Inlägg

Inlägg som zazze1 har skrivit i forumet
Av zazze1

Systemkamera, 4k, objektiv, 5-8000kr inkl objektiv

Hej!
Jag söker en systemkamera med följande funktioner

Måsten:
Generellt sett bra bilder
4k videoinspelning
Medföljande och utbytbart objektiv
Trådlös anslutning (Wi-Fi, Bluetooth)
Acceptabel batteritid

Gärna:
Fullt vinklingsbar touchskärm
Hdmi
Usb-c

Uppfyller den alla/de flesta kraven så är jag villig att öka min budget (+2000), det viktigaste är bra bilder över bra 4k filmning. Det kanske är mycket begärt för den pengen så därför är jag även öppen för begagnade kameror även fast jag helst köper nytt.

Av zazze1

Jag jobbar som elektriker så kabeldragning är nog inte det största problemet men jag håller inte på så mycket med själva komponenterna förutom stativ, patchpanel och kablage.

Kan ni se några andra möjligheter där man vill ha data?
Måste man tänka på något särskilt vid köp av en switch? Att det ska vara en poe switch såklart men tror ni det är ett behov att gå på poe+? Är det en fördel att köpa något till?

Det vi söker efter är ett tvåvåningshus på ca 200m2, men som sagt, oroa er inte för kabeldragningen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av zazze1

Planering inför husköp

Jag och sambon letar nu hus och har drömmar om ett sammankopplat hushåll. Jag tänker då på att datorn, tv, skrivaren, accesspunkterna och den andra tvn ska ha var sitt datajack. Tankarna lutar mot ett serverrack eller skåp i förrådet med en patchpanel, poe switch samt fiberkonverter. En eventuell utökning till allt detta är ett komplett kamerasystem i huset vilket kanske lutar mot 5-6 kameror vilket även det ska få plats i racket.

Det jag undrar över är komponenter i skåpet och en någorlunda prisbild. Gärna ett budgetalternativ, ett "bra" alternativ och så gärna även ett "overkill".

Det jag redan har tillgång till är
https://www.webhallen.com/se/product/232278-Ubiquiti-UniFi-UA...

Av zazze1

Datorn startar men ändå inte

Hej, efter lite läsning på forumet och övriga Internet så går jag fattig på information och vänder mig hit.
Jag köpte och byggde ihop en dator för ca 2.5 år sedan som har fungerat nästintill felfritt fram tills nu.

Igår när jag tänkte sätta mig och spela litegrann så startade datorn inte upp ordentligt. Lamporna och fläktarna startar och det låter även som om hårddisken snurrar igång men ingen bild på skärmen eller ljus från mus eller tangentbord. De är inkopplade på usb ingångarna där bak.

Datorn består av följande:
ASUS Z170 PRO GAMING
Corsair RM750x 750W
Intel Core i7 6700K
ASUS GeForce GTX 1080
Samsung 850-series EVO 500GB M.2
Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Vengeance
Corsair Hydro H115i
WD Red 3TB IntelliPower 64MB
Fractal Design Define R5

Har ni förslag? Jag har ingen möjlighet att testa komponenterna med en annan dator just nu.

Tack på förhand

Av zazze1

Jag ringde lg för tredje gången nu och fick äntligen prata med en kunnig person. Han sa att moderkortet var tradigt och jag var tvungen att lämna in den 😩

Skickades från m.sweclockers.com

Av zazze1

https://streamable.com/17ptd
Här är en video hur det ser ut

Skickades från m.sweclockers.com

Av zazze1

Bild men ändå inte - Lg TV

Hej, igår började våran lg tv att krångla lite, det började med att bilden började hacka och frysa till, allt eftersom blev det värre och nu är det ivern bild alls.

Det är en 58UF830V-ZA. Det blir ingen bild, bara "brusigt" myrornas krig aktigt då man ska se på något, varken via Netflix appen, chromecast eller tv. Ljudet fungerar, då man öppnar inställningar och sådant så fungerar bilden.

Jag har provat att stänga av den helt och dra ut alla kontraktet, göra en fabriksåterdtällning och uppdaterat programvaran. Ingenting av detta har hjälp.

Kan någon hjälpa ))

Av zazze1

Värde på datorn?

Tjena har nyligen införskaffat en ny dator och är inte i behov av min förra. Eftersom jag tappade kollen på alla priser och så för något år sedan tänkte jag att ni kanske kunde hjälpa mig. Det jag tänkte sälja är följande

Evga GTX 670 Ftw
I7 3770k
Antec kuhler 620
NZXT Phantom vit
Asus P8Z77-V
850W Nätagg (vet ej märke men inget speciellt)

Allt inköpt 2012/07

Vad hade ni lagt ut den för? Jag vet att det inte är en höjdarsumma men att bli av med den och samtidigt få en liten peng (om någon vill köpa) är ju isf kanon.

