Inlägg

Inlägg som swetrekki har skrivit i forumet
Av swetrekki

Tyckte aldrig att swec spelade så mycke WT så jag har alltid hängt med andra claner i WT (TAW för närvarande). Men testa patchen igår och stötte inte på några buggar denna gången iaf.

Av swetrekki
Skrivet av infigo:

Jag har inga Fanatec nu. Sitter och tittar. Har thrustmasters t3pa just nu så är på tapeten att byta till ett par med load cell. Känner ingen som gått mellan CSL och V3 utan de har sprätt för mycket pengar.

ok, ja sprätta iväg förmycket pengar e lätt hänt när man börjar titta på lite mer avancerade setuper.
det kanske är lika bra att vänta och se vad recentionerna blir av de nya pedalerna och DD 0.5, dom kanske får för sig att göra en bra "bundle" av allt...

Av swetrekki
Skrivet av infigo:

Det känns som csl pedals ska bli rätt fina för ish 2000kr...men det är inte clubsport v3 ersättare.
Fick rekommendation av kompisar som ha eller har haft v3or (några bytt till huskenveilt) att titta på v3or med brake performance kit då jag gillar tyngre broms. Även om de är några år på nacken.
Känner dock att om fanatec gör bra med csl pedals som kommer så kanske ett par v4 är på g också men svårt att bara gissa sig till. Annars är på csl nog för mig om de har bra motstånd nog i sig.

Jo alla verkar eniga om att nya gumming (break performance kit) är ett "måste" om man skall köpa V3orna. Heuinkveld ser ju naturligtvis fantastiska ut, och alla verkar vara nöjda med dom, med de e ju dubbla priset även om man skippar kopplingen, så dom går bort pga budgeten...

De e lite irriterande att Fanatec bara verkar sälja online, för man kan ju inte prova dom själv då.. får liksom förlita sig på alla andra
hade du testat någon av dina kompisars V3or och jämnfört med dina CSL? och kör du med load cell eller den vanliga trimpot'en?

Mvh// Claes

Av swetrekki
Skrivet av Roger W:

Har du kollat upp de nya CSL pedalerna som är på gång?
https://www.youtube.com/watch?v=-NPw4-LA378

Verkar vara en billigare variant av CSL elite, men tekniskt typ minst lika bra eller kanske bättre
(hall effect sensorer istället för potentiometrar osv)
Och utbyggbara...

Beror lite på hur mycket pengar du är villig att lägga, men om budget är en faktor så är det kanske värt att kolla upp dessa?

Såg dom, men jag skall erkänna att jag är sugen på en tre pedalers lösnign med en load cell. så jag misstänker att det ändå kommer plocka på, och frågan är ju NÄR dom släpper load cell pedalen till de nya pedalern...

när det gäller budget så hade jag ialla fall inte tänkt lägga så mycket mer med tanke på att jag inte kör hela tiden utan lite då och då.

Mvh// Claes

Av swetrekki

Fanatec ClubSport V3 pedaler, bra eller finns det bättre för pengarna

Hej,
jag sitter med en gammal logitech ratt/pedaler och de e ju 0 känsla i pedalerna så jag tänkte byta dom i första hand.
E det Fanatec V3 pedalerna med nya gummin man skall satsa på eller är jag ute och cycklar?
Har tänkt att uppdatera ratt senare och blev taggad nu när jag såg att dom skulle komma med en DD för 3500:- och tänkte på att man kanske skulle köpa in sig i deras ekosystem lika väl

Vad är era erfarenheter av pedalerna?
erfarenheter av Fanatec och deras prylar rent generellt?
och slutligen, är det någon i GBG med omnejd som sitter på ett par V3'or som man skulle kunna få trampa på lite... (har haft Covid nyligen så ja e rätt safe)

// Trekki

Av swetrekki

ok, jag kanske är lite udda, men jag har min loop för att få datorn så tyst som möjligt, så jag har inga fönster eller annat, kör med vita silicon slangar, och nickel block på grafik och cpu. efter artikeln tänkte jag... ja, det var ju 7 år sedan jag satte ihop skiten, och jag har fyllt på den en gång under dessa år, så jag kanske borde göra rent den.
resultatet? Slangarna är lite missfärgade på insidan, men när jag öppna gpukylaren var det istort sätt inte ett spår av nått annat än vatten . jag har använt destilerat vatten och en skvätt med algdödare avsett för vattenkylning.
Kanske är jag undantaget till regeln, men för min del så har jag aldrig haft några problem med vattenkylningen, ljudnivån eller temperaturen

Av swetrekki
Skrivet av Navicula:

En persons lycka kan inte ta bort dammet ur andras hem Det är ett faktum att damm samlas inomhus och det faller ner mot golvet. Att ha öppet chassi, speciellt utan "tak" är en dålig idé. Skulle den lösningen vara det bäste skulle hela internet dränkas i öppna datorlådor som första alternativ. Just nu håller stängda datorlådor den positionen. Tysta fläktar och filter är inte det vackraste men fungerar - det gör det.

