Inlägg

Inlägg som Xubunticious har skrivit i forumet
Av Xubunticious

My time to shine!

Har kört relativt mycket Powerline förr när jag bodde i hus.
1. Jag var ganska nöjd, men främst bara när jag körde TP-Links varianter (TP7017 typ, de slimmade varianterna), hade 3x igång (inkommande nät vid sovrum och sedan en för dator i gästrum och en dator vid TV)
Emellanåt behövde man starta om huvudadaptern, typ en gång varannan månad.
De jag inte var nöjd med var de första jag provade way back, typ Linksys PL400 eller nåt sånt. Funkade crap.

2. Minns inte rakt av nu, men var helt okej tycker jag - vill minnas runt 50-80 Mbit upp/ner på en 100/100 lina.
Linksys adaptern som nämndes var allt som oftast endast runt 5/5 typ, funkade inte alls bra. Oavsett var jag körde den i elnätet.

3. Kommer inte ihåg exakt, men minns att latens blev faktiskt lite påtagligt vid spel från "huvuddatorn". Enda mer konkreta minnet jag hade var väl lite delays i tex Minecraft när man spelade med kompisar, blev tydligt när block poppades upp lite efter man hackat det. TV datorn var OK, men där var mest slösurf/film.

4. Mitt egentliga råd är väl att kanske inte investera för mycket i det, hade jag kört idag och endast verkligen vid panik hade det främst varit för tex TV-datorn.
Det är så mycket som kan störa ut, ena dagen fick man mindre hastighet pga något i elnätet, andra dagen kunde man råkat koppla in en lampa någonstans i samma rum som sänkte hastighet markant innan man insåg det.

Sedan är det ju inte säkert hela huset får kontakt, det är lite otydligt om de går "över faser", ibland och ibland inte. Hade gammalt hus också för övrigt om det nu spelar roll. Så att ha uppemot 5st låter vågat.

Du kommer få höra detta av andra säkerligen att dra kabel, sen om man nu hyr ett hus blir nog svårare.
Men då tycker jag istället att skit i drömmen om kabel, kör hellre ett bra trådlöst nätverk. Körde efteråt även i huset (och numera i lgh) med bra trådlöst nätverk (Tex unifi APs) och har aldrig kollat tillbaka.

Ordnade vettiga trådlösa kort på datorer och fick ut bra mycket stabilare och snabbare nätverk.
Hade även ett tag en server i skrubben som fick "trådat" via mesh (dvs en unifi ap delade ut nät via sin LAN och fick uplink från annan trådlöst) och även den fick bättre nätverk än en powerline kunde ge, runt 80/80 fick den.

5. Om du nu verkligen vill ha powerline, är min enda erfarenhet som var bra med just TP-Links grejer, kan ha ändrats mycket sen dess men de var enkla och relativt driftsäkra, Linksys dito var crap deluxe som alltid strulade.
Allra helst om du känner till någon som har en, prova först om du tycker det fungerar i längden.

Wall of text, men tldr: Tänk igenom om det är värt det, att lägga pengar på't.

Av Xubunticious

Flera har nämnt om Northvolts satsningar och vet inte om det är känt för folk men tål att upprepas - Northvolt har redan en fabrik här i Skellefteå och utveckling/utbildning i Västerås. Det är bara nya satsningen på fabrik som lagts på is.

Sedan huruvida de är i full drift ännu är svårare att bedöma, men det är rent fysiskt en gigantisk fabrik.

Av Xubunticious
Skrivet av medbor:

<Uppladdad bildlänk>
<Uppladdad bildlänk>
Första test med att bara ställa den i fönstret. Förvånansvärt tyst, man hör bara fläkten

Beställde en Eesee Kaya typ i samband med jag såg du postade att du fått leverans, dock inte packat upp/startat upp ännu, ville mest förbereda inför kommande värmen 😁, har inte varit (än) så pass motiverat att köra igång här uppe i norr.

Var det en Kaya du köpte också?
Har en förväntan att den skulle vara sjukligt högljudd, men det kanske kommer ju mer den får jobba sedan.

Första sommaren i alla fall med Port.Ac, gav mig fan på att ha något mer än en enkel fläkt. 😁

Av Xubunticious
Skrivet av Hernanros:

Har ett z170 itx moderkort samt en i5 6400 om intresse finns. Mvh

Tjabba!

Skicka PM med pris förslag, jag misstänker dock dessvärre att det blir dyrare än jag planerar lägga på detta då jag antagligen kommer behöva minne, jag antar det är DDR4 minnen? Men som sagt, skicka PM så kan vi höras där igenom!

Av Xubunticious

mITX Moderkort Sökes!

Halloj, fick nyligen ta över ett Node 304 som blev övers och tänkte bygga ihop någon form av HTPC av den men märkte ganska fort att jag hade fel med vad jag i övrigt hade för skrot hemma, hade bara gamla mATX kort liggandes.

