Inlägg

Inlägg som miiw har skrivit i forumet
Av miiw
Skrivet av Dinkefing:

...
Spel ska först och främst vara roliga att spela men den grafiska utvecklingen är också viktig!

En 13600K är fem gånger snabbare än din 2600K i singeltrådat och fyra gånger snabbare i multitrådat. Men jag antar att du knappast spelar på din dator.

Nog för att 13600k är mycket snabbare än 2600k men den är knappast fem ggr snabbare i singeltrådat. Hade den varit det så hade skillnaden varit mycket större i multitrådat då den har fler kärnor och trådar.

13600k är ca 2,3 ggr snabbare i singeltrådat och 5,7 ggr snabbare i multitrådat.

https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-2600K-vs-Intel-Core-i5-13600K/621vs4134

Av miiw
Skrivet av Mr_Flash:

Är den såld?

Den är såld.

Av miiw
Skrivet av Kanadagoose:

500+frakt

Avslutar budgivningen, den är din om du vill ha den. Skickar pm.

Av miiw

Bud noterade, avslutar annonsen imorgon kväll.

Av miiw

Äldre dator (i7 2600K, 8 GB DDR3) utan grafikkort och utan hårddisk.

Hej,

Säljer en äldre dator utan grafikkort och utan hårddisk. Den fungerar utan problem men nätaggregatets fläkt kan låta lite vid uppstart, tystnar efter någon minut.

Specs:
i7 2600k @ stock
8 GB DDR3
MSI P67A-G45
Optiarc dvd RW
Chassi: NZXT Phantom Big Tower Svart

Datorn har körts med Win 10 Home, uppgraderad från Win 7 Home med genuin licens. Produktnyckel står på datorns ena sida.

Kan skickas mot fraktkostnad, har inget emballage men kan slå den i frigolit och kartong innan den postas.
Bud från 100kr.

Läs hela annonsen här

Av miiw

Har hunnit kolla lite och verkar som det är bättre att köra med två stickor.

Tack för hjälpen 2blåbär och shugge

Av miiw
Skrivet av 2blåbär:

Hej hå, det ser ut som du har https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=4878071 i datorn just nu.

För att vara 100% säker kan du gå in på SPD fliken i CPUz och kolla vad det är för "Part Number" på minnena

Ser att part nr är samma som det på prisjakt.se
Tack så mycket

Nu blir det bara att kolla upp om det är värt att skaffa två 16 GB stickor istället för att köra med 4 st på 8 GB. Shugge sa att det kan bli svårare för cpu:n med fler stickor. Ska läsa på lite innan jag bestämmer mig.

Av miiw
Skrivet av shugge:

Du har inte mer info under fliken SPD?

Tänk på 4 stickor är svårare att driva än 2 stickor, så det är inte säkert att din cpu orkar driva 4 stickor i 3600 cl18.

Vad har du för cpu?

Har en 9900K som kör 4.8 Ghz på alla kärnor. Har inte hört det innan att det ska vara tuffare för cpu:n att driva fler stickor, ska kolla upp det.

Av miiw

Hjälp med att identifiera minne

Hej,

Jag tänkte uppgradera till 32 GB ram med två 8 GB stickor och vill vara säker på att jag väljer identiskt minne som sitter i datorn nu. Har inget kvitto då jag köpt den i andra hand. Överst på bilden är ett utklipp från userbenchmark och under är från CPU-Z.

Vet att minnen ofta anges med 4 par siffror, ex. CL18-22-22-28. Men det verkar bara finnas en sort Corsair Vengeance LPX DDR4 3600MHz CL18 på prisjakt:

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5316816

Jag är ganska säker på att det är den sorten jag har men inte helt 100. Nån som kan bringa klarhet i frågan?

Av miiw

Jag tackar för de snabba svaren

Av miiw

Installera om Win 10 på en ny disk.

Hej!
Jag ska installera om Windows 10 på en annan disk. Jag funderar på hur det blir med licensen då jag uppgraderat datorn från Windows 7 med en genuin licens för några år sen. Aktivering är bockat i "Windows update" och jag antar att den är knuten till moderkortet.

Så det borde bara vara att installera Windows 10 på en ny disk och så fort man går online så kommer aktivering att lösa sig själv? Eller tänker jag fel här?

Av miiw
Skrivet av Levandebild:

Ser ut att vara alldeles för mycket grönt som täcker kebaben, den ska ju vara i majoritet!

Det är definitivt mer kebab än sallad, den ligger under salladen. Kanske skulle tagit en bild till efter att jag skurit i den.

