Inlägg

Inlägg som Genelec8030 har skrivit i forumet
Av Genelec8030
Skrivet av AndiOne:

Men stock kylaren till i5an är ju inte så högljudd , förutom när man spelar kanske.
Men då stör man sig ju sällan själv på den iaf.

Hur är den om man bara kollar på en film t.ex, sent på natten. Stör man sig på den då om man tänker på den? Jag märkte några kommenntarer på inet som tyckte att den var högljudd.

Av Genelec8030
Skrivet av Problematick:

https://www.inet.se/kundvagn/visa/1975711/2012-06-30

Detta skulle jag tagit, den där CPU kylaren är lite kraftigare och troligen tystare än Noctua kylaren. 92mm fläktar känns lite 2007 och Emli från Sweclockers redaktionen rekommender den. Sen så har du valt ett matx moderkort utan 4+4 pin strömförsöjning så jag la till ett lite bättre moderkort för ATX som även har stöd för crossfire.

Jäklarns vilken stor kylare, den ser fin ut men du tror inte det kan bli trubbel att få dit minnen/grafikkort?

Passar på att tacka ni andra i tråden för bra tips.

Av Genelec8030

Ny tyst dator - funderingar

Hej grappar,

Så här har jag tänkt: Jag har just nu en gammal C2D 2.1 GHz och en GTX 460. Datorn orkar inte riktigt med längre och den låter på tok för illa (antagligen GTX 460'n som låter värst).

Så nu vill jag köpa en ny prisvärd dator som skall vara tyst och ha bra prestanda.

Vad tror ni om dessa komponenter? Måste erkänna att jag bara chansade hejvilt vad gäller cpu-kylaren. Bara den är tyst så är jag nöjd, bryr mig inte så mycket om att klocka den. Räcker det att man köper ett dubbel-fläktat grafikkort för att det skall hålla tyst om vi pratar ~2000kr-klassen?

http://www.inet.se/kundvagn/visa/1972353/2012-06-30

Av Genelec8030
Skrivet av Absurd:

Till vilken nytta? Det utnyttjas inte och är helt meninglöst

High-res moddar till t.ex Skyrim?

Av Genelec8030
Skrivet av LinusNeuman:

Testade på det nu! Det var riktigt kul, men fyfan va komplicerat det är. Hade lätt spelat det ifall det inte var så jävla krångligt allting, tjatande kärring som bestämmer vad jag ska göra, det tar as lång tid innan man kommer in i spelet, och som sagt, kontrollerna är helt jävla muppade, man ska högerklicka o krånga, 340 tusen konstiga menyer, man fattar inte vad man ska göra, USCH OCH FY.

Det hade kunnat vara så enkelt, men de gör det så krångligt.

Exakt det här som gör EVE så roligt.

Av Genelec8030

Fuska i onlinespel borde lagföras som brottslig handling med påföljd upp till 6 månaders fängelse. Jag skulle rösta på det partiet som hade det som valfråga, och jag skojar inte om ni nu trodde det.

Av Genelec8030
Skrivet av AcolYte:

Men ärligt...

98% av buildsen var likadana stat-mässigt.

Jag citerar dig:
"inga undantag någonsin för några builds."

Jag försöker inte vara dryg, jag vill bara påpeka att det inte stämmer. 98% var verkligen inte likadana, du överdriver något enormt. Jag är lite less på att folk sprider falsk information om D2 i D3-sammanhang. D2 hade väldigt många viable builds, som skilde sig åt enormt både vad gäller stats, skills, items, spelstil, koncept etc etc.

Av Genelec8030
Skrivet av subruz:

Levling i D2 var för de flesta inte det viktiga, utan det handlade till 99% om items. Items utgjorde hela kontot och man överförde dem mellan karaktärer när man gjorde nya builds etc.

Levelling i D2 var intressant och skoj mycket på grund av den väldigt välgjorda itemiseringen från lvl 1 och framåt. Jag hade själv ett helt mule-konto full med prylar som var särskilt för att equippa low lvl-gubbar optimalt.

Av Genelec8030

Spelen har förändrats, på grund av att marknaden förändrats. Den stora marknaden är de som köper lättsmält sörja. Casual, fin grafik, icke tidskrävande och ingen inlärningströskel, linjärt som tusan - detta säljer.

Av Genelec8030
Skrivet av AcolYte:

Samtidigt så fanns det ju ingen egentlig skillnad på statsen i Diablo 2, precis nog med str, dex om du ville ha max block och resten i vit, inga undantag någonsin för några builds.

Max DEX amazon.
Max ENERGY sorceress.

Har du några fler lögner om Diablo 2 du vill komma med?

Av Genelec8030

Äntligen ett OS för oss som älskar att hålla koll på sociala media, twitter och web 3.0-bloggar. (Riktiga datoranvändare, inte nördar med Linus och Windows XP som spelar Minecraft Bad Company) Alla andra OS känns so last decade när man jämför.

Det bästa med Win 8 är att det alltid händer något. Saker rör sig, meddelanden flyger fram och man är rakt inne i blogosfären med ett tangenttryck eller en svepning! Jag visade min gamla morsa och hon började blogga direkt medans hon stod i köket och lagade mat! Häftigt!

Av Genelec8030
Skrivet av Ixos:

Inget spelföretag köper in fler servrar än de behöver, speciellt inte till ett icke MMO utan månadsavgift.