Så kort och gott söker jag ett simpelt mITX kort, inga övriga krav men behöver absolut inte vara nytt. Jag har LGA1150 och LGA1155 processorer i de andra korten som kan fungera, dock kanske ovanligare med mITX till dessa äldre socklar men annars är jag även intresserad av MB+CPU om så är enklare att sälja.

Hojta om ni har något att sälja! Ska kunna skickas eller mötas i Skellefteå.

Mvh

Läs hela annonsen här

Av Xubunticious

Haha, det enda jag kan tänka på är gamla telefon-BLF'er. Ni vet sån där liten skärm bredvid som visar om ens kollegor är upptagna/snabbkoppling mm.

Kanske skulle fungera som en modern sådan, för Softphone.

Av Xubunticious

Kommer inte uttala mig i frågan om värt eller ej med uppgradering, det får de visare avgöra.
Men tänkte komma med ett tips för krascher i Warzone utan att gå helt vild på allt man hunnit testa - ändra energiläget i Windows till "Hög Prestanda" om du inte redan har!

Har visserligen RX 580 (dock samma processor) men från minst 3-5 krascher varje spelkväll till 0 krascher och lite loading frys emellanåt vid warm-up.

Av Xubunticious

Länge sedan jag kommenterade nu, men tänkte att det är dags nu!

Årets medlem - @SöderBäck - Oavsett ämne, tråd eller artikel så har han alltid något vettigt att säga eller tillföra, objektivt och med god ton.

Mest hjälpsamma - @Ratatosk - Av de jag sett mest som verkligen försöker få fram lösningar eller tipsa om saker så sticker Ratatosk ut!

Mest kunniga - @Yoshman - Av förklarliga skäl, sen om man själv förstår är en annan femma.

Årets moderator - @Vzano - Alla gör nog sitt jobb galant, men tycker ändå jag noterat mest när Vzano är i farten. Gör jobbet helt klart!

Av Xubunticious

@Slägge Undrar också lite över när auktionen går ut.

Kan bjuda 4500 Kr (Hämtar på plats isåfall någon helg eller avtalad tid/dag, bor i Umeå.)

Av Xubunticious

@Zemlan @SuperFlugan Mjae, egentligen skulle väl den gjort det men det går enl många fortfarande att bara hämta ner MediaCreationTool och välja Upgrade PC. Så länge man har en giltig nyckel 7/8.1 .

Kan inte säga att jag vet om det fungerar nu, men rätt säker på det då jag uppdaterade en dator i December 2018 med samma procedur.
Se tex länk: https://www.zdnet.com/article/heres-how-you-can-still-get-a-f...

Av Xubunticious

Har varit med om att det kan lösas genom att så enkelt som "glömmas" det nätverket.
Dvs glöm bort, sedan koppla upp ännu en gång.

Annars, andra simpla man kan testa ; Starta om mobilen.

Av Xubunticious
Skrivet av ToirRisker:

RoE har ping systemet

Är också rätt glad i RoE och visserligen har de ping system, men inte alls så långt utvecklat som detta.
Deras ping är ju bara en markering, inget "vad du menar" eller egentligen vad du exakt pingar. Det får man nästan helt använda voice chat för att förtydliga.

Apex däremot har ett bra utvecklat ping system, där du knappt behöver använda voice så länge du är duktig med pinga. Saker, fiender, "bekräfta" mm finns så mycket mer.
Hoppas däremot RoE utvecklas bra mycket mer åt rätt håll.

Av Xubunticious
Skrivet av AppleMuffin:

@liquisole: Får ctd ganska ofta på random, typ under 50% av alla matcher. Har ett AMD kort och har testat både nya och gamla drivrutiner, men inget har hjälpt. Det gör inte saken bättre att jag inte kan hitta någon dump-fil som jag kan kolla igenom. Jag är väldigt säker på att det inte är ett grafikkortsproblem, kanske borde kolla till min överklock och se om det fixar det?

Jag körde första gången igår, hade sjuhelvetes problem med krascher på mitt AMD kort också (RX 580) , slutade med att jag fick sänka det mesta, dubbelkolla upplösningen (den var satt på 16:10 1920x1200, när jag har max 16:9 1920x1080) och det viktigaste tror jag var som någon längre upp sa - sänk Vram (min är på 4GB nu). Sedan gjorde jag även en Högerklick -> Repair game i Origin.

Efter allt det verkade det funka bra, inga problem de efterföljande 15-20 gamen.
Kör för övrigt Radeon 19.2.1 Optional Update, då den verkade vara rekommenderad för Apex.

Hoppas det löser sig, fick "CreateTexture2D" error på min iaf om det hjälper dig.

