, jag undrar vilken sapphire fläkt som är bäst, Dual-X eller Vapor-X