Inlägg

Inlägg som Xzavier har skrivit i forumet
Av Xzavier

Uj, det är ett svårt val. Jag har spelat igenom alla spelen i originaltrilogin flera gånger, och tycker om alla tre, särskilt efter att ha moddat alla med 4K-texturer. Andromeda har jag inte fastnat för, miljöerna är fantastiskt vackra men historien och karaktärerna känns inte intressanta.

Ettan hade mest RPG-känsla men utforskningen av planeter i Mako:n var långtråkig. Karaktärerna och världsbyggandet var väldigt bra och storyn höll mig intresserad och investerad från första uppdraget. Minuspoäng för en dålig PC-portning och DLC som egentligen inte tillförde så mycket.

Min röst går till tvåan, som visserligen tog bort en del element som jag upplevde som "immersive" med ettan, men i övrigt så var storyn den bästa och mest stämningsfulla/känslosamma av de tre. Minuspoäng för ointressant utforskning/mineraljakt och "återgången" till traditionell ammo. Stort pluspoäng för många engagerande uppdrag, och LotSB.

Trean var också riktigt bra fram till ungefär den sista halvtimmen, men minuspoäng för "the star-brat" och att de "glömde bort" flera centrala plot-element från tvåan som borde ha förklarats. Minuspoäng även för day-one DLC:n som borde ha varit en del av grundspelet och sättet som den påklistrade multiplayer-delen påverkade singleplayer-storyn. Stort pluspoäng för Citadel-DLC:n som ändå kändes som en skön avslutning på serien (även om det tekniskt sett inte var slutet på spelet).

Av Xzavier

Plexiglas eller mesh till CM HAF XB Evo? (för effektiv luftkylning)

Hej!

Jag planerar ett nytt bygge och har fastnat för chassit HAF XB Evo från Cooler Master.

Efter att ha resonerat med diverse kunnigt folk om alternativ för luftflöde (det ska bli en luftkyld maskin) har jag bestämt mig för att en större CPU-kylare är viktigare än den extra 200mm fläkten på topp-panelen. Fronten kommer att ha 2x 140mm fläktar som intag och baksidan en 120mm fläkt för frånluft. Däremellan kommer det att sitta en tornkylare med 2x 120mm fläktar i push-pull. Sidopanelerna på chassit har lufthål utan fläktar så där kan luften gå åt vilket håll som helst beroende på trycket i lådan.

Min fråga är då: Om jag ändå inte ska använda fläktplatsen i locket, och luftflödet i övrigt är tänkt att gå från front till baksida enligt vad jag beskrivit, är det då bättre att ändå köpa chassit med mesh (så det blir ett passivt utflöde av varm luft, alternativt att CPU-kylaren som sitter i mitten drar in extra luft från denna mesh) eller ska man istället satsa på samma chassi med plexiglas på toppen så att luftströmmen från frontfläktarna styrs hårdare in emot CPU-kylaren? Jag kan se fördelar och nackdelar med båda metoder, men vill gärna ha förklaringar/motiveringar från folk som är mer erfarna systembyggare, till varför den ena eller andra av dessa konfigurationer skulle vara att föredra.

Av Xzavier
Skrivet av downup:

Bara jag som behöver ladda hem såhär mycket?
http://i58.tinypic.com/28c0rpi.png

LOL, jag vore glad om det stannade där. Jag har försökt utföra uppgraderingen ett tiotal gånger idag och varje gång så vill den ladda ner ett par gigabyte extra jämfört med föregående gång. Är nu uppe i drygt 18GB som den vill ladda ner, innan den säkerligen ännu en gång kommer att bomba ur utan vettig orsak (felet i setuperr.log indikerar att filen winre.wim inte kan hittas, problemet med den teorin är bara att jag ser filen skapas och monteras innan installationsprogrammet stöter på något annat fel (som inte loggas) och sedan tyst tar bort nästan allt det laddat ner innan det avslutar sig.

Så medan jag gillar det jag testat under betaperioden (på virtuella maskiner) så är jag inte imponerad över uppdateringsprocessen och i synnerhet inte det faktum att man inte kan göra en ren installation utan att först uppgradera en gång för att konvertera licensen. Det blir moment 22 när uppgraderingsprogrammet inte fungerar.

Av Xzavier
Skrivet av magnusvmt:

Nytt samtal... börjar bli väldigt trött på det. Kan man göra något åt saken eller får man stå ut med att bli väckt av dom minst två gånger i månaden?

Ett par tips är följande; om du har Telia Bredbandstelefoni så säljer de en tjänst som heter Spärr In (10 kr/mån) där du kan hantera en lista över 32 nummer som blockeras och aldrig når fram till din telefon.
Om du har någon annan IP-telefoni finns det gott om program som hanterar filtrering, både PBX-program och SIP-klienter, så att man potentiellt skulle kunna skriva något script som upprätthåller dynamiska listor över "elakartade" nummer från diverse internetbaserade listor som vemringde.se eller liknande.

