Inlägg

Inlägg som Lasse Laserman har skrivit i forumet
Av Lasse Laserman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Challeman
Nu var det visserligen så att jag citerade fel men editerade kvickt som tanken så han borde inte ens sett det Jaja... Missförstånd på internet? Jag fattar inte

Haha ok, på det viset.

Förlåt WIRN...

Av Lasse Laserman

Den ser i stora drag ut som deras andra kylare som testas av AnandTech här.

"If looks alone were all that mattered then the Silent Square Pro would be the Miss Universe of the computer cooler set. However, my mother and yours probably warned you that "beauty is as beauty does". By that yardstick the Silent Square Pro is the ugly stepsister since it really "does" very little compared to other top heatpipe coolers."

Av Lasse Laserman

Kan vi inte göra samma sak med "heat pipes" som vi gjorde med ordet "mail" och bara ge det en svensk stavning? Jag föreslår härmed "hitpajps" i stället för värmeledningsrör. =D

Av Lasse Laserman

Varför ska jag lita på något som fudzilla.com skriver (och det mesta jag har läst om R600 har sitt ursprung på fudzilla). Deras notiser säger aldrig var infon kommer ifrån, inte ens "en säker källa hos AMD". Har de nån speciell koppling till AMD eller kan det vara så att de tar det som verkar mest troligt för stunden och presenterar det som fakta?

Av Lasse Laserman

Verkar vara rätt vanligt att folk tar åt sig av saker som inte var ämnade för dom. Ett tips är att kolla på raden: "Ursprungligen inskrivet av _ _ _ _ _". Om du inte heter _ _ _ _ _ så var förmodligen inte inlägget riktat mot dig.

Av Lasse Laserman

Att dessa plötsligt dyker upp med 65nm och DDR4 tyder väl på att mycket av förhandsinformationen har grundats i spekulationer och att de uppgifter som bl.a wikipediasidan hade ett tag om att 80nm-korten kommer skeppas till retailmarknaden och fasas ut rätt snabbt kanske stämmer ändå. Om nu uppgifterna i nyheten stämmer dvs.

Fan nu spekulerar jag med...

Korten visas väl upp i Tunisien idag men enligt Toms Hardware hade inbjudna reportrar fått skriva på ett avtal om att inte föra uppgifterna vidare i ett antal veckor framåt. =/ Men man får ta allt med en nypa salt verkar det som... Vem vet, jag kanske hittar ett HD 2900XT i datoraffären på stan i eftermiddag.

Edit: Det var denna mening jag tänkte på:

Citat:

It was reported ATI has switched production of the R600 to a complete 65 nm fabrication process, however some reports still suggests that R600 will be based on 80 nm fabrication process.

- http://en.wikipedia.org/wiki/Radeon_R600

Av Lasse Laserman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av 2good4you
Vad blir 80*4 då -boris- ? 320% ?

Jag vill inte bråka men man kan inte räkna procent så där och jag tvivlar mycket starkt på att AMD gör det.

Ex:

Säg att dagens kärnor har 100 i FPU-prestanda (skit i enheter). En 80% ökning ger då 100 x 1,80 = 180 per kärna.

Fyra gamla kärnor ger (i bästa fall): 100 x 4 = 400
...och fyra nya kärnor ger: 180 x 4 = 720

Den totala ökningen blir således: 720 / 400 = 1,80 = 80% ökning

Av Lasse Laserman

Jag har ingenting emot "snygga" datorkomponenter men min mening är att om man designar sakerna ur ett funktionsperspektiv så kommer utseendet gratis. Ett gediget vattenblock i koppar med snygg finish är hundra gånger snyggare än det här. Blåa fläktar, stora klistermärken mm är bara tacky. Vill jag ha leds så köper jag dessa själv i den färg jag vill ha och placerar dem själv där jag vill ha dem.

Detta är vad jag tycker btw...

Av Lasse Laserman

Om du inte har väldigt begränsade tillgångar (mindre än 200kr) så skulle jag satsa på en ny grafikkortskylare. En av dessa borde passa:

http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=306462

http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=307927

Personligen gillar jag Zalmans lösning bättre.

Om du vill köra på den du har så kan en enkel fläktkontroll vara lösningen.