Av miiw

https://i.ibb.co/KKv2HSG/IMG-2510.jpg

Kebabpizza med blandad sås (mild och stark) från Lyckans Pizzeria, ca 10km från Karlskrona. Bland det bästa jag ätit i kebabväg i detta avlånga land.

Av miiw

Problem med stuttering efter senaste uppdateringen, windows event log (svchost) äter cpu.

Hej!
Jag har just märkt vissa spel inte körs lika bra längre efter veckans uppdatering. Ser att "Värd för tjänst: windows event log" konstant hoppar mellan 1-5% cpu användning. Detta gör att diagrammet i resursövervakaren alltid är fullt av små spikar.

Det spelar ingen roll om datorn är online eller offline, om den har varit på 5 minuter eller ett par timmar. Har sökt efter malware, inget sånt, testat att stänga av windows-update men det hjälpte inte.

Det är en seg process att stänga av eftersom den startar av sig själv efter ett tag igen, brukar bli tvungen att köra alt+tab när jag spelar för att sen stänga av den. När den väl är avstängd fungerar det bra att spela de tyngre spelen igen.

En möjlig lösning jag tänker mig skulle kunna vara att med programmet autoruns stänga av uppstarten för windows event log, inaktivera uppdateringar och manuellt kolla efter uppdateringar ca en gång i veckan. Men någon här kanske har en bättre lösning

Av miiw
Skrivet av Trackmaster:

Du jämför fel, du jämför ett topp kort mot ett mellankort. Om du ska jämföra så jämför med 2080, eller vänta tills (om) 3080ti kommer ut.

Jämför man på samma sätt (prestandaindex i 4K) mot 2080 eller 2060 så får man 20% respektive 15% bättre effektivitet för 3080.

Tycker ändå att det är rimligt att jämföra effektivitet mellan olika grafikkort oavsett vilket marknadssegment de riktar sig mot. 10% mer effektivitet än ett två år gammalt kort känns lite för lite enligt mig, kanske blir det bättre med nya drivrutiner.

Av miiw
Skrivet av adzer:

3080 drar också mycket mer effekt. Om du klockar ned 3080 så den bara drar 260w så ökar effektiviteten då det är en avtagande avkastning att pressa frekvenser. Du ser detta tydligt i swecs effektivitetstester där 2060 presterar bättre än 2080 ti.

Vänta på 3070 och 3060 så lär vi få se bättre siffror gällande effektivitet.

Jo det är sant att energiförbrukningen springer iväg med ökade klockfrekvenser och att 3080 möjligtvis hade kunnat visa bättre siffror sett till effektiviteten om frekvenserna drogs ner lite. Det är bara att jag väntade mig lite mer än 10% efter två år.

Av miiw

Rätta mig om jag räknar fel. Kortet presterar 35% (187/138=1.35) bättre än 2080ti fe enligt prestanda index i 4k. Samtidigt som det förbrukar 23% mer (320W/260W=1.23) än 2080ti fe.

Så räknat i effektivitet så borde det bli prestandaskillnaden delat med skillnaden i effekt vilket ger ca 10% (1.35/1.23=1.1) bättre energieffektivitet än 2080ti fe.

Jag hade väntat mig lite mer än så med tanke på att 2080ti fe är 2 år gammalt.

Av miiw

Registrera en domän på två personer?

Jag och en kompis funderar på att starta ett par hemsidor ihop. Kan man registrera domäner på två personer? Det gäller både .se och .com domäner

Av miiw

Överraskande bra specs. Nuvarande generations konsoler var ju extremt klena vid release 2013, speciellt på CPU sidan. Testat The Witcher 3, Alien Isolation, Control m.fl hos en kompis på hans ps4 och inga av dessa flöt särskilt bra. Inte ovanligt med dips ner till 20 fps (och ibland ännu lägre) i konsolspel om man kollar tester på youtube.

Denna maskinen verkar onekligen riktigt bra, tror spelen kommer att flyta på fint och det blir dessutom intressant att se hur multiplattforms-titlar kommer att arta sig när så pass kraftfulla konsoler ligger som grund. Systemkraven kommer sannolikt att höjas en del.

Blir att bygga ny dator i slutet av året / början av nästa.

Av miiw

Gjorde en snabbtitt på komponentkoll.se och aktuellt pris för alla grejerna är 25 500kr. 19 200kr för datorn och 6300kr för skärmen.

Skulle tro att du kan få 13 000-14 000kr för datorn och 3000-4000kr för skärmen.

Börja med lägre utgångsbud och förbehåll dig rätten att sälja när du känner att du har ett acceptabelt bud.