Inlägg

Inlägg som FudgieCars har skrivit i forumet
Av FudgieCars

Har du överklockat?

Av FudgieCars
Skrivet av qwerty1337:

Köp amd dem är billigare och nästan alltid upplåsta!

Skickades från m.sweclockers.com

i5-2500k är den näst bästa quad core:n man kan få, den ända bättre är i7-2600k som man knappt känar på att köpa om man inte ska hålla på med videredigering och liknande saker.

Av FudgieCars

intel i5-2500k stock kylare

Hej!

Funderar på att kanske skaffa en 2500k processor, kommer troligen överklocka. Då är min fråga: hur bra är kylaren som kommer med? Kan man få upp den till i alla fall runt 4,2 ghz? Och vad är temperaturerna? även på stock clock på turbo.

Tack!

Av FudgieCars

Kylaren och nätagget är lite overkill tycker jag. Du skulle kunna spara in lite pengar där.

Av FudgieCars

Båda har sina fördelar

Båda har sina fördelar. Köp amd om du ska gå för budget men inte är mycket bättre i mina ögon om du bara går för prestanda.

Först amd.
Som sagt, om du går för budget ta amd. Deras athlon serie börjar på runt 500 kr och är rätt så skaplig. Om du går upp cirka 1000kr får du en sexkärnig som är perfekt för om du ska edit:a för en budget. Amd har till och med en åttakärnig processor som är i stort sett en flopp i mina ögon för att den är dyr, drar mycket ström och alstrar mycket värme. Amd har också mycket bra integrerad grafik i lliano processorerna som lämpar sig till HTPC:s.

Intel.
Är lite dyrare men en 2500k är perfekt om du ska bygga en dator för runt 8k. Presterar lite sämre än 2600k men kostar 700kr mindre. Om du ska ha den bästa jobbplattformen som pengar att köpa (förutom en superdator) så kan man klämma på och få en 3960x (sandybrige-e) dyr men i stort sett det bästa du kan få. Intel kommer även att släppa ivybridge snart som kommer förmodligen vara ännu bättre än sandybridge.

Vem är bäst nu då?
Prestanda: intel
Bang for your buck: amd

Av FudgieCars

IL2:Sturmovik

Ett spel med inte så bra grafik men den är en GRYM simulator är IL2: Sturmovik. Det är dock satt i andra världskriget.

Har spelat i många timmar och man tröttnar aldrig med hjälp av nästintill oändligt med flygplan, vapen, moddning och att man kan göra sina egna banor.

Av FudgieCars

Mushkin Radioactive minnen i Sverige?

Hej! Jag ska bygga en dator och undrar om man kan hitta Mushkin Radioactive minnen i Sverige.

All NY info hjälper.