Denna t.ex: http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=303855

...men har en fläkt väl börjat låta så brukar det bara bli värre... dvs, oljudet kan krypa längre ner i varvtalen.

Av Lasse Laserman

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ati/amd rv610,rv630,r600 info

Citat:

Ursprungligen inskrivet av sthlmskille82
Hahahahaha! Den där var fan bäst

För övrigt så blir inte ration 20 apor vs 10 tvättbjörnar i detta fall. det blir 25 apor vs 10 tvättbjörnar. 25 apor som kan hiva 750 bajskorvar på motståndet per clock. De 10 stackars tvättbjörnarna kan dock hiva 1350 bajskorvar per clock på motståndaren.

25 apor gånger 750 bajskorvar = 18750 bajskorvar per clockcykel, eller 18,75 gigabajs som jag väljer att kalla det

10 tvättbjörnar gånger 1350 bajskorvar = 13500 bajskorvar per clockcykel, eller 13,5 gigabajs.

18750 bajskorvar är inte 18,75 gigabajs. Det är 18,75 kilobajs. Sen kan man inte jämföra bajskorvar rakt av sådär. Tvättbjörnen tvättar sin mat och får på så sätt en effektivare matsmältning och därmed mer bajs per klockcykel. Apornas magar är deignade ur en multifunktionssynpunkt och har på så sätt ett bredare användningsområde men kan inte mäta sig med tvättbjörnen när det gäller ren matsmältning eller bajskorvskastning.

Av Lasse Laserman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Langos
Man jag fick köpa dem för $177 skulle jag göra det direkt men jag misstänker att de kommer kosta mycket mer i Sverige. $177 är ju inte ens speciellt dyrt om man räknar en dollar som 10kr.

Hur dök priset $177 upp i den här tråden? På Mushkins hemsida kostar de $479.38.

På prisjakt.se listas inte några PC6400 2GB minnen över huvud taget så någon svensk prisjämförelse är svår att göra men det billigaste PC6400 2x2GB-kittet på newegg kostar $289.99 (G.Skill) och det har latenserna 6-6-6-18.

Som jag ser det är det bra mycket mer prisvärt att satsa på 4x1GB. 2st PC6400 4-4-4-12 2x2GB för strax över 3000kr (enl prisjakt.se).

Av Lasse Laserman

Jag kanske är helt ute och cyklar men jag var av uppfattningen att hela serien skulle byggas med 65nm-teknik och att de 80nm-korten som redan är producerade skulle skeppas med märkesdatorer.

Av Lasse Laserman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Oskar007
i skolan brukar jag fråga min kompis ulf och han säjer att ati är bättre men det är bara för han har ati jag vet att nvidia äger för jag har nvidia. vem har rätt ulf eller jag?

Hmm... svår fråga. Vem har flest kromosomer? Du eller Ulf?

Om nån tror att trådskaparen är allvarlig så... är jag ganska säker på att ni har fel. M.a.o, meningslöst att rätta faktafel.

Av Lasse Laserman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nyhet
Priserna ser ut som följande:

* Geforce 8600 GTS: 2 350 kronor
* Geforce 8600 GT: 2 200 kronor
* Geforce 8500 GT: 1 550 kronor

De priserna är lite överdrivna. Enligt prisjakt.se ser bilden mer ut som:

* Geforce 8600 GTS: 2000 kronor
* Geforce 8600 GT: 1500 kronor
* Geforce 8500 GT: 1000 kronor

Av Lasse Laserman

De kommer funka i vilket AM2-system som helst men då endast med Hypertransport 2. Om du vill dra nytta av Hypertransport 3 får du invänta AM2+ socketen och om jag inte är alldeles ute och cyklar kommer dessa moderkort dyka upp lagomtill releasen av K10.

För övrigt tycker jag personligen att denna strategi från AMDs sida med bakåtkompatiblitet i och med AM2 är mycket tilltalande. Det finns inget som är mer frustrerande än att 6 månader efter att man köpt en dator upptäcka att alla möjligheter till uppgradering är borta på grund av att det har kommit en ny socket. Som det planerna ser ut nu kommer du förmodligen också i framtiden kunna använda ditt DDR2-minne på ett AM3-moderkort och sen uppgradera till DDR3 allt eftersom du får råd.

