Inlägg

Inlägg som r0xxz har skrivit i forumet
Av r0xxz
Skrivet av panpo98:

Har du även testat att nollställt bios (CMOS) efter att du tog bort allt onödigt du nämnde?

Finns flera sätt att nollställa bios. Orka man läsa manualen gör man det sättet som står där. Annars kan man ta ut det runda platta batteriet som ser ut som ett mynt. Strömkabeln ska vara utdragen så att du slipper vänta i en hel evighet. Några var även tvungen att ta bort andra saker men det varierade mellan olika fel. Tex grafikkortet om de haft problem att få bild innan.

Har tagit ut batteriet samt nollställt cmos via knapp på moderkortet utan framgång..

Av r0xxz

Glömde nämna att får felmeddelande "10" på moderkortet, vilket enligt manualen är "PEI core is started", vad nu det betyder..

Av r0xxz
Skrivet av Nallepigan:

Provat att rensa CMOS?

Testat ett flertal gånger..:(

Av r0xxz

Ingen bild efter biosflashning

Hej!

Efter att min kompis flashade sitt asus p8z77-vdeluxe moderkort via "usb bios flashback" så får han ingen bild och cpu led på moderkortet lyser. Vi har testat att återställa bios till sin ursprungliga version, kopplat ur hårddiskar, dvdläsare, grafikkort och ramminnena. Lik förbannat lyser den där cpu led. Från början lyste även dram led, men slocknade efter att starta med en sticka eller ingen.

Kan även tillägga att komponenterna är endast 2 dagar gamla och funkade innan biosflashning.

Specs:

CPU: i7 3770K
Moderkort: asus p8z77-vdeluxe
GPU: gtx 680
RAM: Corsair vengeance 16gb
SSD: Samsung 830 128gb
Nätagg: Chieftec 1000 watt

Tacksam för svar!

Av r0xxz
Av r0xxz
Skrivet av Demonoidz:

Vad fan): Min gör inte det.

Jag har tearing även på 30fps. Snacka om otur):

Hmm, jag tar tillbaka det där xD Verkade funka på banan innan haha:P dock mindre tearing än 59fps:P

Av r0xxz
Skrivet av Demonoidz:

Jo, tearing är helvete. Antar att man får leva med det tills vidare, för orka Vsync:<

Hmm, testade först att låsa fpsen till 59 (60hz skärm) och blev satans tearing, ändrade sedan till 70fps, märker inte av någon tearing då.. väldigt skumt

Av r0xxz
Skrivet av Demonoidz:

"For Nvidia Users:

Threaded Optimization + MaxPrerenderedFrames:

Open Nvidia Control Panel --> Manage 3D Settings --> Program Settings --> Battlefield 3
Set Maximum Pre-rendered Frames to 1. (effect: system prerenders only 1 frame instead of 3, results in less game stuttering)
Set Threaded Optimization On. (effect: loading times reduced)"

Eller så ställer du "renderdevice.forcerenderaheadlimit 1" i console.

Har precis testat inställningarna du skrev, och tror faktiskt det löser stutterproblemet. Tearingen är dock fortfarande kvar..:/

Av r0xxz
Skrivet av Da´Russian Stallion:

Nu när dom lagt in ett kommando för att ställa in max FPS så trodde jag att jag skulle slippa Vsync. Men ICKE. Har provat att ställa max fps till 58, provade sedan 55 och 50 också. Men fick lika mycket tearing ändå. Min skärm kör 60hz som ni kanske förstår. Utöver det så känns spelet mer hackigt utan vsync oavsett vilken fps jag har, det känns "snabbare", dvs man rör sig snabbare osv, men inte mjukt. Sätter man på BC2 så känner man skillnaden direkt, det är ju mjukt som silke.

Trodde först att detta var microstuttering, men stängde av ena grafikkortet, och körde inställningar på LOW, spelet gick i 80+fps, och ändå kändes det hackigt. Enda som funkar är att köra SLI på och Vsync på, så länge den håller sig mellan 55-60 så är det mjukt. Men dippar den ner till 45 så känns det som den dippar ner till 15. Har aldrig uppleved att det hackar så länge det är över 30-40fps i andra spel, men i bf3 märks det så sjukt väl.

