Inlägg

Inlägg som swetrekki har skrivit i forumet
Av swetrekki
Skrivet av Hjemrdeil:

för att jag inte köper produkter av amerikanska kapitalistbolag och särskilt inget som kommer bundlat med Facebook.

MB ASUS P9X79 Case CM Storm Stryker CPU Intel Core i7 4930K 4,9GHz GPUs 2x Zotac GTX780 RAM 32GB HyperX 4x8GB PSU Newton R3 1000W SSD Samsung 840 500GB + x2 SanDisk Extreme II 240GB Monitor: 3x AOC 24" Accessories Corsair M40 Corsair - MM200 Corsair K50 - ASUS Orion PRO
Windows 7 Professional - Anti-Google army

Din dator verkar innehålla en del produkter från just amerikanska kapitalistiska bolag, fast du kanske har fått den så du slapp köpa den.
är det inte bättre att vänta och se hur det verkligen blir när dom väl lanserat Oculus rift?

Av swetrekki

Och veckans foliehatt går till:

Skrivet av orig_rejser:

Hade man gjort det innan så hade man ju inte haft något att kontra med nu. Så är det i alla branscher. Man spelar aldrig ut det bästa man har. Fordons-industrin är ytterligare ett exempel på detta. Motorer dom har på hyllorna färdiga ligger otroligt långt fram i driftsäkerhet och miljöpåverkan, men det finns ingen anledning att släppa dom.
Släpper man det senaste och bästa man har och någon kontrar så har man förlorat.
Eller för den delen, släppa något så att skillnaderna inte blir så stora.

Skrivet av kevve1:

Minns en gång när AMD släppte "mirakeldrivrutiner" och ett litet tag efteråt kom Nvidia med samma sorts mirakel. Dom jävlarna sitter och ruvar på prestanda.

Av swetrekki

magkänslan sa HELVETE! sen så trillade logiken tillbaka och insåg att oculus precis som alla andra behöver kapital bakom sig, dom går ju inte runt på att sälja dev kits...

"partnerskap" med Facebook... ingen vän av FB men det hade helt klart kunnat vara värre.

Skrivet av Larcyn:

(1)Jag tycker synd om de som donerade pengar på kickstarter. De borde få det som lovats i alla fall.

(2)För att facebook är skit

1. vad är det de inte får/fått? dom har släppt dev.kit "1" och nu även dev kit 2.

2. no arguments from me

Av swetrekki

Vissa folk på forumen är för roliga... klagas (milt sagt) det inte på att dom släpper ett spel förtidigt, fullt med buggar, så klagas det på att dom inte släpper det för att dom hittat buggar.

Det kan visst inte finnas för många i-lands problem tydligen.

Av swetrekki
Skrivet av Zicsoen:

Så q4 2015? Låter som en ganska rimlig tid att byta grafikkort för min del, då har man förmodligen lite mer kött på benen om hur det gått för Mantle också (istället för en massa vilda spekulationer) och kanske går de olika systemen även att jämföra vid den tiden.

VAFALLS! en sansad kommentar med distans! du kan inte höra hemma i denna tråden!

Av swetrekki
Skrivet av Triffid:

Det är nog bara du är jag rädd

han har ju en "like" så han är iaf inte ensam. men tillbaks till ämnet
Pengar finns undanlagda på ett Rift konto, väntar på release bara

Av swetrekki

Off topic:

Skrivet av Orkhan:

Precis, det var det jag rekommenderade att han kollade upp, förstår inte riktigt vad du citerade mig för?

Tror inte att han lekte motorsågsmasakern och delade upp dig väl...

Av swetrekki

nutida eller menar du feodala japan? ganska generell fråga...

Av swetrekki
Skrivet av kex:

kolla moderkorts manualen!

tror jag du menade...

Av swetrekki
Skrivet av rektor:

Mantle och spel som använt Mantle har väl ändå varit buggigt och fungerat dåligt, bla inget SLI stöd.

Dessutom så har AMD segat med Mantle och sagt att det ska vara öppet, men inte kommit till kritan och öppnat något.

Vill gärna tro att BETA fortfarande betyder att det är en test, om än i slutskedet (trots vad många speltillverkare verkar tro BETA betyder) kanske är det folks otroliga otålighet numera som föder de tankarna...

Skrivet av thomson:

Jag tror på att Mantle är här för att stanna, fördelen med den förhoppningsvis är att man inte behöver köpa ett nytt OS som man oftast får göra när Microsoft släpper en ny version utav DirectX

Kanske kan det till och med bli så att MS släpper nya DX versioner även till äldre OS för att inte tappa licens köpare (inget jag skulle satsa livhanken på dock)

Skrivet av THB:

Lite humor att folk tror att Microsoft börjat med detta nu, de har självklart redan haft detta i görningen ett bra tag men iomed mantle så kände de press och skrev ett pressmeddelande.

Hade det varit så, så hade de gått ut med ett pressmeddelande tidigare för att ta udden av mantle... Detta är ett "oh F*** we are gooing to end up looking like lazy idiots, quickly do something!!!1!!" (och nej, jag hatar inte MS. dom hade inte varit så stora om dom gjort fel hela tiden som folk verkar tycka)

Av swetrekki

Om du kan få plats med det så byt front varianten till en 45 eller alt. 60 tjock, och kör med gentle typhoon fläktar det går alltid att sänka varvtalet på dom om du tycker det låter för mycket
30mm FC är kanon för fläktar under 1000 varv så det blir ganska tyst (enligt martins liquid lab iaf) jag har en 30mm 280 radiator i toppen och en 60mm 240 FC i fronten, men jag har å andra sidan ett större FD chassi, men det kyler en 4770k samt ett 7970 utan större problem. för att få tyst på det så köp en fläktkontroller och en inline tempsensor också...