Av Xubunticious

Detta är kanske inte bästa sättet eller effektivaste som finns, men jag hade liknande problem som dig fast efter en flytt till lägenhet.
Har 2x servrar tuggandes i en skrubb som innan haft trådat men som nu blev alldeles för långt från brandväggen. Hade redan en Unifi AP AC Pro för det trådlösa så var inne på en till för att utnyttja wireless-bridge (genom extra LAN porten) , men hade en liten Asus router skräpandes så blev att testa bridge i den.

Det funkar galant, fick dock flasha till Padavan i routern (då Asus original inte stödjer Bridge med WPA2 Key. Endast öppet.) , men nu blev hela den lilla routern en switch med rätt bra hastigheter trots wireless.

Det är en Asus RT-Ac51u , funkar galant och aldrig gått ner sedan start för snart 5 månader sedan.

Av Xubunticious

Back in the days brukade vi köra DC++ , en dator agerade server och de andra hade klienter att ansluta med. Sedan kunde man surfa runt och kolla vad samtliga delade. Brukade funka rätt ypperligt för våra ändamål.

(Tillägg; Vi använde PtoKax som server och Dc++ som klienter.)

Av Xubunticious
Skrivet av Neo1:

Hej igen, lite framsteg idag. Jag har inte resetat.
På frugans dator får jag upp den i utforskaren/nätverk, men inte på dom andra 5 datorerna.
Men på frugans dator finns stapeln "Dator" i nätverk, och det är bara där den nya nasen syns.
Den menyn finns inte på någon annan dator, alla kör win10. Måste ju vara en inställning?
Har startat om alla datorer utan framgång.

Kan vara så att du måste ha aktiverat nätverksidentifiering på de datorerna.
(Eller byta vilken profil de är inställda på.)

Du kan köra med detta; (mitt Win10 är Engelskt, så översätter fritt vad det bör stå.)

1. Gå in i Inställningar -> Nätverk och Internet
2. Längst upp ser du om det står som Offentligt/Privat nätverk. Står det som Offentligt är det kanske bäst att ändra till "Privat" , tryck då den länkade texten "Ändra egenskaper för anslutning" -> Bocka i Privat.
3. Sedan kan det fungera, om inte fortsätt...

4. På första sidan igen för Nätverk och Internet så finns lite längre ner "Delningsalternativ" eller liknande, klicka in på den.
5. Se till att Nätverksidentifiering är igång på "Privat" fliken - bör vara det enda som krävs igång.
Man kan givetvis ändra på de andra profilerna också, men är bättre att köra rätt profil i rätt nät.

Tryck sedan Spara och testa om det händer något i Utforskaren. (Om inte annat kanske man kan jämföra datorn som fungerar.)

Av Xubunticious

@Trunk Lite OT- men jag fick mina föräldrar att köra Linux Mint och nu vill de inte tillbaka till Windows efter flera år med XP, Vista och 7. Inte för jag säger att det är lösningen till alla eller fungerar, men definitivt do-able. De har kört Mint nu i snart 5 år, funkar skitbra.

För att köra lite OnT ; Jag skulle också sagt NUC , folk gillar storleken och dess relativa prestanda. Låter som det inte kommer krävas någon större monsterprestanda.

Av Xubunticious
Skrivet av kronvall:

@xubunticious 150kr + frakt för r9 270

Skickades från m.sweclockers.com

Kronvall vann med sista budet. Kommer skicka PM under kvällen !

Av Xubunticious

Zotac GTS450 och R9 270

Hej,

Tänkte se om det finns någon form av intresse för dessa två grafikkorten jag har skräpandes.
Ena är ett ZOTAC GTS450 (512MB) som jag själv använt förr.
Andra är ett R9 270 (2GB) som kommer från någon skrotad HP dator. HP P/N är 741521-001 .

Pris? Ingen aning. Bryr mig inte så mycket så tänkte köra budgivning rakt av, säg fram till Lördag 18.00. Buda gärna per kort (om ni vill ha de). Frakt tillkommer utöver.
Obs! Hämtning i Umeå premieras!

Frakt? Har bara skickat mindre saker förr som inte är otympliga, men är lite lat och stort fan av de förfrankerade kuvert/kartong posten har. Kommer ge förslag på fraktpris vid vunnen bud. Är helt och hållet öppen för förslag om det så önskas.
Kan i stor mån mötas lite varstans i Umeå.

Betalning? Helst med Swish men banköverföring funkar också. Har använt Payson för några år sen så ska nog få liv i det igen om så önskas. Annars kontant funkar också om det hämtas.

Förbehåller mig rätten att avsluta budgivning när jag är nöjd med ett bud eller andra skäl.
Några frågor? Shoot, här eller i PM.

Mvh WG

Läs hela annonsen här

Av Xubunticious

Oh my , bara typ 130 Mil!? Sign me up!

Skämt åsido, till skillnad från Profil så befinner jag mig i Umeå och tänkte komma.
Tar egen bil om fler vill haka på och/eller inte får plats med @Casgar

Tar Oxfilé helport. Samt blåbär dessert.