Har provat olika drivrutiner etc, men det är inget som hjälper. Hade egentligen kunnat köra spelet på high då den aldrig går ner under 45fps vilket borde vara fullt godkänt, nu tvingas ja köra på medium utan utan HBAO för att klara av 60 fps.

Trodde först att jag blivit överkänslig, men drog igång halflife 2 på min laptop, spelet ligger å tuggar på 28-30fps och känns MYCKET mjukare än BF3 gör i 45.

Har också försökt bli av med tearing i bf3 utan att aktivera vsync. Verkar inte spela någon roll vad jag sätter max fpsen till blir tearing i alla fall, + att det inte känns som spelet flyter på precis som du beskriver. Har förövrigt ett gtx 680 om det skulle vara till någon hjälp.

Av r0xxz
Skrivet av frallan123:

Har du hört av dig till återsäljare?

Av r0xxz

Har du alltid haft detta problem?

Av r0xxz

testat formatera?

Av r0xxz

Hej lånar tråden lite, hoppas det är okej!:)

När jag spelar bf3 så klockar kortet ner sig dryga 100mhz(är olika) ibland, för att sedan klocka upp igen efter någon sekund. Har gpun klockad till ca 1200mhz med 132% power target. Har även koll på temperaturen när detta händer och verkar inte vara orsaken då det även händer när gpun är kring 65-67 grader. Stör mig på detta för det känns som det kan hacka till lite snabbt när detta sker.

Tacksam för svar!

//r0xxz

Av r0xxz
Skrivet av Subdubwise:

Jag har ett HD 5770 och jag upplever samma sak. Det verkar alltså vara någonting som DICE har fixat i spelet med mening, pupill-simulator.

Okej, tack! Skönt o höra, känns dock ovant av någon anledning..:P

Av r0xxz
Skrivet av Kogster:

antar det är cs 1.6. Det var desto konstigare. Kollat att inte skärmen kör nån super dynamisk kontrast?

Nej source faktiskt, borde ha skrivit det:) Nej det har jag stängt av

Av r0xxz

Hmm, sitter och spelar cs atm och känns som ljuset ändras hela tiden här också..känns som något inte står rätt till..

Av r0xxz

Skärm flimrar

Hej!

Har under några veckors tid märkt att min skärm (samsung xl2370) flimrar rätt mycket. Detta märks i princip endast när det är svart/mörk bild på skärmen och är endast när jag kör med DVI-kabel. Min första tanke var att kabeln va "trasig", men när jag testade med en ny idag så visade sig det att så var inte fallet. När jag testade med hdmi så försvinner flimret. Tyvärr så blir bilden kass då den inte verkar skala.

Någon som vet om detta går att åtgärda, eller är det så att skärmen är paj? Är detta något som borde gå på garanti?

Tacksam för svar

//r0xxz

Av r0xxz
Skrivet av edda123:

Jag tycker allting ser väldigt mörkt ut på filmen. Kanske något som är inställt för mörkt och att det är därför detta syns så tydligt?

Håller med! När jag installerade andra drivrutiner (301.10) så blev den banan mycket ljusare. Väldigt skumt!

Av r0xxz
Skrivet av MysickCombo:

Om det blir ljusare när du siktar in, sikta in mot solen då och se om du blir blind Fy helvete asså solen är värre än teamflash på css

Haha jo tack! Nästan så man får ont i huvet!:P

Av r0xxz
Skrivet av add9400:

Får man fråga hur spelet flyter på med ditt nya 680? funderar nämligen på att köpa ett, vad du får för fps.. samt inställningar skulle uppskattas!

Mvh.

Flyter på som en dröm imo Kör med vsync och fpsen droppar sällan under 60, detta med allt på högsta möjliga inställningar, full AA osv i 1080p:) Har dock klockat kortet lite, inte för jag tror det behövs utan mer för skojs skull:P