Inlägg

Inlägg som Genelec8030 har skrivit i forumet
Av Genelec8030

Senaste patchen har ökat svårighetsgraden rejält. Till helgen släpps även den nya karaktären The Shadow. PoE blir bara bättre och bättre!

De som håller med mig om att D3 är för lätt\nerdummat, prova PoE nu i helgen. Det är ett seriöst ARPG som inte håller dig i handen.

Av Genelec8030
Skrivet av Forbidden:

Wut??
Ytterst få CRT skärmar idag på beg. marknaden som ens är i bra skick.. säkert majoriteten som är inne på sin sista vers och får massa konstiga färgskiftningar.
Känns lite väl overkill att köpa/hitta en CRT i dagens läge.
Även fast man hittar en CRT skärm så finns det inga garantier att den håller 365.25 dagar till.

Den behöver bara hålla tills OLED kommer till vettigt pris.

Av Genelec8030
Skrivet av Chris_Kadaver:

Musen är död! Måste införskaffa en ny. Har slutat spela sen den dog... Började lite igår med en 39kronors mus. Min tidigare var en a4tech mus som ger en "hybrid claw grip". Alltså rätt liten och lätt utan prediction eller musacceleration. Kör med 600dpi. Vilken ska man införskaffa nu? Gissar att steelseries Xai hade passat mig perfekt till form/storlek. Dock har den inbyggd musaccel så det går bort. Några förslag?

Är det jätteviktigt med clawgrepp eller? Intellimouse 3'an är grymt skön till Quake (och allt annat med) tycker jag. Såg att det säljs på maxfps fortfarande, finns antagligen på andra ställen med.

Av Genelec8030

Jag har inte blandat ihop begreppen, jag menar CRT. Det betyder begagnatmarknad och det kan vara svårt att hitta en knappt använd i bra skick. Men om man gör det så får man sjukt bra skärm för framförallt FPS-spel, och om man vill spela äldre spel i olika upplösningar.

Av Genelec8030
Skrivet av Sifear:

(...) Stat-points var rätt lame då stamina var det enda folk stacka. (...)

Det där stämmer inte, om du menar Diablo 2.

Bevis:
Amazon maximalt DEX, riktig glass cannon.
Amazon maximalt VIT, stark defense.
Amazon hybrid VIT/DEX, stark defense och offense

Dessa var bara exempel på builds jag kommer ihåg. Stats gjorde skillnad, och alla körde inte samma cookie cutter build, det är en MYT.

Av Genelec8030

Min rekommendation: Köp en bra CRT för spel med krav på snabb responstid samt olika upplösningar. En bra 16:10 IPS till allt annat.

Känner du att du måste ha widescreen till spelen, så finns det vad jag vet bara en CRT, och den är svår att hitta (FW900). Annars är det 16:9 120Hz TN-paneler som gäller till spel.

Av Genelec8030

Diablo 2 är för hardcore och nördigt för den breda massan, det är uppenbarligen Blizzards position idag. Tydligen så svalde den breda massan det när D2 släpptes, men idag icke.

För en gammal nörd som gillar RPG med tärningar, planering, mattematik och excel charts så känns det inte så kul när uppföljaren dummar ner. Samma sak med Skyrim, men det blev ju uppenbarligen populärt ändå.

Nördarnas tid är lite förbi nu, eller rättare sagt nördarna utgör inte den stora marknaden som de gjorde på 80 och 90-talet. Så ser åtminstone de stora utgivarna och utvecklarna på saken.

Sett ur det perspektivet så är Diablo 3 säkert ett jättebra spel för dom som tycker det är kul med "RPG-light". Men skall man bedöma D3 med klassiska RPG-mått blir det tyvärr ganska uselt betyg. Lite kul i sammanhanget att D2 klassades som "RPG-light" när det kom, nördarna då tyckte att det var larvigt enkelt. Idag är D2 tydligen för komplext. Ungarna idag har ADHD eller?

Av Genelec8030

Spelade en Sorc (err wizard) till Lvl 13, max level. Skill-systemet är verkligen nerdummat. Alla har samma skills på samma level, och samma runes till samma skills på samma level. Ganska trist faktiskt, men detta visste jag innan.

