Inlägg

Inlägg som plus41 har skrivit i forumet
Av plus41
Skrivet av ChaosClocker:

Detta är en fråga om moral. Är det rätt att jaga fildelare, "knark" brukare & andra "brott" som inte direkt skadar någon fysiskt eller psykiskt. Knarkbrukare behöver hjälp inte straff.
Fildelare behöver kärlek, dem har fått spotify & netflix men regionlocks & att många filmer/serier/musik inte finns på dessa öar gör att man ändå måste söka sig till fler öar för att komplettera.

För fildelare kan detta då fortfarande avskräcka & hålla dem kvar vid att lulla runt bland olika fildelningssiter för dem känner redan till det landskapet och slipper betala för flera olika öar för att få allt dem har ett begär av.

Sedan tar digitala gods aldrig slut. Att straffa de som väljer att ta för sig gratis ser jag som slöseri med din existens sålänge du redan fått betalt för kostnaden av verket. Du får inte betalt för ett piano eller en bil mer än 1 gång. Att ha rätt till rikedom är ett girigt tankesätt eller rentav en frånvaro av att känna längre än ditt eget skinn.

All energi borde fokuseras till o få fildelare att vilja betala inte straffa dem. Jag kan erkänna att jag tog för mig gratis av spel ända till jag blev runt 20~, sedan fick jag mitt första mindre jobb & idag har jag 70-80% och varit så i 3 år, jag skulle inte kunna tänka mig att INTE betala för ett spel idag. Vill jag inte betala för det så spelar jag det inte(free-to-play e ok men dem flesta e skräp).

Stora problemet jag ser idag med filmer är att fildelningssiter kan ge dig full blu-ray kvalité digitalt med text för nästan alla språk medans så vitt jag vet så måste man köpa och använda den fysiska blu-ray skivan för att nå samma kvalité. Tänk dig om det fanns en "steam-klient" för bara filmer och dem hade reor konstant och superreor på stortider runt året. Jag skulle nog hänga på men för min egen del är maxpriset för mig på vilken film som helst 50kr kanske 100kr för filmer som Avengers och andra megaprojekt men då skall jag äga filmen digitalt och ha den absolut högsta kvalitén i video & ljud + text för alla språk i de länder som filmen säljs i. Lord of the rings: The Return Of The King 65GB~ awesomeness anyone? Typ där spel går mot idag.

Internet är stort för friheten. Den ger oss också mer makt att bestämma vad vi tycker är värt att betala för. Media eliten ser det inte som något positivt & dem har svårt att hänga med i svängarna medans vanligt dödligt folk fixar fram det vi vill ha på sin egen fritid. När marknaden förstårt vad vi vill ha & faktiskt ger oss det så är jag säker på att vi blir fler och fler som betalar! Vet ej hur spotify & netflix påverkade fildelningen men det är rätt väg att gå även om jag hatar deras half-ass försök att få mina pengar, nära men ändå så långt borta.

Samtidigt skapar banker pengar ur luft och begär att du betalar tillbaka mer än dem skapat så skulderna kommer aldrig försvinna & enbart växa så allt o alla kommer behöva "defaulta" tillslut.

Island straffar de bankmän som leker med våra liv som idag styrs av pengar i stort. Slarvar du med människors levene så grovt att dem hamnar i skiten, mördar någon, misshandlar, våldtar eller paraliserar dem med skrämmsel propaganda & ljuger folkmassor rakt upp i ansiktet så skall du straffas! Inte nån fildelare som delar verk från multi-miljonärer/miljardärer eller andra som har det gott ställt livet ut. Förlåt mig om du inte tycker jag är rättvis när jag inte lider med dig för att du inte fått köpt din yacht eller miljon bil/båt! Halva planetens befolkning lever på 10-20 kr per dag, kom in i verkligheten, du är inte mer värd än det värdet du sätter på dina medmänniskor.

