Inlägg

Inlägg som Xubunticious har skrivit i forumet
Av Xubunticious

Kör Opera, körde väldigt länge utan att uppdatera till den nya motorn men gjorde det för kanske 2-3 månader sen, är fortfarande helnöjd med Opera som jag alltid varit, men det kanske är mest för att fastnat för det

Annars Chrome på typ Mobil eller där jag "simply don't care" tex min Mini-Pc. Tycker det är smidigt.

Av Xubunticious

Kontot spärrades igår, lär la bli en formatering skulle jag tro.

Av Xubunticious

Farföräldern betalat in till "bedragare"- virus, risker/vad göra?

Tjena SweC,

tänkte bara rådfråga lite om en situation som uppstått för min käre farfar,

Han sitter ofta på youtube och tittar på Jaktvideos, nu idag sa han att det hade poppat upp något i stil med "Din dator är uråldrig- snabba upp den genom att klicka här" eller liknande, senare hade datorn blivit rejält slö och knappt gått att använda. Då fick han något erbjudande igen på datorn (ej webbläsaren dvs) att ladda ner någon update som kostade för att snabba upp.

Nu är det så att (dumt nog...) han faktiskt betalade, för "han tyckte det var trovärdigt" samt det stod tydligen att det var Deutsche Bank som erbjöd allt detta och skulle ha pengarna. (Han tyckte också det var mer trovärdigt då det är en större bank)

Han gav sitt nummer på sitt bankkort (Nordea) och de drog 400 Kr som "de hade kommit överens" om enligt meddelandena, detta var ju självklart dumdristigt gjort och nu har man försökt snacka in med honom om vilken skit det är.
Tydligen hade han också "gått till systemverktyg och tagit bort dessa "2" program som slöade ner, sen funkade det igen."- Enligt honom.
(Antar detta var kontrollpanelens avinstallering)

Mina frågor, eller söker mest råd;
1. Kan det ligga kvar skit i datorn? (Uppenbart enligt mig att det skulle ligga kvar något, krävs nog väldigt mycket mer än avinstallering.)
2. Vad bör han göra, hur stor är risken att han förlorar mer? Han skulle nog ringa något Nordea Emergency nummer och spärra sitt konto tills vidare, men finns det mer han kan göra? Vad är det annars för risker?

Tacksam för svar, funderingar. Mvh

[PS- Tog bäst passande forumsektion, flytta vid behov. Tog ändå ett tag o funderade]

Av Xubunticious
Skrivet av Malawie:

Vad kommer hända i framtiden med mig på grund av att jag kollar på det?

Hamburgare är gjorda av nöt förövrigt.

Hamburgare var dock förr ett pålägg i skinkform som var utav Hästkött, därav att man idag fortf säger Hamburgare som häst. Dock är det inte så längre.

Edit: (addendum) För att även komma lite On topic så har jag inget emot att folk glor på Mlp, jag har själv glott mycket annan Anime (vissa mer, vissa mindre "barnsliga" ) innan och det är väl egentligen inte heller så olikt.

Av Xubunticious
Skrivet av Jilted:

Förlåt för offtopic men hur klarar man sig utan pass? Finner detta smått otroligt

Har aldrig ägt ett pass själv, då jag bara reser/rest till Danmark och Norge (dock har jag leg ^^)

Av Xubunticious

Vafan fanns en tråd om detta ? Hittade detta nyligen när jag glodde igenom Övriga Ämnen lite,
Jag går själv i Skytte (Pistol) och är med i Hallands Skyttekrets i en mindre lokal förening.

Vill bara också inflika lite om denna sport och rekommenderas helt klart till folk, som givetvis har alla hästar hemma- det är trots allt vapen.
Äger själv en .22 (High Standard) Pistol och en Colt Trooper .357'a (Revolver), nu till sommaren är det tänkt med ett .45 ACP köp av något slag, helst växelsats till 9mm också ^^. I början av skyttet pangar man ju mest .22'a, dels för träning, dels ekonomiskt och dels bara att få rutin.
Visserligen blir det dyrare sen med grova vapenkalibrar men det är sån jefla skillnad i känslan. (.357 är inte det billigaste att skojskjuta på träningar- därav tränar man lite med .38 i Revolvern)

(Har även Jägarexamen, dock inga vapen till det- mest för jag inte bryr mig särskilt mycket, tog Examen mest för att det går i släkten)

Handladdning ska jag väl inte säga allt för mycket om, jag sysslar inte med det (ännu, har inte riktigt pengarna att köpa laddpress som pappa har) men pappa sitter hemma och laddar rätt mycket. Och om jag förstått han rätt är de flesta grova kalibrar nååååågot vettigt att ladda själv. Dock inte så mycket 9mm's, men .38'or laddar han mer än gärna, även mycket svartkrut .45. Det enda man får inse att till det något billigare pris kommer kostnaden av tid. Och beroende på hur noga man vill vara, beroende på utrustning kan man få mäta krutmängd etc rätt noga.

Fältskyttetävlingar är enligt mig de roligaste, men jag deltar gärna på Precision också.

Annars som föregående sa, har man tid/pengar till denna hobby ska man absolut testa! Kolla med föreningar i närheten!

Av Xubunticious

Hade aldrig hört talats om innan, men cool idé. Sen om det fungerar så bra i praktiken sen får man ju se..