Av zazze1

Hjälp! Återställa memo android?

Jag har två st samsung galaxy s5, en är trasig och utbytt till min andra. Jag hade sparat en del viktig information på memo på min första gs5a som jag sedan ville ha över till den nya. Nu är problemet att då jag loggade på mitt samsung account på den nya telefonen så förde den bara över en gammal backup på mina memos. Då tänkte jag att det var ju ingen fara för jag kunde bara kolla på den gamla telefonen ("Endast" sprucken skärm) och skriva över vissa saker själv. Det gick då inte ska jag säga.... Då hann ju den rackarn synka med den nya telefonen så då fick även den en gammal version av mina memos. Nu är min fråga, kan jag få tillbaka den på något sätt?

Av zazze1

Kan inte ändra systemikoner även fast jag är admin. Win 7

Jag kan inte ändra mina systemikoner även fast jag är admin. Jag har sedan jag omistallerade min dator för ca en månad sedan inte kunnat få fram min klocka på datorn i min taskbar. Jag har googlat och inte hittat något relevant svar. J

http://i.gyazo.com/a5cf210b288fc0e1da70c8028f141d07.png Bild på problemet.
http://i.gyazo.com/9ddb60433f0e8ec9824a2c7638ae50ea.png

Av zazze1

trådlöst, uppdelat och android

Jag söker ett sätt för mig att kunna styra mina högtalare trådlöst via min Samsung s4 i valbara sektioner (kök, vardagsrum, uterum). Finns det något sätt för mig att göra detta utan att betala en överdrivet stor summa pengar?

Skickades från m.sweclockers.com

Av zazze1
Skrivet av PowerNet:

Enkla svaret: I 99% av fallen så nej.
Längre svaret; Du säger hemifrån så tolkar jag det som att du har en konsument lina, och i dem avtalen så finns det oftast villkor om att man inte får driva kommersiella tjänster på uppkopplingen. Men däremot så får man oftast driva "servrar för privat bruk", dvs för ditt egna bruk (som ex. webbserver, eller en spelserver) så länge du inte på något sätt tar betalt för att andra ska få spela, eller t.ex. får intäkter via reklam eller liknande.

Tja, hur långt är ett snöre?

Det går inte på rak arm att säga en exakt summa, men om vi räknar lite lätt så:
Colocation 1U (1 höjdenhet, rackserver) inkl 100 Mbit/s bandbredd och 200W el går på ca 2000 kr + moms/månad.
Och då har vi inte ens räknat in vad servenr kostar, om du ska driva större spel / flera spelservrar så får du satsa på rätt kraftfull hårdvara då förslagsvis med dubbla 6 kärniga cpuer och MINST 64GB minne, skulle snarare säga att 128GB eller 192GB skulle vara "standard" i det fallet. Men så klart helt beroende på vilka sorters spelservrar du ska driva, hur mycket cpu/minne som nyttjas. Använder dem lite cpu men mycket RAM så kan man klämma in rätt många spelservrar på varje fysisk hårdvara om man bara har tillräckligt med minne. Och en server med 64GB minne, 2 x 6 kärniga cpuer inkl 4 st 15 000 rpm diskar (600GB/disk) går på lite över 32 000 + moms/maskin.

Och nu har vi bara räknat i nederkant på 1 ensam fysisk maskin i kalkylen för inköp och colocation, vill man öka till 1000 Mbit/s så blir det närmare 10 000 kr/mån + moms.

Och räkna med att behöva flera fysiska maskiner, både för att dela upp belastningen på dem olika fysiska maskinerna, men dels också för redundans/ feltolerans så att tjänsterna kan fortsätta drivas även om en fysisk maskin går sönder.

Nu så är det här en rätt "lös" kalkyl, utan man får ju räkna närmare på det när man väl vet vilka spelservrar som ska drivas, hur mycket prestanda dem drar, hur många spelservrar man kan "trycka in" på samma fysiska server, hur mycket bandbredd etc som behövs.

Men nu har du i alla fall ett hum vad det skulle kosta

Väldigt uppskattat svar, tack för det! Självklar förstod jag att jag inte kunde få ett exakt svar på alla mina frågor, det här var faktiskt över förväntningarna.
Så med andra ord så behövs det ganska stort startkapital för att få ett sånt här att gå runt om man nu skulle satsa på det. Bara för att klara av månadskostnaderna så behövs väl ett antal maskiner antar jag.
Då vet jag det, tack för alla svar!

