Inlägg

Inlägg som anon18971 har skrivit i forumet
Av anon18971
Skrivet av traetaona:

Har två mbp 2013 hemma som fungerar finfint fortfarande för det vi gör, surfa och skriva ut lite dokument då och då

Det enda är batteriet på ena som har gett upp helt, det andra har kanske 4 timmars batteritid om man laddar det fullt. De låter också mycket under load men det har de alltid gjort

Lenovo har jag också haft, men bara på jobbet. Kan tänka mig att Lenovo i samma prisklass som mac kan vara bra, speciellt om man gillar thinkpads tangentbord. Tänker mig att den största fördelen pc gentemot mac är servicebarheten om man behöver byta ut något egentligen. Så det man mest ska ha i åtanke i min mening är ägandehorisonten och användningsområde. Med det vi gör med våra datorer hemma så hade det räckt att byta till en M1-macbook air när de väl ger upp helt om ett par år..

Ja jag tror nog att macen går att använda ganska länge också i praktiken, det är en mbp jag har. Tangentbordet är bättre på lenovon tycker jag. Mycket enklare att hitta knapparna snabbt. Macen utmärker sig bland mina enheter som den som delvis slutar att fungera tekniskt sett. Allt annat jag har är som nytt. Alla mac-enheter jag använt verkar strategiskt gå sönder här & där men de går att fortsätta att använda ändå.

Av anon18971

Är ganska nöjd med Linux+Lenovo i dessa underliga tider. En Lenovo-laptop har mycket längre hållbarhet på batteri än en Mac-laptop enligt min erfarenhet. Även usb-kontakter/kretsar har gått sönder på mac-laptopen jag har.

Macen köptes 2018, Lenovon 2017 ungefär 15 månader tidigare. Macen har ganska ostabil batteristatus och den kan hoppa ner från 30% till 10%, Lenovon är stabil fortfarande. I Linux kan man även titta på hur mycket ström som går att dra ur det och Lenovon har en bättre status trots att den är äldre och de har använts ungefär lika mycket

Jag gissar att inte många har gjort en sådan undersökning och troligen är det inte slump när det är så många olika saker som inte fungerar lika bra på macen. Ingen av enheterna har tappats eller använts på något konstigt sätt. Snarare har macen använts något mindre. Har även haft vissa mjukvaruproblem med macen när det gäller koppling till större skärm genom hdmi som fungerar perfekt på Lenovon. Även operativsystemsuppdateringar på macen har falerat delvis, tappade ingen data som tur var. Har upplevt att operativsystemet helt enkelt är instabilt. Senaste året har det fungerat okej.

Angående vilka program du föredrar på macen kan jag tänka mig att det är en showstopper. Men för mig är det överlägset att använda någonting som fungerar klockrent och hade jag bara haft en dator hade svaret varit givet Lenovo för min egen del. Den är som en klippa.

Av anon18971
Skrivet av Scullylele:

Beställde ett Asus Rog Strix B550-E Gaming

Kör också Asus moderkort, det fyller snart nio år 😊, troligen ett bra val.

Av anon18971
Skrivet av Scullylele:

Icke. Skärmen är bara helt svart.

Men vga lyser? Om den gör det måste väl kontakten vara trasig på något sätt.

Av anon18971

Kommer du in i BIOS om du inte har GPUn inkopplad alls?

Av anon18971

Har inte helt koll på när libreoffice uppdateras men det är möjligt att det inte uppdateras centralt speciellt ofta i fedora. Men å andra sidan släpps en ny version ganska ofta av fedora så du får nog en ny när du uppdaterar distributionen.

Av anon18971

Skriver från Fedora 30, tror jag började med Red Hat 9 2003 när jag fick snabbt internet via studentbostad, har sedan dess testat Slackware, Ubuntu, Mint, Arch, Gentoo, Fedora och säkert några fler. Men Fedora har jag fastnat för. Det är det bästa tycker jag, om man gillar att hålla sig på "the bleeding edge".

Av anon18971

Du får även en environmentvariabel som är en array, kallad PIPESTATUS, med statuskoden från find- och less-kommandot, eftersom det annars förloras när man gör en pipe.