Och utan fläktar så kommer detta chassi med sina komponenter få lika mycket damm som dina andra prydnader i bokhyllan, det är inte datorkomponenter i sig som attraherar damm i någon större utsträckning, det är fläktarna som suger in dammet i lådan...
så en burk med tryckluft samtidigt som du har damsugaren igång nästa gång så har du inga problem. varken i bokhyllan eller i det fläktlösa chassit.

Av swetrekki

@Granter: om nu det är 80 talet du ville åt, så vill jag minnas att det va turbo som gällde på den tiden.

Av swetrekki

@MatsDahlgren: applied science to the rescue.
han petade in en Led i en lins och byggde en spole för att mata den.
https://www.youtube.com/watch?v=qHECpEhJdB8
rätt smart kille, som har en del roliga videos

Av swetrekki

förövrigt kom jag precis på nått. dom börjar bli bra på plastmodeller!/modeller överlag. Tidigare har det varit japan som var bäst, men nu poppar det upp tillverkare som svampar nere i kina. och med eget material dessutom. (normalt sätt lånas/säljs det formar mellan tillverkarna rätt vitt och brett.) inget man skall basera en export industri på dock. men dom tar sig på den fronten iaf.

Av swetrekki
Skrivet av Modellören:

Man får nog gå utanför ontopic när det gäller Kina... Det finns otroligt mycket bra film från Kina.

Det finns att se lite på Youtube om man söker lite vidare där bland de mer moderna Samurajfilmerna.

gör kineserna filmer om japanska samurajer? har sett en del vackra filmer från kina, men dom har haft ett hygligt starkt nationalistiskt perspektiv om man säger så. hade varit intressant att se hur dom porträtterar samurajer i kina med tanke på historien mellan kina och japan. har du någon speciell film att tipsa om?

Av swetrekki
Skrivet av sKRUVARN:

Antar att du menar xboxone? För handkontrollen är inte kompatibel med 360.

Skickades från m.sweclockers.com

Du har självklart helt rätt! Tackar.

Av swetrekki
Skrivet av Shimonu:

Nej, det har väl kommit upp flera gånger. Det hade inte blivit ~500 kr billigare eftersom Oculus inte betalar det priset för en kontroller, de betalar förmodligen närmare tillverkningskostnaden.

Skulle inte var förvånad om det är tillverkningskostnad eller för den delen mindre bara för att microsoft skulle få åka med på VR vagnen... "use your xbox 360 to play in vr" mmm sitt i ett virtuellt rum och spela dina xbox spel på en skärm...

Av swetrekki
Skrivet av Alle22:

Vem var först ute med hybriden? Vem var först med masstillverkning av cell bilen? TOYOTA.

första hybrid: In 1901 Ferdinand Porsche developed the Lohner-Porsche Mixte Hybrid, the first gasoline-electric hybrid automobile in the world.

däremot så har toyota den hybrid som sålt mest i världen.

sen att toyota är japanskt och inte kinesiskt är ju en annan femma.

Av swetrekki

@Herr Andersson: någon kan ju ha frågat/förklarat det tidigare, men vad är det som är sämre med (Edit) Adblock plus eller pro?

Av swetrekki
Skrivet av Paddanx:

Vad ska barnen göra istället?: Stanna inne och lek med träleksaker från farfars tid...

Nej för fasen, det är bly i färgen på leksakerna

Av swetrekki

det börjar bra... när jag kommer hem så ser jag två paket i hallen... det borde vara tre!
paketet med stolen ser ut att vara som det skall. men den andra lådan har UPS misshandlat duktigt.
http://1drv.ms/1SSCl2q
http://1drv.ms/1HsLin1

Precis innan vi skall sätta oss och äta kommer UPS tillbaka och lämnar det sista paketet... så leveransen är till sist komplett.

gillar helt klart hur Obutto paketerat skruvar, osv.. två kartor med allt tydligt uppmärkt och blisterförpackat
http://1drv.ms/1HsLnHj

Edit: bifoga länkar till (dåliga) bilder

Av swetrekki

nu är den hemma iallafall, har byggt en platform till den så den kommer upp lite från golvet för att spara knän. ikväll skall det skruvas!

// Claes

Av swetrekki

Tillbaka till ämnet iallafall
skulle någon annan skulle behöva så verkar det finnas ett företag i göteborg som har lite dämare iallafall..
http://www.hydnet.se/sv/ace-stotdampare/roterande-dampare

dom hade ett par justerbara dämpare men det var en liten passus om att dom inte dämpade de första 5 graderna.
vet inte om det kommer vara super viktigt/ showstopper, men det lär man väl märka...

Av swetrekki

@Broken-arrow: Mja, det var en ganska grov generalisering... Nog med att det kan bli lite porslinstomtar i december men så farligt är det ialla fall inte med min fru, dessutom så står mitt datorbord inne på mitt hobbyrum å det är redan ganska långt i från pyntat och fint... Kort och gott så ser det ut som fan 😉
Med modeller och verktyg uppåt väggarna, så ja tror inte att looks var så farligt stor del av det.
Hade jag dock föreslagit att jag skulle ställa den i vardagsrummet vet jag vad jag hade fått för svar, även om G25'an var hennes ide 😀