Av zazze1
Skrivet av Mulle:

Är väl lättare att du googlar än att vi ska googla åt dig. Det varierar *väldigt* mycket. Arma 2/3 är extremt tunga på bandbredd men en Starbound-server kan du nog köra 10+ instanser av på en inte allt för bra dator.

Saken är att jag har googlat men alla svar är inte klara på grund av det. Alla svar finns säkert någonstans ute på google men jag har svårigheter att hitta dem tyvär. Lite lat blev jag och frågade här istället. Skillnaden i tid jag har lagt ner på sweclockers jämfört med den tid jag har spenderat att googla är gigantisk ändå har jag fått mer och bättre (förhoppningsvis, är inte så källkritisk) svar än på google.

Nu vet jag tyvär inte vad starbound är för något så jag vet inte om det är någon som spelar det ens.. :/ Men.. ehm.. minecraft då? Är det liknande? Hur många sådana servar klara ett påkostat monster av? Ungefär.

Av zazze1
Skrivet av Baba Tong:

Det vet vi inte. EA tillåter inte vem som helst att köra en BF4 server, det finns alltså ingen dedicated server-programvara tillgänglig. De säljer hosting-licenser till f öretag, dessa deals är dock inte offentliga och inte systemkraven heller.

I allmänhet kan man dock säga att det beror på spelet. Vissa spel är väldigt CPU-beroende, då krävs en riktig monsterprocessor men man kan spara in på andra delar. Andra spel använder mycket minne. Då kan det vara bra med en 32 eller 64 GB RAM. För gamla spel funkar dedicated servers på de flesta nya datorer idag.

Arma 3 då? Tillåts hosting där då? Eller Dayz standalone? Om så, vad behövs vid dessa fall? Hur många servar klarar ett påkostat monster (Pris?) av?

Av zazze1

Jag hade inte tänkt göra det. Eller, om det hade varit tillåtet och möjligt hade jag kanske funderat på det. Om vi nu säger att man som företag köper in internet och sedan hyra ut servrar. Vilka pengar pratar vi om då om vi räknar med internet, serverhårdvara samt andra kostnader. Hur många servrar kan man driva? Om vi nu tar ett välkänt spel som exempel, Battlefield 4, 64 players. Hur många sådana servrar kan en skaplig burk klara av?

Av zazze1

Hemmainternet spelservrar?

Kan man driva spelservrar som företag gör fast hemmifrån med sitt egna internet? Om man har t.ex. 100/100 eller 1000/1000 mbit om det spelar stor roll.

Av zazze1

Hur många och hur mycket?

Hej, en fundering nu bara. De här som hyr ut servrar till t.ex. Arma,Minecraft,DayZ osv. vad använder de för komponenter? Skulle ni kunna sätta ihop en lista på de absolut bästa komponenterna OCH de mest prisvärda komponenterna om man skulle skaffa en likadan själv. Det är inget jag riktigt har tänkt på att göra men det är ju alltid roligt att veta.
En sådan server, hur många "spelservrar" kan den hålla upp i t.ex. Arma 2 DayZ för 50 personer, är det bara en eller klarar den av att hålla uppe ett flertal utav dem?

Av zazze1
Skrivet av Daavido:

Du använder antagligen en proxy med väldigt dålig hastighet.. Kollade på Hidemyass men det ser inte ut att finnas någon bättre för tillfället. Vet att några av oss använde HMA Pro VPN.
Men håll utkik på den här sidan, det kommer nya lite då och då: http://hidemyass.com/proxy-list/search-225671
http://i.imgur.com/H4KGEYF.png

Ok,tack så mycket! Vad är HMA Pro VPN?

Av zazze1

Har jag gjort något fel eller har alla här vääldigt bra tålamod? Jag håller nämligen på att köpa via proxy men det tar sån överdriven lång tid att gå in på origins eller andra hemsidor... bara att öppna battlefield 4's pre-order sida tog mig ca 20 minuter men nu kommer jag inte längre, datorn har stått och tuggat i snart en timme... Jag använder 201.150.2.169:8080 just nu. Jag har provat flera andra proxysaker tidigare alla med samma resultat.
Jag använder Mozilla firefox och jag har 1000Mbit/s om det gör ngn skillnad... Är det någon som har likadant eller vet vad jag gör för fel?

Av zazze1

lite sen kanske...men för mig så är proxy saken huuuuuuuuuuur seg som helst. Bara att öppna origin butiken tog mig 15 minuter......