Inlägg

Inlägg som Eleventh har skrivit i forumet
Av Eleventh
Skrivet av FX9:

Snarare så att skärm och USB sladdar inte får vara för långa, de börjar tappa signal.

USB går att lösa genom att ha 2 st 5 meters kablar och en USB hub som går på ström därimellan.

DVi sladd på 10-15meter...en chansning. Lycka till.

Lagg på grund av signal bör dock inte vara nått problem så länge du faktiskt får det att fungera

Ah, men det blir ingen fördröjning eller försämring av prestanda, förutom att de tappar signal? Tänker mest på mikrofonkvalitet. Så länge det har signal ska det inte vara någon försämring?

Jag har ingen DVi-kabel, bara en mini-HDMI till skärmen. Läste nånstans att 15 meter borde vara lugnt, men över det är inte att rekommendera.

Tack för hjälpen!

Av Eleventh

Förlängning till skärm + dator

Hej allihopa! Hoppas jag är i någorlunda rätt kategori. Har lite funderingar på att flytta min dator till ett annat rum för att få en tystare miljö när jag arbetar och spelar. Just nu sitter det fem stycken USB-kablar in i datorn, samt en mini-HDMI. Har kollat runt lite på diverse tillbehör för att få det här att fungera och det verkar inte finnas några direkta problem utan det är bara att köpa lite förlängningar och så är det klart. Dock undrar jag om det kommer att påverka prestandan på något sätt. Just nu är mina kablar inte längre än en meter, två på sin höjd, men kommer jag märka av en försening när kablarna blir uppemot 10-15 meter? Behöver inte längre än den sträckan. Är rädd för att det ska bli en markant försening på hur snabbt knapptryckningar registreras eller ljud i min mikrofon snappas upp. Framför allt hur det kommer påverka skärmen. Vill inte att jag ska ligga i konstant underläge när jag spelar FPS-spel på grund av att min skärm har en liten försening.

Jag kanske nojar över något som inte kommer finnas eftersom teknologin är förhoppningsvis tillräckligt bra idag, men är det något jag bör veta eller tänka på innan jag påbörjar min lilla flytt? Finns det en längdgräns där datorprylarna börjar få en försening eller tappa till exempel ljudkvalitet? Är det något jag bör göra i kopplingarna/förlängningarna? Ni kanske rent ut sagt har tips på produkter att köpa som jag ej vet om? Vem vet! Tacksam för all hjälp och tips.

Trevlig jul på er.

Av Eleventh
Skrivet av TiasE:

1. Vilken tredjeparts kylare som helst funkar för en så låg klockning.
2. Minst 1000w skulle jag nog vilja säga om du har planer på överklockning om du inte villa att nätagget ska ligga på nära 100% belastning i load.
3. Absolut.
4. Inte läst på om det själv men har svårt å tänka mig att de skulle ge mer blåskärmar än andra kort.

Tack för svaret! Tror du en 850W skulle räcka om jag klockar den till 3.6 GHz - 4.0 GHz och om jag bara använder ett grafikkort (GTX 580). Hur mycket mer ström drar en processor om man överklockar den lite? Ganska clueless när det kommer till sånt här. Jag får väl uppgradera PSU'n om jag nån gång bestämmer mig för att köra SLI.

Så en CPU-kylare (fläkt, inte vattenkylning) skulle fungera eller menar du vattenkylare när du syftar på tredjepartskylare? Funderar på den här i så fall - http://www.inet.se/artikel/6308719/noctua-nh-u9do

Edit: Märkte nyss att Noctua-kylaren inte passade i en 1155-socket. Den här passar bättre. Räcker den om man klockar till 3.6 GHz - 4.0 GHz?
http://www.inet.se/artikel/5331057/scythe-mugen-iii

Av Eleventh

Mjo, Vegas, After Effects och Photoshop är några av programmen jag kommer att använda så 16 GB kanske är något att satsa på.

Jag valde de andra hårddiskarna för de var de enda som fanns i lager och många skriver att de har haft problem med Seagate.

