Inlägg

Inlägg som bååthen har skrivit i forumet
Av bååthen

förstår inte varför alla är så anti cs go.. har spelat 1.6 sedan 8 år tillbaka men har nu bytt till cs go, tycker inte det är ett dugg sämre! flyter på bra och är exakt lika roligt att pracca på:) 1.6 är dött när det gäller esport..

Av bååthen

varför skulle du byta din x6 mot en x4? känns som du har en bror som försöker luras lite kanske! som du själv skrev så skulle du ju snart köpa ny kylning? gör det och klocka upp din egna så kommer det bli kalas!

Av bååthen
Skrivet av andreasnore:

Har kört ett kort test (hur länge bör man köra?) i OCCT nu helt utan klockning bara för att testa. Blir lite stressad av att alla cores visas som 0 i grader under hela testen. Är det normalt?

Vilka resultat är det du vill att jag ska posta?

När jag sitter och håller på brukar jag köra 10-15 minuters tester så att jag får en humm om temperaturen, sen om jag känner mig nöjd så brukar jag låta testet stå på över natten så jag ser att allt går som det ska! ifall det står 0 grader är det något lurigt, den ska visa enskild temperatur för varje kärna. min klockning i 100% load ligger på 50-52 grader vilket jag tycker är helt okej. vad jag har läst så ska 62 vara vad den klarar enligt amd men säkert det är nog också med lite marginal. men runt 55 lägger jag gränsen

Av bååthen
Skrivet av andreasnore:

Tjena!

Jag har laddat ner AMD Overdrive nu och det var precis något sånt jag var ute efter. Ska sätta mig in i programmet lite nu och se vad jag kan få till.
Har du några tips/tricks angående det programmet som du kan dela med dig av?
Vilka stressprogram har du kört med? Har laddat ner ett som heter OCCT.

Tack som fasen för tipset!

Ja det är ett smidigt program! jag har mest pillat med multipliern och volten då jag inte är 100% på vad dem andra värderna faktiskt gör haha!
Jag använder mig också av OCCT och tycker det funkar perfekt! kom ihåg att ha test mode på "large data set" bara så att den testar fullt ut! sen kör jag på volten 1.37 vilket var stockvolten för mig men alla processorer är ju olika så du får testa dig fram

Lycka till och posta gärna dina resultat

Av bååthen

Hejsan! jag använder mig också av en phenom II x4 processor och jag använde programmet AMD overdrive för att klocka min då jag också är nybörjare och var lite osäker på hur man gick tillväga i BIOS. jag satt bara och pillade lite och tittade själv, det är otroligt enkelt! sen när man känner sig nöjd är det bara att använda lite olika stressprogram för att se att den är stabil, ha även koll på temperaturerna!

Av bååthen

Jag skulle göra som en del andra säger och klocka processorn lite, jag har nyss klockat min x4 från 3.2 till 4ghz och har märkt av en markant skillnad, förut dippade jag alltid ner till 45 fps men gtx 460 sli. men nu dem senaste dagarna jag spelat så hamnar jag aldrig under 65 fps. Jag spelar på 1920x1080@medium

Av bååthen

Det är så alltså? måste man uppdatera bios eller något då eller? vilken tur att jag har en am3 prolle i min dator da, får ta med den när jag bygger ihop datorn isåfall! bra att du nämde det annars hade det ju varit surt då han bor 50 mil ifrån mig haha!

Av bååthen

http://cdon.se/hemelektronik/sapphire_radeon_hd6950_2gb-17046... går för 1699 eller något sånt tror jag med rabattkoden, prisvärt ifall resten av ditt system inte flaskar

Av bååthen

En kod man slår in i kassan på cdon, googla bara cdon sweclockers annars så hittar du direkt
Riktigt många produkter till schyssta priser fakiskt

Av bååthen

Speldator till ett hyggligt pris.

Hejsan! nu inför swtor så har min bror frågat om hjälp med att bygga en ny dator då han enbart har en mini pc. hårddisk, chassi och nätagg får han av mig då jag har det liggande. Men till komponenterna, jag plockade ihop dessa delar, 4k totalt blev det med cdons 15% rabbat.

Mobo: http://cdon.se/hemelektronik/asus_sabertooth_990fx%2c_990fx%2...
Minne:http://cdon.se/hemelektronik/corsair_8gb_(kit)_ddr3_1600mhz%2...
Gpu:http://cdon.se/hemelektronik/sapphire_radeon_hd6950_2gb-17046...
Cpu:http://cdon.se/hemelektronik/amd_fx-6100_x6_3.3gh-16991410

Ett riktigt prisvärt paket faktiskt tycker jag då alla delar redan är sänkta, sen 15% på det:)
vad tycker ni?

Av bååthen

Yes det är på pc, verkar vara en uppdatering som inte alla har fått än? jag kommer in på en del servrar men dem flesta kan jag inte connecta till, kanske bara ska vänta tills imorgon och se hur det funkar då. Jobbigt när man är taggad på att spela!

Av bååthen

MW3 problem!

Hejsan! har fått ett problem med spelet, kan inte ansluta till någon server. Får bara upp meddelandet "patch_mp.ff is different from the servers". Någon annan som har samma problem?

Mvh båtjäveln

Av bååthen

jag har SLI 460 i min med ett 600w och använder 2 likadana kablar som du länkade, dock har jag ett corsair agg. men det ska nog inte vara några problem

Av bååthen

uppgradering av datorn

Nu är det så att jag tänkte uppgradera för att kunna spela mw3 och bf3 på dugliga inställningar, men har fastnat lite på vad jag ska uppgradera för delar.
sitter på ett gigabyte modekort som inte stödjer cf/sli, så antingen köper jag ett nytt grafikkort som klarar av spelen helt okej eller så byter jag modekort till ett som klarar cf/sli vilket kanske är bättre då jag troligen kommer vilja ha det i framtiden.

har tittat lite på: https://www.inet.se/artikel/1902049/gigabyte-ga-990fxa-ud3
om jag nu skulle vilja byta mot en fx processor senare.

Grafikkortet jag har nu är ett gtx 460 så tänkte då även köpa ett till sådant, men då till fråga nummer två. tror ni att mitt Corsair CX 600w klarar av att driva mitt system då? har läst lite på andra trådar och det är delade meningar i frågor om vad man behöver för nätagg. processorn jag använder är AMD phenom II X4 955 3,2 black edition. har ingenting klockat eller så.

Vore tacksam för svar