Jag kan faktiskt inte förstå all denna skit AMD får för AM2-socketen av 939-ägare på detta forum. Det har alltid skett socket-byten med jämna mellanrum. Nu har man gjort något åt problemet.

Av Lasse Laserman

AMD ska ju släppa sin kvartalsrapport den 19:e och den kommer förmodligen inte visa så jättebra resultat. Min teori är att de har väntat med releasen för att satsa på ett riktigt bra andra kvartal i stället för att göra ett mediokert första kvartal. Hade de släppt tidigare i vår hade de kanske inte haft mer än high end-korten klara. Nu släpper de hela segmentet fyra dagar efter kvartalsrapporten och tar hela den positiva effekten av försäljningen till nästa rapport. Sen kommer ju K10 och spär på pengamaskinen ännu mer. Blir nog ett bra år för AMD.

Av Lasse Laserman

Skulle gärna haft det svartlackerade innanmätet men skippat den kromade ytterplåten.

Av Lasse Laserman

Jävla g$$gle! Nu vill jag ha en ny underdog att tycka om.

När google:s textreklam kom tyckte jag att det var ganska uppfriskande och det hände ofta att jag faktiskt följde några av länkarna. Tyvärr dröjde det inte länge innan även detta system infekterades med högar av skitreklam.

google känns fortfarande som ett mer modernt och sympatiskt företag än MS och jag gillar många av deras produkter.
jaja... gammalt hederligt svenskt irrationellt avundsjukehat ftw!

Av Lasse Laserman

Re: Kriget mellan Nvidia o AMD/ATi ?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gatti
ursäkta om jag tar upp det om det redan finns entråd om det .. jag hittade inte någon så ja startade en ...

men grabbar o tjejer ... nu kommer ju R600 från AMD/ATi... men känns det inte som om att AMD är lite för sent ute ? ... och att Nvidia är så otroligt mycket snabbare med att komma med nytt än vad ATI är ?

va fan ... det var väll 4 år sedan ATi kom med nått kort som var kraftigare än Nvidia o ny teknik ... sen att det alltid går att klocka men nu snackar vi orginal Klockningar...

sist jag såg att ATi var bättre än Nvidia var när 9800pro kom ... sen des har det stått still tycker jag... eller har jag helt fel ?

samt som nu ... 6800, 7800, 7900, 7950, 8800 (nvidia) .. alltså ... alla dom GPU:na tog marknaden med storm ...

Ett annat företag som alltid var först med sina produkter var SEGA. De gör inte spelkonsoler längre. Med detta vill jag inte säga något om Nvidia, utan mer peka på att det att vara först i slutändan inte behöver vara någon fördel.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gatti
samt som företagsstatestik visar att (54% Nvidia) (22% ATi) (5% Matrox) (5% intel) (14% Övriga tillvärkare)... det var det jag läste på Idg.se för ett par månader sedan ...

som sagt ... detta är forum och nu vill jag veta ... siffror är inte allt men fan
är det inte dax för AMD att lägga ner ATI ? ... det var ju därför ATi såldes för att det var så efter och var på väg i KK...

samma är det ju när det gäller CPU:s .. inte har ju 54% av marknaden o AMD bara 23% och IBM 22% ( tack vara apple )

så min slut sats är ... AMD o ATi är det inte dax att ni bör tänka på refrängen!

Hahahaha detta är något av det roligaste jag har läst på sweclockers. Om det var menat som ett skämt så är du ett geni Gatti! ...om du var allvarlig så:

Jag tycker dina siffror verkar lite underliga (Intels 5% av gpu-marknaden i synnerhet) men för enkelhetens skull antar vi att de är riktiga. Om ett företag har 22% av en mångmiljardsmarknad och dessutom den näst största aktören på denna, hur fan resonerar du när du säger att de ska lägga ner!?
Fordkoncernen är världens tredje (!) största biltillverkare. Varför ger dom bara inte upp? Pinsamt, eller hur Gatti?

AMD o ATi är det inte dax att ni bör tänka på refrängen! <- Jag tycker att du ska använda den här meningen i din signatur! Ingen komiker i världen skulle kunna komma på nåt bättre.

Av Lasse Laserman