Av Xzavier

Har blivit uppringd av dessa idioter fyra gånger den senaste månaden (till och med på första april! ). Jag orkar inte svara eftersom det är flera sekunders lagg i linan som bluffarna använder, så det är omöjligt att föra ett samtal i realtid. Annars hade det kanske varit lite kul att trolla dem. För referens och för de som t.ex kör telefonsystem som kan filtrera samtal, så har MS-bluffarna denna månaden hittills använt dessa nummer:

008155197086
0015672539999
009712179514
002063971127

Numera skördar de nummer från eniro.se och andra telefonbokstjänster, så att de frågar efter "rätt" person och kan få det att verka en liten aning mer autentiskt (yeah right). Fortsätt alltså varna vänner och släktingar, och om ni har lust att få ett gott skratt utan att trolla själva, kolla Troy Hunts många inspelade exempel. (www.troyhunt.com)

Av Xzavier

Tack Niklas, det blev en PC-Q25 och jag är mycket nöjd med den.

Av Xzavier
Skrivet av Pinkevin:

Är det någon här som har Telia FiberLAN med TG789vn som får användarnamnet och lösenordet att fungera? (Aqi47sEL / 2UMT9lfy), FW 8.8.B.A.

Jag provade nyss - drog ut allt förutom nätadaptern, resetade routern, kopplade in datorn till LAN-port 2 och försökte logga in.
Då får jag detta felmeddelande:
"The username or password you've entered is incorrect. Please check and try again.".

Du måste hårdresetta, dvs hålla inne resetknappen tills strömlampan blir röd. Användarnamnet och lösenordet fungerar på FW 8.8.B.A men inte senare (8.C.H.2 är aktuell betaversion som Telia skickat ut till en del kunder i tysto).

Av Xzavier
Skrivet av belga:

Någon som vet om det går att brygga denna hemska tingest när man har 100/100 och vill behålla voip-funktionen?
Förutsatt att man kan få tag på rätt lösenord d.v.s.

Har du 100/100 så kan du be Telia ersätta din Thomson med en Inteno-switch och en Tilgin Vood istället, Inteno delar upp VLAN:en på olika portar precis som ett Triple Play-modem och så sätter du Tilgin-boxen på VoIP-porten på Inteno-switchen.

Av Xzavier

Hjälp med val av chassi för NAS (mini-ITX)?

Nu fick jag en Celeron G460 över efter uppgradering av mitt P8Z68 till att stödja Ivy Bridge; så jag tänker bygga en NAS av den överblivna processorn. Frågan är vad för chassi man ska välja - lådan ska förstås vara så väl kyld som möjligt och ha plats för Intels stock-cooler plus minst två, helst fyra, interna 3,5" platser, och ha inbyggd PSU, och inte kosta allt för mycket (definitivt inte över 900 kr).
Har tittat på Silverstone Sugo, men finns det kanske bättre alternativ? Förslag emottages tacksamt.

Av Xzavier

Som jag sa; använder du inte redan Intel Smart Response (SSD-cache för vanliga hårddiskar), så spelar det ingen roll vilket du uppdaterar först, BIOS eller Intel Rapid Storage Technology. Kör du kontrollern i AHCI-läge (standard) kan du inte ha använt Intel Smart Response eftersom den inte visas eller kan aktiveras utan att kontrollern körs i RAID-läge. Tekniskt sett borde du då inte heller behöva uppdatera Rapid Storage-drivern, men gör det ändå för säkerhets skull.

Av Xzavier

Jag misstänker att det är så här:

Om du inte idag använder Intel Smart Response så kan du lugnt ignorera instruktionerna och bara uppgradera BIOS och sedan uppgradera Intel Rapid Storage. Om du däremot använder Intel Smart Response idag så måste du för att saker ska fortsätta fungera, följa ASUS instruktioner steg för steg (Intel Rapid Storage ska då vara version 10.8.0.1003 eller nyare, direkt från Intels hemsida helst). Om du inte hittar till vad du ska stänga av, använder du troligen inte Intel Smart Response eftersom det är en teknik som man måste aktivera själv och den är bara tillgänglig ifall du kör Intels hårddiskkontroller i RAID-läge istället för standard som är AHCI.

Av Xzavier
Skrivet av Jonas79:

Som sagt har jag uppdaterat bios ett antal ggr men enbart bios filen då utan denna: Intel Rapid Storage Technology driver to version 10.8.0.1003

Har då använt ASUS EZ Flash II med filen på en usb sticka.

Måste jag följa anvisningarna helt fullt eller kan ja skippa "Intel Smart Response Technology" och vad gör denna
för datorn ??

Skulle gärna höra från nån som har samma bräda och fått till denna bios updatering.

