Inlägg

Inlägg som swetrekki har skrivit i forumet
Av swetrekki

Nice!
Jag hade varit minst sagt nervös över att köra den fräsen i koppar till det djupet. Får man fråga varför använde du inte använde en slitsfräs istället och gjorde ytterkanterna lägre? (jag är bara nyfiken, det är ingen kritik)

Av swetrekki

Hype eller inte märks när det är släppt ordentligt, de e först då folk kan testa och hitta alla ev. problem/tekniska brister/hinder som slunkit igenom.
Att Nvidia säger att dom inte stödjer Freesync är väl knappast konstigt, dels är den idag inte släppt, dels hade det skickat konstiga signaler till de skärmtillverkarna som utvecklar nya skärmar med Gsync kort.
Skulle dock Freesync visa sig funka lika bra eller bättre än Gsync så ser jag inte hur de skulle kunna fortsätta blocka det för då hade man gett AMD en automatisk fördel.
Funkar freesync bra, så kommer jag iallafall vara mer villig att välja en skärm med det än en utan, bara för att kunna ha möjligheten...
Sen vet jag inte ifall Nvidia har lagt med några hinder för skärmtillverkarna att bygga en skärm som stödjer båda, vilket hade minskat inlåsningen, men tillåtit nvidia att ändå sälja(tjäna pengar) ett Gsync kort till skärmtillverkaren...

Edit: Aloysius hann smyga in den raden innan mig ser jag

Den som lever får se helt enkelt

Av swetrekki

fort men fel

iom att det är fel man själv orsakat, så begränsar det ju urvalet lite. men vassego:

En Dell dator av ny modell hade skickats med bud från USA till oss för att vi skulle kunna bygga den i installationsmiljön och testa allt innan den skulle släppas i produktion.
Normalt fick vi våra förhandsexemplar från Irland på den tiden, men det hade strulat någonstanns i fabrikerna och denna var en av få exemplar i europa just då. Nu skall det sägas att detta var på den tiden så man fick välja om PSU'n var kopplad till 110v eller 220v med en liten röd brytare back på PSU'n.
Självklart var det bråttom, så jag packa upp allt och börja trycka in kablar och tryckte in strömkabeln samtidigt som kollegan klev in genom dörren.
Nu vet inte om det var blixten eller smällen från kondingarna som gjorde att jag hoppade till samtidigt som sa (skrek) faan, för jag fick ju ingen stöt, men kollegan blev likblek i ansiktet och var övertygad om att jag precis dog!
Naturligtvis var det ett ny formfaktor på nätagget så det var unikt för den nya datorserien så det var bara attt vänta på ett nytt från usa igen...

Fort men fel som sagt.

Av swetrekki
Skrivet av kevve1:

Det vore intressant men det där läget är nog alldeles för infekterat just nu för att det ska bli spel av allt

BF2 mod: Project reality. spela insergency läget! civila som kastar sten och som man arresterar med buntband istället för kniven

Skrivet av makn:

Battlefield 5 hoppas jag fortsätter på samma tema som tidigare. Verklighetstroget dvs. Det jag hatar med COD. För mycket overkligt
DICE: Gärna WW2 ! ! ! !

verklighets troget?!? när har BF serien varit verklighets trogen?

Skrivet av Schnitz:

Dice borde nyttja sina svenska rötter bättre och åtminstone göra någon form av svenskförankrad expansion innehållandes ubåtskränkningar, visby-korvetter, nedskurna JAS-plan, militanta genusvetare och dialogpoliser.

Hmmm battlefield 1709 kanske

Av swetrekki
Skrivet av P-son78:

Dom verkar fuska lite på bilden då dom dragit siktet lite åt ena hållet. Troligen skulle det vara, som någon påpekat, i mitten vilket gjort att det kulle vara jäkligt svårt att sikta med ett delat sikte. Men en heeelt annan fråga vad är det för spel på bilden?

Jag skulle tippa på att det är marknadsförings bild bara.

Av swetrekki

perfekt för mig

Skrivet av Wasted Hobbit:

Ja varför de har just valt 2 skärmar för det där och inte 3 som det ska vara kan man ju undra.

på jobbet sitter jag med två skärmar, och denna hade varit kanon !
jag hade även kunnat tänka mig en av dessa hemma för spel, för jag har inte plats med 3 st ändå i hobbyrummet...
hade nog blivit hyggligt tungt att driva 10320 * 1440 dessutom

Av swetrekki

Citat:
Ursprungligen inskrivet av Barilla08 Visa inlägg
Spela roll? Folk ska alltid klaga på upplösning... Suck. Du kommer inte se några pixlar ändå.
Folk ser ju pixlarna i DK2.... Så det är ju en anledning att vara orolig för det...