Väldigt polerad beta, extremt lätt spel. Har dött en gång htitils, på slutbossen med min sorc första gången (klantigt).

Man märker verkligen att spelet är riktat till fullständiga noobs (ursäkta, casual gamers). Allting som är av värde lyses upp med gigantiska skyltar, pilar och blink. Det går inte att misslyckas helt enkelt.

Hoppsan nu glömde jag bort att om man inte går in och väljer "Elective mode" manuellt i options, så väljer spelet automagiskt skills och så vidare åt en. Skrattretande.

Av Genelec8030
Skrivet av Elgot:

Omedelbart kan det väl knappast gå om man nu skall hamna på "windows" istället för "install" om man skriver "wi"?

Nej, jag är tvungen att ta tillbaka det där. Funkar inte alltid så jättebra som jag trodde. Grr

Av Genelec8030
Skrivet av Elgot:

Bättre som i att man behöver vänta kortare än den halva sekunden eller vad det nu kan vara i utforskaren?

Inte för att vara sådan, men det låter väl rätt likt windows sökfunktion?

Ja, precis så - man kan omedelbart göra en "ny sökning", utan delay.

Av Genelec8030
Skrivet av strejf:

När det till och med finns personer här som tycker att Windows XP är bättre än Windows 7, ja då känns det helt meningslöst att ens diskutera.

Vad sägs om att man har olika preferenser, och olika sätt att använda ett operativsystem? Windows XP har rent objektivt fördelar för vissa personers preferenser. Sen att de skiljer sig från dina, helt uppenbarligen, gör inte att du automatiskt har rätt.

Av Genelec8030
Skrivet av anden12:

Om jag skriver "explorer" hamnar jag då på explorer.exe eller på de filerna/kataloger som börjar på R (sista bokstaven dvs)? För i så fall känns de som man gått tillbaks 15 år i tiden..
Och ser faktiskt inte alls vad problemet är med den funktionen i Explorer.

Jadå, om du skriver "explorer" hamnar du på explorer.exe, om du inte skriver väldigt långsamt, då hamnar du till slut på R.

Men om jag försöker göra något som går jättebra i TC, t.ex skriva "Win" för att komma till windows-katalogen, och direkt efteråt skriva "ins" för att hoppa till "install"-katalogen, så fastnar man på Windows-katalogen när man använder explorer. TC hanterar det bättre.

Edit: Passar på att nämna en annan funktion i sammanhanget, Ctrl-S i TC ger en "filtreringsfunktion" eller Search som TC kallar det. Då kan du snabbt filtrera en stor folder och bara se det du söker på , t.ex "Win" skulle visa alla filer/kataloger som börjar på "Win". Annat knep vore att söka på "*.jpg" för att bara visa jpg-filer.

Av Genelec8030
Skrivet av JAZIP:

Rätt intressant att läsa denna tråden. Känns som att historien upprepar sig. Vill dra mig till minnes att alltid när Microsoft har gjort lite större ändringar i sitt operativsystem så har de flesta tyckt att det var fruktansvärt och ska aldrig använda det. Men vad sitter de flesta av oss med nu ? Om två år tror jag att de flesta kommer att sitta med Metro och tycka det är rätt hyfsat ändå. Får se om jag får rätt eller inte

Och om vi alla känner Microsoft rätt kommer vi att kunna stänga av Metro så att allt ser ut som vanligt igen

Nja, är det verkligen så? När XP kom tyckte jag att det nya temat, och "bling bling" som kom såg förjävligt ut. Så jag körde i Win2000-läge (Classic Theme).
När Vista kom, så väntade jag på ett annat OS.
När Win7 kom, så tyckte jag att det nya temat och förändringarna med AERO såg förjävligt ut. Så jag körde återigen med Win2000-läge (Classic Theme). Givetvis behåller jag den gamla, överlägsna funktionaliteten i task bar, med ingen gruppering av ikoner och så vidare på taskbaren.

Nu när Win 8 kommer, så kan jag inte välja bort det nya som jag inte gillar. Hur blev det nu?

