Inlägg

Inlägg som Lasse Laserman har skrivit i forumet
Av Lasse Laserman

Jag tycker Antecs P180-serie kombinerar stil och funktion på ett förträffligt sätt. Till denna modell ser det ut som om de har behållit allt det som var bra men lyssnat på kritik och fixat till möjligheten för bra kabeldragning mm. Fem tummar upp!

Av Lasse Laserman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bennyfax
Denna länk om en Samsung LED skärm såg jag här på sweclockers för ett bra tag sedan. Var mycket intressant då. http://www.engadget.com/2006/10/18/samsungs-ultra-thin-17-inc...

Kolla responstiden skärmen har!

Som Genome sa: Skärmen i nyheten är en vanlig LCD med LED-bakgrundsbelysning. Den du länkar till är en OLED-panel, dvs en helt annan teknik.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av dundermuppen
180 graders betraktningsvinkel? Jag garanterar att det inte stämmer förutsatt att det inte räknas att betrakta sidostycket på skärmen

Hahaha! =D Jobbigt när geometrin står i vägen för utvecklingen.

Av Lasse Laserman

Jag ska säga åt min pappa att köpa en sån till mig.

Av Lasse Laserman

Det var då för väl att den slog Vendicatorn i alla fall. Scythes skåror i hörnen och hål i mitten är gjorda med funktion i åtanke till skillnad mot OCZ som i och med sin design vill påstå att ett utskuret Z skulle ha en positiv inverkan på luftströmmarna och temperaturen. Nu tvivlar jag iofs på att någon producent testar sina designer i vindtunnlar och liknande men att integrera någon form av utskuren utsmyckning eller påklistrad dekal i själva konstruktionen är larv.

Av Lasse Laserman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Aka_The_Barf
dom hade mest problem med färgen blå senast jag kickade lite på dessa större skärmars problem, antar att det är största problemet idag oxå att dom inte lyckas få vissa färger att lysa mer än 8000 timmar, speciellt färgen blå som sagt!

Men 8000 timmar är fortfarande 333 dagar där skärmen är på konstant. Om tekniken är väldigt mycket billigare än LCD (som det påstås) så kan jag mycket väl tänka mig att köpa en OLED trots att den kanske inte håller lika länge. Bildkvalitet, responstid och betraktningsvinkel är överlägsen både LCD och CRT. Men som med all ny teknik så lär de första produkterna vara rätt dyra då kostnaderna för forskning och utveckling ska betalas.

Av Lasse Laserman

Här är ännu en länk till Sonys 27-tummare. Den klarar dessutom upplösningen 1920x1080.

Av Lasse Laserman

Appropå det... undrar när de ska komma med nya färger egentligen. Sist det hände var 1987 tror jag, då IBM introducerade ljusblått. Men man får gå ännu längre tillbaka får att hitta när de senast uppfann en ny grundfärg vilket var 284 när den romerska vetenskapsmannen Iocus Infrunitus upptäckte grönt genom att blanda gult och blått.

I det stora landet i väst har man tydligen forskat på området och den amerikanska armén ska tydligen ha tillgång till en helt ny färg som ingen har sett förut. Den används mest till att måla flygplan och tanks för mycket viktiga uppdrag och har effekten av att fienden "inte tror sina ögon". När vi vanliga konsumenter får tillgång till teknologin är dock oklart .

Av Lasse Laserman

Om korten ska komma i slutet av april/början av maj, borde inte anandtech, toms hardware och andra siter (sweclockers.com?) snart få lite testexemplar för att hypa korten rejält inför releasen?

För mig handlar det inte så mycket om Nvidia eller ATI, inte heller vem som har prestandatronen. Jag har inte råd att köpa det värsta utan är mer intresserad av prestanda/kr. Så när prissättningen av R600 är klar och testerna börjar trilla in så börjar det roliga. Dvs, en månad eller två där jag läser vartenda test som finns, sätter upp excel-ark med jämförelser, osv. Sen lagom till K10 kommer i slutet av sommaren är jag redo att ta ett beslut i frågan... Just nu är det lite trist dock eftersom man bara har 8800-siffror att gå på. =(

Av Lasse Laserman

Jag tyckte den såg lite cool ut... inte som datorskärm kanske men som en bildram. Istället för att ha en ram för varje familjemedlem så har man en sån här som byter bild med jämna mellanrum =).

Av Lasse Laserman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fred Flinta
Vore det inte bättre med dualcore istället för dual GPU's?
Två GPU's borde bli kräva mer kylning och mer ström?

Menar du att Sapphire borde ha utvecklat en ATI-GPU med två kärnor?

Av Lasse Laserman

Sandisk Extreme IV CompactFlash-serie ska (enligt dom själva) klara läs/skriv-hastigheter på 40MB/s. Det är snabbare än min 2,5"-hårddisk från Seagate som har en genomsnittlig läs/skriv-hastighet på ca 33MB/s. Dock kostar dessa minneskort ca 1500kr för 8GB så för mig är det inte särskilt intressant.