DK2 är den senaste prototypen de har släppt till försäljning, men det är inte den senaste prototypen, det lär inte varit samma "problem" med den

Av swetrekki

kanske snarare en fråga till trhuster, men vad gick de printade delarna på?
har blivit mer och mer intresserad av att sätta ihop en... eller kanske inte sätta ihop en men att använda den iallafall..

Av swetrekki
Skrivet av Swedish Berserk:

Ingen anledning att köpa när det inte funkar för alla.

Hur menar du?, det viktiga som avgör om du skall köpa den, är väl om det funkar för dig?

Av swetrekki

gammal tråd, har du gjort slag i saken?, jag är extremt sugen på en obutto revolution, så jag kan pensionera mitt gamla skrivbord och stol... skulle dock helst vilja provsitta en först...

Av swetrekki
Skrivet av JesperT:

Faktiskt just det jag tänkte på när jag såg klippen.
Det förtog lite av realismkänslan. Löven såg ut att sitta ihop i block och rörde sig inte i förhållande till varandra inom blocket.

Nu var ju kanske inte fysikmotorn som driver löven poängen, men ändå. Det sabbade lite illusionen av att se på något verkligt snarare än datorgenererat.
Regnet och droppandet var väldigt lyckat tycker jag.

håller med, särskillt konstigt blir det när de löven som "singlade ner" magiskt kom blåsandes genom en stenvägg. men det är ju inte ett fysik demo som många redan påpekat, men iom att bilderna var så pass verklighetstrogna, så blev det lite "uncanny valley" på det..

Av swetrekki
Skrivet av Phunky:

Det här rimmar ju illa med det övriga du skriver... .

Jag skrev "Jag har länge varit lite anti mot att byta då jag har haft BBB sedan år 2000, och haft en väl inarbetad email adress." för att jag brukar inte byta leverantör var tredje månad, utan är normalt sätt kundlojal. jag har varit nöjd med den mailtjänsten som BBB erbjudit och jag hade den mailadressen jag ville ha. Egentligen är det ovidkommande vad jag haft innan, för om du läser igenom texten igen, så är detinte det som tråden handlade om.

Jag ifrågasätter inte Gmails förträfflighet eller huruvida det är bara att betala 100spänn om året för en domän, men återigen. Det handlar om svaretvarför man inte får sätta ett eget lösenord hos Comhem's mail tjänst.
Det är lite som, "hej jag prenumererar på en 1 liter mjölk i veckan av er, men skulle vilja bestämma ifall det är lättmjölk eller vanlig mjölk jag får.
- nej vi slumpar fram det så det går inte, men jag tycker inte du skall använda våran mjölk, det är ju så små förpackningar, kolla med mejeriet dom hyr ut cisterner på 3 kubik istället, med en gigantisk reklamlogga på."

PS Jag har 3 gmail adresser redan, och en av dom har mitt gamla namn som jag hade innan jag gifte mig, men mitt nya namn är upptaget, och det var ledigt på comhem.

Av swetrekki

Jag kan väl förlika mig med att inte använda deras email adresser, men det är inte det som är det värsta i just denna historien det är inkompetensen och vilket intryck man lämnar av bolaget...

I-lands problemet är annars när adressen är upptagen, och på comhem så var inte mitt "förnamn.efternamn@comhem.se" upptaget, vilket det, trots ett inte allt för vanligt namn, är på tex gmail.

tack för att jag fick ventilera

Av swetrekki
Skrivet av mrqaffe:

Du fick ett både ärligt och mycket bra svar av supporten, alla heder till dem när de rekommenderar dig att inte använda ispns e-mail.

ärligt var det nog, men bra var det inte! jag har Gmail adresser och outlook adresser högt och lågt, hans argument för att inte använda comhems mail var ju att "den e så liten."