Isåfall går de i konkurs eftersom servrar kostar pengar och vi bara betalar en gång. Alltså har blizzard (precis som alla andra) valt att inte köpa in mer servrar än de vet kommer komma till användning, således är det problem att ansluta vid peak-time.

Tror du på fullaste allvar att Blizzard skulle gå i konkurs pga spelserverkostnader? Det var dagens skämt må jag säga. Att man snålat från Blizzards sida är bara girighet och eller inkompetens.

Av Genelec8030
Skrivet av astrob0y:

jag har enbart påstått att de som känner sig som svikna kunder/köpare är mer benägna att klaga, inget annat. så din fråga var obefogad.

Vill du säga att betygsättning från användare inte betyder något? Eller gäller det endast om något får mest bra betyg? Förstår inte resonemanget.

Av Genelec8030

Path of Exile är det bästa ARPG som finns just nu om man gillade D2. Några snabba punkter:
* Riktiga builds, gör man misstag får man antingen farma ihop till Regret orbs (re-speccar EN skillpoint) eller så startar man en ny gubbe.
* Skills som går att spamma utan cooldown.
* Bra itemization, varierande vapen och rustningstyper med många intressanta möjliga värden (affixes). Så långt ifrån "primary stat+ attack" man kan komma.
* Riktiga uniques.
* Rares är oftast det bästa som går att använda.
* Ekonomi utan guld, istället används craftingmaterial. (== ingen inflation)
* Crafting som t.ex tillåter dig att rulla en perfekt magic item, och uppgradera den till en rare. Lägg till fler mods till rare item, etc.
* Länka ihop skills på din utrustning för sjukt många kombinationer som inte bara ger dig mer skada utan ändrar hela spelsättet
* Cut-Throat league kommer att ha äkta PK där alla instanser är öppna för allmänheten, och spelarens utrustning droppar vid death.

Av Genelec8030
Skrivet av stjärtlapp:

Det kändes som om att det var 1-2 builds som var "bra" och gjorde man fel så sög man. Min D2-knowledge är väldigt bristande så ni får gärna
skälla om det inte alls stämmer. Hur mycket variation hade egentligen D2? Mycket kanske, men i slutändan hade ju alla ändå samma spec.

Hej, D2-veteran här som även jag vuxit upp med de spelen du nämde. Ville bara flika in att det inte stämmer överrens med verkligheten att det bara var 1-2 builds som var bra i D2. Det fanns mängder av varianter som var riktigt bra och viable. Med riktigt bra menar jag att man fullständigt dominerar single player hell och kan farma solo i upp till 8 player games.

Det dyker ofta upp påståenden i diskussionsforum som säger liknande saker, D2 hade bara 1 build, stats spelade ingen roll, alla hade samma items osv. Detta är fullständigt falska rykten. Jag spelade själv mängder av builds från D2 1.04 till 1.10. Varje klass har haft många olika sorters build, med sjukt varierande items och stats.

Nu har jag sagt mitt! Åter till D3..

Av Genelec8030
Skrivet av Essin:

Vi kan dra slutsatsen att du enbart spelar för att kunna skryta för andra om vad du har? Du spelar enbart för att förstora din e-penis?

Utan att jag har en åsikt i frågan om spelet, men varför känner du att det är så viktigt att andra kan se vad du har att du måste nämna det TVÅ(!) gånger i inlägget?

Jag trodde i min enfald att man spelade för man tyckte spelet var kul, inte för att kunna skryta om sin gear? oavsett spel!!

Vi är många som tycker att det är viktigt att kunna skryta med sin gear i ARPG's. Även att kunna känna att man gjort en build som är överlägsen andras, valt bättre gear och hittat andra sätt att urskilja sig från mängden.

Om alla skulle vara lika starka och balanserade skulle spelet bli sjukt trist tror jag.

Nu spelar jag inte D3 men jag spelar ett annat ARPG (där man för övrigt har större möjlighet att utmärka sig).

Av Genelec8030
Skrivet av MooD:

Självklart är det inte ni som förändrats utan spelen har bara blivit sämre, därför tröttnar man.

Så är det faktiskt. 30+ här. Älskade D1, D2 - D3 tycker jag är kasst och mainstream, förenklat etc. Älskade Morrowind, sen gick det utför med uppföljarna. Men jag kan bli riktigt intresserad av spel fortfarande - t.ex Civilization 4 har jag spelat otaliga timmar. Civ 5 inte lika bra, förenklat och så - men ändå lite skoj. Andra titltar som EVE online har jag spelat och varit väldigt engagerad i.

Min slutsats är att många spel faktist har blivit sämre, det är inte bara nostalgi tyvärr som gör de äldre spelen bättre. Marknaden och målgrupperna har ändrats, och jag hör till målgruppen som vill ha spel som kräver lite engagemang, ansträngning och tänkande, dvs jag tillhör inte den moderna casual-marknaden som de flesta spelen idag är designade för..

Av Genelec8030

Från och med idag kommer det bli ännu skönare att lira PoE, alla D3 fanboys lämnar skutan. Så tröttsamt med den ständiga "D3 vs PoE" diskursen samt klagomål på att det inte är toklätt som D3.

Obs, inget illa ment mot de som gillar D3. Man gillar olika saker och det är bra!

Av Genelec8030

Ingen ethernet? Väck mig när Apple bygger en riktig dator.

Av Genelec8030

Ni uppmuntrar grabben att ljuga om skadegörelse, kom igen. Bättre som Cyne säger att stå för det man gjort och berätta ärligt. Det är det enda som fungerar i vuxenlivet om man vill ha något slags förtroende.