Av Eleventh

Kom på två saker till som jag undrar.

Vad är det för prestandaskillnad på 16 GB i ram och 8 GB? Jag har ingen erfarenhet av detta då jag har suttit med 2 GB i fem år, så jag har inget att jämföra med. Det kanske är värt att bara köpa 8 GB nu och lägga till om det skulle behövas senare. Dock är ju inte ramminnen allt för dyra, så kanske ska köra på 16 GB direkt. (?)

Passar alla delarna i datorn? Antar att de gör det.

Av Eleventh

Dubbelkoll innan beställning av speldator!

Hej allihopa!

Min dator gav upp efter 5 trogna år och jag tycker det är dags att vi går var sitt håll. Jag har suttit i några dagar nu och plockat ihop en dator som jag tror kan uppfylla de önskemål jag har men jag litar inte på mig själv tillräckligt mycket för att köpa den utan andras åsikter. Kom gärna med kritik om vad som kan ändras för att minska priset eller prestandan.

Datorn ser för nuvarande ut så här:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/1057123/2011-10-29

Jag frågade på ett annat forum och deras åsikter var följande:

- En i7 2600k var overkill om jag inte satt och renderade dagligen, men personligen jag känner att det är något som jag kommer spendera en stor tid av att göra. En i5'a presterar exakt lika bra som en i7'a i spel, men det är renderingsdelen som jag är intresserad av.
- Jag hade från början valt att jag skulle ha 16 GB i ramminne, även det tyckte de var overkill. Nästan alla spel går att spela med endast 4 GB, och 8 GB tyckte de var resonabelt för när jag skulle behöva mer än 8 GB för att spela ett spel/annat kommer det finnas DDR4-minnen.
- De hade även en åsikt angående PSU'n, men den har jag bytt ut mot något de rekommenderade.

Målet med datorn är att jag vill kunna spela alla spel ute på marknaden just nu på högsta inställningarna i 1920x1080. Jag kollade på prestandaanalysen som sweclockers gjorde på Battlefield 3, och med ett GTX 570-kort skulle man ligga på 30 - 50 FPS. För mig är det en väldig uppgradering eftersom jag spelar WoW med 20 FPS på lägsta inställningarna i nuläget. Dock funderade jag på att köpa ett GTX 580 istället för att få ut lite extra och för att ge mig möjligheten att köpa ännu ett GTX 580 för att köra med två stycken, istället för att uppgradera grafikkortet i framtiden. Då behövs det förmodligen lite mer ström och jag undrar om en 750W'are klarar av detta. Notera att köpa x2 GTX 580 inte är aktuellt i nuläget, det kommer bli i framtiden om de spel som kommer kräver det.

Det sista jag undrar är om processoröverklockning. Att köpa en i7 2600K och inte klocka är som att köpa en motorsåg och använda en fogsvans istället! Jag vet att det finns en forumdel om detta, men om jag får lite hjälp med min fråga kommer jag att röra mig dit istället och läsa igenom deras FAQ och eventuellt göra en tråd där. Men lite kort - vad kommer krävas för att jag ska klocka processorn lite? Kanske till runt 4 GHz, vilken slags kylning behövs det?

TL; DR:
- Åsikter på datorbygget?
- Vad för slags kylning behöver jag om jag vill överklocka processorn till cirkus (max) 4GHz?
- Om jag köper en PSU med 750W, kommer den kunna av att försörja x2 GTX 580, en klockad processor och de andra delarna i datorn? Kanske behövs en 850W istället.
- Tror ni jag kommer att kunna streama/spela in spel som SC2, WoW, Skyrim, Diablo 3 och Battlefield 3 med de högsta inställningarna utan att det laggar för varken mig eller de som tittar på streamen?
- Jag har läst att GTX 580 ger drivrutinkraschar och blåskärmar för vissa. Är detta är vanligt problem? Läste på ett ställe att några hade fått det.

Det var allt jag kom på i nuläget. Kommer säkert att ha massa följdfrågor till er om ni har åsikter/kritik på mitt bygge.

Tack för hjälpen på förhand!