Men han har onekligen gett mig ammo, när man ringer till deras faktura avdelning och säger att eftersom att man blivit rekommenderad att inte använda deras mailtjänst och då inte heller vill betala för den.
Grabben var ett kvastskaft, och ComHem utbildar inte sin personal (på något vettigt sett) end of story

Av swetrekki

nää, specialtecken verkar det verkligen inte som om ComHem tycker om, underligt att en 6 år gammal router från Dlink kan ha det i lösenordet, medans deras nya ComPal router inte kan ha det... rimmar illa med säkerhets tänket om det är nu det dom har som motivation för att inte kunna sätta egna lösenord. blir lite mörkrädd ibland när man tänker på det.
Förövrigt så fick jag ju rekommendationen att skriva ner lösenordet (till e-mailen) på en lapp som jag kunde ha med mig... för det är ju säkert

-> inforga valfri facepalm bild här

Av swetrekki

ComHem plus och minus

Hej Alla glada, behöver skriva av mig lite...
Har precis bytt från Bredbandsbolaget till Comhem. bytet var av två anledningar, dels blev det billigare och dels gick det bra mycket fortare.
Jag har länge varit lite anti mot att byta då jag har haft BBB sedan år 2000, och haft en väl inarbetad email adress.

Nu har jag bytt och först nu har jag insett att det är inte allt som är grönare på andra sidan gräset.
när det begav sig för 14 år sedan så pratade jag ibland med supporten på BBB och då kom man till en nätverkstekniker i karlstad eller så. det blev naturligtvis sämre med åren då bolaget växte och köpte bostream och tyckte att det var en bra ide att behålla deras helpdesk, men Comhem har satt nya rekord idag...

Jag upptäckte att Comhem inte tycker att deras kunder är tillräkligt smarta för att sätta egna lösenord på sin E-mail. utan att man istället får ett autogenererat lösenord. vilket iof garanterar att folk använder komplexa lösenord, men vilket även hindrar mig från att använda mitt system som jag använder för att ha unika lösenord på alla siter och system UTAN ATT SKRIVA NER DOM.
för mig som använder Webmail funktionen en hel del, blir det synnerligen irriterande och jag bestämde mig för att ringa helpdesken och fråga om detta gick att kringå på nått sätt, och fick det mest fantastiska svar jag varit med om. efter ett tag när jag frågar om varför man inte får sätta lösenordet själv slänger grabben ur sig förljande fras:

"Jag skulle inte rekommendera att du använder emailen, den är så liten ändå...
- Jasså vad rekommenderar du då?`
Gmail eller hotmail, dom har ju mycket större mailboxar.
- Men jag har ju köpt tjänsten av er?
Jo jaa, asså de e ju mer bredbandet man köper!

och där här tappade jag allt förtroende för personen i telefonen...
jag hade lite andra frågor också som han inte kunde ge något direkt svar på så jag bad honom att iallafall vidarebefodra mitt ärende till säkerhetsavdelningen, varpå han säger: "vi har ingen sådan man kag prata med",
- nähä men någon har ju bestämt säkerhets policyn som säger att man inte får sätta egna lösenord?
joooo, men , jag kan göra som så att jag kan prata med dom och ringa dig sen...

Gör det säger jag och lägger på luren.

hur i hela friden kan man ha ett företag och inte inse att det är helpdesken som är fronten utåt. första intrycket är INTE lysande direkt...

Plus är iaf att hastigheten är en faktor 8 bättre och att det kostar 100:- mindre i månaden.
minus är att dom lejt ut helpdeken till skansens zoo.

detta var säkert inget nytt för er alla, men jag trodde inte att det skulle vara så illa ställt på ComHem.

Av swetrekki

ansökt: swetrekki

precis som hitman så sitter jag oftast inne på mumble om någon vill spela.
Flyger loch kör även stridsvagn.

Av swetrekki

BTW, Sweclockers har en Mumble kanal för WarThunder. hoppa in och spela!

Av swetrekki

Track ir (4) pro versionen funkar klockrent.
ibland kan man få problem om man hoppar mellan fönster men normalt är allt klockrent. jag kan inte tänka mig att spela utan min track ir för det är 100ggr lättare att hålla koll på fienderna och vännerna i luften, när man kan titta sig omkring på ett snabbt och relativt naturligt sätt.
Oculus Rift kommer nog att ersätta mitt Track IR, men tills den dagen det är moget så är det en klockren investering

Av swetrekki

allt beror på vad som står i anställnings avtalet. Det företaget jag jobbar på äger allt jag skapar under arbetstid och även allt som skapas på de datorer som företaget äger. så även om jag sitter på kammaren klockan 22 och kladdar i sketchup så ägs det av företaget, så länge jag gör det på deras dator, gör jag det på min så är det jag som äger det.
så det beror på vad arbetare och arbetsgivare avtalat...