Håller helt med, men vill separera "knark" från "fildelare" mest för att knark är enligt mig en fråga om rätt till behandla sin kropp som man själv vill. "Fildelning" måste alltid i mina öga ses som ett brott, även om resurser inte bör gå åt att bekämpa det. Det är ju faktisk en hel del som stjäl något när de "fildelar".

Men det går inte bevisa att pirating är en förlust av inkomster. All gånger en fil som blir delad betyder inte att den (låt oss hålla oss till personer) hade någonsin velat/kunnat/tänkt/kunnat betalat för filen. Det är inte heller alltid en fil blir använd av den personen som laddat ner(som filen var syftad förr).

Det finns anledningar till att folk fildelar som jag tycker är ok(pga något dåligt distributören gjort/gör). Det finns saker som driver folk som vill vara (eller annars är) moraliska att ladda ner saker de inte har gott gjort ägaren för.

Jag undrar hur mycket Spotify förminskade fildelning av musik när det blev ett bra sätt att få höra den musiken man ville för en månads summa. Alternativen förr hemska om man jämför med idag. På dagarna då CD var den media som dominera så fick man betala för runt 12 låtar kanske fast man tyckte bara om och ville ha 3 av dem. Hade man tur så visste skivbolaget vilka låtar som flest folk skulle tycka om så de släpptes som singlar.

Sen kom Itunes tiden (som jag upplevde det) då man kunde börja få välja att köpa ändas de låtar man ville ha, och priserna var eller blev rimliga iaf för vad man tyckte på den tiden.

Nuförtiden känner jag ingen som fildelar musik, men de får och har anledningar till varför skulle göra det. Musik försvinner från Spotify för jämnan. Många artister, album och låtar saknas från det kollektiva urvalet i hela världen. Netflix(filmer och serier då såklart) är ju ännu värre på den fronten.

Det är sådana saker som jag tror får visst folk till att "fildela" i den stora allmänheten som kan vill och har råd att betala för sig. (Finns ju mer men har redan skrivit för mycket) p.s. ursäkta om jag uttryckt mig fel nånstans och min dåliga grammatik. Stavningen kan jag skylla på ordboken kopplad till webbläsaren

Av plus41
Skrivet av tEan:

Personligen kunde jag inte bry mej mindre om man gillar cod eller inte.Problemet är att pga dess stora försäljnings siffror så hakar de flesta andra utgivare på och gör spel i samma anda(linjära,fördummade moderna shooters som helt saknar innovation),se Bf3,MoH War fighter mfl som lysande exempel på "codifiering".

Slälv älskade jag de första 2 spelen i cod serien pga att de kändes nya och fräscha men dagens cod spel har passerat sitt bäst före datum med 5 år.

Tyvärr så kommer vi inte få se ngn större innovation inom fps genren förrän cod smörjan slutar sälja så mycket.

Det ser ut som om du inte vet vad du pratar om. BF3 är inte likt cod förutom singelplayer. Snackar du bara om singelplayer delen så får du isf säga så.
Försvara inte BF3 dock, de är inte mycket bättre men de har iaf bättre grafik och dedikerade servers.

Av plus41

Tyckte ettan va sådär, så jag gråter inte

Av plus41

"ska jag köpa ett nytt ljudkort eller ska jag köpa en hörlursförstärkare?"
Jag hade köpt ljudkort, men det gäller att läsa på bra mycket innan så man får ett som har de funktioner man vill ha osv.

"Finns det program som spelar upp ljud i bättre kvalité än andra? T.ex är WinAmp bättre än Windows Media Player etc.?"
Ja och nej. Ljudet blir inte bättre pga vilken spelare du har om du spelar upp samma fil. Men det finns program som inte kan spela upp vissa typer av filer t.ex .flac som är lossless.

Av plus41

vore intressant att veta vad du har för grejer i lådan och processer i bakgrunden

Av plus41

Håller med de andra så långt (mer eller mindre)

Av plus41

är nöjd med mina SteelSeries 5Hv2, kan ju nämna att jag har ett xonar ljudkort också.