Inlägg

Inlägg som d1stroyer har skrivit i forumet
Av d1stroyer

Dåså, jag har löst problemet.

Det nya headsetet var ett steelseries arctis 3.
Jag hade tydligen kopplat fel sladd in i headsetet, man kunde välja mellan två olika och så fanns det två stycken likadana sladdar men bara en av dom mikrofon tillgång.

tack för hjälpen

Av d1stroyer

@mrqaffe: Jo datorn fungerar som den ska förutom mikrofonproblemet. Ljudkortet är integrerat som standard, men köpte ett externt ljudkort i usb format idag. Har försökt med alla möjliga kombinationer i mikrofoninställningar men inget fungerar. När jag testar mikrofonen i Teamspeak, så låter det som sagt bara datorljud och då måste jag ha mikrofon boost på, den tar inte upp en susning från omgivningen.

Av d1stroyer

@mrqaffe: Okej, testade i andra ingångar, verkade inte heller fungera. Kommer inte in på den andra datorn heller tyvärr. Finns det några andra felsökningar man kan göra?

Av d1stroyer

@mrqaffe:
Första frågan, vet inte riktigt om jag förstår dig här, men jag har testat mikrofon & hörlursingång på framsidan, samt direkt in i moderkortet på baksidan.

andra frågan: Ska testa nu, återkommer inom kort med svar.

tredje frågan: ska kolla mer på det efter jag testat i en annan dator.

Av d1stroyer

Mikrofon tar ej upp ljud

Tja har problem med mikronfonen

Allt fungerade bra tills ca 2-3 veckor sedan med mikrofonen sedan dog den bara, antog att själva mikrofonen gick sönder och har nu köpt ett nytt headset men problemet kvarstår.

Mikrofonen tar alltså inte upp ljud, om jag använder mikrofonboost så tar den enbart upp (datorljud? bara piper och låter som ett ufo), mikrofonen är inte avstängd, har testat att ominstallera drivrutiner, omformaterat datorn, tagit bort realtek och ominstallerat, har pillat i mikrofon inställningarna utan framgång. Har även köpt ett externt ljudkort (usb) och försökt koppla in båda 3.5mm jacken via USB ingång istället utan framgång.

Har läst på nätet att endel misstänker att moderkortet är bakom det, men det har fungerat tidigare somsagt och jag har installerat om drivrutiner, startat om i felsäkert läge osv.

Kan lägga upp bilder på inställningarna om det skulle vara till hjälp.

mvh

Av d1stroyer
Av d1stroyer

Har 3 invites att ge ut, samtliga går ut om 6 dagar, det är för 64gb sandstone

Av d1stroyer

Tar gärna emot en 64GB invite.

Tack

Av d1stroyer

testade lite grejer igår kväll, datorn startar direkt om jag inte kopplar in 8pin till moderkortet från nätagget, men om jag stoppar in 8pinen så startar den typ ibland, jag har ett 500W nätagg och mitt grafikkort rekommenderar 500w så det bör fungera? När jag startar datorn utan 8pinen så får jag ingen kontakt med skärmen alltså den är helt svart, har bytt plats på ram minnena och startat om BIOS, kan moderkortet vara kortslutet, när jag byggde ihop datorn så använde jag inte distanserna eftersom jag har BitFenix Beta då dom har uppgångar som inte nuddar chassit där man fäster moderkortet på.

Av d1stroyer

Nya datorn startar ibland

Tja, har nyss byggt ihop datorn har dock problem, min startknapp lyder mig inte, jag måste alltså klicka på Start-knappen på moderkortet för att datorn ska starta, jag har följt instruktionerna men ändå så förstår jag inte varför detta händer, och jag måste starta om datorn flera gånger och ibland hoppar den igång, dock så får jag ingen bild överhuvudtaget. Vad har jag gjort för fel? tacksam för svar!

Av d1stroyer

Okej, tackar.

