Inlägg

Inlägg som p0xis har skrivit i forumet
Av p0xis
Skrivet av Videoapan:

Troligen ändras inte tempen speciellt mycket. Du gjorde på standardsätt, det går säkert att få det superjämt om du "lappar" (slipar med väääldigt fint sandpapper) och fixar, men med tanke på hur bra temperaturer du har skulle i alla fall inte jag ge mig på det (dessutom vet jag inte riktigt hur jag ska göra, kan också bidra).

Tycker du kan vara nöjd med din kylning som den är och jag misstänkte att det var felvärde från SSDn.

jag tackar väldigt mkt för all den hjälp du har bidragit får väl nöja mig med mina värden. är ganska ny inom data bygge så har ingen aning vad bra värden elle dåliga är för 4.4 ghz:)

Av p0xis
Skrivet av Videoapan:

Värdena ser riktigt bra ut. 70 grader är en bra temp med ganska god marginal. SSD-värdet måste vara ett felvärde, reagerade på det jag med.

Den temp som du har innebär att du kan sänka fläkthastigheterna om du tycker ljudet stör för mycket, tempen kan då stiga lite men håller du dig under 80 är du helsäker och under 90 säker.

undra varför ssd värdet är så högt.... tack för svaret btw.

Skitsamma. kände på ssd med fingret, inte ens närheten av 128 grader:p måste vara nåt fel på mjukvaran. därimot undrar jag om jag kan ändra min cpu temp genom att lägga på kylpastan lite finare?

jag lade bara en klick i mitten av cpun och satte på fläkten. är det kanske bättre att dra ut en jämt yta innan man lägger på fläkten?

Av p0xis
Skrivet av Videoapan:

Om du undrar över hastigheten så kolla med AIsuite som följde med eller installera CPU-ID eller liknande. Då ser du hur hastigheten ändras när saker körs. Testa någon benchmark och se belastningen öka. Prime95 eller superpi borde fungera väl för ändamålet.

tjena, tack för svaret. har gjort det du nämnde och här är en bild på resultatet. körde testet i ungefär 5 min.
http://img20.imageshack.us/img20/8941/cputest.png

ser värderna bra ut? eller är 70 grader för varmt?

Av p0xis
Skrivet av Videoapan:

Den gör så gott den kan. Ofta kan man få fram ännu lite bättre klockning om man själv fixar med värdena, men det som den automatiska får fram brukar i alla fall inte vara skadligt för datorn. Speciellt inte om temperaturerna hålls så låga som du beskriver. Kan till och med finnas utrymme för mer klockning, men det är knappast någon som du får nytta av i spelande utan mer i processortunga program. Kör själv min i7 2600K i 4,4GHz, går att klocka högre men valde den nivån för att jag tyckte det räckte innan det blev varmare.

tack för det snabba svaret. det står i biosen att den ska uppnå 4.4 ghz. så ville vara säker på att den uppnådde den gränsen när den behövde detta.

Av p0xis

oc tuner?

Använde mig av funktionen Oc tuner inne i biosen och dens tooltips stod de " OC tuner automatically overclocks the frequency and voltage of the cpu and dram for enchancing the system performance.

betyder detta att om jag välder oc tuner då klockar min data sig själv till den gränsen den klarar av?

kör just nu på detta och när jag spelade bad comp2 med absolut högsta grafik hade jag 65 grader cpu och 64 grader på grafikkort nr 1.

vill tillägga att jag kör med en ny fläkt Noctua NH-U12P SE2.

alla svar uppskattas.

Av p0xis
Skrivet av Decster:

Hur varma blir grafikkorten?

går inte över 65..

Av p0xis

datan startar om sig....

Tjena. jag har haft lite problem med min data nu det senaste.
när jag spelar bf3 så startar den om sig när det har gått några min i spelet. jag trodde detta berodde på kylningsproblem och inskaffa mig ett Noctua NH-U12P SE2. temperaturen på cpun ligger på 65 som max när jag spelar.

kan detta fel bero på att bf är i betan? eller att jag kör me de nya bf3 drivisarna (beta)?

någon som har ett liknande problem?
har dessutom provat att avinstallera och installara bf3 betan igen men utan vidare tur.
jag kör på grafik instälnningar high och har fpsen 70-90 i caspian border...

