Inlägg

Inlägg som NewGen har skrivit i forumet
Av NewGen
Skrivet av mrqaffe:

Kramer brukar vara bra, det är prylar för installation och de sitter ofta på skolor hotell, konferensanläggningar, avancerade hembiosar och liknande, Hittade en som passade http://www.kramerelectronics.com/products/newmodel.asp?utm_ex...
de har fler typer som kan fixa det om du letar.

Observera att en sån här enhet verkligen pressar kabeln, och att den verkar kräva skärmad catkabel, som du ser blir det 2,25 Gbps eftersom det är en ren transmissionslänk så innehåller den ingen komprimering av bilden till tex h264 eller mjp2, så ska du långt så är det bra med en cat 6 kabel, men cat5e funkar om du inte ska så lång sträcka.

Den ser väldigt bra ut. Varför finns 2 nätverksportar? Måste man köra 2 kablar samtidigt. Att den kräver skärmad är ju tråkigt då man måste jorda och det är jag inte bra på. Hade gärna velat slippa det.

Av NewGen
Skrivet av mrqaffe:

4K då behövs det 10Gbit, men jag har inte sett några prylar som klarar 4K hdmi i verkligheten eftersom det som finns nu är pro saker så använder de sdi interface, men det kanske kommer så småningom när formatet sprider sig till hemmet.

Ok. Det är sant som du säger. 4K är ganska ovanligt just nu. Tog det för att vara framtid säker. Om vi kör med 1080P 3D. Tips på något sånt? Måste vara stabil.

Av NewGen
Skrivet av mrqaffe:

Jo det går att köra över ip men tänk på att en hdmi överföring tar upp plats och är jitterkänslig och ska du ha det till en dator så märks nog även latensen om den blir hög, så det är ju bra om du har seriösa nätverksprylar och ska du köra 4k så behövs det pro delar, det är mycket enklare och billigare att köra över ren catkabel istället för över ip, Kramer har en del prylar, men just nu hittar jag inget på deras hemsida, kan du klara dig med hdmi över cat så kan du ju alltid ringa Kramer och höra, de kanske har billiga ip burkar också även om de inte syntes på hemsidan just nu.
http://www.kramerelectronics.com/contactus.asp?cid=22
Jag hittade annars andra likvärdiga saker för hdmi via ip här
http://www.justaddpower.com/index.php?page=shop.browse&catego...

Ok. Jag vill köra HDMI över Cat kabel. Hur mycket bandbredd ska apparaten klara av för 4K och har du nå tips på nåt sånt?

Av NewGen
Skrivet av Gunmoses:

Fast det är nog inte HDMI över Ethernet utan HDMI förlängning över 2 stycken Cat5 eller högre twisted pair istället för HDMI kabel. Vilket innebär att det inte kan swichas via en Ethernet switch utan kablarna måste gå direkt från den ena till den andra. Man kan alltså inte köra HDMI via nätverket med den här lösningen.

Edit: Det finns grejer som kan skicka HDMI över IP också med gigabit nätverk men det där är nog inte en sådan.

Vilken är det? Jag vill kunna skicka HDMI signal via nätverkskabel som klarar minst 1080P. Helst 4K om det är möjligt.

Av NewGen

Hjälp mig förstå lite. Är det 11ac som är buggig och kan det stängas av så man köra "vanligt"? Hur är ASUS senaste firmware?

Av NewGen
Skrivet av bjjb:

Attans, jag funderade inte mer över den raka kontakten utan utgick ifrån att den också hade låsning.

Men den här (!) har låsning på båda.

Den finns också hos Dustin. Det ska vara samma åtminstone, fast för mindre än halva priset. Jag hittade den nämligen först hos Dustin och sökte sedan på tillverkarens artikelnummer som fanns där och som gav en googleträff på den andra butiken som har bild.

(Den verkar finnas som gul också.)

Tack ska du ha. Dustin verkar ha den i gult. Jag undrar hur kvaliten är på dessa? Dom verkar ju kosta häften av vad AKASA kostar. Sen är det synd att dom har bara tjej färger.