Av swetrekki

om du har ett lagom smalt rör så kan du försöka lokalisera varifrån ljudet kommer lite bättre, sätt röret till örat och svep över komponenterna (tänk stetoskop)

Edit: kan tänka mig att det funkar med lite slang också

Av swetrekki
Skrivet av Mocka:

Ändå säger en god vän att när han kör squad med polare så gör deras insatser så stor skillnad att det kan innebära matchvinst. Dvs de carryar större delen av laget.

En ensam squad gör sällan så stor påverkan (i något BF iaf.)
men detta är inte nytt... tex: http://www.sweclockers.com/forum/123-battlefield/1255768-bf4-...
lättaste är nog ändå att hoppa in på mumble och spela med folket där. behöver du mer ammunition eller vad det nu gäller så behöver du bara fråga dina medspelare...

OT, men vad är fel på ordet "bär"?

Av swetrekki

hmm en sån här?

http://www.ebay.com/itm/Dual-Digital-PID-Temperature-Controll...

de e ju nästan för bra för att vara sant. var hitta du doppvärmaren du använde?

// Claes

Av swetrekki

klockrent! vad har allt kostat? vad har allting kostat totalt? riktigt sugen på en själv, men har alltid tyckt att det varit för dyra.

Av swetrekki
Skrivet av celoz:

I7 4770k (ganska standard processor för swecare) gick från 43 > 57 min fps. Det är typ 24% ökning? Nä, inte stor alls. Flopp.

http://www.swecare.se/
kanon att sjukvården satsar på prestanda

Av swetrekki
Skrivet av rektor:

Mycket smidigare i Linux, där behövar man inte återställningspartition.
Då är det bara ladda ner senaste versionen gratis från Internet och bränna till skiva, eller skriva till USB minne.

Mycket smidigare att göra köttbullarna i ugnen än att stå och steka dom i en panna, men det är inte heller relevant för artikeln

Av swetrekki

men herre gud människa, hur många bor i huset?
btw, om all data skall lagras där så se till att backuperna funkar (obs att spegla diskar är inte backup) bitter erfarenhet...

Av swetrekki
Skrivet av Shudnawz:

Absolut. Men vad jag förstår var det en väldigt liten felfrekvens på mätarna trots allt, och det krävs rätt unika omständigheter för att felen ska krypa fram ur sina mörka hålor. Ur ett helhetsperspektiv hade det nog kostat mer för Fortums kunder att de bytte ut samtliga mätare på en gång (det brukar alltid bli kunderna som får betala i slutändan..), och så länge de tar på sig ansvaret när en av de här mätarna beter sig dumt så ser jag inte att det är ett problem.

Att kundtjänst var dryga kan helt ha handlat om vem TS hamnade hos, och vilken information som har distribuerats internt i Fortum. Men allt kan bli bättre.

Japps, jag tror att vi nog är inne på samma linje.
Jag köper det att det är en liten felfrekvens vi pratar om, och jag är fullt medveten om att "shit happens". Det jag inte tycker är bra, är att man fortsätter installera hårdvara man vet har problem och det UTAN att se till att det finns stödfunktioner för att ta hand om dessa problem, om det är tekniska lösningar med automatiska larm, eller om det är så enkelt som att lägga upp en kunskapsartikel om det för helpdesken. Vet man att felet kan hända så skall inte kunderna behöva kolla detta själva på det sätt som Deppen behövt göra, och stångas med en kundtjänst/företag som inte verkar tro det minsta på vad han säger, när det finns ett känt fel, och särskilt inte med hans siffror

Självklart så får de säkert en hel del samtal varje dag där folk tycker att det är för dyrt eller att nått är galet utan att något igentligen är fel, men kundtjänst BORDE ha tillgång till historik och förbrukning, och Deppens förbrukning är ju inte "normal" framförallt inte ökningen med tanke på att han inte kör en 2KW byggfläkt på kvällarna

Av swetrekki
Skrivet av Shudnawz:

För mig handlar det om hur dom ställer sig nu när TS presenterar sin utredning för dem. Om de tar åt sig informationen och krediterar TS för all felaktigt debiterad el kan jag mycket väl tänka mig att använda dem i framtiden. Felaktig utrustning kan drabba alla leverantörer, det handlar om hur de går till väga när man upptäcker det.

Men om de börjar jiddra, ifrågasätta mer än rimligt och ställa sig på tvären så kan de fara åt helvete.

Jag "gillade" svaret, ur den synvinkel du nämner att alla kan råka ut för fel, och det viktiga är hur man hanterar dessa fel.
I detta fallet dock, om man räknar med Kundtjänst agerande och att de enligt tidigare artiklar faktiskt kände till att mätarna kunde ge felaktiga värden men att de skulle montera de mätare de hade kvar ändå (nu kan det ju hända att den satt i hans källare långt innan det blev känt men ändå..) så hade jag nog funderat både en två och tre gånger innan jag skrivit under för dom.