Smart Response Technology gör att du kan använda en del av din SSD (eller hela, inte helt säker på vad begränsningarna är eftersom jag inte använder funktionen) som cache till din mekaniska hårddisk, och därmed virtuellt höja prestandan på den.

Följer du inte den installationsordning som ASUS anger, kan du få problem.

Av Xzavier

Under IntelBurnTest toppar min CPU på 66 grader enligt HWmonitor. Detta vid stock hastighet och 1.135V.

Av Xzavier

ASUS P8Z68-V Pro Gen3 + Intel Rapid Storage Technology installationsproblem

Hej!

Har förstått att det är fler än jag här som har ASUS P8Z68-V Pro Gen3 och Ivy Bridge. Efter uppdatering av BIOS och installation av nya processorn så ser allt ut att gå rent förutom installationen av Intels AHCI-kontroller. Första gången jag försökte fick jag bara en plötslig blåskärm, nu får jag istället "Failed to install one or more device drivers. Setup will exit". Programmet hamnar ändå i Kontrollpanelen / Program och funktioner, och försöker jag därifrån avinstallera det så får jag ett annat felmeddelande, "The setup program failed to start one or more application processes. Setup will exit." Efter det fortsätter ändå avinstallationsprogrammet.
Nån som sett något liknande och har förslag till hur man löser det?

Av Xzavier
Skrivet av Raggy:

Jag har precis samma problem och har samma bräda med samma minnen och processor. Trodde det var fel på minnena först men det låter som du grävt djupare än jag i problemet. Det står 95W även på min box till processorn. Jag hoppas på att kunna låna en annan processor och uppgradera bios som du säger och se om det hjälper.
Fan vad jag ångra att jag köpte P8Z68-V Pro/Gen3 brädan nu...

Skrivet av mfm:

Var det någon som bad ASUS om ett nytt BIOS-chip?

Jag köpte en Celeron G460 (Sandy Bridge) (i backspegeln skulle jag nog ha köpt en tvåkärnig, skulle kunna byggt ett billigt mediacenter av den, nåja, kanske bygger ett NAS istället). Uppgraderade BIOS med Sandy-processorn i, via EZ Flash 2, lät den göra sina grejer, återställa BIOS till default-inställningar etc, bytte tillbaka till i5 3570K och har inte märkt problem med det hittils. Min box sa också 95W, men kollar man med CPU-Z så står det 77W.

Av Xzavier

Väger in här med mitt helt nybyggda system som också har en i5 3570K och på idle ligger runt 38-42 grader. Under belastning har jag inte testat än då jag just håller på att installera den. Kylaren är en Noctua NH-D12P SE2. Låter det rimligt?

Av Xzavier

Nu börjar jag undra om det är Intel eller ASUS som är röriga i huvudet... läser på om P8Z68 + 3570K och hittar bland annat att ASUS säger att det finns två versioner av Ivy; 95W och 77W, och att 95W aldrig kommer att fungera på Z68 på grund av "stepping issues". Intel å andra sidan säger att 95W bara var en felmärkning, att alla retail 3570K oavsett märkning är 77W och har stepping E1 vilket är vad Z68 ska stödja.

Nån som har mer insikter om detta? Min 3570K kom med 95W-märkningen (på orderbekräftelsen står dock 77W) och på asken finns ingen indikation om vilken stepping det är.

Av Xzavier

@martin_dr43: Kan du vara snäll och specificera din i5-3570K mer i detalj? Det verkar som om det finns flera olika versioner av 3570K ute i omlopp. Står det 77W eller 95W på din låda? Det verkar vara stor förvirring kring detta; ASUS säger att det finns två varianter och att 95W-versionen aldrig kommer att fungera på ett Z68-kort, medan Intel säger att 95W är en avsiktlig felmarkering för att lyda kompatibilitetskrav, och att alla 3570 i själva verket är 77W även om det står 95W på boxen. På min box står det 95W medan specifikationen från leverantören säger att CPU:n jag fått är 77W..

Av Xzavier
Skrivet av Yrch:

Eh? Har inte ASUS en funktion som gör att man kan uppdatera bios utan att ens ha en CPU i? Typ via USB sticka?

Det är USB Flashback, vilket finns sedan X79 och framåt, eller på ROG-serien (Maximus IV t.ex) men inte på P8-serien.

Av Xzavier
Skrivet av Ckracker:

Från och med z77 verkar de ha USB BIOS Flashback

Faktum är att ASUS Republic of Gamers-moderkort har haft den funktionen sedan 2010. Men P8Z68-V Pro/Gen3 är tyvärr inte ett av de kort som ingår i den serien. ASUS Maximus IV (också Z68) har det däremot. Och standardkorten har haft det från P9X79 och framåt. Men nej, på mitt kort är det inte ett alternativ. De som har Maximus IV kan kanske gå den vägen.