Av Xubunticious

Har själv en Asus Eee pc (900 serien) som jag tidigare kört JoliOS, Ubuntu 10.10 netbook ed. Och numer Linux Mint(Cinnamon) som fungerar hur bra som helst på den, rekommenderar Linux Mint

Av Xubunticious
Skrivet av Christoffer1989:

Varför har men en mobil i bakfickan? ;o så fort du böjer dig så "böjs" ju telefonen... Bättre o ha den i framfickan eller någon annan ficka

Skrivet av dulingen:

Först och främst, vem fan har telefonen i bakfickan och förväntar sig att en telefon ska hålla?

Nu vet jag inte hur TS har lyckats, men jag har alltid min mobil i höger-bakficka, en Sony Xperia GO som inte har fått en enda skråma eller repa under mina nu 10 månader i ägo, funkar skitbra. (Klart kanske inte en så stor mobil dock)

Av Xubunticious

You served us well.

Av Xubunticious

Man, 19 År.

På vardagar brukar jag "gå och lägga mig" runt 12 ish, men det blir oftast 01.00 istället.
Vaknar runt 06 varje dag, tar bussen 07.15- fungerar fint är inte alls trött. Inte helger heller. (Däremot självklart skulle det bästa vara 3-4 h mer sömn, det nekar jag inte. Men jag har blivit för van. )

På lediga dagar är det inte nämnvärt annorlunda, kanske går upp 8-9 istället för 6 så visst kanske lite mer sömn men då ska jag inte påstå att jag nannar 12-01 heller alltid. Emellanåt är det väl väldigt ojämna tider helgmässigt pga bakfylla, men det är ju en sak isej.

Jag sover som jag gör mest på grund av vana, dålig vana om man vill se det så.
Annars generellt äter vi väldigt sent i vår familj, vi är nattmänniskor och vi äter middag tidigast 22.00 på kvällen, vanlig vardag är mat vid 11-12. Sen duschar man efteråt då vi kör på Vedpanna och ingen orkar ha igång det under dagen/morgon. Kvällen gäller.

Tillägg: Hade kanske löst rätt mycket om vi bara ätit lite tidigare, hade jag flyttat hemifrån hade jag lätt försökt få till lite mer sömntimmar genom att käka runt 6, kunna (förhoppningsvis) duscha när jag vill och kanske faktiskt nanna runt 10-11.
Kan tillägga att jag inte sitter mycket vid datorn , och när jag väl är vid datorn så står jag. (Kör stående hemma och på jobbet- sjukt bra i längden och rätt skönt efter ett tag, kan rekommendera testa! )

Av Xubunticious

Nu har jag ingen aning om exakt var filen ligger/vad som får in skiten, eller om detta kommer hjälpa, men programmet ComboFix brukar lösa rätt mycket allmänt skit och illabådande filer. (Bara googla ComboFix, ladda ner från Bleeping Computers) Testa iallafall

Av Xubunticious
Skrivet av giplet:

Jag kan nästan garantera att det inte är 64bit XP, för om man kör den så är man en seriös självplågare.

Haha, jo har för mig det var pain in the ass, tror min bror körde det förr. Han fick typ Klicka "Ja" några hundra gånger vid varje installation samt att hälften av programmen inte funkade

Av Xubunticious
Skrivet av mrqaffe:

Jag uppfarter det som att det körs XP.

Det kanske det gör, men OM det är Windows XP 64Bit så kvarstår problemet.

Av Xubunticious

Har det inte med att göra om man kör 64Bit Win 7 (antar du kör det), för att köra så lågt som 16Bits program krävs 32Bits OS sen innnan. Dock ska Virtuellt funka som det verkar .

Edit , snabb googling: http://www.pcworld.com/article/2045345/run-an-old-program-on-...

"Unfortunately, if you're running a 64-bit version of Vista, Windows 8, or Windows 7 Home, that option is closed for you. You can download and install a free virtual machine program, such as VMWare Player, but you'll also need an old version of Windows to run in it."

Av Xubunticious

Kör också med ovan länkade, sjukt nöjd över det!

[Även med Vit belysning ]

Av Xubunticious

Klart "vanliga" går bra att använda, men sen jag skaffade Ducky Shine 3 med blåa brytare, skulle jag nog aldrig köpa ett nytt att byta ut mitt "main" t-bord med. Det är sjukt skönt med mekaniskt.

Av Xubunticious
Skrivet av Oneone:

haft min QNIX ca 10 månader nu, upplever verkligen inte bilden som ni beskriver den! MYCKET bättre färger än min SAMSUNG IPS som jag hade innan, och 144p med 96hz är fan underbart kul att ni tog den titt på dessa! hade vart kul om ni testat båda!

Vill bara inflika att det var väl inte SweC redaktionen själva som gjorde recensionen, det är en läsarinskickad recension Afaik.
Men ja trevligt trevligt med lite annat

Av Xubunticious
Skrivet av miklon:

Var har du fått den siffran från? Vad jag vet så är det 1 Mbit som är en lagstadgad rättighet i Finland.

Hade aldrig hört talas om det heller, men snabb googling ;

http://www.bbc.co.uk/news/10461048

Av Xubunticious

Vi gillade att spela The Settlers IV [4] förr, enda minuset var att skiten kunde inte hantera för mycket units efter ett tag så det krashade eventuellt