Av Genelec8030
Skrivet av bran:

Tycker dittresonemang fallerar ganska rejält.. "sällskapen som ger ut skivorna" kan inte påverka den återgivning du har hemma hos dig. Det som dom släpper ifrån sig får anses som "neutralt", eftersom det är så produktionen är skapad.

Du pratar om färgande högtalare, inte neutrala. Färgande högtalare är inte bra, för dom lägger till "sameness", allt kommer låta likadant.

Om du har en neutral högtalare kommer den varken lägga till eller dra bort nåt från musikproduktionen. Det vill säga det kommer låta så som producenten vill att det ska låta. Varken mer, varken mindre. DETTA ÄR HI-FI! High Fidelity - hög trogenhet till originalet.

Att något inte skulle låta bra i en neutral högtalare beror på att det är bristande produktion, eller att lyssnaren inte har samma ljudideal som producenten. Du hänvisade lite till metal i nåt inlägg, det om något är ju en genre som är totalt, fullständigt och extremt skändad vad gäller god ljudåtergivning. Mer eller mindre allt är totalt söndermastrat.

Men visst, om jag uteslutande lyssnade på modernt producerad metal skulle jag kanske också köpa nån högtalare som murrade ihop ljudbilden och en avrundad diskant samt "värme" i klangen. Men även då är detta ingen bra lösning då även metalproduktioner skiljer sig från varandra, och högtalarna kommer få det att låta mer eller mindre likadant. Artistens och främst mastringsteknikerns/producentens ljudideal kommer gå förlorat i dina förvrängade högtalare. Och då är man lååångt från HiFi världen.

(OBS rummet är för enkelhets skull borttaget ur ekvationen).

Jag vill passa på att instämma här med allt du säger. Jag använder ett par Genelec 8030 (kunde man kanske lista ut med tanke på mitt namn här) som hifihögtalare. För den som inte hört talas om dom så är Genelec 8030 designade och marknadsförda som närfältsmonitorer i studio/musik- och ljudproduktionssammanhang.

Dessa gör ett förbaskat bra jobb som hifihögtalare. Bra producerad musik låter helt fantastiskt, mindre bra producerad musik låter mindre bra helt enkelt.

Vad vill jag ha sagt med detta? Var inte rädd för att provlyssna ett par "studio"-högtalare när du vill köpa hifi.

Av Genelec8030

Först var allt beige (80, tidigt 90-tal), sedan gråvitt (senare 90-tal), sedan nån gång runt 2000 så skulle det vara silverplast (sjukt fult). Jag röstar för återgång till beige! Äkta jävla industribeige.

Av Genelec8030

Jag retar mig mest på att BF3 inte är BF 1942: Desert Combat med uppdaterad grafik.

Av Genelec8030

Spela BF 1942 istället. Mycket bättre "battlefield"-spel än BF3. Spelkänsla är allt.

Av Genelec8030
Skrivet av strejf:

Här är en lista på 15 teknologier som kommer försvinna inom 10 år.

http://gizmodo.com/5901576/15-current-technologies-my-newborn...

Den är relevant eftersom att många av dom visar att Windows 8 är på rätt väg.

Om du på tycker att den där artikeln är relevant, så måste Windows 8 vara på helt fel väg. Ingen med IQ över en snigels tror på fullaste allvar att musen kommer försvinna till förmån för touch. Det är fullständigt omöjligt. De flesta punkterna på listan var helt ogenomtänkta, bättre kan du.

Av Genelec8030
Skrivet av Nuffing:

Kan väl vara värt att testa, laddar ner det nu. Vad ger det att betala för det? Får man extra funktioner?

Nej det är full funktionalitet från start. Det enda du får är att du slipper en "Shareware" popup när du startar programmet. Och så stöder du såklart utvecklaren om du betalar.

Av Genelec8030
Skrivet av Sir. Haxalot:

Det är ju en helt annan sak. Den delayen är ju där för att förhindra att minimera allting av misstag. Ett protip är att det kommer att ske direkt om du trycker på knappen.

Nu fattar jag också vilken knapp det var tal om. Jag föredrar Win+D för den funktionen, sker instant såklat.