Av d1stroyer

W7 Home Premium OEM.

Av d1stroyer

Jaså, det fungerar alltså med en återställningsskiva då? Ja om det funkar så är jag tacksam över att jag hade den, tack så mycket.

Av d1stroyer

Okej tack för svar, men jag har ingen skiva, eller jag har den skiva som jag kan omformatera datorn med som jag fick ifrån Fujitsu när jag köpte datorn, ska jag använda den? Det jag inte fattar är hur ska jag få W7 till den nya datorn då jag inte har en skiva?

Av d1stroyer

Salvation, jag tror inte du kommer kunna spela på high utan lagg med en budget på 6k tyvärr.

Av d1stroyer

Okej, tack för alla svar, så det ska gå att ringa till deras automatiska telefon tjänst och uppge cd nyckeln? Fattar dock inte hur dom kan "låsa" upp mitt Os till ett nytt moderkort?

Läste lite på Microsoft där dom guidar in en för att skriva in ett ID i telefonen, gör man detta innan man planerar på att flytta hårddisken till den nya datorn? eller hur gör man? För man kan ju inte göra efter man har monterat in hårddisken i den nya datorn då förmodligen den inte kommer att kunna logga in på w7 eftersom den inte är aktiverad? Förklara gärna på "barnspråk" då jag inte fattar ett dugg än

Edit2: Har läst ännu mera nu, jag har en "märksdator" en Fujitsu dator, har sett att många skriver att det inte funkar om det är en märksdator som OS OEM är på?

Av d1stroyer

Flytta hårddisk med w7 oem till ny dator

Tjenare, det är så här att jag ska köpa en ny dator och jag undrar om jag måste köpa en ny hårddisk och ett nytt OS. Kan man inte bara ta hårddisken ifrån denna dator och sedan koppla in den i den nya datorn? Jag har ett OEM tyvärr, jag har googlat runt och kollat, har sett personer som skriver att det inte skulle gå för att det inte finns några drivrutiner på datorn osv? Kan man på något sätt bara köpa en ny hårddisk eller bara ett nytt OS och installera det på denna hårddisk, eller bäst av allt bara kunna flytta hårddisken med nuvarande w7 och sedan börja spela?
Tacksam för svar.

Av d1stroyer

Tack för svaren, svar till commander: Jag hinner inte ens läsa vad det står för fel, ser att det står en massa koder, men det försvinner efter 1 sekund och sen stängs datorn av. När jag startar datorn efter detta så hittar datorn inget OS och jag måste då starta om datorn igen då den senare hittar OS. Det står också någonting i denna stil "A back-up recovery is needed".
Svar till Tuxsux: Ja ghar en förinstallerad version på min dator, om jag skulle omformatera och installera hårddisken i den nya datorn skulle detta gå? Eller är det enda valet att köpa en ny HDD sams OS? Är lite trögfattad, kan inte mycket alls om datorer. Tacksam för flera svar

Av d1stroyer

Bluescreen, fel på hårddisken?

Tjenare, jag har ett problem jag får bluescreen då & då kan vara när jag spelar eller bara sitter på internet och surfar. Jag har bestämt mig för att köpa en ny dator för jag vill klara av att spela lite kraftigare spel, och tänker behålla hårddisken. Jag undrar om det kan vara fel på hårddisken, om det är den som gör så att jag får bluescreens?
Sen har jag en till fråga som förmodligen är riktigt dum, men om jag köper en ny dator så behöver jag inte köpa ett nytt OS, har ju W7 på denna dator som är lagrad i hårddisken? Med andra ord behöver jag köpa W7 till den nya datorn om jag använder hårddisken ifrån denna?

Blev lite klumpigt skrivet där, sorry men hoppas att ni kan läsa ändå. Tacksam för alla svar

Av d1stroyer

Någon som kan ge svar på det jag skrev innan? Vill inte göra "bump" men köper datorn inom snar framtid.