Edit: Hmm... skulle man tjäna på att köpa ett 2GB-kort och köra växlingsfilen mm på denna eller det mer beroende av läs/skriv än accesstider? Tänkte för den stationära. Eftersom min WD SE16 har ca 62MB/s och 9,5ms i ytterspår kan kanske dessa CF-kort med 40MB/s och näst intill obefintlig (?) accesstid rentav vara bättre?

Av Lasse Laserman

Som jag förstår är detta helt och hållet Saphires skapelse. All heder till dem i sådana fall. Det visar ju om inte annat att det går att göra något annat än att designa retaillådan och slänga på klistermärken på referensdesignen. Jag tror dock inte att detta kommer bli någon större hit... känns som om detta skulle ha kommit i höstas. Jaja, det är ju fortfarande bara ett utvecklingsexemplar så drivrutinerna kommer säkert tweakas ett par snäpp till och vi har ju fortfarande inte fått se vad det kan göra i en 2x2-konfig.

Av Lasse Laserman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av echo
Grafiker har ju nytta av fina grafikkort, men 8 kärnor kanske mer som renderingsburk och då behöver man inget vettigt grafikkort (inget normalt grafikkort i alla fall om man tänkt sig hårdvaruaccelererad rendering).

Men 1 gb är som du säger helt värdelöst på en sån här burk. Antagligen så gör de så för att hålla priset nere. Apple har ju - i alla fall i med sina bärbara datorer, haft extrema överpriser på sitt ram. Så med lite ram får de ner priset som de kan locka med medans alla (som har koll (och lite koll får man hoppas att man har när man köper en såpass dyr dator)) köper mer ram ändå.

Om man nu inte går steget extra och köper minnet från 3dje-part. Men för maskiner som dessa brukar man villja ha goda relationer med garanti och support. Rör sig nog främst om företag som köper dessa ändå.

Har du ens testat att följa länken i artikeln? Du kan beställa burken med upp till 16GB RAM, 4x750GB HD samt 4xGeforce 7300GT 256MB eller Quadro FX 4500 512MB. Tror det räcker för de flesta workstationapplikationer men man får ju betala därefter. Fläskar man på med allt plus 2st 30" monitorer landar man en bra bit över 100.000kr

1GB RAM och 250GB HD är minsta möjliga.

Av Lasse Laserman

Jag förstår varför iTunes inte vill sälja musik i mp3- och wma-format och det tycker jag heller inte att de behöver göra. Men för guds skull, se till att släppa musiken i lossless format. De har ju sitt ALAC (Apple Lossless Audio Codec). iTunes får redan idag skit från flera EU-länder bl.a. för att de låser kunderna vid iPod och med de djävulska vinstmarginalerna Apple idag har på iTunes så finns det utrymme att sälja några iPods färre i veckan.

Jag kan mycket väl nöja mig med 256kbps men det känns inte bra att spendera tusentals kronor på att bygga upp en musiksamling i ett komprimerat format. Om AAC i framtiden skulle försvinna och du blir tvungen att konvertera samlingen till ett annat format så kommer du tappa i kvalitet på samma sätt som när du komprimerar en jpeg-bild på nytt. Som Mr. Horse i Ren & Stimpy säger: "No sir, I don't like it."

Av Lasse Laserman

Det roliga här är ju att specifikationen säger 18dB och att bilden som de använder för att marknadsföra kylaren visar 28dB

Av Lasse Laserman

Jag kan verifiera att Western Digitals SE16-serie är mycket tyst. De lämnar visserligen bara 3år på dessa men WD har vad jag vet alltid gjort pålitliga diskar.

Samsungs T166-serie ska också vara tyst och slår dessutom WD ganska rejält på fingrarna vad gäller prestanda. Har dock ingen erfarenhet av Samsungs diskar så jag kan inte direkt rekommendera dem.

Av Lasse Laserman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nerios
Kan vara problem med minnet också. Du kanske inte kommer ihåg var du ställde den?

Precis! Du har inte ställt filen i skafferiet måntro?

Av Lasse Laserman

Det är bara n00bs som använder diskmaskin i vilket fall som helst. Jag rengör all min disk med bomullstops och kemiskt ren bensin.

Av Lasse Laserman

Jag tror dessa diskmaskiner är förformaterade med en klusterstorlek på en kaffekopp så om du kör mycket bestick så kan du tjäna en del diskutrymme på att omformatera med en mindre klusterstorlek.

Av Lasse Laserman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Wirf
Men du, sälj den den du har på blocket, sen tycker jag att du ska inhandla en Flickvän. Jag rekomenderar varmt en flickvän av märket "Veronica", Hon städar, gör frukost, gör mat, Diskar och allt annat du ber henne om

Jag använder också en "Veronica" som jag är väldigt nöjd med. Ska jag vara ärlig har jag inte betalat för henne utan det är nån kille i Karlskoga som råkat delat ut "Min Flickvän"-mappen på DC.