Av anon18971

@Alotiat: Tror inte att du ska behöva formatera eller något. Det du missat är väl kernelmodulen? Byggs den inte om automatiskt när man installerar en ny kernel, eller om den inte installeras automatiskt så kommer det givetvis inte att starta.
Du kan ju googla lite på det.

I fedora finns tex kmod (förkompilerade moduler) och akmod (kompilerar en ny modul för varje kernel, tror det är det som händer varje gång jag får en ny kernel). Det är iallafall väldigt smidigt och jag får inga grafikproblem! Trodde de andra distributionerna hade något liknande?

Av anon18971

Fedora fungerar bra, får man en ny kernel bygger den en ny nvidia-kernel-modul automatiskt. Finns ett "properitary"-repo med nvidia-drivrutin till fedora som är standard nuförtiden, eller iallafall får man frågan om att enabla det som standard.

Av anon18971

För att gå via en router (om den assignar lokala ip osv) måste du sätta "GatewayPorts yes" i /etc/ssh/sshd_config, annars fungerar inte ssh.

Av anon18971

Wlan-drivisar kan finnas open source av sämre kvalité också, förutom video. Bytte på min laptop och fick 100% mer fart direkt i båda riktningarna.

Av anon18971

Amisas tidslogg.

En enkelt app för att registrera tid i ett eller flera projekt.

Gjorde den för att kunna hålla reda på tider och lära mig mer om android-development för framtida större projekt. Fungerar på telefoner från android 4+.

Kolla gärna in och se vad ni tycker.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nosnahoj.an...

Av anon18971

Verkar funka bra, kör på det, tack

Av anon18971

Android grafer

Håller på att utöka funktionalitet på en nyutvecklad app, där jag behöver ha grafer för att visa statistik osv.
Har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska använda än, någon som har gjort detta innan och vad använde ni för att skapa grafer?

Det finns många olika bibliotek att använda om man googlar, men jag har inte riktigt hittat någonting som verkar vara det jag vill ha.
Alternativt kan jag skriva ihop någonting enkelt själv men hade varit kul att se om det fanns några idéer här?

Av anon18971

Kollade lite eftersom jag tänkte lägga till det i min app, kollade här (https://developer.android.com/training/scheduling/alarms.html). Såg en sak som kanske kunde vara ett problem i PendingIntent.getBroadcast skickar de in 0, på andra och fjärde attributet. Kanske inte hjälper men annars kan jag återkomma om jag lyckas själv.

Av anon18971
Skrivet av Qw3rty:

Citerar Distrowatch själva:
Det är i min åsikt logiskt att fler användare av exv. Mint går in på DistroWatch än Ubuntu-användare, i och med att Ubuntu specifikt riktar in sig på den "mindre kunniga" massan av användare. Även om DistroWatch hade visat exakt hur populära alla distros är, borde det ändå inte ha någon större betydelse över sitt val. Ska man tvunget ha det som är absolut populärast är det Windows man borde köra.

Jag tycker deras popularitetslista har visat sig rimlig över en 10-års-period. Mint är ännu enklare än ubuntu, så det är för mig logiskt att den är mer populär än övriga. Ubuntu toppade listan fram tills 2011.

Givetvis kan man när man provat sig fram välja en distribution som passar bättre till det man vill åstadkomma.

Mint har senast jag provade lite äldre versioner på paketen än ubuntus senaste, men ubuntus standardalternativ vid nedladdning kan å andra sidan ha kritiska buggar, om man inte väljer LTS-varianter. Många väljer det högsta versionsnumret och hoppas att det ska fungera. Jag gissar att ubuntu är lite mindre populär nuförtiden på grund av det.

Av anon18971

Linux mint är den som är mest populär på distrowatchs poll. Stort försprång till övriga i popularitet. Ubuntu har halkat efter där.

Av anon18971
Av anon18971

Om jag håller in musknapp två, till höger och försöker trycka med knapp 1 till vänster får jag ett liknande beteende som dig. Fungerar högerklick? Annars kanske musen helt enkelt inte är intresserad.