Av p0xis
Skrivet av Mimematis:

Kollat så att inget blir för varmt?
Och om den bara startar om sig, inget täcken eller någon så kan det vara nätagget.

det har inget med tempen elle nätagget och göra. cpun ligger på 65 grader...

Av p0xis

Är det någon som har en aning om varför min data startar om sig när jag spelat bf3 1 till 10 min?

Av p0xis

det blev en dvi till hdmi adapter. tack för alla snabba svar gubbs:)

Av p0xis

hdmi fungerar. men jag har köpt en dvi kabel och tänkte koppla den ist eftersom jag endå slösat pengar på den. hdmi kabeln tänkte jag ha inkopplat till tvn..

Av p0xis

försämrar dvi till vga adapter bilden?

Tjena. jag har en dvi kabel men min skärm kan bara ta hdmi eller vga kabel.
Jag undrar nu om jag ansluter en Dvi till Vga adapter till min Dvi kabel ock koppla den till skärmen får jag dåligare bild ?
just nu kör jag med hdmi från grafikkortet och hdmi i data skärmen.!

Av p0xis
Skrivet av Celcius:

Ditt nätagg borde fixa det utan större problem.

hmm ok tack för svaret

Av p0xis
Skrivet av Bulltazar:

Tempen är helt normal.
Är något överklockat?
Har du ställt in minnes hastighet,CL och volt själv?
Har du testat andra drivrutiner?

Det enda jag har gjort är att trycka på Preformance i biosen... jag har kört med samma drivrutiner i 2 dagar nu. jag körde på ultra i bf3 och de var inga problem med att datorn startade om sig. men när jag ändrade inställningarna i spelet till high så börja den stänga av sig efter 10 min spelande..

Kan det vara så att mitt nätagg inte klarar av mina saker?

gjorde prec ett 3dmark vantage test och hamnade på 33438 poäng men när jag kollade temperatur så var den max 89 grader. det måste vara farligt eller?

Av p0xis

den startades om en gång till:( hann inte se uträkningarna på HWMonitor:/

Körde i 4 min nu i första sekvensen av banan och cpun hamnade på 75 grader max och grafik kort 1 hamnade på 65 grader och grafik kort 2 på 57. jag antar att det är normala värden så det måste vara nåt mjukvara fel om jag inte e ute o cycklar nu ?

Av p0xis
Skrivet av Kaleid:

Ladda ner HWMonitor och lämna den på i bakgrunden. Den registrerar maxtemp under användning så får du en bättre siffra för hur pass varmt det faktiskt blir under max. När man stänger av ett krävande program så går tempen ofta ner mycket snabbt och man får då inte korrekt max siffra.

Programmet är gratis och ger även temp info från hårddiskar och grafikkort.

Tack så mycket för hjälpen Kaleid:)

Av p0xis

i7 2600k är det. med orginal fläkten. är inte en höjdare när det gäller datorer men satte ihop ett system för 2 dagar sen o vill inte att cpun ska brännas bara för jag valde preformance i biosen:p

Av p0xis

är 65 grader dåligt direkt efter bf3 avstängning?

Tjena. min data startades om medans jag spelade bf3 o då tog ja tiden att kolla cpu temperaturen som låg på 65 grader. är det dåligt/negativt?
har en i7 proccesor..

Av p0xis
Skrivet av xitele810:

ja både spelet är beta o drivrutinerna så svaret på min fråga kan ligga där men de verkar vara skumt för det känns som om den inte ska förlora så mkt fps på vissa ställen...

Av p0xis
Skrivet av Kuba-cola:

Bara jag som ibland får spela i svartvitt?

http://img64.imageshack.us/img64/5705/bf32011100214005691.jpg

By cubacola at 2011-10-02

prova trycka på escape och sen tillbaka igen brukar lösa sig