Skrivet av Zotamedu:

Läste ditt andra inlägg och tolkade det som att du ville ha raka kablar. Det var lite luddigt skrivet såhär efter att jag druckit vin och ätit ost hela kvällen.

Ok jag förstår

Av NewGen
Skrivet av Zotamedu:

http://www.dustinhome.se/product/5010594336/deltaco-kabel-sat...

Jag kan nästan lova att båda sidorna har klips även på den som länkades tidigare. Tittar du noga ser du att den raka kontakten är vriden så den ligger åt andra hållet så låsningen ligger på undersidan på den bilden.

Den förra du länkade från komplett har jag redan. Det är bara låsning på den vinklade sidan. Den andra sidan är utan lås. Den du länkar till dustinhome.se är ju rak på båda sidorna. Är lite kräsen nu Är noggrann med detaljer.

Av NewGen
Skrivet av bjjb:

Du kanske missade den här för att den har svarta låsklämmor?

Komplett har den till salu.

Tack. Jag har sett dom. Vill som sagt att båda sidorna har clips. Den du länkade hade varit perfekt om den raka sidan hade också clips. Måste ju finnas nånstans.

Av NewGen
Skrivet av Uslingen:

Deltaco har en hel del att välja på om du knappar in deras hemsida. Använder själv en del satakablar med clips från dom. Köpte mina på Inet men dom har tyvärr inga vinklade i sitt sortiment.

Kikade in på deras hemsida. Hittade med clips, men då var ju en sidan vinlkad till höger eller vänster. Vill ha vinkeln rakt fram.

Av NewGen

Sata 3 kablar med clips

Jag söker efter Sata 3 kablar med clips. Ena kontakten ska vara rak och den andra ska vara vinklad. Båda sidorna ska måste ha clips. 50cm.

Av NewGen

Fläkt till Cooler Master Hyper 212 EVO

Vilket är det bästa fläkten till Cooler Master Hyper 212 EVO? Kommer köra 2st fläktar.

Av NewGen

Billig server

Nån som kan rekommendera en billig server? Det ska användas mest till att leka med. Kanske en filserver. Ni får gärna länka till komponenter eller kanske något färdig. Tack på förhand.

Av NewGen

Har en SP120 high performance hemma. Kan man köra det som utsug eller det kanske inte är optimalt?

Av NewGen

Jag lånar tråden snabbt. Vad för 120mm fläkt ska man för utsug? Kommer bara kunna ha 1 fläkt som utsug så det måste vara nåt som ganska bra.

Av NewGen

Dessa har jag kikat på men kan inte bestämma mig. http://www.prisjakt.nu/kategori.php?l=s106282377

Av NewGen

Är det bättre ju högre kA det är?

Av NewGen

Hur bra är den då? Har ingen bra koll, men finns mycket och välja mellan. Vad är viktigt att tänka på när man väljer?

Av NewGen

Överspänningsskydd och strömkabel till TV (Snabb hjälp tack)

Jag söker efter en bra överspänningsskydd till bra pris. Den ska användas till TV och dator. Måste ha 6st uttag. Jag söker även en strömkabel till TV:n. Är det något speciellt kabel det måste vara? Har sett kablar på nätet med en massa specs och det gör mig osäker på vilken jag ska ha.

Av NewGen

Tack Hur kan jag missat det här.

Av NewGen

Skicka bild och ljud via nätverk till TV

Är det möjligt att skicka bild och ljud via nätverk direkt till TV:n? Har nätverksuttag i alla rum. Jag tar ett exempel på hur jag vill köra om det är möjligt.

Datorn står i ett rum. Jag kopplar nätverkskabeln i datorn och sen i väggen som går till TV rummet. Kan jag på något sätt koppla upp det här mot TV:n och få bild och ljud så man kan se skrivbordet i TV:n? Finns det apparater som gör det här möjligt? Förstår att man kan koppla den mot nån HTPC eller Popcorn Hour osv, men vill slippa sånt. Vill kunna se skrivbordet direkt i TV:n